74
Szerintetek melyik a jobb?
-
phoenix1 #74 Az Operában minden oldalnál más-más beállítást használhatsz. Van a globális beállítás és van a testreszabott. Pl. megnyitod az www.sg.hu-t, Eszközök > Gyors beállítások > Oldal beállításainak szerkesztése. -
#73 Eszközök/Beállítások menüpont/Haladó fül/Sütik listaelem
Tools/Settings/Advanced/Cookies -
#72 Note: You need cookies enabled to log in.
kukikat hol kell engedélyezni az opera 9-ba? -
Emmegki #71 Tudna vki segíteni? Win98-am és XP-m van ugyanazon a partíción, mindkettőre feltelepítve az Opera7.5
Hogy állíthatom be, hogy ugyanazt a profiles könyvtárat használja mindkettő? -
#70 Illegalis dolgokat elintezem ftp ken, altalaban ugyanazokon az oldalakon szorfolok, akkor biztos rosszul lattam valamit es teljesen el vagyok tevedve. -
#69 Próbáld ki ugyanezt mozillával...
Egyébként ez elég szegényes összehasonlítás, mivel egy hét IE biztonságosnak mondott zónában történő böngészése, és mondjuk mozillával ugyanez illegális MP3-as oldalakon, sexoldalakon valszeg más eredményt hozna, és fordítva -
#68 Ezért ajánlom a MyIE2-őt. Beépített ad és popup szűrője van, ami a próbálkozások 99%-át megakasztja. Kis hozzáértéssel a maradék 1%-ot is fel lehet venni a listára és megszűnnek ezek a problémák.
Egyébként pedig nem hiszem, hogy ugyanazokat az oldalakat végignyálazva az IE telefertőződik, a mozilla pedig szűz marad...
-
#67 Mondjuk 1 heti ie hasznalat utan futass legy egy spybot search progit es ugyanezt tedd meg a mozillaval.Mindenfele kemrobot bemaszik ie n, miota firefox ot hasznalok azota 1 nem jott be.Termeszetesen rendszeresen frissitem a winfost.Nekem ez pont eleg erv. -
#66 Én párhuzamosan használom az IE-Mozilla-Opera hármast, mivel webfejlesztéssel is foglalkozom. Mindnek megvan a maga hibája, de ha választanom kell, akkor IE. Azzal megy majdnem minden. -
#65 több hónapig használtam operát, de a speckó letöltés panelon kívül semmi különöset nem "éreztem", hacsak nem veszem a "sorry, this option is not workking for Opera & Netscape browsers!" üzeneteket annak. -
#64 igazából nem értem az "útállomazIE-t" típusú emberkéket, mivel eddig egy esetben sem olvastam egy épkézláb ellenérvet sem. Szóval akinek elege van az IE-ből, nyugodtan írja le, ugyan mi olyan szar benne... -
#63 Nincs mindent verő böngésző. Szerintem, aki nem akar az Opera reklámcsíkjával együtt élni (vagy törött kóddal használni), és semmi kedve a lomha Netscape-pel vesződni, de IE-t sem akar, használjon MyIE2-őt. Szerintem ma ez a legjobb IE alapú böngésző.
-
#62 a mozilla böngészőket (Firefox) veri az opera sztetek? vagy az opera mindent ver? -
blash #61
magyaropera.blogspot.com by karaj
friss hirek es hasznos tippek talalhatoak a feljebb linkelt oldalon :)
es ott van a My Opera is foruma is:
My Opera Forums
My Opera magyar nyelvu forumresze
na es egy levlista is: groups.yahoo.com/group/operahungary
-
blash #60 jajjj, nincs color tag :\ -
blash #59 jaja, en is tudok, salalala :)
egyebkent, csak most esett le, hogy mirol is van szo.... Oooo, mar mitumen, hogy mikor is regeltem az SG-re, persze [color=blue]Øpera[/color]-val
a dezinformacio forrasa -
#58 ha sose nézel, akkor ezt hogy küldted el? -
#57 Most azért is bebizonyítom a HWSWnek, hogy tudok Opera alól fórumozni!!! Méghogy nem megy az SG fórum opera alól, az más hogy sose nézek SG fórumot de megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#56 IE alatt még nem találkoztam olyan linkkel, amit valahogy, valamilyen módon ne tudtam volna leszedni/megkerülni, bár biztos van ilyen.
A NetVampire sztem jó, nekem jobban tetszik, mint a többi (egy ideig a GR-t favorizáltam, de mostanság sztem vhogy túl nagy, túl böszme és lassú lett), bár nem tud annyi mindent, amit a GR, vagy az FG. Pár apróság nagyon hiányzik belőle (pl. site-onkénti referrer beállítás), picit bugos (bár ezek kiismerhetők és elkerülhetők), de ugyanakkor betonstabil (orosz termék :) ), kis erőforrás igényű és - nálam (chello) - jól teper.
-
#55 Nincs érvem se mellette, se ellene, egyszerűen egyéni preferencia kérdése. Én Win alatt csak az IE-t használom, a többi szvsz kevesebbet tud és kevésbé kompatibilis, Linux alatt viszont nekem is Opera az elsődleges (mert IE még nincs :) ). Ennyi. :)
-
#54 Az én kis modemem a netre többnyire 31200 kb/s-el vagy most éppen 26400 kb/s-es szeret felcsatlakozni. Ezen bődöletes sebesség mellett lehet igazán különbségeket észrevenni az opra javára az oldalak betöltési sebességeiben. Valószínüleg ez a látogatott lapok cache-ének optimálisabb kihasználása miatt van. A flashget -tel kapcsolatban igazatok van. Valóban csak 1-2 plusz kattintás. De régebben már találtam olyan hivatkozást valahol hogy az IE-ben nem hozta a jobb egér kattintásos helyi Flashget menűt, a vágólap sem működött. Az operával simán hozta. Sajnos az oldalra már nem emléxem.( Ha fellelem ígérem hogy megosztom veletek ) Valóban ez elég ritka dolog. Igazából számomra az opera javára nem a flashget kezelés döntött, hanem a gyorsabb oldalbetöltés. ( A Net Vampire milyen ? Én csak most ismerkedem vele. Net Vampire vs Flashget topic :))) -
#53 én is kiváncsian várom a megalapozott érveket az Operával szemben. -
#52 Ez azért elég nevetséges indok és semmit nem bizonyít az Opera mellett. Ahogy rushman is írta, a FlashGet-nek tökmindegy, kivel van, ugyanúgy tud működni. Én csak NetVampire-t használok IE6-tal, nekem még kattintani sem kell, csak belehúzni a linket a drop basket-be és nem is jön fel semmilyen plusz ablak, a letöltés automatikusan indul, szóval a Te elméleted alapján az IE+NV párosnál nincs jobb. ;)
-
#51 ja, megspórolsz kemény 1 azaz EGY darab kattintást. IE-nél jobb klikk és letöltés FlashGet-tel. Speckó nekem nem esik nehezemre egyel többet kattintani... -
#50 Honosítóműhely-nél szintén. ( Most próbáltam ki.)Persze vágólap figyeléssel ott is lehet Flashgetelni, de Operában egyszerűbb. -
#49 Pl.: http://www.origo.hu/szoftverbazis/ letöltéseknél ha csak simán a hivatkozásra kattintasz az IE letöltőt adja be, de Operánál a Flashget-ét. -
#48 "Igy olyan hivatkozások is letölthetők a Flashgettel amik IE -nél csak nagyon nehezen."
Például?
-
#47 Flashget.com -on van Flashget Opera plugin. 3 fájlt másol be az opera plugin könyvtárba, utána ( Opera 7 -nél )a Preferences / File tipes -beállításoknál végig meg kell adni hogy melyik kiterjesztést figyelje a Flashget. ( Igy olyan hivatkozások is letölthetők a Flashgettel amik IE -nél csak nagyon nehezen ) -
#42 mert egyrészt a 6.05 szerintem gyorsabb a legtöbb eseteben, viszont vannak lapok amik meg a 7.x-es szériával jobbak :) -
Tomcat #41 ehh persze nem müxik, de ez inkábbamiatt van szvsz, hogy SG nem túlzottan Opera friendly... és ezen nem is akarnak változtatni :(
Amúgy megkérdezhetem miért van fent 2 változat 1xre? vagy ne kötözködjek? :) -
Tomcat #40 Szvsz azzal se müxik, de most lecsekkolom... -
#39 Nálam Opera 6.05 és 7.10 van most fent, de sajnos egyik alatt sem akar működni ez fránya "válasz erre". :(
Majd megnézem a 7.11-t :) -
Tomcat #38 Nyah picit több mint 1 hónapja nem használok se IE -t, se Mozillát. Opera 7.11 büntet. Nagyon kevés oldallal van baja, hihetetlenül fícsör gazdag, piszok gyors, stb. IE meg úgyis bekrepált nemrég tulajdonképp :) Najó persze winsuxx hosszúszarvban újraéled majd, de akkor is :D -
#35 de a NetCaptort már nem
Mozillában rühellem, hogy nem rak mindent 1 ablakba
-
Tomcat #34 Általában picit tényleg lassan startol el a sárkány, de utána már faszán gyors. Bár Operát sebességben nem lehet leverni, az tény. Piszok gyorsan indúl, s menetközben is az, 2ségtelen. Amit még szeretek benne, az a jó kis informatív alsó bár, míg töltődik a lap... sajnálatos, hogy egyenlőre még több oldallal van baja, mint Mozillának... szal én maradok. Egyvalamiben azonban biztos egyetétünk: IE-t alázza mindkettő! :D -
#32 de úgy hogy alapértelmezettként új fülre rakja mint az opera meg a netcaptor, azt hogy lehet
meg a bar-okat hogy lehet úgy pakolgatni mint az operában?
meg captorcsoportokat, vagy operás personal bar-t (több elemmel 1xe) hogy lehet csinálni?
-
Tomcat #31 1. (alapértelmezett) linken jobb klikk --> megnyitás új lapon
2. Ha bekapcsolod a Szerkesztés->Beállítások->Böngészőlapok -on belűl, akkor Ctrl+bal klikk -
Tomcat #30 Na jó mindent el lehet intétni... :)
Amúgy szvsz próbáld ki Mozilla -t, mert szerintrm jobb mint Opera -
#28 hogy lehet beállítani a mozillában, hogy minden ablak fülekben nyíljon meg he? -
#27 en netscape-t hasznalok, csak getrightnal nyulok vissza ie-hez, mert netscapebe vmiert nem megy a ctrl+alt+click. Tenyleg vki nem tudja miert?