N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Bristowboy
    Tavaly is bizonyítottál, most is bizonyítottál. Tavaly is beszóltam, most is beszólok...
    Mit kell ijesztgetni? Te is fostál érettségin, én is. Biztos jót tett volna ilyen beszólás!

Tippek friss vizsgázóknak
    -írásbeli:

*No para. Előző este könnyed kikapcsolódás, semmi brutalitás. Lehetőleg csilis pörköltet, babot ne együnk, mert másnap könnyen ránk jöhet a híg fosás, aztán elfostuk az érettségit...
    *Olvasni tudni kell! Aki tud olvasni, az tud is alkotni valami maradandót.
    Irodalomnál ajánlom, hogy a szövegértésnél mindenki húzza alá, amit fontosnak tart, így a kérdésekre könnyebben, gyorsabban tud válaszolni. És persze minden kérdést minimum kétszer átolvasni.
    Például érvelésnél legyen némi irodalmi kitekintés - persze az adott téma keretin belül -, s nem árt változatosabb szókinccsel leírni. És persze főleg a nyelvtan fontos, hogy ne vonjanak le helyesírási hibák miatt pontot (tapasztalataim szerint a vesszőhibák mellett gyakori pontlevonások a j és a ly keveréséből adódnak).
    Matematikánál ajánlott a korábbi érettségi feladatok megnézegetése, újboli kitöltése gyakorlás szempontjából. Emellett jó barátja lesz mindenkinek a függvénytáblázat.
    Történelemnél is nagyon egyszerű a dolog. Ott a történelmi atlasz megléte elengedhetetlen, abból nagyon sok minden kiderül. Továbbá néhány kérdésben benne van a válasz, vagy annak egy töredéke, melyre szintén lehet pontot kapni.
    Nyelvnél sokat számít a szókincs, és persze az, hogy mennyit tanult az ember. A választott tantárgyról nem tudok nyilatkozni.

-Szóbeli
    *A legfontosabb, hogy úgy kell bemenni, hogy mindenki lássa, hogy magabiztos vagy. Sokkal jobban értékelik, ha próbálkozol, mint azt, ha fogod magad és zokogásban törsz ki. Történelem a legegyszerűbb, mert ha kapsz forrásanyagot, akkor némi hozzáadással, és forrás átformálásával egy kerek szöveget tudsz alkotni. Magyar sem vészes, mivel ott lehet irodalom tankönyvet használni. A választott és a nyelvi tantárgy pedig tanulás és tanárfüggő, abban nem tudok tanácsot adni.
    Szóbelinél sem kell nagyon parázni, a 15 percig kell dumálni hülyeség ,annyi a maximum. Ha elmondasz mindent, jól, akkor a tanár megköszönni, és mehetsz a helyedre, vagy haza. Aki nem tud semmit és balfaszkodik, na annak lehet 15 perc.
    Biosznál engem 4. percnél állított le a tanár. Megadta az ötöst. De lehet az is szerepet játszott, hogy a kísérletnél használt eszközök egyik része a vizsgabizottság között landolt...

Meg fogtok bukni, ha...
    *Ha nem mentek el írásbelizni/szóbelizni.
    *Ha pánikba estek, és elkap a híg fosás, és az időt WC-n töltöd. Oda nem viszik utánad sem a tesztet, sem pedig az vizsgabizottságot, de vödröt sem vihetsz be, hogy majd a többiek hallják, hogy trotty, trotty, trotty.
    *Továbbá, ha zokogásban törtök ki, és a 2-esért bevállaltok egy laza szopást, nyalást.
    *Öngyilkosok lesztek

Na, elég informatív voltam?