Helyesírás?Minek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Jaja, és sajnos már az m1-en is BKV-buszt meg vasutast mutatnak, bár a legrosszabb még mindig az RTL Klub és a TV2 ilyen szempontból.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
Legjobb az, mikor a TV2 reklám szünetet kiparodizálták, és az egyik gyerek szétkente a pofáján az egész sütit 😊 Tényleg ez megy a reklám szünetekben, hogy értelmetlen hülyeségek mennek. Pl. mikor RTLklubon nõi lábakat mutatnak gyaloglás közben. Meg kosárral szaladgálnak... Tiszta értelmetlen elmebetegség.
Taranov
Ez nagyon lol 😄DD

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Na nézem 😄

I.C.ram
Most kezdõdött nem rég.
Taranov
Megy még vagy már vége?

I.C.ram
De ez a Ratyi Martin név nagyon odabasz 😄
Taranov
Hát az Irigy Hónaljmirigytõl nem is vártam többet

I.C.ram
Nagyon durva. IHM Showban a muszáj-t LY-nal írták 😄DD Egy TV-ben ekkora bakizni, amikor szinte az egész ifjúság a TV-bõl tanul írni.
gz8
"te sem írsz mindig szép magyart!"

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Taranov
😊))

[HUN]PAStheLoD
na ugye ... 😊
te sem írsz mindig szép magyart!
szal (milyen szép szó a szóval aztán itt van helyette ez 😛) ha neked jó hogy egy szöveg beírása közben vagy utána át kell nézni hogy nem -e eltévedt egy vesszõ vagy kötõjel akkor ... akkor na nem írok semmit 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Taranov
Nem is teszem, mert már idegges vok 😊)

Dzsini
akkor ne emlegesd 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Taranov
Én is, igen, most nem akarok senkit megsérteni, ne vegye senki magára:

A tahó gyerek odaül a gép elé, és csak ütögeti a billentyûket, bele sem gondol, hogy milyen nyelven írja.

"nemvok, ilyen vollt, be küldöm, stb." nem is kell emlegetni, csak felidegesedem.

Balo
Sztem, vok, h...
gyûlölöm...

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

gz8
Amikor harmadszor is átolvastam az hozzásszólásodat, már sejtettem, mire is akarsz kilyukadni.

A rövidítések tényleg hasznosak, de nem kizárólag azokat szúrják el, hanem a helyesírás is csapnivaló. Fõleg a betûkihagyástól (pl. ien) mászok falra

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Taranov
Igen, valószínûsíthetõen igazad van, bizonyára félreírtam, mert nem hiszem, hogy ilyen hülye vagyok/voltam.
Mittudomén, ezt nem tudom biztosan.

Egyébként az Észak-Magyarország rövidítése arra az esetre kell, ha egy táblára, vagy szûk helyre kell kiírni.

Egyáltalán nem fölöslegesek a rövidítések, csak az interneten rosszul használják õket.

gz8
Ennek némileg ellentmondani látszik a következõ:
Pont nélkül írjuk azonban (szabványainkhoz és a nemzetközi szokáshoz igazodva) (...) az égtájak rövidítését: D (= dél), ÉK (= északkelet).

Ha annyira nem vagy képes, hogy az Észak-Magyarországból azt az öt karaktert rendesen, rövidítés nélkül kiírd, az bizony elég szomorú.

Még egy gondolat: a dezinformációt is legalább egy kiadós seggberúgással kéne büntetni :-p

Guest
A legújabb kiadás?
Dynamic
A magyar helyesírás szabályai kézikönyv megvan szg.-es formátumban(300kb), de helyesírási szótárról, nem tudok.
VinylToy
Online helyesírás szótár van valahol? 😊

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Taranov
😊)

Pyx
igy van! 😊))

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Taranov
meglehet 😊

mikike
pyxc nem ismeri a térfát

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Taranov
Szerintem Pyx csak viccelt, az Exel nem exel, hanem EXCEL. 😊)

mikike
nem értek az exelhez

Pyx
ugy hivják: hejesiráselenörzö, az exelben 😉

mikike
van olyan oldal, ahol beírom amit gépeltem és leellenõrzi, hogy helyes-e?

Taranov

Guest
És erre csak most jöttek rá, miközben Csocso ezt a módszert már évek óta alkalmazza?

Taranov
"És még csak nem is jártam angliai egyetemre😊"

Szégyeld magad!

Dynamic
Most utólag könnyû k.okosnak lenni, de erre már rég rájöttem, hogy az ember nem a betûket olvassa egyesével, hanem a szóképet nézi, úgy egészében.
És még csak nem is jártam angliai egyetemre😊
Taranov
ááááááááááh, és pont az 500. üzenet volt 😊)

Taranov
most, hogy mondod, teljesen igaz, ezért is van iskolában kisebb korosztálynál, hogy a helyes szó helyett egy teljesen hasonló, azonban az adott helyzetben értelmetlen szót olvasnak ki.

Basszemag telnyég így van! Osokak eezk az aognlok!

-the invisible-

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a
bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk
a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés
porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn
bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen.

Taranov
😄

Pyx
angolul: at 😊

Taranov
én csak azt tudom, hogy franciául Arobase.

Tök király, nálunk is kéne egy szép magyar név.

😊

Dynamic
Valahol olvastam a @(kukac) országonkénti elnevezését.Igaz most egyre sem emlékszem pontosan, de azt tudom, hogy szinte sehol sem egységes és helyenként a kukacnál is idiótább neve van.
Taranov
hejjesirás! Mínek?

Taranov
😊)

I.C.ram
egyépként nagyon büntet! 😄
Taranov
😊)))))))

Taranov
Dehogy.
Dehogy felesleges.
A legjobb dolog, ha valakit ki tudsz oktatni, hogy a az Észak-Magyarországnak nem É. Magyarország a rövidítése, hanem É.-Magyarország, ugyanis az a kötõjel lényeges 😊

Az ly meg a j pedig valóban fölösleges, de ha jól használod, csak akkor tudsz helyesen írni magyarul.

ojan, ijen, egyépként, külömbség, chaten ezeket mindenki így írja, büntetni kéne 😊))
És a kukac (@) is egy pocsék, szó, franciául Arobase, nekünk is kéne vmi jó szó erre.

kovácsoltvas-szerkezetû "a".

I.C.ram
Jóvanna különírást-egybeírást mindig elbaszom 😛 Nem is tudom miért használom ezt a szót, hogy szarvashiba, hisz még eletemben nem használtam sehol!! 😄
Eye-scream
"szarvas hibákat"
HÁHÁÁÁ egybe kéne írni 😛😄

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

I.C.ram
Végülis megengedhetõ, mert a poén kedvéért van, de akkor sem valami jó, hogy ilyen szarvas hibákat raknak bele reklámokba, az ember elsõdleges információ forrásába! (sajnos)