29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
van itt olyan aki tesz üzleti gazdaságtanból? -
én egy ilyen bizonyítási vágy miatt nem nem pocsékolnék el egy évet az életemből, az tuti :) jól mondják a többiek, ha bizonyítani akarsz, akkor ezt a vágyadat inkább az egyetemen éld ki, ott még jól is jöhet :)
emeltből az első 4 példa sosem szokott nehéz lenni, azok csak amolyan bemelegítőfeladatok (persze ezek sem annyira könnyűek, csak ezek úgy menni szoktak, általában rájuk lehet jönni, nincsenek agyontrükközve), aztán az 5-9-ben már lehet mindenféle, de ott már egyik sem szokott könnyű lenni. az első feladat valóban nevetségesen könnyű volt, én is csak felrajzoltam, minden szépen, egyértelműen kijött egyből. néhány emeltes barátom viszont egy óráig azon csámcsogott, mert valami bonyolultabb módon akarták megoldani, egyenletekkel, és tört számok jöttek ki eleinte. szóval lehet, hogy erre is ráment kicsit az egész, hogy ne mindig gondolj valami bonyolultra, egyszerűen csak fogd fel, hogy miről van szó és onnantól kezdve tök egyszerűen meg lehetett csinálni. szóval lehet, hogy ott ez volt a trükk, hogy túl könnyű volt és ez volt, akit megzavart, ki tudja :) az iwiw-es feladat pedig az volt szerintem, ami a legtöbb embernek félrement, mert az volt a legnehezebben ellenőrizhető. szinte az összes emeltes barátomnak más eredmény jött ki. ott nem is számolni kellett, csak egyszerűen átlátni a kérdést és belegondolni, igazából pofonegyszerű volt. ennek ellenére nekem is csak az a része lett biztosan jó, a b és c része végére rossz jött ki, de azért valami részpontszámot remélem kapok. mindenesetre én azt mondom, hogy ez az emelt sem olyan dolog, hogy nélküle nem lehet teljes az életed, ha a közeped megvan 100% körülire, akkor hagyd az egészet a francba, sztem így is lehet, hogy több pontod lesz (részben az iwiw-es miatt) középen, mint nekem emelten :) -
144 pontból 90 az ELTEre ? az igen érdekes :D
Én is emelt matekra megyek jövőre,és szerintem jobban kijön az ember. 100% középszintet nem vészes megírni, de 60%os emelt inkább megvan. Ha már 70%ra megírom az emeltet,még szóbeli húz 5%ot , már +15 pontom van.
sok sikert a holnap frajzból érettségizőknek,és magamnak is
-
Hopp, egy elvekkel rendelkezo ember, ilyen is van meg?:))
En meg 2 eve 2006-ban, es jah emelten..akkor azt mondtak nehezebb volt joval mint a kozep, de vegulis mindegy. Szivtam is a fogam, hogy minek mentem emeltre, mert kiszamoltam, es mindossze 1 ponttal kaptam igy tobbet a szar hozott pontjaim miatt, mint ha 90% feletti kozepet tettem volna, es azert matekbol a szobelit se felejtsuk ami sajnos nehany napomat elvitte..
Viszont annyi elonye volt a dolognak, hogy a matek nagyobb szopas lett volna egyetemen, ha csak kozepre megyek.
A pontok miatt ne menj emeltre ha matek kozeli helyekre jossz, eleve BME-re, vagy ELTE-re bejutni real szakokra nem nehez, nekem is majdnem 10 ponttal tobbem volt (de meg nem az 500 pontos rendszerben), de ha jol emlekszem ELTE matekra tavaly kellett valami 80-90 pont ami eleg vicc -
te aztán tudsz írni :O -
Én ugyan nem, utálom a kémiát 15 éves korom óta, vagyis a középiskolába kerülésem első néhány napjától kezdve... vajon nem a tanár rontott a helyzeten? :) -
Tudom, természetesen ezen nem siklottam át, mielőtt elhatároztam volna a szentemelőt, viszont a család anyagi helyzete és hangulata miatt több okból muszáj jövőre teljes munkaidőban dolgoznom. Ez kizárná azt, hogy az egyetemen a legjobb legyek, esetleg azt is, hogy az élmezőnybe tartozzak, viszont az emeltszintre történő felkészülést még nem. -
Hát... biztosan borzasztóan féltékenyek, de tisztelnek, ezért ezt ellenem irányuló tettekkel még nem bizonyították, és valószínűleg nem is merték volna, mivel én vagyok az egyetlen, aki az utóbbi 3 évben többször volt különböző kategóriájú turpisságokért vagy meggondolatlanságokért 3 alkalomnál az igazgatónőnél. :D Megemlítendő, hogy a 4. kivételével minden esti tagozaton elvégzett évfolyam alatt olyan későn jártam be a tanításra, hogy már nem volt alkalmam találkozni az igazgatónővel. :) Azért én nem okoskodtam olyan "minőségben" matematika órán, mint az a szipirtyó, aki egy történelem gyakorló feladatsor "A képen látható házban hány helyiség lehet?" szövegű kérdésére a tanárt meghazudtolva kijelentette, hogy a helyes válasz nem derül ki az ablakok számából, mivel abban a korszakban bizony sötét könyhák voltak - és a feladat arra kíváncsi, hogy ezzel tisztában vagyunk e - akkor is, ha fürdőszoba nem volt. :D Hát, vártam, hogy beleköt abba is, hogy a lap nem egy saját tengelye körül forgó házat mutat kiindulási pontnak minden pillanatban az aktuális helyzetében, hiszen biztos van nem feltétlenül az elülsőkkel megegyező számú hátló ablak is... :) -
Pedig jól tudod ( :) ), mert igen, idén 4.-esként érettségiztem le matematikából középszinten, és szándékomban áll szintemelőt tenni, amit csak a lehetőség hiánya és az esetleges addigra bekövetkező megszűnésem akadályozhat meg. :) -
Téged utálnak az osztálytársaid, ugye? :D
Mit szarozol. Én is csináltam szintemelő matekot, de kurvára nem volt semmi értelme, mert a közepemmel is lazán felvettek oda, ahova jelentkeztem (BME). Ha neked ennyire számít, hogy bizonyíts, akkor azt tedd fősulin/egyetemen. Ott sokkal nagyobb a kihívás, és ott nem 30-60 emberből lehet a legjobb, hanem egy teljes évfolyam, azaz kb 300-800, kartól függően, emberből emelkedhetsz ki. -
Hááát... :) A többi őszintévé teszi az összes szót a következő kijelentésben: Eljutott hozzám ("helyi") ~100%-os középszintű matematika vizsgák híre különböző forrásokból úgy, ahogy meglehetősen jól sikerült emeltszintűeké is (de közel sem 100%-osak
), ezért nyomorúságos érzés fog el, ha május 6. reggelére gondolok, mivel nem bizonyítottam be akkor, hogy én vagyok a legjobb képességű matekos az iskolában, pedig lehet, hogy megtehettem volna, s ezen azért nem tudok átlépni, mert úgy, de úgy hiányzik az az érzés, amit a páratlan minőségű dolgozataim miatti rendkívül pozitív megkülönböztetés okozott az elmúlt évek során oly' sokszor. :D Komoly motívum továbbá az önmagamnak történő bizonyítás utáni vágy, amit erősített a sokak által osztott vélemény, miszerint az idei középszintű matematika érettségi könnyű volt. Okozza még a késztetést - az előzőleg leírtakból kifolyólag -, hogy szeretnék a lehető legmagabiztosabban nekivágni a felsőoktatási intézményekben történő továbbtanulásnak, amit természetesen a matekhoz erősen kötődő, vagy kimondottan matek-központú szakon fogok folytatni. :) Az idei emeltszintű matematika érettségi első három feladatát hibátlanul megoldottam (szerintem túl könnyűek voltak, ezt alátámasztja az, hogy az 1. feladathoz tökéletesen hasonló feladat szerepelt az egyik év középszintű feladatsorának utolsó 3 példája között azzal a különbséggel, hogy ott ráhúzták az egészet egy meglévő adatokkal már részben kitöltött halmazábrára, ezzel segítve az elindulást), és valószínűleg az iWiW-es is sikerülne. :) Arról a bizonyos első feladatról nem hiszem, hogy a középszintű vizsga 17 pontos feladatai között nehéznek kellene számítania - elvégre középszintre vagyok "kiképezve" hivatalosan - a halmazábra előzetes felrajzolása nélkül, egy emeltszinten érettségizőnek pedig gyerekjáték észrevennie, hogy felrajolzása célszerű. Eszerint az emelt- és a középszintű érettségi dolgozatban előfordulnak azonos nehézségű feladatok. :) Ez számomra nem vígasz, csak az ehhez hasonló esetek felhalmozódása idővel elveszi annak lehetőségét, hogy a képességeik és felkészültségük miatt arra pedig méltók megfelelő mértékű elismerésben részesüljenek, hiszen feltételezem, hogy azok, akik emeltet írnak, nem annak reményében teszik, hogy elő fog majd fordulni ahhoz elég középszintű példa a feladatsorban, hogy a közepest és a plusz felvételi pontokat megszerezzék. Ez a 2008-as matek érettségi igencsak keményen bírálható... akárcsak a rendelkezésre álló idő, de e kettő más - más oldalról. Te melyik évben érettségiztél le - sejtésem szerint emelt szinten - matekból? :)
-
szóval te most 4.esen leérettségiztél,és jövőre akarsz emeltezni ? :) -
Nikikee89 #22509 Sziasztook:)
Kémiából megy valaki csütörtökön? -
"ami megmutatja a matematikához való képességeim felső határát körülbelüli pontossággal" ez az egyetlen ok??:) Ez eleg fura, ha ennyire szereted a matekot akkor menj el valami matekos szakra, vagy nem tudom:)
A 100%hoz meg grat, matekbol az emelt joval nehezebb, sot a kozepre azt mondjak hogy kifejezetten primitiv, en nem tudom, de konnyu egy kis hibat is ejteni akar figyelmetlensegbol, tehat nem rossz azert az -
sok sikert nektek is akkor:D -
en is jun.18an fogok szobelizni:) -
Én meg június 26-27-28. -
lassan nem ártana nekiülni a könyvnek:D
bár még van idő, én jun.18-án szóbelizem -
Nem... :) Idén februárban kitűnő matekosként középszintű matematika érettségi vizsgára jelentkeztem azért, mert az esti tagozaton, kimondottan alacsony óraszámban folytatódó passzív matematika oktatás hátráltatta az emeltszintű érettségire történő felkészülés folyamatát, sőt annak időszerű véghezvitelét megakadályozta, viszont szeretném, ha felmutathatnék egy papírt, ami megmutatja a matematikához való képességeim felső határát körülbelüli pontossággal. Május 6.-án - több forrás szerint is bizonyosan - 100%-osra írtam meg a matematika érettségit, ellenben azt nem előlegezem meg, hogy az emeltszintűt - megfelelő felkészítés következtében - kifogástalanul megoldottam volna. Mindezek miatt szeretnék szintemelőt tenni jövőre, és bizom benne, hogy a lelkes és alapos "edzés" után elérem a célomat, a 85% fölötti eredményt. Emellett motivál még az a tény, hogy a matek érdekel eléggé ahhoz, hogy lelkesen lássak neki ismereteim kiszélesítéséhez és elmélyítéséhez. :) Ha jelenleg - kerekítés után :) - középszinten vagyok maradéktalanul felkészülve, akkor nem tévedek, ha csupán egy kiváló matematika könyvben látom a célhoz vezető eszközt, vagy dehogynem? Érdemes esetleg matek tanárhoz járni az elkövetkező egy év alatt a maximálisan elérhető felkészültségi szint érdekében? Egész nyáron és egész évben dolgozni fogok normális munkaidőben 19 évesen, így a tanár megoldható, de az önállóan történő felkészülésre szánható idő jelentős hányadát kívánja, azaz jót kell kifognom. :) -
szobelire kell (nyilvan mert az irasbeli mar volt) ?
Nekem anno volt egy konyvem amiben minden tetel kidolgozva benne volt szepen -
nem -
karajjj #22500 szerintem nem... -
köszönöm szépen :) -
Tud valaki közületek válaszolni arra a kérdésre kétkedés nélkül akár igennel, akár nemmel, hogy a Sokszínű matematika című tankönyvsorozat középiskolásoknak szánt 4 darabja felkészít -e az emeltszintű matematika érettségi vizsgára? :) -
Az alábbi URL-en elérhető dokumentumban leírtak szerint informállak:
http://www.okm.gov.hu/letolt/okev/doc/erettsegi_40_2002/foldrajz_vizsgaleiras.pdf
A középszintű földrajz írásbeli vizsgán az összesen 150-ből 100 pontot szerezhetsz meg, míg a szóbelin 50-et. Ha az emeltszintű földrajz érettségi vizsga a kérdésed tárgya, akkor nézd meg a belinkelt pdf állományt, és megtalálod a keresett információt. :) -
frajzot nem tudod vél ?:) -
Biológiából tolja valaki??? Szerintetek para lesz? -
solikka #22494 Irásbeli 117 + szóbeli 33 = 150 -
Fogalmam sincs, rég volt már. -
31 úgy tom -
Valaki segítsen!:)
Angol érettségiben hogy vannak a pontok? Vagyis a szóbelire mennyit lehet kapni?
azt tudom hogy:
olvasás 33pont
nyelvtan 18pont
hallás 33pont
levél 33pont
szóbeli ?? -
én is ebben bízok
térképet nagyon beseggelem, meg a természetföldrajzot (9.es anyag)
a társadalomfrajzot ha átolvasom,sokat mondok,sztem 90%a alapműveltség.
Nem tudod,hogy hogy rakódik össze a pontszám?
Szóbeli + Írásbeli.. Azt tudom,h az írásbeli 25+75 pont
btw.. csoporttársaim
van,aki kilimandzsáró helyett kambodzsát ír :D -
Közép föcire én is kb 1 napot max 2öt készültem. Írásbeli 4-es lett, amit felhúztam 5-ösre szóbelivel. Nem olyan nehéz. Akit amúgyis érdekel a földrajz, annak meg nagyon egyszerű tud lenni, mert a nagyrésze a cuccnak topográfia, és társadalomföldrajz, ami, ha tájékozott az ember, nagyon könnyű. A természetföldrajz részét kell igazából csak megtnaulni rendesen. -
muszáj volt mert ezzel mentem tovább :)
mondjuk még ősszel letettem a közepet, és tavasszal az emeltet, így könnyebb volt valamelyest -
Persze, hogy nem. Épp azért mondom. -
jól nyomod,ha 2-3 nap alatt felkészülsz.Végül is a térkép hiánya az egyedüli probléma,meg van néhány szopatós. -
Úgy tudom nem anyag középszinten. -
Sanszos, hogy elvárják a diákoktól középérettségin, hogy tudják, mi az a komplex szám :) -
2-3 nap alatt bőven fel lehet rá készülni :) -
De jó, már azt hittem egyedül megyek föcire a fórumról! Emeltre vagy középre mész? Én emeltem pörkölöm neki :D