| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
én egy ilyen bizonyítási vágy miatt nem nem pocsékolnék el egy évet az életemből, az tuti :) jól mondják a többiek, ha bizonyítani akarsz, akkor ezt a vágyadat inkább az egyetemen éld ki, ott még jól is jöhet :)
emeltből az első 4 példa sosem szokott nehéz lenni, azok csak amolyan bemelegítőfeladatok (persze ezek sem annyira könnyűek, csak ezek úgy menni szoktak, általában rájuk lehet jönni, nincsenek agyontrükközve), aztán az 5-9-ben már lehet mindenféle, de ott már egyik sem szokott könnyű lenni. az első feladat valóban nevetségesen könnyű volt, én is csak felrajzoltam, minden szépen, egyértelműen kijött egyből. néhány emeltes barátom viszont egy óráig azon csámcsogott, mert valami bonyolultabb módon akarták megoldani, egyenletekkel, és tört számok jöttek ki eleinte. szóval lehet, hogy erre is ráment kicsit az egész, hogy ne mindig gondolj valami bonyolultra, egyszerűen csak fogd fel, hogy miről van szó és onnantól kezdve tök egyszerűen meg lehetett csinálni. szóval lehet, hogy ott ez volt a trükk, hogy túl könnyű volt és ez volt, akit megzavart, ki tudja :) az iwiw-es feladat pedig az volt szerintem, ami a legtöbb embernek félrement, mert az volt a legnehezebben ellenőrizhető. szinte az összes emeltes barátomnak más eredmény jött ki. ott nem is számolni kellett, csak egyszerűen átlátni a kérdést és belegondolni, igazából pofonegyszerű volt. ennek ellenére nekem is csak az a része lett biztosan jó, a b és c része végére rossz jött ki, de azért valami részpontszámot remélem kapok. mindenesetre én azt mondom, hogy ez az emelt sem olyan dolog, hogy nélküle nem lehet teljes az életed, ha a közeped megvan 100% körülire, akkor hagyd az egészet a francba, sztem így is lehet, hogy több pontod lesz (részben az iwiw-es miatt) középen, mint nekem emelten :)