29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Bristowboy
    Hát szerintem nem jó, ha kiverik. Képzeld el, érettségi előtt kiverik a szemüket...
  • gerrob
    HAHAHA
    7. feladat pl. gyakorlatilag a nagy Fermat tétel, amit kb. 15 éve bizonyítottak be. Ennél azért egyszerűbb lesz a középszint.
  • gerrob
    Szvsz kamu.
    utolsó oldalán:
    [Ez még nem hivatalos, végleges verzió!]

Tudtommal egyébként több sort is összeállítanak és néhány nappal az érettségi előtt választanak egyet közülük.
  • jajnemárr
    mi a szar ez?
  • degu1980
    Ti is megkaptátok a keddi matek feladatsort?

http://sites.google.com/site/degulapja/Home/k_mat_09maj_fl_v1.pdf
  • gerrob
    "Tippek friss vizsgázóknak"

Nagyon informatív. Már azt gondoltam, hogy azt is leírod, hogy érettségi előtt kiverjék-e.
  • gerrob
    Felvételinél számít neked? Vagy csak át akarsz menni belőle? Régi rendszerben 20% már kettest ért, 60% meg ötöst.
  • bandy85
    A matekot tudja mindenki??De jó nektek!!
  • jajnemárr
    no jó én most nézek törit és szerintem nehéz.lehet köpködni...
  • Grove4
    *részében
  • Grove4
    Én a földrajztól félek,már meg is bántam,hogy azt választottam és nem az infót,földrajz feladatlapokat nézegettem és hát igen kemény,főleg úgy,hogy az első rédzében nem is lehet atlaszt használni,a többivel sztem nem lesz gond.
  • bandy85
    Én meg a matektól félek a legjobban!!Gyakoroltam érettségi feladatsorokat,de nem tudom mire megyek majd vele!!Most törit tanultam,de mára azt hiszem ennyi,kezdek tompulni!!Majd holnap aztán mindent bele adok!! Remélem!!
  • kisspeter56
    Sziasztok!

Én ettől lettem érettebb:
    http://spammelek.az.sg-re
    Nekem nagyon tetszett!
  • Bmx01
    jaja remélem én is a némettel nem lesz gond....
  • gabo91
    Eddig nyugodt vagyok...
    (nagyon parázós szoktam lenni) Tavaly csináltam előrehozottat infóbol. Oda úgy mentem el szóbelizni, hogy még a tételsort se láttam...
    2 pontot veszítettem.
    Majd elválik...
    némettől félek, de nagyon, és a helyesírástól... :S
    180 perc van ugyebár a hosszú irományhoz, helyesírási szótárt lehet kérni, igyekszem majd utána járni a hibáknak.

• jajnemárr
    bocsánat ezt nem hagyhattam ki,amúgy éljenek a bölcsészek
  • jajnemárr
    Mit mond egy bölcsész annak a bölcsésznek akinek nincs munkája?

Kérsz ketchupot is a sültkrumplihoz?
  • Hegi90
    ez oké, de akkor válaszútra érkeztünk, hogy mit kérünk az érettségizőktől:
    - a magyar nyelv helyes értelmezését és művelését, vagy
    - a műveltséget.

Szerintem azért az első a hasznosabb, mert a második már inkább a bölcsészeknek való, míg az első mindenkinek hasznos, ha tudja. Egyébként ha jól tudom, akkor az emelt szintű magyar érettségin van egy külön rész a műveltség felmérésére, ami elég kemény annak, aki nem olvas mindig valamilyen szépirodalmat.
  • Bristowboy
    Igen, már javítottam. Csak épp nem figyeltem.
    Legalábbis nekem adtak szöveggyűjteményt. Azóta nem hiszem, hogy tiltott segédeszköz lenne, csak úgy, mint a történelmi atlasz és függvénytáblázat.
  • jajnemárr
    szerintem csak szöveggyüjteményt

amugy kösz a hasznos tanácsokat:D:D
  • Bristowboy
    Bocs, szöveggyűjteményt.. csak elkapott az ideg.
  • fsgh
    Irodalomnál lehet használni tankönyvet?:D Ez komoly?:D
  • fsgh
    Nagyon nem pontozhat le semmit mert egy bizonyos szabály szerint kell javítania. Ez nem egy dolgozat amit úgy avít ahogy jónak lát...
  • jajnemárr
    (ja és a vesszők nagybetűk pontok elhagyása nem azért volt mert ennyire gyökér vagyok hanem mert egyszerübb, szal ez nem az új ,,nyugatias tanterv hibája")
  • Bristowboy
    Tavaly is bizonyítottál, most is bizonyítottál. Tavaly is beszóltam, most is beszólok...
    Mit kell ijesztgetni? Te is fostál érettségin, én is. Biztos jót tett volna ilyen beszólás!

Tippek friss vizsgázóknak
    -írásbeli:

*No para. Előző este könnyed kikapcsolódás, semmi brutalitás. Lehetőleg csilis pörköltet, babot ne együnk, mert másnap könnyen ránk jöhet a híg fosás, aztán elfostuk az érettségit...
    *Olvasni tudni kell! Aki tud olvasni, az tud is alkotni valami maradandót.
    Irodalomnál ajánlom, hogy a szövegértésnél mindenki húzza alá, amit fontosnak tart, így a kérdésekre könnyebben, gyorsabban tud válaszolni. És persze minden kérdést minimum kétszer átolvasni.
    Például érvelésnél legyen némi irodalmi kitekintés - persze az adott téma keretin belül -, s nem árt változatosabb szókinccsel leírni. És persze főleg a nyelvtan fontos, hogy ne vonjanak le helyesírási hibák miatt pontot (tapasztalataim szerint a vesszőhibák mellett gyakori pontlevonások a j és a ly keveréséből adódnak).
    Matematikánál ajánlott a korábbi érettségi feladatok megnézegetése, újboli kitöltése gyakorlás szempontjából. Emellett jó barátja lesz mindenkinek a függvénytáblázat.
    Történelemnél is nagyon egyszerű a dolog. Ott a történelmi atlasz megléte elengedhetetlen, abból nagyon sok minden kiderül. Továbbá néhány kérdésben benne van a válasz, vagy annak egy töredéke, melyre szintén lehet pontot kapni.
    Nyelvnél sokat számít a szókincs, és persze az, hogy mennyit tanult az ember. A választott tantárgyról nem tudok nyilatkozni.

-Szóbeli
    *A legfontosabb, hogy úgy kell bemenni, hogy mindenki lássa, hogy magabiztos vagy. Sokkal jobban értékelik, ha próbálkozol, mint azt, ha fogod magad és zokogásban törsz ki. Történelem a legegyszerűbb, mert ha kapsz forrásanyagot, akkor némi hozzáadással, és forrás átformálásával egy kerek szöveget tudsz alkotni. Magyar sem vészes, mivel ott lehet irodalom tankönyvet használni. A választott és a nyelvi tantárgy pedig tanulás és tanárfüggő, abban nem tudok tanácsot adni.
    Szóbelinél sem kell nagyon parázni, a 15 percig kell dumálni hülyeség ,annyi a maximum. Ha elmondasz mindent, jól, akkor a tanár megköszönni, és mehetsz a helyedre, vagy haza. Aki nem tud semmit és balfaszkodik, na annak lehet 15 perc.
    Biosznál engem 4. percnél állított le a tanár. Megadta az ötöst. De lehet az is szerepet játszott, hogy a kísérletnél használt eszközök egyik része a vizsgabizottság között landolt...

Meg fogtok bukni, ha...
    *Ha nem mentek el írásbelizni/szóbelizni.
    *Ha pánikba estek, és elkap a híg fosás, és az időt WC-n töltöd. Oda nem viszik utánad sem a tesztet, sem pedig az vizsgabizottságot, de vödröt sem vihetsz be, hogy majd a többiek hallják, hogy trotty, trotty, trotty.
    *Továbbá, ha zokogásban törtök ki, és a 2-esért bevállaltok egy laza szopást, nyalást.
    *Öngyilkosok lesztek

Na, elég informatív voltam?
  • jajnemárr
    jajj légyszi ne gyere a ,,mikor én érettségiztem nehezebb volt..."szöveggel mert ebből már elegem van.figyelj tök más a rendszer persze lehet h az egész gyökérnek tűnik neked meg h könnyű,nehéz megbukni stb. de régen volt felvételi és az h hova vettek fel nem az érettségitől függött ,mint most.akik reál irányba mennek tovább pl azoknak is kell töriből írásbelizni+szóbelizni stb.és beleszámít a továbbtanulásukba.régen szóbeliztél egyet aztán seggelhettél egy kerek hónapig a felvételidre, ami ténylegesen számított vagy mittomén.szóval ezért könnyű az irodalom érettségi mert azoknak is számít akik nem ilyen irányba mennek,szóval nem elég mondjuk 70%ot írni mert rohadtul nem fognak felvenni!más a rendszer az érvelés lehet h könnyű(bár mint írtam nálunk szigorúan veszik...)azért van h ne szard el az egyetemre a pontszámodat ha egyszer nem tudod mondjuk a horatius ódákat elemezni.én nem mondom h jó így az egész, de most ez van és kész
  • 5c0rp330n
    ez szép és jó, de mondjuk aki nem bölcsész lesz, az ezzel az egésszel kitörölheti a seggét, aki pedig az lesz, lesz elég ideje, hogy megtanulja a sok fasságot.
  • Willenbrock
    Szerintem igaza van.Vitatkozni mindenki szeret az a legkönnyebb.Mert az ún. érvelés tulajdonképpen minden vita alapja,de a költészethez és a szépirodalomhoz valóban az égvilágon semmi köze nincs.Kérjék csak számon a diákokon az önálló elemző gondolkodásmódot,és emelett ismerjék meg a versek tankönyvi-irodalmárok-általi elemzését is.Mert sok vers esetében nem igaz hogy mindenkinek mást jelent,hanem a helyes értelmezés gyakran feltételezi bizonyos szintű klasszikus műveltség meglétét.A drámák esetéban is gyakran ismerni kell a törit is pl. hogy egy momentumot helyesen értelmezhessünk.Ezért támadni kell az oktatásban újonnan megjelenő-amerikai és nyugati mintákra készült új tanterveket melyek beengedték az irodalomoktatásba az ilyen "érvelést" vagy mit.Mikor én érettségiztem bizony még nem volt semmi mellébeszélés meg ködösítés és nem vághattuk ki maginkat ilyen érvelgetésekkel ha egyszer nem tanultunk.
  • OssianFan
    Az tuti.
    Amúgy nekünk mondta irodalomtanárunk, hogy nem csodálja, hogy a mai fiatalok elég gyengék verselemzésből/értelmezésből, mivel a legtöbb filozófiai jelentéseket hordoz, és középiskolában nem (vagy csak néhol) tanítanak filozófiát.
  • Hegi90
    mekkora egy paraszt tanárod van..
    mi az, hogy annak az irodalomhoz nincsen köze? szerintem sokkal több köze van az irodalomnak ahhoz, mint hogy megpróbálj értelmezni egy költői képekkel teli verset...
  • jajnemárr
    basszus nekünk a tanár enyhén megfenyegetett h nehogy az érvelést válasszuk,mert hogy aki rizsázik azt lepontozza és annak különben sincs az irodalomhoz köze...De hát ha megint ilyen horatiusi óda szerűségek lesznek, mit tehetne mást az ember.......:S
  • OssianFan
    Szerintem írásbelire nemigazán lehet készülni, vagy csak úgy, hogy a 4 év anyagát átnézi az ember. Magyarból én tuti az érvelést választom majd, elemzésekhez hülye vagyok, érvelni meg mindenki tud.
  • fsgh
    gondolom magyarra csak a szóbelire lehet tanulni.
  • tigeroo
    én magyarra tuti nem tanulok. ami lesz annak nagyrésze ugysem tartozik a törzsanyaghoz!
  • jajnemárr
    helo belo
    Ti magyarra tanultok vagy így abszolút 0?Mert én azzal nyugtatom magam h úgyse lehet rá készülni.Esetleg aki tavaly írt mit vélekedik?000?
    Nos igen még egy, h van aki más nyelven fog,vagy már érettségizett töriből?Könnyebb vagy nehezebb úgy általában?
  • Yepp
    énse tanultam még egy betűt se
    épp délelött mondom na most megnézek egy magyar feladatsort, h mégis mire számitsak, ok legyen a 2008-as
    hát köze nemvolt a magyarhoz :D

végiggondolva meg ugyis duplázok, és mivel infó már megvan, igy csak a matekra kell(ene) készülnöm.
    de középszinten, az hasonlóan a magyarhoz, egy vicc az egész
  • HTS s3rg1nh00
    na azér vazze,infóból négyes kell,matekból meg jó lenne egy ötös középszinten...háááááát kétséges,mivel semmit nem tanultam eddig:D!
  • 5c0rp330n
    én beszarva sem voltam :)
    igazából magasabbról alig tudtam volna leszarni és utólag belegondolva még túl is lihegtem :)
  • tommygear
    Sok sikert mindenkinek.
    Ne parázzatok nincs miért, 1 éve énis be voltam szarva, de nincs rá okotok. :)
  • tigeroo
    gratulálok mindenkinek! sok sikert hetfűűn :)