29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Nuki
    "...mégis 1 ponttal jobb lett..."
  • light00
    Én úgy voltam vele, hogy ha már ennyien mondogatják, nem agóddtam semmit, de mikor oda kerültem, hogy egy-két helyen megakadtam, rájöttem, egy kicsit talán aggódhattam volna az érettségimért...
  • Nuki
    Folytassuk a kémiával = józan paraszti ész.
    Aki tudja hogy kémiából fog érettségizni és odafigyel kémia órán, annak az emelt szint se jelenthet problémát (na jó: szóbelin nem, írásbeli megszivathat)

Könnyű mondani másoknak hogy ne aggódjunk, ha mi már túl vagyunk rajta. Nekem is mondogatták hogy ne aggódjak, Amíg le nem ment az érettségi, én félévtől fogva elég rendszeresen cseréltem pelenkát, akárki akármit mondott.
  • Zillo
    Hát én anno a matek elsö feladatsorral megszenvedtem rendesen...Furcsa,mert a második,hosszabb es nehezebb resz sokkal jobban ment.Valoszinuleg azert,mert a tanarunk a nehez feladatokat gyakoroltatta velünk folyamat,az egesz kicsi könnyü feladatokat pedig nem.Hihetetlen,de az ember nem is gondolna rá,hogy milyen nehéz tud lenni egy egy ilyen kis nyafka feladat,ha azon tipusokat igen hosszú ideje nem gyakoroltad már.

A töri,magyar,illetve nyelvtan közepszintü irasbeli valoban csak odafigyelés kérdése.Persze,aki jo jegyet akar,annak nem árt tanulni.A nyelv szinten nagyon könnyü-de ez már izzasztobb lehet azok számára,akiknek nincs nyelvérzékük.Én angolbol emeltszinteztem,nem mondom,hogy könnyü volt,de megbirkoztam vele.
    A biosz irasbelire felkészültem magamhoz kepest rendesen,és megdöbbentett nehany feladat.

A szobelire bizonyos tantargyakbol fel kell keszülni,nincs mese.Irodalombol,aki tud regélni,az tegye,aki viszont nem,az nyesse be atételeket,és full siker.Töri nagy részét kilehet forrásbol irni,de ott sem árt némi plussz tudás.Nyelvtant meg kell tanulni,nincs mese.Nyelv beszélgetés,semmi más.Biosz...bebiflázás.Plusz nehany kiserlet.
  • grizzly21
    nekem 12K :)
  • magus
    elmehet a bme a picsába, hogy kiírják 13-án, hogy fizessek be 18.000 Ft-ot a nem teljesített krediteimért, úgy hogy 30.a a határidő. tekintsünk el attól hogy miért ennyi meg jogose vagy nem, mindenkinek egyenként a kurva anyja a hk-sok meg a bme döntéshozók közül.
  • Blekk Síp
    Innen:
    Középszintű írásbeli érettségi vizsgák 2007. október - feladatlapok és javítási-értékelési útmutatók
  • Pisti1026
    Nem tudja vki, hogy honnan tudnám letölteni a most októberi angol középszintű érettségit?
  • JancsiPapa
    közgáz = szabadidőközpont xDDD
  • Fujiryu
    Hát a középszinttől nem igazán kell félni:D Egy napot nem készültem rá és mégis meglettek, és egyik se lett szar...A magyarból az első rész szövegértés, amit ha az ember tud olvasni akkor meg tudja csinálni, aztán meg válasszad az érvelést azt nem lehet elkúrni(mondjuk nekem sikerült:D)...Töriből használhatsz atlaszt amiben minden bennevan.Első fele a tesztes.Na az ami necces, de egy alapműveltséggel meg logikával az is megoldható, mivel adnak hozzá elég segédanyagot.Az esszé meg télleg egy vicc.Megadnak 20 esszétémát és abból van 20 variáció...Namármost ebből simán lehet olyat találni ami benne van az atlaszban és még emlékeid is vannak róla valahonnan...A matek meg, hát azzal csak az a baj hogy a tesztre csak 45 perc van és nem kaphatod meg előbb a második részét, szóval ott kell ülnöd és nézned a falat.Az angol meg egy közép/felső fokú nyelvvizsga után nem kérdéses.Szóval a középszintű lrettségik minősége egyedül attól függ mennyire vagy türelmes(bennülni a teremben, és unalmas szarokról írni órákat haláli szar, főleg az esszé 2. oldalátol kezdtem nagyon unatkozni:D).Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
    Az emelt az ami szopó kicsit.De ha érdekelt a dolog elötte akkor sem lesz nehéz...Mondjuk nem kell túlzásba vinni a tanulást.Elég ha évközbe átnézed a könyveket amikből tanulni akarsz az érettségire és kideríteni melyik részt melyik könyvben találod meg jól és érthetően.Aztán az érettségi szünetben meg megtanulod és sikeres vizsgát teszel...Utána meg jön a partyzás és a szopás az egyetemen:D Szóval gl hf minden érettségizőnek, de ne féljetek tőle mert annál szarabb nincs mint amikor leblokkolsz a vizsgán...Meg mégegy jótanács.Sose hidd azt hogy kened-vágod a dolgokat, mert akkor tuti szopni fogsz:D
  • R0sc0
    van aki még a pszf-re jár? valaki más szerencsétlen? :)
  • magus
    gépész jó szak ha érdekel, csak maradj benn...
  • justin
    Jó az a gépész, de az tipikusan a "bennt kell maradni" :)
  • Blekk Síp
    Valóban bent maradni nehezebb, mint bekerülni, de ez sztem mindenhol így van. Egyébként gépészmérnöknek vettek fel.
    Most erre lehet mondani, hogy tré szak, mert kevesebb pont kellett hozzá (pedig nagyon nem az), de minek mennék olyan szakra amivel nem tudok elhelyezkedni (pl. közgáz), még ha oda több pont is kell?
  • I.C.ram
    BME sok szak volt azért 120 alatt. Köztük az enyém is. De az építő is, gyanítom, hogy még volt pár ilyen. Csak a divatosabb szakok voltak 120 fölött, pl építész, közgazdasági, informatika.
  • grizzly21
    "Már van érettségim (középszintű), és sikerült olyan jól, hogy a már meglévő nyelvvizsgámhoz járó plusz pontokra sem volt ahhoz szükségem, hogy felvegyenek egyetemre."
    nem akarok ilyen jellegu vitat kezdemenyezni de milyen egyetem az? az uj pontozast sem tudom hogy van, de az en idomben a kozepszintekkel, nyelvvizsga nelkul megszerezheto maxpont az 120 volt, annyival pedig gyakorlatilag egyik kozgazos helyre sem, meg egy bme szakra sem (itt csak a pontok alapjan minositem lejebb, muszaki helyekre mindig kevesebb kell) veszik fel az ember. az is igaz, hogy van nehany normalis hely is 120 alatt, de azokra nem bekerulni nehez, hanem bennmaradni.
  • Blekk Síp
    Már van érettségim (középszintű), és sikerült olyan jól, hogy a már meglévő nyelvvizsgámhoz járó plusz pontokra sem volt ahhoz szükségem, hogy felvegyenek egyetemre. Nem erről van szó.
    A lényeg, hogy a hsz-odból az jött le, hogy lenézed azt, aki középszinten érettségizik. Idézlek:
    "...azoknak van akik retardáltak és/vagynem akarnak kezdeni vele semmit."

Ez nem így van.
    Én nem érzem magam retardáltnak, és sztem az a többség sem, aki középszinten érettségizett/érettségizik.
  • magus
    meg lehet bukni középszintűn úgy, hogy átlagos agyi kapacitással rendelkezel, úgy hívják, hogy baszol tanulni.

nem tudok mutatni egyetlen egy embert sem, aki ha tanult, ne ment volna át egy középszintű érettségin. nincs ilyen ember. azért találták ki, hogy ne legyen. ha mégis van, hát akkor bizony neki nem kell érettségi. ennyi, az élet kegyetlen.

van emeltszintű érettségim, igen. és? ettől még nem minősíthetem azt a vonalat ahol meghúzták a középszint 2-est?

nem tudom most épp milyen rendszer van, amikor én érettségiztem vagy güriztél az emeltekkel, amik nem voltak könnyűek, vagy nyelvvizsgáztál sokat.

de aki egy kettes matekkal jön ki érettségiről az nem fog olyan egyetemre menni, ami matekos. nekem nem kellett a magyar, nem tettem belőle emeltet, ennyi.

ez egy mindenkinél sokkal nagyobb gyökér véleménye volt, nem kell elfogadni, sok szerencsét a középszinten, lol
  • Blekk Síp
    Így van.
  • Zillo
    en szobelire is meg irasbelire is kiöltöztem,ahogy az osztalytarsaim is.Szobelire nélkülözhetetlen,irasbelire igen erösen illendö.
  • Zillo
    hú en is hogy feltem töle anno aztan rohadtul könnyü volt...csak odakell figyelni,es ennyi...
  • Blekk Síp
    Igen, ezt nem is vitatom, minimális felkészüléssel is simán megoldható. =)
  • light00
    Kicsit elkapatta magát, de azért a lényeg, hogy középszinten tényleg minden hülye át tud menni. Ezen már tényleg vicc megbukni.
  • Blekk Síp
    Most ezzel a kijelentéseddel alig pár embert "retardáltoztál" le.
    Te tudod. Ezzel magadat minősítetted, és itt látszik az, hogy pl. neked hiába van emelt szintű érettségid (ha az van), sokkal nagyobb gyökér vagy, mint az a rengeteg alap szinten érettségiző.
    A másik rész sem igaz, ha az ember nem lusta dög, sima érettségivel a kezében is tovább tud tanulni.
  • magus
    a középszintet nem azoknak találták ki, akik tudják az anyagot, igen nagy szégyen lett volna ha nem így jössz ki róla, azoknak van akik retardáltak és/vagynem akarnak kezdeni vele semmit.
  • Dying Soul
    Osztom. Én se mentem neki úgy, hogy ez lófsz nekem. :)
  • nothes
    Az biztos, hogy mindent kétszer átolvasok mielőtt belekezdek, mert régebben egy másik tantárgynál már megjártam egy apró értelmezési hiba miatt...
    Egyébként van egy pár olyan tag az osztályomban, aki 5-ösre letette az előrehozottat még tavaly, egynek még nyelvvizsgája is van, mégsem tudok velük beszélgetni, mert nem tudnak. Nem fogom félvállról venni a dolgot, de ha nekik ment, akkor nem lehet olyan ördöngős:)
  • Nuki
    Hát ilyen előélettel nem kell aggóndod, de ne bízd el magad. Az veszéles.
  • nothes
    Én most érettségizek majd, egyedül a matek miatt parázok, de állítólag az sem lehetetlen, csak felfújják.
    Az angolt már nem tanulom csak gyakorlom egy angliai ismerőssel való rendszeres skypeolással ill. sorozatok és filmek darálásával.
    Pár hete az angol tanárom (akiről gyanítom, nem normális) próba érettségit íratott velünk. Éveken keresztül azt kellett hallgatnom, hogy milyen nehéz lesz meg minden, erre amikor ránéztem a papírra majdnem elröhögtem magam.
    A hallás utáni is nevetséges volt, annak ellenére, hogy a magnó össze-vissza recsegett.
    Tiszta hülye vagyok, hogy nem hozattam előre...:)
  • Dying Soul
    hát úgy konkrét embert nem tudok mondani, csak belénkveri minden tanár, hogy hú, meg ha. hát ez az angol középszint gyermeki volt.
  • Nuki
    Az angol nem volt annyira nehéz, a fogamzásról elég hamar kijöttem a többiek néztek csak rám, mintha a sátánt látták volna

Én személy szerint a magyartól paráztam a legeslegjobban.
  • grizzly21
    ki mondja annak? mondjuk emelt szinten mar vannak szivatosabbak a kozepszint az sokkal konnyebb annal
  • Dying Soul
    most voltam angol közép írásbelin. nem volt kihívás, félidő előtt végeztem mindennel, nagyon könnyű volt. jó, mondjuk fasza is vagyok angolból, nincs itt gond.
    nem stresszeltem szét az agyamat, lehet mert májusban úgy is szintemelő és elég jó vagyok vagy az egész érettségi nem akkora kunszt, mint amekkorának mondják.
  • Nuki
    (ja és amúgy köszi a beszámolót:)
  • JancsiPapa
    ahah kettes lett a mikró zhm :DDDD
  • light00
    Én szóbelire kiöltöztem, írásbeli alatt úgyis óránként más van bent. Szerintem is megéri, de ha nagyon rühelled akkor elég csak szóbelire.
  • Nuki
    Figyu a tanárok ha megjegyzik az arcod, és látják hogy TETTTÉL valamit az ügyed érdekében, éshogy megtiszteled őket, megjegyezhetik az arcod, és ha egy kettesre hajtasz, lehet hogy PONT ez kell majd ahhoz :)
  • gercse
    hát sima érettségin írásbelire én sem vettem fel semmi extra ruhát, szóbelire persze kiöltöztem...
  • Tufa
    Tanácstalan vagyok. Valaki szerint írásbelire nem kell, van aki szerint farmer+zakó elég, szerinted meg egykét ember szerint illene... :D
  • Nuki
    Illik, mert ha netalántán ezen múlik a későbbi szóbeli jegy... :)