ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
38C° szvsz egyáltalán nem magas...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Banyapapa
Ennyi ( igaz tegnap 4 ora ota tölt a gép):

Igaz nyitott háznál, megjött ez a rühes meleg:-o

[NST]Cifu
De mennyi a chipset hõmérséklete? Mert ha nem túl magas, akkor felesleges lecserélni akkor....

Banyapapa
Hmm, S2-m van azon passziv a hütés, csak ez a ZM mellet picit kicsinykének tünik😊

[NST]Cifu
Jobban hût, mint a gyári hûtés, ráadásul passzív, tehát egyfelõl hangtalan, másfelõl nem tud elromolni. 😉

Banyapapa
Hát én nem találtam meg.
Uccso probaként flashmenu-vel a gépre letöltött uj BIOS-t felraktam, ugy kapcsolodott be.
Annyi volt a gond ez a gyorsitotár nélkül, hogy már ha csak az asztalon akartam klikkelni, mozgatni az egeret ill a kurzort akadt de elég durván😛

UI: remélem amit lejjebb irtál ZM-NB47J télleg annyira jo, van 1 csak még nem tettem a helyére (nincs idö)

DanyyX
BIOS-ban keresgélsz egy kicsit, valahol ott van az. <#kacsint>

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

DanyyX
Lehúzni NB hûtõjét elég merész vállalkozás!
Legalább egy passzív bordát tegyél rá, mondjuk ZM-NB47J, vagy ZM-32.
Nekem is ilyen lesz, pár napon belül.

Netrat
Nekem ugyanilyen deszkám van, háromnapos korában zörögni kezdett a NB venti, kihúztam az aljzatból, semmi gondot nem okozott a hûtés hiánya. A 40 fok nálad tényleg egy kicsit sok, mert mi lesz a kánikulában. Nyilván nem jó a házad átszellõzése. Az én házamban a tápnál, a 2500-as Bartonon és a VGA kareszon van csak hûtés, ez bõven elég, de tök csendes is.

Ja, és meg kéne nézned a tápot is, nem ad-e le több feszkót a kelleténél, az is okozhat melegedést.

Banyapapa
Halho.

Van egy NF7-S2 lap benne egy athlon xp 2400+, XP rajta, és az everest szerint a külsö gyorsitotár le van tiltva.
Hol lehet engedélyezni??
A mellé adott könyvecske elég érdekes, nem pont azt mutatja egy esetben mint a BIOS-ban látni.

mesor
Keverõben jól konfigoljátok az 5.1-et? Nekem is voltak gondjaim vele de csak azért mert rosszul volt beállítva az NVmixerben!

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Tufa
én a gyári hûtõt szinte azonnal dobtam ki a kukába. Most egy kettéfûrészelt, régi IBM passzív cpu hûtõ van rajta, nagyon ritkán megy 33fok fölé(most winamp+dc+fórumal együtt mindössze 28fokos)

Sziasztok!
Nekem is gondom lenne az alaplapi hangkártyával (NF7-S v2). Most vettem egy Creative Inspire P5800 5.1 hangcuccot, de alig van olyan progi ami alatt jól menne. Egyedül HL2 alatt tökéletes, DVD nézésnél (legújabb PowerDVD) a center nem szól, és a két hátsó is SOKKAL halkabb, mint az elsõk. Más játéknál is a hátsók alig hallhatók...
Tuti, hogy jól van bekötve.
Valakinek van ötlete?

Besz
Hello!
Nekem is Abit NF7-S-es alaplapom van. Decemberben raktam össze az új gépem, egy gondom van csak vele: a melegedés. Cpu-m nagyon melegedett, ezért lecseréltem a ARCTIC COOLING Copper Silent 2 rev.2 hûtõventilátort egy Coolink U2VS-re, kikapcsoltam a BIOS-ban a CPU THERMAL THROTTLING opciót, és kevesebb hûtõzsírt kentem rá. Így valamelyest javult a helyzet, bár az új hûtõ elég hangos. Ezen kívûl van házhûtõ és merevlemezhûtõ is a gépben. Lassan már az utcáról is lehet hallani, ha bekapcsolom.

Viszont nemrég észrevettem, hogy az alaplapom is elég forró, felmegy 40°C-ra. És amikor eléri a 37-39-et, akkor azt tapasztalom, hogy MP3 lejátszás közben a hang elkezd akadozni, szaggatni. Roppant idegesítõ. Valahol olvastam, hogy ha veszek bele egy új hangkártyát, akkor megoldódik a probléma, de nekem most nincs 10 rongyom erre.

Szóval a következõt gondoltam ki:
Lecserélem az alaplapi chip hûtõt egy erõsebbre, mondjuk egy SPIRE VGA és chipset cooler miniFAN-ra (1250ft).
Chip hûtõ Spire
Hûtõventilátor fordulatszáma: 4500 RPM
Maximális zajszint (d😎: 23
Alkalmazható: VGA és northbridge
Szerintetek ezzel a hûtõcserével lejjebb tudom vinni az alaplap hõmérsékletét?
Nektek volt gondotok az alaplap melegedésével?
Lecserélte valaki közületek a gyári chip hûtõt, ha igen, akkor mire, és mennyire használt neki?
Lehet, hogy azért melegedik annyira a Cpu-m, mert az alaplap melegíti fel az egész házat?

Azért nem a hûtés topicba írtam, mert most konkrétan az NF7-S alaplapi hûtõrõl, és az integrált hangkártya hibájáról szeretnék többet megtudni.
Még egy dolog: a gyári hûtõnek mekkora a fordulatszáma?
Légyszi segítsetek!

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Crokin
SP1 van fent. Amúgy visszavittem, és a szervízben mondta a csávó, hogy hát igen, ehhez van nekik programjuk(firmware) amit õ most rátesz és akkor jó lesz.
Mondom neki, kösz de kösz nem, inkább levásárolnám 😊 (3 napon belül volt az eset 😊

Repatarurgyán

Tipp: Melyik service pack van fent? Ha egyik se, akkor nem is csoda ha nem megy.
Tipp2: Van olyan MP3 lejátszó, amire és amirõl csak a saját programjával lehete adatot mozgatni, annélkül nem is látja a gép ...

A mélynyomóban nem tudok segíteni, de azt jó ha tudod hogy sztereo hangnál nem is fog szólni csak az elsõ kettõ ... mert írtad a WinAmp-ot. Vagy kell plug-in, ami áll-surroundot csinál vagy használj JetAudio lejátszót.

nemcsakfeel
huhh.

*hihi ** *

Crokin
Az lesz, becserélem 512 kingmaxra 😊

Repatarurgyán

NeoMaN
az s2g elég szar azt tudom (NF7 és NF7S-hez képest), de azért ekkora különbség nem hiszem hogy elõjöhetne....

NeoMaN
sztem vidd vissza a lejátszót....

Hi all...Lenne 1 idióta problémám...Szal..Van 1 "Abit Nf7-S" alaplapom. És vettem 1 "Logitech X-530" hangfalrendszert(5.1)! Nah most az Nvidia NVmixerben a hangszoróvarázsló össze vissza nyomja ki a hangot(csak a jobb-bal elsö hangok stimmelnek..)a Winamp csak 2 hangszórót használ+mélynyomó.(mind1-kisebbik baj..)Ámde a WINDVD-ben beállítottam az 5.1-et ott teszteltem és ott mindegyik szólt!!!!!!!<#eljen> viszont dvd nézés közben csak 4 müxik + a mélynyomo..<#nemtudom><#falbav> naggyábol ennyi.. Ui.: TUTI JÓL VAN BEKÖTVE 1000000% PLZ HELP!!!
Crokin
NF7 2.0-s lap, eddig nem volt gond az USB joy-al/kormánnyal, viszont az újonnan vásárolt usb2.0-s mp3 lejátszómra semmit sem reagál a gép, akárhová dugom. Biosban engedélyezve van a 2.0. Win98-as drivert már csak nem töltök le. Mit tegyek? <#help>

Repatarurgyán

Hello

Leégett az NF7 lapom és vettem egy NF7 S2G t leteszteltem és ez jött ki
Nf7S2 G 3Dmark2001 7500 pont
NF7 sima 10500 pont
A config 3200+ proci 8500 radeon
Lehet ekkora különbség a két lapközött?
kokaii
Nagyon szépen köszönöm.

NeoMaN

Ezt mond:

valószínûleg az IDE vezérlõje rossz, mert sorban halnak meg a vinyók. Táp és IDE kábel csere már volt, és több vinyót is próbáltam. Azt hozzáteheted még, hogy csak a primary master vinyókkal csinálja....

NeoMaN
melyik játékoknál, és mit jelent az akadozás nálad? Ha néha berángat és olyankor megy a vinyó --> kevés ram.

mesor
Játékoknál a Ram miatt akadozhat!
Mostanában már az 1GB ram-ot követelik a játékok!

Sziasztok!

A GÉP:
Abit NF7-Sv2.0,
AthlonXP 1700+,(2700+) 2167MHz (13x167),
FridgeRock hûtõ,
1 x 512/400MB Samsung DDR (3.0-4-4-8),
MSI NX6800GT TD256MB 350/1000 <410/1200>,
1 x Maxtor 7200RPM 80GB ,
1 x Maxtor 7200RPM 200GB ,
LG CD-RW,
LG DVD-ROM,
Pinnacle PCTV-pro,
Philips 109B4 monitor,
400W-os táp.

Kérdésem:
-Milyen BIOS beállításoknál tudnám a legtöbbet kihozni a gépembõl?
Részletes leírást várok. Tudom hogy nagy munka, de bízom,
a segítségetekben.
Sajnos profibb játékoknál akadozik. Mi lehet az oka?
Kérlek segítsetek!!!
Elõre is köszi!!!
mesor
Mond azt hogy nem kezeli rendesen a winyókat.

kokaii
köszi. és mit mondjak gariba, milyen indokkal akarom kicserélni?
mert tudom minden más jó a gépen. és sûrgõsen ki kell cseréltetnem a lapot, de még nem hallottam ilyen hibáról. 😞(

NeoMaN
okozhat ilyet az alaplap szerintem.

kokaii
3 órája, meghalt a második 160 gb satas winyom 😞((
full teli fontos és pótolhatatlan adattal😞(
tehát már nem csak az oprendszeres winyó hal meg😞((
Kábelek, és táp jó.

S.O.S. várom valakitõl a megoldást, mert még van 2 darab üzemelõ winyóm.
Tudja valaki azt, hogy ilyen hibát okozhat alaplap???vagy nem okozhat?

NeoMaN
szedd le az nvidia IDE driverét, hasznéld az alap windowsost.....

kokaii
Köszi az eddigi válaszokat.

kábelt cseréltem(ide 133)
táp új.

további ötletek??😊)

DanyyX
Kábelt megnézted?
Lehet, hogy kontakthibás a kébeled (fõleg, ha SATA-s).
Táp gond is lehet, de az nem csak egy winyóval csinálná ezt.

Szerintem vagy kontakthibás a táp csati, vagy a táp fáradt el proszáld ki esetleg másik táppal.
kokaii
A következõ problémám van,5 hónapja lecseréltem az ABIT NF7-es lapomat egy ABIT NF7s lapra.
A régi lappal nem volt semmi gondom, de mióta az új lap van azóta a winyóm azt csinálta, hogy gép bekapcsoláskor 2 éles kattanó hangot adott ki magából, aztán volt mikor menet közben leállt a winyó,meg volt mikor nem is látta a gép.Úgy döntöttem, mivel a winyó már 10 éves, ezért lehet, hogy elfáradt.Kicseréltem egy vadonat újra.Minden jó is volt, kb 1 hétig.De 1 hete megint ugyanúgy viselkedik az új ,mint a régi.

Létezik ,hogy az alaplap teszi tönkre a winyót?És milyen indokkal tudom visszavinni a lapot, hogy kicseréljék, ha a lappal van gond.

És csak azokkal a winyókkal történt ez a hiba, amin az operációs rendszer van.Másik 3 winyónak nincs semmi gondja.

NeoMaN

NeoMaN
tudtommal már létezik soros2usb átalakító.... (1-2 ezer ft)

Crokin
Nekem is pont ugyanez volt a bajom, sokat szenvedtem vele.
A megoldás végül egy USB-s joy vétele volt 😊

Repatarurgyán

MaSzKa
Lehet a kép kicsit nagy lesz bocsi!

HELP! Jó lenne ha valaki tudna segíteni!: van 1 gameportos Logitech kormányom 1 joyom és 1 gamepadom a problémám az, hogy az alaplapon nincs gameport, nem baj gondoltam beleteszem az SB128 PCI hangkártyámat erra kiirta ami a képen van. Kölcsön kértem 1 CMI 8738 5.1-et ugyan ez a helyzet (kipróbáltam más IO tartományokat is az összeset, creative és nvidia-régi és új drivereket,memot is cseréltem, szabványos játékportot is +próbáltam beállítani)ha üres vinyóra a winxp sp2-t telepítem akkor is ez van, pedig Abit KG7-be tökéletesen megy, + Abit KD7-Raid-be is mentminden
Lehet hogy maga az nForce nem támogatja a Gameportot?:-(
nem nagyon kéne kidobni a 10000Ft-ot érõ cuccokat mert újra nincs pénzem + ezeket már nem is lehet kapni újonnan ebbe a verzióba. + az új cuccok nem valami tartósak (+ ezeket szoktam +)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

DanyyX
Nekem nincs gáz a samsung memoval.

mesor
De a Kingmax-al elég jól szuperál<#nyes>

MaSzKa
Azt elõre elmondom aki ilyen alaplapot vesz mint amilyen nekem van az Samsung chippes memóriát felejtse el mert nem igazán kompatibilis az alaplappal, 3x cserélték ki az alaplapot (1 meg is halt mert gyárilag rosszul van a cmos reset jumper beállítása a kézikönyben)
Esetleg eredeti samsung memó az jó lehet gravírozottfeliratoshûtõbordás!
Szorzót sem kell állítani :-(

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

<#worship>
mesor
Semmi baj!
Egyébként nem az hogy nem értek hozzá, csak gondoltam megkérdezek valakit itt aki jobban ért hozzá mielött hülyeséget csinálnák.

ZaJanga
nem!
De az agp/pci órajel mindenképpen FIX -re legyen rakva!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

szerintem szólj valami hozzáértõ ismerõsödnek, mert ahogy a hozzászólásodból kiveszem, nagyon nem vágod a témát. sry
mesor
Hy!
Ha feljebb állítom a procim órajelét akkor az nem fog menni pl.:az alaplapi hangkártya róvására?