ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Uccso probaként flashmenu-vel a gépre letöltött uj BIOS-t felraktam, ugy kapcsolodott be.
Annyi volt a gond ez a gyorsitotár nélkül, hogy már ha csak az asztalon akartam klikkelni, mozgatni az egeret ill a kurzort akadt de elég durván😛
UI: remélem amit lejjebb irtál ZM-NB47J télleg annyira jo, van 1 csak még nem tettem a helyére (nincs idö)
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Legalább egy passzív bordát tegyél rá, mondjuk ZM-NB47J, vagy ZM-32.
Nekem is ilyen lesz, pár napon belül.
Ja, és meg kéne nézned a tápot is, nem ad-e le több feszkót a kelleténél, az is okozhat melegedést.
Van egy NF7-S2 lap benne egy athlon xp 2400+, XP rajta, és az everest szerint a külsö gyorsitotár le van tiltva.
Hol lehet engedélyezni??
A mellé adott könyvecske elég érdekes, nem pont azt mutatja egy esetben mint a BIOS-ban látni.
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Nekem is gondom lenne az alaplapi hangkártyával (NF7-S v2). Most vettem egy Creative Inspire P5800 5.1 hangcuccot, de alig van olyan progi ami alatt jól menne. Egyedül HL2 alatt tökéletes, DVD nézésnél (legújabb PowerDVD) a center nem szól, és a két hátsó is SOKKAL halkabb, mint az elsõk. Más játéknál is a hátsók alig hallhatók...
Tuti, hogy jól van bekötve.
Valakinek van ötlete?
Nekem is Abit NF7-S-es alaplapom van. Decemberben raktam össze az új gépem, egy gondom van csak vele: a melegedés. Cpu-m nagyon melegedett, ezért lecseréltem a ARCTIC COOLING Copper Silent 2 rev.2 hûtõventilátort egy Coolink U2VS-re, kikapcsoltam a BIOS-ban a CPU THERMAL THROTTLING opciót, és kevesebb hûtõzsírt kentem rá. Így valamelyest javult a helyzet, bár az új hûtõ elég hangos. Ezen kívûl van házhûtõ és merevlemezhûtõ is a gépben. Lassan már az utcáról is lehet hallani, ha bekapcsolom.
Viszont nemrég észrevettem, hogy az alaplapom is elég forró, felmegy 40°C-ra. És amikor eléri a 37-39-et, akkor azt tapasztalom, hogy MP3 lejátszás közben a hang elkezd akadozni, szaggatni. Roppant idegesítõ. Valahol olvastam, hogy ha veszek bele egy új hangkártyát, akkor megoldódik a probléma, de nekem most nincs 10 rongyom erre.
Szóval a következõt gondoltam ki:
Lecserélem az alaplapi chip hûtõt egy erõsebbre, mondjuk egy SPIRE VGA és chipset cooler miniFAN-ra (1250ft).
Chip hûtõ Spire
Hûtõventilátor fordulatszáma: 4500 RPM
Maximális zajszint (d😎: 23
Alkalmazható: VGA és northbridge
Szerintetek ezzel a hûtõcserével lejjebb tudom vinni az alaplap hõmérsékletét?
Nektek volt gondotok az alaplap melegedésével?
Lecserélte valaki közületek a gyári chip hûtõt, ha igen, akkor mire, és mennyire használt neki?
Lehet, hogy azért melegedik annyira a Cpu-m, mert az alaplap melegíti fel az egész házat?
Azért nem a hûtés topicba írtam, mert most konkrétan az NF7-S alaplapi hûtõrõl, és az integrált hangkártya hibájáról szeretnék többet megtudni.
Még egy dolog: a gyári hûtõnek mekkora a fordulatszáma?
Légyszi segítsetek!
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Mondom neki, kösz de kösz nem, inkább levásárolnám 😊 (3 napon belül volt az eset 😊
Repatarurgyán
Tipp2: Van olyan MP3 lejátszó, amire és amirõl csak a saját programjával lehete adatot mozgatni, annélkül nem is látja a gép ...
Repatarurgyán
Leégett az NF7 lapom és vettem egy NF7 S2G t leteszteltem és ez jött ki
Nf7S2 G 3Dmark2001 7500 pont
NF7 sima 10500 pont
A config 3200+ proci 8500 radeon
Lehet ekkora különbség a két lapközött?
Ezt mond:
valószínûleg az IDE vezérlõje rossz, mert sorban halnak meg a vinyók. Táp és IDE kábel csere már volt, és több vinyót is próbáltam. Azt hozzáteheted még, hogy csak a primary master vinyókkal csinálja....
Mostanában már az 1GB ram-ot követelik a játékok!
A GÉP:
Abit NF7-Sv2.0,
AthlonXP 1700+,(2700+) 2167MHz (13x167),
FridgeRock hûtõ,
1 x 512/400MB Samsung DDR (3.0-4-4-8),
MSI NX6800GT TD256MB 350/1000 <410/1200>410/1200>,
1 x Maxtor 7200RPM 80GB
1 x Maxtor 7200RPM 200GB
LG CD-RW,
LG DVD-ROM,
Pinnacle PCTV-pro,
Philips 109B4 monitor,
400W-os táp.
Kérdésem:
-Milyen BIOS beállításoknál tudnám a legtöbbet kihozni a gépembõl?
Részletes leírást várok. Tudom hogy nagy munka, de bízom,
a segítségetekben.
Sajnos profibb játékoknál akadozik. Mi lehet az oka?
Kérlek segítsetek!!!
Elõre is köszi!!!
mert tudom minden más jó a gépen. és sûrgõsen ki kell cseréltetnem a lapot, de még nem hallottam ilyen hibáról. 😞(
full teli fontos és pótolhatatlan adattal😞(
tehát már nem csak az oprendszeres winyó hal meg😞((
Kábelek, és táp jó.
S.O.S. várom valakitõl a megoldást, mert még van 2 darab üzemelõ winyóm.
Tudja valaki azt, hogy ilyen hibát okozhat alaplap???vagy nem okozhat?
Lehet, hogy kontakthibás a kébeled (fõleg, ha SATA-s).
Táp gond is lehet, de az nem csak egy winyóval csinálná ezt.
A régi lappal nem volt semmi gondom, de mióta az új lap van azóta a winyóm azt csinálta, hogy gép bekapcsoláskor 2 éles kattanó hangot adott ki magából, aztán volt mikor menet közben leállt a winyó,meg volt mikor nem is látta a gép.Úgy döntöttem, mivel a winyó már 10 éves, ezért lehet, hogy elfáradt.Kicseréltem egy vadonat újra.Minden jó is volt, kb 1 hétig.De 1 hete megint ugyanúgy viselkedik az új ,mint a régi.
Létezik ,hogy az alaplap teszi tönkre a winyót?És milyen indokkal tudom visszavinni a lapot, hogy kicseréljék, ha a lappal van gond.
És csak azokkal a winyókkal történt ez a hiba, amin az operációs rendszer van.Másik 3 winyónak nincs semmi gondja.
A megoldás végül egy USB-s joy vétele volt 😊
Repatarurgyán
HELP! Jó lenne ha valaki tudna segíteni!: van 1 gameportos Logitech kormányom 1 joyom és 1 gamepadom a problémám az, hogy az alaplapon nincs gameport, nem baj gondoltam beleteszem az SB128 PCI hangkártyámat erra kiirta ami a képen van. Kölcsön kértem 1 CMI 8738 5.1-et ugyan ez a helyzet (kipróbáltam más IO tartományokat is az összeset, creative és nvidia-régi és új drivereket,memot is cseréltem, szabványos játékportot is +próbáltam beállítani)ha üres vinyóra a winxp sp2-t telepítem akkor is ez van, pedig Abit KG7-be tökéletesen megy, + Abit KD7-Raid-be is mentminden
Lehet hogy maga az nForce nem támogatja a Gameportot?:-(
nem nagyon kéne kidobni a 10000Ft-ot érõ cuccokat mert újra nincs pénzem + ezeket már nem is lehet kapni újonnan ebbe a verzióba. + az új cuccok nem valami tartósak (+ ezeket szoktam +)
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Esetleg eredeti samsung memó az jó lehet gravírozottfeliratoshûtõbordás!
Szorzót sem kell állítani :-(
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Egyébként nem az hogy nem értek hozzá, csak gondoltam megkérdezek valakit itt aki jobban ért hozzá mielött hülyeséget csinálnák.
De az agp/pci órajel mindenképpen FIX -re legyen rakva!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját