2520
Fenti ket lap a tema
  • djadji
    Nekem is ilyen lapom van. Meg tudná nekem mondani hoyg mitől eleht az hoyg az alaplapi hangkártya folyamatos zakatolással szól. Eddig nem csinálta.. nagyoin idegesítő.. és nem tudok vele mit kezdeni..
    Tud mondani valaki valami jó ötletet?
  • repvez
    Na találtam az alaplapokrol képeket és már kinézetben is különbségek vannak köztük.
    NF7S

NF7SG2
  • repvez
    Tudnál egy oldalt mondani ahol van valamilyen leirás, vagy képet erröl az S90-ről.Nem találok sehol.Egyébként nemtudom mibe különbözik a két alaplap, de nekem csak a sima NF7S van nem az NF7S2G.Lehet ez már egy késöbbi kiadás amibe már modositották a gameport kezelést és ezért müxik.Probáltad más hangkarival is?
  • MaSzKa
    nekem megvan még az s90-es tutti jo
    abit nf7s2g-be
  • Crokin
    Nekem erőforrás gondja volt a gameportnak. akármit csináltam szoftveresen, akármelyik pci slotba dugtam. (win95-98on edződtem, ezért azt hittem simán megoldom, de nem)
  • repvez
    Ha egyel müködik akkor a többivel is kéne nem?Vagy nálad milyen hibákat csinált vagy miért nem müködött?Ezt az S90-est nem nagyon ismerem és már nem biztos hogy lehet kapni legalábbis nem találtam a neten a driverein kivül semmi infot rola.
  • Crokin
    #2151!!
  • repvez
    Sajna mint irtam USb átalakitoval már probálkoztam azzal nem müködik az eszköz.Egyébként valakinek sikerült áthidalni ezt a problémát valahogy?Ha igen milyen hangkártyával és milyen beállitássokkal.Vagy ezzel az alaplappal ez teljesen lehetetlen normálisan használni a gameportot.
  • MaSzKa
    de lehet kapni ha jol tudom (aopen usb to gameport átlalakítót)
    ajkán lehet kapni
  • MaSzKa
    Nekem a gameport problémát 1 Diamond S90-es hangkártya oldotta +
  • Crokin
    Sajnos igazuk van a boltosoknak. Nekem is csak gameport kellett volna, de valóban nem működik,pedig nem keveset szenvedtem vele.
  • repvez
    Ez eddig rendben is van, de nekem csak a gameport kellene belöle.A hangchipet nem használnám jo ami az alaplapon van az optikai kimenet végett.A boltos szerint ök már probálták több hangkártyával is de a gameport nem müködött, állitolag az nforce chipbe van valami balhé ami miatt nem müködik.A 2 hang müködik csak a gameport vezérlö nem.Ezt kéne valahogy letisztázni.
  • Gaben78
    hi
    veszel ~2k-ért egy h.kártyát, feltelepíted a cuccait...az alaplapi hangkártyát meghagyod vagy letilthatod a bios-ban, nekem mindig is 2 hkártya volt, 1 digitalisan haszn 2. analog 5.1 , /vezérlőpult/hangok/ és ott választhatod melyik hangk. legyen alapértelmezett. sima csiga!
  • repvez
    Hali!
    Szeretnék tanácsot kérni töletek hogyan tudom ezt a problémát orvosolni.Mivel az alaplapon nincs gameport,de fontos lenne a használata.A hangkártyákon általába van, de nem tudom hogy az alaplapi hanggal nem balhézna e össze.Az alaplapit használnám, mivel nem szeretnék egy gémport végett több ezer forintot kidobni.Megbizhato forrásbol tudtok erre mondani valamit hogy a két hangkárty müködik e együtt ill ha letiltom a hangcsipet akkor a gameport attol még müködni fog?Voltam bent egy sz.tech boltban ahol egy kicsit jobban értenek a dolgokhoz mint az átlag ök azt mondták hiába rakok bele bármilyen hangkártyát a gameport nem fog rajt müködni,de a hang az igen.Most akkor hogyan van ez és hogyan használjam a gameportot.Egyébként egy joyrol lenne szo(TM F-16FLCS) amit rá szeretnék kötni, de usb átalakitoval nem müködik azt már probáltam .
    Az alaplapom Abit NF-7S v2.0.
    köszi
  • MaSzKa
    Miért nem lehet nyitni ABIT S939/S754-es Alaplapok topicot?
    ilyen még nincs megnéztem akkor miért nem?
  • pl01
    köszi. Mindent megnéztem, lehet a kábel szar.
  • tomo
    ha forditva lenne radugva, egyaltalan nem vilagitana, hisz ez dioda, csak egyik iranyban engedi at az aramot.

az ha folyamatosan vilagit, azt jelszi, szarul van bekotve a vinyo ( master slave allapot, kabel vegen kozepen radugva ) ilyesmik.
    vagy az IDE kabel maga szar.
  • pl01
    A baloldal narancs, a jobb fehér, de meg is van jelölve a +/-. jól van rádugva, de mégis foly. világít.
  • [Jakuza]
    Azt ugye tudod, hogy a + jellel jelolt tuskere a piros ill. szines (nem fekete,feher) jelolesu kabelnek kell kerulnie.
  • Banyapapa
    Ja és az egyik kábelen,egy megpusztult bogárt találtam,lehet vonza öket ez a pirosled,grrrrrrrrrrr:-o
  • Banyapapa
    Megnéztem enyimét,de a kép jo.
    Ahogy igy rénzünk, balra piros, jobboldali fekete kábél nálam
  • pl01
    Így vettem a gépet. Tudok valamit csinálni?
  • tomo
    lehet rosszul kototted be a vinyot. vagy rosszul van jumperelve.
  • pl01
    Köszi a válaszod banyapapa. Bekötöttem de a led folyamatosan világít. Nem tudom mi a teendő. Ez így is volt, de azt hittem rosszul van bekötve. Köszi.
  • Banyapapa
    Itt a kép a bekötésröl.

És itt a alaplap kézikönyve,ha esetleg kell

A "HLED"-nek kell lennie a vinyo lámpicseknek.

Remlem,jo ha nem majd szétkapom a gépemet azt megném de most arra nem sok kedvem van.
  • pl01
    Szevasztok! nekem NF7-S 2 a.lapom van a gépembe, de nincs jól rádugva a winyó visszajelzője.Nem tudja valaki, hogy melyik jump-erre kell rádugni?Nemrég vettem a sz.gépet. Elöre is köszi.
    Email: [email protected]
  • Lacika 79
    nekem NB32J van rajta, szeretem :)
  • Gaben78
    27 fok "everest"
  • Gaben78
    én is ma téptem le a chipről nem bírtam hallgatni már, nem melegszik különösebben.
  • Narancs
    Zalman nb47j:

~1K az ára, nekem is az volt NF7-S lapomon annó...
  • SgtChris
    Hali! Van valakinek ötlete, hogy az NF-7S-re milyen northbridge hűtőt lehetne rátenni? Mert az eredeti megadja magát szerintem heteken belül. Hiába olajoztam, annak vége. Jó lenne passzív hűtés, talán nem annyira hajlamos a melegedésre, húzni meg nem fogom. (legalábbis ész nélkül) Ha ilyen nincs, jó lesz ventillátorral is! Ha tud valaki valamit, akkor help me please!
    Sgt.Chris
  • Koppernikusz
    a Raid csak satában működik?
    Pataval nem?
  • Gaben78
    ksz. erre gondoltam még én is, külön meg jó drága.
  • czky
    Az SL-ben nincs. Csak a sima S verzióban van!
  • Gaben78
    nf7-sl dobozban van ide - sata adapter? mert akkor nekem anno kikapták.
  • czky
    Ram max. 4gb ddr400, AGP port nincs csak PCI-E, az általad kérdezett proci természetesen belemegy.
  • PxE
    Hi PLS valaki mongyon info eröl az alaplaprol!?Abit AN8-Fatal1ty NF4 Ultra 16x PCIExpress S939 SLI(menyi ramot bir el,mijen sebeségüt,van e rajta AGP,jo bele ez a proci AMD Athlon 64 3500+ 2200MHz/200MHz 512Kb Socket 939 Venice?)
  • sleve
    ill. nem is a hangkártyát, hanem e fejhallgatót szeretném teszetelni :)
  • sleve
    Milyen progival le7ne tesztelni nf7-s alaplap hangkariját 5.1-es fülessel?
  • vadmotoros
    Helló!

Nálam sztereo csatornánál(Pl zene) csak az első 2 hangfal szólt mélyláda és center nélkül. Az NVmixert úgy állítottam be hogy klónoztam a hátsó hangfalakra és bekapcsoltam LSF crossovert (Vagy valami hasonló a neve), így volt basszus. De sikerült kifognom egy selejtes NF7-S2G alaplapot, amin rossz a hangkártya(minden játéknál újraindult a gép), így most egy SB 128at használok.