| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Szerintem igaza van.Vitatkozni mindenki szeret az a legkönnyebb.Mert az ún. érvelés tulajdonképpen minden vita alapja,de a költészethez és a szépirodalomhoz valóban az égvilágon semmi köze nincs.Kérjék csak számon a diákokon az önálló elemző gondolkodásmódot,és emelett ismerjék meg a versek tankönyvi-irodalmárok-általi elemzését is.Mert sok vers esetében nem igaz hogy mindenkinek mást jelent,hanem a helyes értelmezés gyakran feltételezi bizonyos szintű klasszikus műveltség meglétét.A drámák esetéban is gyakran ismerni kell a törit is pl. hogy egy momentumot helyesen értelmezhessünk.Ezért támadni kell az oktatásban újonnan megjelenő-amerikai és nyugati mintákra készült új tanterveket melyek beengedték az irodalomoktatásba az ilyen "érvelést" vagy mit.Mikor én érettségiztem bizony még nem volt semmi mellébeszélés meg ködösítés és nem vághattuk ki maginkat ilyen érvelgetésekkel ha egyszer nem tanultunk.