ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊
NA de milyen hardware-s hang? eax vagy (nem tom mi a másik)
semmi ilyesmit nem találtam a lap leírásában...
áhhh, hülye tesóm variált vmit a géppel és secondaryra kötötte vissza a vinyót, azért nem írta ki😊
HDTune mit ír? S.M.A.R.T. enabled?
Milyen smart progit használsz? Vagy többel is próbáltad?
NeoMaN
Bár ha S az alaplapod, akkor hardveres 3d kell nekije...

NeoMaN
Talán a CS-ben állítsd át a hangot (ha lehet) hardveres 3D-re vagy szoftveres 3d-re, attól függõen mire van most állítva. Esetleg directx conroll panelben vedd le nullára a directsound debugját...

SRácok. Valaki segítsen már. Nekem NF7-S alaplapom van. MInden ok vele csak a hang (5.1s alaplapi) idõnként elmegy. DE az az érdekes hogy csak a Counter-strike-ba. Más game-ba nem megy el, vagy legalábbis nem tapasztaltam. HA elmegy a hang a CSbe , akkor a WIN hangokat se játsza le, viszont más game, meg a winamp szól minden gond nélkül. Új drivert is próbáltam. Nincs valakinek ötlete mitõl lehet?<#violent>
nálam csak ez az egy sata vinyó vana gépben és mostmár soha nem jelenik emg se smart se a hõmérséklet. Ez biztos hogy normális jelenség?
A smart miatt ne aggódj, nem hiba. A sata vinyókhoz még nincs normális smart kiolvasó program.Ha kettõ van egyszerre, a második értékeit ki sem lehet olvasni.
Nálam is megvan ugyanez a jelenség, hogy néha csak üres ablakot hoz be az értékek helyett.
lapos, kemény, de szürke színû. Egy abit is7-e2 alaplaphoz adták most volt elõször használva. Azt hogy érted hol látta hol nem? Mert nálam a windows mindig elindul,meg a vinyót mindig megtalálja, csak a smart adatait nem tudja behozni. Meg hát ugye a kattogás...
DanyyX
Nekem is volt gondom a sata-val, de a bios frissítés megoldotta.
Milyen kábeled van a winyóhoz?
Ha azt a lapos, kemény, piros szinû kábelt használod elõfordulhat, hogy kontakthibás a kábeled, és ezzel van a gond. Érdemes kipróbálni másik kábellel. Nekem is csinált egyszer olyat, hogy hol látta a winyót, hol nem. Fél napig szóraxottam vele, amíg rájöttem, hogy a kábel szar.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

hali!

van egy 200gb maxtor sata vinyóm és igen furcsa dolgokat csinál. Visszavittem ahol vettem, ott azt mondták náluk jó nálam van a hiba. Mindenbõl legújabb driver, frissített bios, a vinyó néha, de úgy vetem észre csak komolyabb írásnál, kattogó ciripelõ hangot ad. Másik hogy néha, vagyis mostmár sose tudja leolvasni a vinyó hömérsékletét meg ha a smart infot nézem akkor is csak egy üres ablak jön be. Vki van ötlete mi lehet ez? Tényleg elképzelehtõ, hogy a géppel van gond, nem a vinyóval? A táp 420 wattos. Az alaplap abit nf7-s v2.0
Grig6
nah mind1 aszem holnap visszaviszem a gépet

Grig6
meg a játékokba is az intro is gyorsab játsza le

Grig6
hm szerintem nekem is NF7-SG2 van és mikor felrakom az alaplapos cuccot midnen filmet tök gyorsan játszik le nem tom mért, valaki valmai ötlet?

NeoMaN
Azt is tedd hozzá, hogy a teljesítmény növekedés egy 3200 bartonhoz és egy nf7-hez képest meg kb 0%. (nem érezhetõ egyenlõre...).

MaSzKa
Az Abit A7N vedd + mert van rajta uGuru chip de különben ua. nf7-s

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
szerintem itt az idõ és át kell állni AMD 64-re 3000+ kb bruttó 30000Ft, Abit NF8 kb 25000FT,

MaSzKa
Elmondom nektek 3hete vettem nf7-s2g-t 1.0 úgy szar ahogy van
-szorzóállítás az nem volt
-meg fagyott mint az atom (úhyhogy vittem vissza gariba)
az nf7-s 2.0 meg azért szar mert
-régi
-ventilátor ritkán megy el 1 évig, megjön a hangja

Narancs
Úgytudom csak a hynix d43 -at nem szereti, de a többivel frankón hasít...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

És még annyi , hogy KIngstone ramom van(2db 512).
Vmi tapasztalatotok van, hogy jól mükszik-e ezekkel?
NeoMaN
an7

Narancs
AN7, ez egyértelmû...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

DanyyX
Szerintem az NF7-S2G -t vagy az NF7-SL -t válaszd.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Hali!!!

Vettem tavaly agy asus a7n8x-e deluxe lapot, és kb 2 hete meghalt.
Visszaviszem a jövõ héten mert még garis és szerintem lecserélem egy abitra.

Ezek vannak abban a boltba ahova szól a gari:

Abit AN7,Socket A,Nforce2 uGuru,400FSB,Dual DDR400,SATA,6ch,8xAGP 15800.- +ÁFA
Abit NF7-S,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,6ch,8xAGP,LAN,Fire 15200.- +ÁFA
Abit NF7-S2 ,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,8xAGP,LAN,Firew 12000.- +Áfa
Abit NF7-S2G ,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,8xAGP,GLAN,Fire 12240.- +ÁFA
Abit NF7-SL Socket A, Nforce2, Dual DDR400, 6ch au., AGP8X, SATA, Fire 13920.-+ÁFA

Az volna a kérdésem ,hogy melyiket volna érdemes választanom?
Válaszotokat elõre is köszi
mesor
Viszont van egy haverom annak kiégett az alaplapja ki kellet cserélni és amikor az új lappal elindította a windowst (helyreállítás után) akkor nem volt hang. Formatálta a winyót újratelepítette a windowst és lett hang. (alaplapi hangkari de nem NF7-es). Szal' megpróbálhatod ezt is de nem 100% hogy ez megoldja a problémát. Ha van idõd egy próbát megér!

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

NeoMaN
akkor rossz helyre dugtad a hangszórót. vagy ki van kapcsolva. vagymittomén... :Ð

mesor
Akkor nincs több tippem sajna.<#nemtudom>
Vidd vissza a lapot ha van gari rá.

Grig6
hangnézd meg ezt még ki is jelzi hogy van

Grig6
nem tom kipróbáltam a nvidia nvmixer hangszóró varázslót, de még most sincs hang

Grig6
nah most már tom a hangerõt állítani, mivel most felraktam a NF7-S2 drivert, szal ezzel jó csak még mindig nincs hang

Grig6
jah

NeoMaN
akkor pedig HW hiba, vagy valahogy tényleg le van tiltva biosból. nemtok mást mondani.

Grig6
ok, felraktam a drivert, de így se jó

NeoMaN
nem mutatja a hangkarit. ergo vagy rossz, vagy ki van kapcsolva a biosban.... próbáld meg feltenni azt a drivert amit utoljára linkeltem. ha azzal sem jó, akkor alaplap vissza gariban.

Grig6
nézd meg eztnem jelez hibát

mesor
A hangszoró varázslónál próbáld meg állítgatni NVmixerben a hangszorómódokat. Nekem volt ilyen problémám mert rosszul konfiguráltam de aztán sikerült beállítani és müködik!

NeoMaN
ezközkezelõ mit ír rá? nincs kérdõjel vagy felkiáltójel mellete?

Grig6
nincs, auto-n van

NeoMaN
pedig akkor az a driver kell. biosban nincs letiltva véletlenül az alaplapi hang?

Grig6
hát hangerõnél szürke minden szal még hangerõt se tok állítani, amúgy sima NF7

NeoMaN
hangerõ ikon lent van a tálcán jobbra? zöld plugba van dugva a hangszóró? NF7 vagy NF7-S a lap?
uccsó mentsvárként tedd fel ezt:
5.10-es WHQL driver.

Grig6
hát nem tom mi lehet, mert felraktam ezt a drivert,de mégse jó

NeoMaN
mindegyiken van ALC650, de a soundstormoson pluszban rajta van az nvidia chip ami elõállítja az összes hangot hardveresen, viszont a analóg kimenetre már a realtek chip nyomja ki a hangot, a digitálist viszont az NV chip nyomatja. Amelyiken nincs soundstorm, ott mindent a realtek chip végez AC97 szabványnak megfelelõen (szerintem szoftveresen).
Az nforce driver ezt automatikusan érzékeli, és úgy települ....

És akkor nem az LC650 lesz a hangkártya ha azt a drivert tszi fel valaki, az nForce APU helyett? Mint azokon a kártyákon amiken nincs is APU?

NeoMaN
az egyész ALC 6xx szériához a lenti driver kell tudtommal....

NeoMaN
ehhh, na ilyet még nem hallottam. Viszont olyat igen, hogy az nforce driverben lévõ alc driver nem ment fel rendesen a gépre, az alább linkelt pedig igen.....

Lehet marhaságot mondok, de elvileg van olyan NF7 amin ALC655 vagy 658 van 650 helyett, és más driver kell hozzá? Egyszer valaki regélt valami ilyesmit. (A gyári lemezen lévõ driver nem volt jó neki ...)

NeoMaN
Sima NF7-hez EZa driver kell. FTP!