29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Aha :)
Gazdaságelemzés bsc -
djus #11189 Valakinek megvan, vagy esetleg tudja hol lehet elerni a tavalyi meg nem irt kozepszintu torit? Holnap azt irjuk meg oran, es nem artana atnezni ;) -
jajaja, maradok technikumon az iskolában, salz elég ha mindenből kettesre érettségizem. :P -
corvinus ? :] -
Jó, akinek nincsenek nagy céljai, akkor nem kell tanulni. De nekem kb. 140 pont kell. -
na leírom én is:
töri írásbeli nem para szerintem. ha a forrásokból összeírsz egy 3ast, szóbelin jól szerepelsz simán 4es lehet a jegyed.
magyar írásbeli nem para. bár a próba érettségin csak néztem mekkora értelmetlen faszság ez az olvasott szöveg értés de np. második részben az összehasonlító elemzést választottam, bár 4 év alatt nem sokat csináltunk. elvileg ma lesz meg az eredmény, csak ma nem megyek.... azon gondolkoztam, hogy érvelésnél, példáknak, mondjuk egy Stephen King művet is lehet felhozni? :DDd vagy meg van adva a javítóban, hogy kizárólag tanult költőket, írókat? szóbelire itt is csak tanulni kell. (csak... és már tudnom kéne 10 tételt, és tudok 3at 4et kb. :C )
angol. nekem nincs nyelvvizsgám. de nem parázok. írásbelit összekaparom 3as 4esre. szóbeli meg laza.
infó. nem para.
matek. a matek. matektól féltem a legjobban, mivel mindig is rühelltem, de írtunk már kettő próba érettségit és mindkettő jól sikerült, salz 4es talán még az 5ös is meglesz. :DDDd csak ne legyen túl nagy szintemelés a tavalyihoz képest. bár benne van a pakliban.
ja és nekem ez az idei év elég furcsa volt. a tanév 3/4ét elhiányoztam, mert elég durva balesetem volt. a tanárok iszonyat rendesek voltak, és elintéztek, mindent, hogy ne legyen para. remélem az érettségin is ilyen iszonyat rendesek lesznek. :DDd
itt most szépen leírtam, hogy nem para meg ilyenek, de én napról napra jobban parázok, és ideje lenne tanulni is valamit… :C egyedül matekból tanulok/tanultam rendesen idáig.
-
egyebkent az eg vilagon semmi evszam nem kell, de teny, hogy bennevan :] -
mi a neve? mennyi -
Azt az atlaszt véletlenül én is megvettem :) Drága volt, de ennyit megér :D -
mi is szeretünk ^^ -
megbuktok, csak wc pucolónak és kukásnak lesztek jók, megdöglötök és pokolra juttok ^^ -
kevesebb mint 2 hét van hátra, über-tényleg tanulni kéne .. ehhez képest, mikor kikaptuk a magyar próbaérettségit [46% for mí] csak masszívan röhögtünk rajta, plusz nem is szóltam a tanáranak, hogy pár dolgot erősen elpontozott [plusz ~5%], mert leszarom .. töri próbaérettségit meg se írtam, helyette info fak-on játszottam a killsomtime-on található flashes játékokkal.. hisz töri 5-ös jó lenne, de ahhoz egy csomó évszámot kéne tudni.. hmm, várjál csaaak.. mintha láttam volna a - teljesen véletlenül vásárolt - új atlaszom hátuljában egy korrekt listát :)))) ezek a fránya véletlenek :]
Szóval magyar, töri, ill. nyelvvizsga miatt angol .. kilőve, ahogy már itt említették előttem, matek, emelt szint, arra meg nem lehet felkészülni pár nap alatt, jó lesz, reméljük, ennyi. info.. ehehe.. :LOÁL:.. a 24 órás napokon csak 24,5-et vagyok gép előtt, a többin kicsit többet, és nem CS-zek [na jó, néha Source ^-^] -
mire fel kaptad? Protekciós vagy? 1000+1%, hogy felvesznek? :D
btw, én még semmit nem kaptam, igaz e-jelentkeztem, de.. :P -
töri is necces .. -
huh, én örülök hogy ha a középszinten meg lesz a kettes :D -
tény h mateknál van a legnagyobb különbség emelt és közép között.. -
en nem is vagyom toribol 3asnal jobbra :)
es amiket leirtal, amiatt nem mertem bevallalni az emelt matekot, egyebkent teljesen egyetertek -
Én matekból emeltre megyek. A tavalyi feladatsor alapján gondoltam nem lesz nehéz, meg úgyis a középszintűt fogják nehezíteni, mert az tényleg elég primitív lett. Hát nem. A közepet még könyebbre csinálták (csak tudnám már hová akarják könnyíteni), az emeltet meg megnezítették. Bár a legutóbbi februári matek emelt tűrhető volt, de az idő miatt aggódom. Meg sajnos még nem igazán értem mit kell leírni és mit nem, mert a javítókulcsban néha olyan triviális dolgok szerepelnek, amire magamtól soha nem gondolnék, míg néha fontos dolgok maradnak ki. Aztán megrendeltük egy tesztkönyvet, ami elvileg a legjobb az érettségire: na ebben aztán volt geometriai statisztika, binomális tétel, meg nem tudom még mi, amit soha nem vettük, ráadásul egy olyan bonyolult integrálszámítás, amit 1 óráig csináltam, pedig egy feladatra max. fél óra van. Na itt kezdtem kicsit ideges lenni, de azzal nyugtatom magam, hogy lehet a könyv sikerült túl nehézre. A mostani érettséginek szerintem az az egyik baja, hogy olyan dolgaokat kér, ami nem volt eddig hangsúlyos. Pl. statisztát eddig csak az év végi tanulás szempontjából erősen kétséges hetekben vettünk, míg most sok feladatban szerepel. De leginkább a szóbeli miatt agódom.
Törinél az esszére azért tudni is kell, csak a forrásokból + térképpel 3-asnál jobb nem lehet. -
Én sem kaptam még semmit, még gólyatábor meghívót sem :) -
Én nem is izgulnÁk, ha nem várnák el hogy holnapra tudjak 10 irodalom tételt, meg írjak egy érvelést a barátságról. Mi a fasznak tanuljam meg a tételt, ha jún 22-24-én lesz szóbeli vizsgánk? Há' nem elfelejtem addigra?
Egyébként teljesen úgy vagyok vele, mint j0nNyKa kollega, nincs mire tanulnom a fizika emelt kivételével, az meg megy suliban biológián és németen.
Szóval ha engem megkérdeznek, hogy melyik volt a leglazább éva négy közül, tuti a 4.-et mondom:)
-
köszi -
Kezdek aggódni srácok, jött már vkinek vmi az OFI-tól? Eddig csak a sulitól kaptam gólyatábor meghívót.
-
hat igen ezt irom en is, csak mivel en elotte allok, egyelore inkabb csodalkozok a dolgon, mintsem fel vallrol vegyem -
Ez egyébként a régi rendszerben is így ment. Magyar. Annyit tudtunk, hogy tuti XIX-XX. századi, 90% hogy magyar, és 90% hogy 3-ból 2 líra. Így elég kicsire szűkült a kör.
A matektól meg azért nem féltünk, mert végigtekintve az előző évek feladatsorain, egy kaptafára készült az összes. Másodfokú egyenlet, egyenletrendszer, koordinátageometria TUTI hogy volt benne, így elég volt ezt a 3 feladattípust begyakorolni, és már biztos is volt egy 3-as.
Az osztály jelentős részének volt már nyelvvizsgája, így arra egyáltalán nem kellett tanulni.
Szóval ne aggódjatok, (bár tudom, hogy ezt érett fejjel könnyű mondani) de visszatekintve olyan viccesnek fog hatni az egész. Szal fel a fejjel. -
Egy kis okfejtes.
Jott az, hogy "uristen mar csak 2 honap van erettsegiig, tanulni kene"
Aztan jott az, hogy "uristen mar csak 1 honap, TENYLEG tanulni kene"
Jott a 3het...
Aztan elkezdtem gondolkozni, rendszerezni magamban, hogy akkor most hogy is kene hozzakezdeni a tanulashoz (az irasbelihez)
[Itt jegyzem meg, hogy kb 1 atlagos informatika szakon tanulo diak vagyok, tehat infot jeloltem meg vizsgatargynak, ill. van nyelvvizsgam]
1. Matek: Nagy boszen toltogettem a probaerettsegiket, oldottam oket sorra, rajottem, hogy CSAK figyelmetlensegbol adodhatnak hibak, mivel egyreszt nem nehezek a feladatok, masreszt a fuggvenytablazat mindent tartalmaz. Na akkor matek kilove.
2. Magyar: Hu hat magyar, utalom, felek tole, mi lesz most ?! Leszedtem ehez is... Szovegertes+elemzes (persze a verseket megkapjuk hozza). Erre igazabol megint nem lehet tanulni, ez vagy megy az embernek, vagy nem. Olyan fanatikus meg nem vagyok, hogy az osszes koltot megtanulom, az osszes picit is fontosabb verselemzessel egyutt. Kilove.
3. Tori: Jottek le szepen ehez is a probaerettsegi feladatok. Mit latok? Az osszes feladathoz forras van. Eszmeletlen konnyu. Ne is menjunk bele, kilove.
4. Info: Van ecdl vizsgam, bar tudom, hogy azert az erettsegi 1 fokkal nehezebb, de gondolom csak meg tudok csinalni 1 word meg 1 excel, stb. feladatot. Kilove.
Na akkor tovabb.. mi van meg, mi van meg... jahogy semmi?
Akkor most felteszem a kerdest, mit lehet tanulni igazabol irasbelire? -
emeltszintű szóbeli június 8-10 12-14
közép szóbeli június 19-30
infó közép írásbeli május 19. 8 óra -
A szóbeli mikor lesz? +informatika középszint? -
Easy Rider #11163 én már meg is nyertem geciassza ^^ -
német nem játszik :D -
Engem most próbálnak tömni a némettel de nem nagyon megy, balfasz a tanár is. Szerencsére angol nyelvvizsgával elértem hogy angolból érettségizhessek ^^ -
Igazából nem számit hogy mennyit tanul az ember suliban..szerintem sokkal fontosabb a film+játékokból szedett szókincs.
Én vagyok a legjobb példa erre: angolt 1, németet 10 évig tanultam iskolában, az angolt azonban szerettem is+több ragadt rám a filmek és játékok révén..az angol elsőre sikerült+20%kal, a németet utána próbáltam meg és elsőre el is basztam a szóbelit. -
Én is 4 évig szartama németre. De aztán 1 hónapig csak német nyelvtant és szavakat tanultam, így meglett a középfokú. Pedig még alapfokon se nagyon voltam előtte. -
ROTFL :D:DD
jó, hát ez extrém körülménynek számít, jó lehetett mondjuk annak, akit hidegen hagyott a német :P -
:DDD -
Gyere el a mi iskolánkba :) Minden éven új tanárt kaptunk eddig, és minden évben 3 hónap abból állt, hogy akkor ismételjük amit eddig vettetek. 4 év alatt sikerült 1,5 könyvet átvenni... Ráadásul a heti 3-ból 1 óra mindig elmaradt. -
el lehet jutni suliban is középfokú szintig .. ha nemet órákon nem matekházit, angol leveleket írnék, vagy egyátalán, ha venném a fáradtságot, hogy írjak németül egy sort, már lenne esélyem, pedig németből totál kuka voltam, csak már 4-5 éve tolják, így meg szinte akaratlan bennemmaradt a sok okosság :| -
Tényleg kár vitatkozni? Akkor minek kezdted már el nem tudom hanyadszor (#11122)?
Ha érdekel, én sem voltam soha N.o.-ban, bár kiskoromban sokat néztem német adókat. Jó lenne ha nem értelmeznéd félre a dolgokat, ezt arra írtam, hogyha vkinek sok az a +15e ft, akkor annak arra sem lesz pénze, hogy felkészüljön (tankönyvek nélkül elég nehéz, az pedig nem filléres kiadás). Ha pedig az iskolai tanítás 0 szintem van, mint ahogy náluk, akkor aztán mit fog tanulni? A semmit?
És jó lenne, ha a személyeskedést befejeznéd, szerintem neked pont nem kell bizonyítanom. -
a 3C nél már csak ugy szól az akcio h juniusig nem kell fizetni..az csak +1 hónap -
Azt irtad kockáztatás. Ha neked egy középfoku nyelvvizsga kockáztatás, akkor igenis meg lehet itélni abbol a szinted.
És igenis lehet külföld+filmek nélkül nyelvet középfokra vinni. Ez az a szint, amit mindenki el tud érni, iskolai tanulással is akár. Én pl német filmet sose láttam, németországba sose voltam, mégis megvan.
Nem azt mondjuk, hogy a mi nyelvvizsgánkkal milyen királyok vagyunk, hanem hogy milyen igazságtalanság a telc. ennyi.
de szerintem ezen már tényleg kár vitatkozni. -
Hát ez a freeblogos érettségiző ahogy nézem nagyon parázik. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nyugodt vagyok és "úgysem lesz nehéz" alapon várom az "öltönyös dolgozatot". Mindenesetre nem tudnék elkezdeni bloggolni arról, hogy milyen ideges vagyok....