| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nem... :) Idén februárban kitűnő matekosként középszintű matematika érettségi vizsgára jelentkeztem azért, mert az esti tagozaton, kimondottan alacsony óraszámban folytatódó passzív matematika oktatás hátráltatta az emeltszintű érettségire történő felkészülés folyamatát, sőt annak időszerű véghezvitelét megakadályozta, viszont szeretném, ha felmutathatnék egy papírt, ami megmutatja a matematikához való képességeim felső határát körülbelüli pontossággal. Május 6.-án - több forrás szerint is bizonyosan - 100%-osra írtam meg a matematika érettségit, ellenben azt nem előlegezem meg, hogy az emeltszintűt - megfelelő felkészítés következtében - kifogástalanul megoldottam volna. Mindezek miatt szeretnék szintemelőt tenni jövőre, és bizom benne, hogy a lelkes és alapos "edzés" után elérem a célomat, a 85% fölötti eredményt. Emellett motivál még az a tény, hogy a matek érdekel eléggé ahhoz, hogy lelkesen lássak neki ismereteim kiszélesítéséhez és elmélyítéséhez. :) Ha jelenleg - kerekítés után :) - középszinten vagyok maradéktalanul felkészülve, akkor nem tévedek, ha csupán egy kiváló matematika könyvben látom a célhoz vezető eszközt, vagy dehogynem? Érdemes esetleg matek tanárhoz járni az elkövetkező egy év alatt a maximálisan elérhető felkészültségi szint érdekében? Egész nyáron és egész évben dolgozni fogok normális munkaidőben 19 évesen, így a tanár megoldható, de az önállóan történő felkészülésre szánható idő jelentős hányadát kívánja, azaz jót kell kifognom. :)