| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Én matekból emeltre megyek. A tavalyi feladatsor alapján gondoltam nem lesz nehéz, meg úgyis a középszintűt fogják nehezíteni, mert az tényleg elég primitív lett. Hát nem. A közepet még könyebbre csinálták (csak tudnám már hová akarják könnyíteni), az emeltet meg megnezítették. Bár a legutóbbi februári matek emelt tűrhető volt, de az idő miatt aggódom. Meg sajnos még nem igazán értem mit kell leírni és mit nem, mert a javítókulcsban néha olyan triviális dolgok szerepelnek, amire magamtól soha nem gondolnék, míg néha fontos dolgok maradnak ki. Aztán megrendeltük egy tesztkönyvet, ami elvileg a legjobb az érettségire: na ebben aztán volt geometriai statisztika, binomális tétel, meg nem tudom még mi, amit soha nem vettük, ráadásul egy olyan bonyolult integrálszámítás, amit 1 óráig csináltam, pedig egy feladatra max. fél óra van. Na itt kezdtem kicsit ideges lenni, de azzal nyugtatom magam, hogy lehet a könyv sikerült túl nehézre. A mostani érettséginek szerintem az az egyik baja, hogy olyan dolgaokat kér, ami nem volt eddig hangsúlyos. Pl. statisztát eddig csak az év végi tanulás szempontjából erősen kétséges hetekben vettünk, míg most sok feladatban szerepel. De leginkább a szóbeli miatt agódom.
Törinél az esszére azért tudni is kell, csak a forrásokból + térképpel 3-asnál jobb nem lehet.