2520
Fenti ket lap a tema
-
Nvidiamixer nem jó? -
Hanghoz mit kell beálítani, feltenni hogy 5.1 ben szóljon?
az extra csatornákat nem tudom működésre bírni :8 -
R9 #2118 megoldotott :) -
R9 #2117 Csö!Olyan problémám lenne hogy 5.1-es hangszórom van ugye alaplapi hangkari és
amikro rámegyek a testre a jobb oldali hanszóro helyett a bal oldalin szól :(
vki tudna segíteni?thx -
tomo #2116 alaplap kezikonyvet is fel lehet am lapozni :P -
igen -
sima S-em van......
az 1-3 az a két szélső....
még nem tettem be pont azé írtam h elkerűljem ezeket.. és biztosra menjek...
akkor a két szélsőbe ?? -
Ez NF7-S2?
lusta vaok bekukkantani a szinekhez:P
Nálam 1-3-ban van dual-ban,de állitolag keveset nyom a latba.
Nem kellet nekem semmitse állitgatni a dual-hoz BIOS-ban.
Everestben meg tudod nézni dualban vannak-e a ramok. -
Hello Az lenne a kérdésem h vettem 2 DB KINGSTON 512/400 DDR-t ami elvielg tök egyforma.. egymás mellől vették le a polcról.. időzítés minden egyforma..
és most működni fog dualba... ???
a másik meg h meik slotba kell tennem h dualba menjen ??? mert van két lila majd elkülönítve egy fekete... akkor most a két lilába tegyem ??? és a biosba vmi kell állítani h elinduljon a dual ? -
the Godfather #2111 Az elfogadott hömérséklet a lapnak az a szobahömérséklet+ 5-10 fok..de szerintem max. 50fok -
the Godfather #2110 Vaze...probáld ki hogy adsz egy kis feszkót a chipset-re. Elméletileg elég kell legyen a procinak a 1.675-1.7 volt...ha többet adsz neki kinyirod. Szerintem nem azt csinálod amit kellene. Ha a chipsetre adsz feszültséget akkor sokkal stabilabb.....nekem a barton 2530 mhz-en futott 1.9v-al stabilan....ugy hogy a chipset kapott 1.7 voltot.... -
Bazze, ez nem jó jel...kezd kipurcanni a procid, de lehet hogy a deszka. -
Hogy emelni kell-e a feszt ezután is azt nem tudom, de a Spire whisper- vagy falconrock II -es hűtő igen jó és olcsó is. -
Tiger102 #2107 Nekem Nf7-es alaplapom van 2500-ös bartonnal ami 3200-on ketyeg. A ram 2x512 kingston dualban 333MHz-en turbó üzemmódban.
A következő a gondom: Régebben elég volt neki 1.75 V feszkó, ma már csak 1.9 v nál stabil a rendszer, ami melegedéssel jár, s játék közben kikapcsol.
Milyen ventit tegyek a procira?
Ezután is emelni kell maj a feszültséget, hogy stabil maradjon? -
Nálad esetleg elképzelhetö, hogy az alaplap feszültségszabályzásával van valami gond, vagy egyszerüen gyári hibás. -
Nem mindig van. Illetve két fajtája van.
Súgás.
Brumm.
Ha súgás van benn, az tényleg nem baj, de a brumm az baj.
Valszeg szar akkor a kábel, vagy földhurok vabn, vagy az erösitövel van valami. -
Hmmm... Ma is tanultam valamit újat. -
Hangszóróból mindíg van alapzaj, erősítője miatt, fülhallgatónál nincs, vagy legalábbis alig hallható. -
A haverom is szidja az ugyan ilyen lapját, mert neki van egy 3200+ barton és nem viszi a lap a RAMot 400-on.
Feltevésem szerint három eshetőség lehet:
1.: NF7-S v1.x-ről van szó. (azok még nem voltak felkészítve a 400Mhz-es ramokra)
2.: A haverod vagy nagyon különböző ramokat akar használni.
3.: Az időzítésekkel babrált valamint.
Nálam 333Mhz-es, samsung ramos noname modulok mentek 400Mhz-en gond nélkül, és mennek még ma is.
A többire:
Nálam a Soundstorm nem recseget soha, igaz sajnos némi alapzajt folyamatosan hallani lehetett a hangszórókból. A hardwerdoctort felejsd el szerintem. -
Hello!
Van a gépembe egy abit nf7-s és az integrált hangkártyát használom. Ez egy öthangfalas Philips Hi-Fihez van kötve és pár óra játék után elkezd recsegni a hangkártya. LAN partyn pedig egész nap jól ment két kishagfallal.
Ezen kívül felraktam a HardwerDoctort és játékok köben állandóan risztott a Vio voltage miatt. Miután csökkentettem ennek a minimális értékét 0.1 volttal jól ment.
A haverom is szidja az ugyan ilyen lapját, mert neki van egy 3200+ barton és nem viszi a lap a RAMot 400-on.
És az uccsó kérdés: mi a normális hőmérséklet a lapnak?
Előre is thx!
-
Háát, AMD rendszereknél a dual tényleg 1-5% növekedést hoz MAXIMUM.
Ez tuti. -
Ha szorzózáras, akkro csak össze kell kötni at L1 hidakat ezüstlakkal, és már állíthatod is.
Tomshardware-n találsz leírást, most lusta vagyok belinkelni. -
Igen, enableden volt, és szorzózáras. Csak éppen engedte, átállítani, de újraindításkor maradt alap órajelen, pedig a biosba belépve emelt szorzó volt, és a cpu interface is enableden volt. Amúgy Throughbred-B magos XP. -
Milyen procid van?
Nem szorzózáras?
NF7-nél lehet szorzót állítani, csak a BIOS_ban enabledre kell állítani a CPU Interface-t! -
Pedig, tudom, csak nem történi semmi, marad az alapon az órajel. -
Nem tudod állítani a szorzót, legalábbis emlékeim szerint. -
Ok köszi. Amúgy a szorzólockok hogy működnek, ha szorzót állítok akkor nem indul el, vagy marad az alap órajelen a proci? -
Amikor bootolna be a gép, nyomogasd az Insert gombot. -
tomo #2092 shift gombot nyomni mikozben kikapcoslod, es bekapcsolod. -
Nem "optimal"-isra kell állitani a BIOS-ban? -
Hogy is lehet visszaállítani a procibeállításokat tuning után, ha nem indul normálisan? (cmos clear jumper kivételével) -
Köszi a tippeket, de tényleg nem akarok frissíteni, jó az ahogy van :) max ha kell floppy visszarakom SCbe és kész akkor pluszt nem jelent.....Úgyis mindjárt itt az új gépem :)) -
Én is csak azt tudom mondani, hogy számít. AIDA télleg megmutatja, meg FreshDiagnose. Meg Doom3 és FarCry pályatöltés. Amugy Everest érdekes módon nekem se mutat sebességnövekedést. Vajon miért?
Amugy nem a memóriagyártók ármánykodása, hogy 2x annyi modult vegyél -
tomo #2087 en egy deka sebessegnovekedest nem tapasztaltam everest 1.51 memoriasebessegmerojevel . nf7-s v2.0 lappal
de ha megis lenne 10 15% az a gyakorlatban ugysem erzodne meg. -
ezert irtam, hoyg nincs ertelme, de ha te meg tod magyarazni, hoyg mi ertelme akkor meghallgatom szivesen.
Kb. 10-15% körüli sebességnövekedés memóriaolvasás/írás terén, AIDA32 tesztekkel lemérve. Értékeket nem tudok mondani, de másfél évig volt NF7-S deszkám, és lemértem anno mikor megszereztem a gépet.
Egyébként ezt most is bárki eljátszhatja, fogja, és kipróbálja dual és single chanell módban is. -
tomo #2085 jah,a gyartoknak megeri, asszem 2 modul mindig tobbe kerul mint 1 2x akkora :P
a socket A s athlonokon kimutathatosag hataran van a dc mod sebessegkulonbsege a single channel hez kepest.
ezert irtam, hoyg nincs ertelme, de ha te meg tod magyarazni, hoyg mi ertelme akkor meghallgatom szivesen.
legyszi ne az intel vagy az amd 64 rendszerekkel gyere, mert azokon van ertelme, es nem arrol volt szo.
na puszi.
lehet hogy windoz alaol is lehet frissiteni, akkor ha mukodik a rendszere megprobalhatja. -
amugy dual channel semmit nem gyorsit athlon xp rendszereken. 0 ertelme van.
Azért a 0-nál nagyságrendekkel több... -
Megy az Win alól is, Abit FlashMenu nevű programmal. Akár online. -
tomo #2082 jah, csak irta hogy a floppy miatt fagy le a gepe, bios frissites meg pl floppyrol megy. lehet jol teszi hogy nem kiserletezik.
amugy dual channel semmit nem gyorsit athlon xp rendszereken. 0 ertelme van. -
Mi ebben a kockázat?
Gyakori az áramszünet, vagy mi?
Egy BIOS frissítés végrehajtása nem bonyolultabb egy egyszerű program telepítésénél. De komolyan.
Nem kell attól félni.
További mákod, hoyg enkem is NF7-S van, szóval részletesen le tudom neked írni.