| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Hááát... :) A többi őszintévé teszi az összes szót a következő kijelentésben: Eljutott hozzám ("helyi") ~100%-os középszintű matematika vizsgák híre különböző forrásokból úgy, ahogy meglehetősen jól sikerült emeltszintűeké is (de közel sem 100%-osak
), ezért nyomorúságos érzés fog el, ha május 6. reggelére gondolok, mivel nem bizonyítottam be akkor, hogy én vagyok a legjobb képességű matekos az iskolában, pedig lehet, hogy megtehettem volna, s ezen azért nem tudok átlépni, mert úgy, de úgy hiányzik az az érzés, amit a páratlan minőségű dolgozataim miatti rendkívül pozitív megkülönböztetés okozott az elmúlt évek során oly' sokszor. :D Komoly motívum továbbá az önmagamnak történő bizonyítás utáni vágy, amit erősített a sokak által osztott vélemény, miszerint az idei középszintű matematika érettségi könnyű volt. Okozza még a késztetést - az előzőleg leírtakból kifolyólag -, hogy szeretnék a lehető legmagabiztosabban nekivágni a felsőoktatási intézményekben történő továbbtanulásnak, amit természetesen a matekhoz erősen kötődő, vagy kimondottan matek-központú szakon fogok folytatni. :) Az idei emeltszintű matematika érettségi első három feladatát hibátlanul megoldottam (szerintem túl könnyűek voltak, ezt alátámasztja az, hogy az 1. feladathoz tökéletesen hasonló feladat szerepelt az egyik év középszintű feladatsorának utolsó 3 példája között azzal a különbséggel, hogy ott ráhúzták az egészet egy meglévő adatokkal már részben kitöltött halmazábrára, ezzel segítve az elindulást), és valószínűleg az iWiW-es is sikerülne. :) Arról a bizonyos első feladatról nem hiszem, hogy a középszintű vizsga 17 pontos feladatai között nehéznek kellene számítania - elvégre középszintre vagyok "kiképezve" hivatalosan - a halmazábra előzetes felrajzolása nélkül, egy emeltszinten érettségizőnek pedig gyerekjáték észrevennie, hogy felrajolzása célszerű. Eszerint az emelt- és a középszintű érettségi dolgozatban előfordulnak azonos nehézségű feladatok. :) Ez számomra nem vígasz, csak az ehhez hasonló esetek felhalmozódása idővel elveszi annak lehetőségét, hogy a képességeik és felkészültségük miatt arra pedig méltók megfelelő mértékű elismerésben részesüljenek, hiszen feltételezem, hogy azok, akik emeltet írnak, nem annak reményében teszik, hogy elő fog majd fordulni ahhoz elég középszintű példa a feladatsorban, hogy a közepest és a plusz felvételi pontokat megszerezzék. Ez a 2008-as matek érettségi igencsak keményen bírálható... akárcsak a rendelkezésre álló idő, de e kettő más - más oldalról. Te melyik évben érettségiztél le - sejtésem szerint emelt szinten - matekból? :)