Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
matekból egy dolgot tudok, a térgeometriát

most is azzal kezdtem, a kemény 2 pontos gömbös feladattal<#idiota>

amúgy ír vki holnap más nyelven törit?

maximálisan egyetértek! a térgeometriát, koordinátageometriát ,egyenleteket én is szeretem persze egy se volt..

neevous
Most nézem a magyar nyelvû matek érettségit. Sokkal nehezebbet írtam angolul, aminek gyak. ezzel egyszintûnek kellene lennie...hátafaszomat.

köszi azért ennyire ne nézz gyíknak...😊 tudom hogy néz ki egy derékszögû 3szög,sõt naggyon meglepõ de még a tg definíciót is tudom .mindegy aránynak kellett volna venni és kész ez van...

a 20. századi magyar törit nézegessed, nem árt
nearo
hehe

Nekem kb ugyanez volt a helyzet tavaly, csak nekem 11.-ben volt szar tanárom, 12.-ben meg már magamtól nem tanultam. De a felkészültségi szintem kb ugyanez volt. Írásbelit lazán meg lehet így írni. Aztán ha mégsem olyan, mint amit szeretnél akkor szóbelivel felhúzod.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Én 3 évig tanultam rendszeresen törit, 4.-ben szinte semmit a tanár miatt. Órán sem figyeltem. Mivel matekot és majd a fizikát viszem tovább annyira nem is érdekel, csak a bizonyítványban hogy ne rondítsa a 3-as azért jó lenne egy 4-es. De amit tanultam már aztis elfelejtettem...tehát pár hete átnézegettem Árpád kort és csak címszavakra meg 1-2 eseményre emlékszem. Szóval én a könnyû résznél és az esszéknél is csak forrásra és atlaszra fogok támaszkodni, nemtudom így mennyit lehet összehozni.

Tanulgassak még ma valami törit vagy inkább menjek apámmal permetezni?😄
nearo
No, most hogy láttam az utolsó 3 feladatot is...
Az egész feladatsorból egyedül az utolsó az, ahol nem jött egybõl a megoldás (rég volt már kombinatorika... 😊), de azt meg ki lehet hagyni. Szóval csuklóból írtam volna középszinten egy 90% felettit.

Emelt szintûre lennék még kíváncsi, de sajnos nem találtam még feladatsort. Viszont olyan linkem már van, amin holnap fent lesz. Szóval legkésõbb holnap meglátom azt is 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

N1ggA
hát én azt írtam a prímesre, hogy (4 alatt a 3) / (9 alatt a 3) mivel 4 prímszám van (2,3,5,7), a másikra meg 7 / (9 alatt a 3), mert úgy jöhet ki 13, hogy (1+3+9, 1+4+8, 1+5+7, 2+3+8, 2+4+7, 2+5+6, 3+4+6) és az 7 eset.

Spread De Love!

Csirke4
Nemnem:

"Ha a megoldásban számolási hiba, pontatlanság van, akkor csak arra a részre nem jár
pont, ahol a tanuló a hibát elkövette. Ha a hibás részeredménnyel helyes
gondolatmenet alapján tovább dolgozik, és a megoldandó probléma lényegében nem
változik meg, akkor a következõ részpontszámokat meg kell adni."

Meg kell adnia ha csak 1 helyen rontottad el.
meg van szabva, hogy hogy kell javítani
na ha töri még a tavalyitól is lájtosabb lesz, akkor rá lehetne írni a bizonyítványra, hogy csökkentett szintû...
Csirke4
"...hol vannak az exp/log/trigonometrikus egyenletek???????? azokra számítottam azokból jó vagyok,se egy térgeometria se egy jó kis koordináta geo..áh elmennek a faszomba"

Írtad volna angolul, volt benne 17 pontos térgeo, meg a 14-es feladat is geometra volt benne, és a 13-as feladatok exponenciális egyenlet meg sima egyenlõtlenségek voltak. :C
Borgi
buszjegylyukasztós, primszámos ileltve 13as összegüek esélye

porki fagyok fállalon

N1ggA
nálunk is van akinek 9/19, nekem valamiért 7/19 :S

#25235: mi is volt a feladat?

Spread De Love!

Borgi
valakinek esetleg emeltes áronos zitás megoldása?

porki fagyok fállalon

HTS s3rg1nh00
nem tudom,de hogy a magyar érettségid nem lesz valami jó,az tuti...
😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

kraawz
A tanár jóindulatától függ az egész.

Ha teljesen rossz a feladatod, ráírhat nullát.
De ha tök mást írtál és vannak bene jó elemek és jó fej, a max pontok ilyen 30-40%át megadja.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

4kos
Szerintetek ha a kabátos résznél már az elején véletlen 11-et írtam 11 alatt a 11 helyett akkor mennyi részpontot kapok?

kraawz
TÖritõl én sem félek, töribõl jó vagyok, atlasz meg forrásokból össze lehet hozni 80-85öt szerintem 😊

Aztán szóbelivel 90% és bõven elég.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Picizöldfül
jövõhét kémia nekem,de csütörtökön angol után úgy bebaszok hogy rossz lesz nézni(szülinap)😄

HTS s3rg1nh00
és aki csak forrást tud elemezni,mert az elmúlt 4 évben szar volt a töritanár és egy épeszû jegyzetet nem volt képes kiadni a kezei közül?:-D

origo megoldásaihoz:
3. feladatban két izomorf gráfot ad meg, de minek?
8. feladat, ok, hogy így tanítják, de lkkt(a,b)=a*b/lnko(a,b) úton is lehet (Eukleideszi algoritmussal lnko(a,b) kiszámítása). Nagy számokra ez sokkal gyorsabb.

Tojesz
Történelem középszinttõl ne féljetek, aki tanult négy éven át folyamatosan, s tud forrást elemezni, annak garantált az ötös.

Borgi
nekem 10/19
de ketten rajtam kivül 9/19-et állitanak :C
elképzelhetõ nekik van igazuk

porki fagyok fállalon

Tojesz
Eddig magyar középszintem az kb. 85%, matematika 92%
Holnap történelem emelt szint<#finom>
Aztán én végeztem is az írásbelikkel, német már megvan (88%), társadalomismeretbõl meg a projektmunkámat be kellett adni az írásbeli vizsgák megkezdéséig.

"Látott a mai érettségizõk közül bárki 7-8 évvel ezelõtti matek központit? Na azok voltak valamik..."

Nem volt sokkal nehezebb, sõt. A sima érettségin például a legnehezebb feladat+1 ponttal már megvolt a kettesed, azaz 20 pont. Az elsõ feladat szinte mindig egy elsõfokú lineáris egyenlet(rendszer) volt, amit bûvészet elrontani.

Kb. 10 éve adtak ki egy százéves reprint kiadást matek érettségi feladatokat az 1890-es évekbõl, Beke Manó gyûjtése. Az ide írók többsége hozzá nem tudna fingani annyival nehezebb volt.

Törin szerintetek mi várható?
Molnibalage
Na ez már valami. Ha mindenkinek ezt kéne megoldani akkor lenne tényleg verseny.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a kis maximalisták.....Teljesen váratlanul értek ezek a feladatok, tavalyi egyszerûbb volt sokkal...

Guilty01
Huhh, hát nehezebb volt mint a tavalyi, el kell ismernem. Mindent meg tudtam oldani, de 2 kis apróságot benéztem ( a 17-esnél nem láttam, hogy az egész számok halmazán kell, meg a statisztikásba a legelsõ kérdés felett átsiklottam...), így 97% lesz, ha másért nem vonnak le. De nagyon dühít a két hiba.

You\'ll never walk alone!

N1ggA
matek emelt úszós feladat utolsó rész mi jött ki a valószínûségre?

Spread De Love!

Molnibalage
Hát ez az. Nálunk elég kemény geometriai példák és egyenletek votak anno...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

herczeg
errefelé van pl matek, emelt is meg közép. nekem tavaly a 2008 májusi emelt feladatsorral kellett megküzdenem

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

a tagozat más tészta (bár hozzáteszem volt egy idõszak, mikor a mátrixok-determinánsok, komplex számok is tananyag volt a faktosoknak), és az átlag matekoraszámrol mondtam amit mondtam
Molnibalage
Mégsem. Tévedtem. Ez nem az...

Picizöldfül
kurvára felbaszott. a sokszöges feladatig asszem 4hibám volt összvissz,aztán baz a kurva geci kombinatorika,meg faszom függvénybe,nem értem miért erõltetik ezt a szar kombinatorikát meg valószínûség számítást ...hol vannak az exp/log/trigonometrikus egyenletek???????? azokra számítottam azokból jó vagyok,se egy térgeometria se egy jó kis koordináta geo..áh elmennek a faszomba,egy 70-80 százalékra számítottam,most meg nézem hogy 67% ha minden oké..elmennek a kurva anyjukba...

Ahh nem figyeltem!! Az összlakosságot számoltam ki nem külön a nõket meg a férfiakat. Szerintetek a prímtényezõs felbontásra adnak külön egy pontot? Lehet ezen fog múlni hogy 3-as vagy 4-es

nekem elég szar lett szentem mer én is hülyeségeket néztem el meg nem olvastam el rendesen a feladatot de átszámoltam most és kb 60% -nál járhatok de a 3-as minimum megvan és hát az is elmegy ha nem is az igazi:/
am mit vártok holnap törire ??

nearo
Nemtom, nekünk a heti 5 órába simán belefért a deriválás, meg az integrálás is... persze mi tanárunk is folyton panaszkodott, hogy nem tudja leadni az évben azt, amit szeretne, de ettõl függetlenül érettségire 100%-osan felkészített minket.

Az alapcsoportról meg nem tudok nyilatkozni.

Burdi
azt h mikor vettek fel vhova azt mikor, meg hogyan tudatják?😊

egyb. annyira nem volt vészes, csk odakellet figyelni

Madridista hasta la muerta!! Érdemes tanulni,mert a tanulás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét,és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!! nyamm:D

Molnibalage
Tessék itt csekkolni. Elvileg ezek azok. Aztán lehet próbálkozni. Lehet, hogy most helybõl még nekem sem menne most... <#zavart1>

BaliBoy
Nem tudjátok, hogy a 2004-es érettségi feladatokat meg lehet valahol nézni?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

HTS s3rg1nh00
nálunk akinek a 8.-os matek vizsga jól sikerült,4 évig 6 órában tanulta a matekot...😊

én matekos voltam egész gimibe, végig 6 matekunk volt, és mégis folyamatosan panaszkodott a tanár, h igy meg ugy megnyirbálták a tananyagot, és még nekünk sem fér bele, pedig tagozatosok vunk. bezzeg régen, amikor ez és ez meg még az is tananyag volt...

persze az elöbb nem magamra céloztam, tölünk a legtöbben emelt matekra mentek, de az átlaggimisnek (ahogy mondtad) 3-4 matekórája van.
hát ha a mi tanrendünkbe nem fér bele sokminden ami pedig hasznos lenne, akkor egy kevesebb oraszámmalrendelkezönek hogy férne bele?
nearo
matekfaktosként tavaly heti 5 órám volt... alapmatekosoknak asszem 3

herczeg
azért ne csak egy középfokút néz hanem egy emeltet is. régen a matek ötös az ötös volt és nem volt tovább. most van a matek ötös meg az emelt szint amibõl azért megnézném hogy hány feladatot tudna még egy jó matekosnak számító gimis is megcsinálni...

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Molnibalage
6-7 matek normál gimisként shoa senkinek nem volt. Nem tudom, hogy honnan veszed ezt az infót...

Matek szakos voltam és nekünk is csak 6/6/5/5 volt ha jól emlékszem. Az áltag gimisnek heti 3-4 matek volt.

akkor azt is vedd figyelembe, hogy hányszor annyi matek órátok volt nektek, mint nekünk most. mert az se mindegy h vki heti 2-3 órában tanul vagy heti 6-7