A barátnő nevű élőlény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arch
Netcápa alatt vmiért most nem megy a privim... üzenem ezt annak akinek 😊

Arch
Viszont ott van az is, hogy talán végsõsoron ez a legjobb mindkettõjüknek. Persze nem ott azonnal, mert ez annak, akit megcsaltak nyilván kiborító, de valamiért megcsalták. Tehát mégsem olyan jó az a kapcsolat. És a másik is megcsalta vmiért. Tehát úgy érzi/érezte, hogy már nem az igazi. Másrészt pedig - jobb esetben - tanulni fog a dologból.

És nem egy párt ismerek, akik szakítás után, egy-két évi különlét után megint összejöttek. Vannak, akik nagyon jól érzik magukat együtt és tök jó minden, vannak, akiknél ez nem jött be igazán. A lényeg tehát:
sosem lehet tudni <#hehe><#vigyor5>

Arch
Az ember nem mindig (ésszel) gondolkozik...
Rengeteg helyzet van/lehet, amikor el tudom képzelni, hogy az egyik fél olyan lelkiállapotban van, és olyan helyen stb. amikor egyszerûen megtörténik. Nincs rá mentség, félre ne érts! De megteszi. Megbánja? Meg. De már késõ...

Arch
Érdekes vita, végre 😊 De szerintem a dolog egyszerû. És az igazság itt van:

"Az, hogy az embereket értékelitek és a látszatarcuk szerint "jó fejnek" vagy éppen unszimpatikusnak tituláljátok õket nem jelenti azt, hogy a felszin alatti egyént is ismeritek aki teljesen más mint ahogy azt képzelitek."

Sokan itt azt mondták, a hûség fontos, és nem csalnák meg a párjukat/barátjukat/barátnõjüket stb., és rengeteg ember mondaná még ezt, ha elmenne vki közvéleményt kutatni az utcákra. De a valóságban hány olyan ember van, aki azt mondja, márpedig a hûség nagyon fontos, és õ bizony soha nem tenné meg, és aztán mégis megteszi - netán megtette már? Sok. Túl(?!) sok. Elítéli, de valamiért mégis... Az emberek álszentek sajnos. Csak sokan még csak fel sem (vagy be sem) ismerik ezt.

Azért erre nagyon rá lehet fázni. Hogyha otthagysz egy páréves kapcsolatot azért, mert jön egy másik lány, újdonság, izgalom, meg minden, és aztán az meg mégsem jön össze.
Akkor a két szék közül a padlóra esel, de nagyon.
Persze ez fordítva is igaz, hogyha egy lány csinálja ugyanezt.

ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic

krisztike
igazad van ,paraszt voltam ... 😞

BOCSÁNAT !!!!!!!

Az általad aberráltnak nevezett élõlény mégsem engedett meg ilyen hangnemet és személyeskedést magának, mint amilyet te, a nem aberrált...
Kicsit néha gondolkodhatnál is, mielõtt az indulataid elektronok formájába öltöd.

krisztike
Ne erõlködj mert 1 aberált élõlénynél nem mész semmire ,fõleg nem ,ha a józan ész normáját említed ... <#ejnye1><#gun><#help>

krisztike
Hát látom világít a negró a szádban ...😊

krisztike
Ezt meg kellenne beszélni vele -már ,ha neked megéri-, és talán tud változtatni rajta .
Egyébként arra nem gondoltál ,hogy esetlegesen benned van a hiba ?
(meglátásom szerint ez elõfordulhat ... :/ )
Tudod ,tökéletes ember nincs .

FeketeFény
Sötétséges rettenetes!<#gonosz2>

-----][----www.di.fm-----][------

krisztike
Öregem ,te milyen sötét vagy ...<#csodalk><#idiota>

FeketeFény
Kétséges a kétség.

Erre is van egy bölcs aforizmám: "Ha bármi kétség, semmi kétség..."

FeketeFény
Na igen, ez már fogósabb kérdés. Tudod talán a legnehezebbek egyike az életben. <#shakehead>

Hiányosságokban mindenki szenved... Akkor még egy kérdés: ad-e eleget ahhoz, hogy ne érje meg neked kockára tenni a kapcsolatotokat? Vagy hogy elviseld érte a hiányosságait?

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

FeketeFény
Igen, ez nem kérdés.

Ahol az egy lány többet mint az összes többi, ott fel sem merül a másokkal való megcsalás igénye/gondolata.
"Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél..."
Szerintem.
Az ember akkor szokott másfelé nézelõdni, amikor már sántikál a dolog, és valami nem az igazi.

FeketeFény
És ha nem ad többet, de mégis sokat ad ahoz hogy elhagyd. Vagy sokat ad, de bizonyos értelemben hiányosságokban szenved.

Legyünk érzelmesek... Érdemes-e mindenfajta lányokkal lefeküdni, kockára téve a kapcsolatod, ha az az egy lány többet ad neked, mint az összes többi...

FeketeFény
Igaz.

Szerintem az, hogy valaki benne van egy kapcsolatban nem egyenlõ azzal, hogy szerelmes is, mint az "ágyú".
A szerelem a kezdete egy kapcsolatnak - helyzettõl/egyéntõl függ, hogy mennyire tartós.
De a szerelem után/elõtt rengeteg érzelmi állapota van két ember párkapcsolatának.

BEAST
szépjónapot! <#vigyor2>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Na azért várj egy kicsit. Ha benne vagy egy ilyen kapcsolatban, azaz sszerlmes vagy, mint egy ágyú, akkor tényleg rózsaszínû köd fed mindent, és csak Õ létezik. Embertõl függ, tudod-e tisztelni azt, akit szeretsz, és tudod-e becsülni, hogy Õ is szeret Téged. Ha becsapod a szerelmedet - önmagadat csapod be, mert Neki Te vagy a minden.

a jogot légy szíves ne keverd bele. Ha az embernek már törvénykönyv kell a szerelemhez, az a perverzitás csúcsa.

"ki mondja neked azt hogy "elég", és hogy "ne tedd"?" " Nekem van két öreg tanárom, aki mindig mindenre tudja a választ. Lelkiismeret és Józan ész.
Belefoghatsz politológiai elemzésbe, sõt, azt is belekeverheted, hogy Mária sem éppen Józseftõl lett terhes Jézussal, nyugodtan áltathatod magad hipotézisekkel, de itt a boldogságod a tét. Az nem boldogság, hogy úgy viselkedünk, mint a nyulak.
( a fenébe, már megint meg akarom mondani valakinek, hogy mit csináljon.)
"Élj úgy, ahogy szeretnél,
hogy senki más nem él,
Fogadd el önmagad,
Járd a saját utad"

FeketeFény
😊 Tehát visszatérve legelsõ kérdésemhez, mert ugye mégiscsak egy adot témán belül vagyukn: "Szerintentek, érdemes mindenféle lányokkal lefeküdni, ha már van egy 2éves kapcsolatod. Megcsalni õt, azért mert komoly régi ismerõs lányokkal és újakkal is lefeküdni. Vagy nem szép dolog?"
Akkor ugye az itt uralkodó felfogásból eredõen a többség a hûség és a nem meg csalás mellett voksol. Ez az egységes vélemény tökéletesen érthetõ is társadalmi szokásainkat figyelembe véve. Azért érdekes elgondolgozni azon, hogy nemzetenként, azon belül társadalmi csoportonként mennyire eltérõen értelmezik a normákat és azok betartását. Sok külföldi chaten is beszélgettem brigádokkal, akik teljesen eltérõ véleményen vanak ebben a kérdésben.
Én még mindig tartom a véleményemet, hogy Magyarországon a szociálisnak látszó gondolkodás mód és értékrend alatt valami sokkal sötétebb és antiszociális morál lakozik: Az egyén érdekéhez alakított sajátja.
Andorka Rudolf írásában szerintem itt már nem a próba szó a megfelelõ, ugyanis kishazánkban a deviáns magatartásnak minõsülõ eszközök már jól beváltak és mindennaposak.
Az hogy a példáimban mit írok és én magam hogyan gondolkodom az két különbözõ dolog. Tehát a "Te most éppen ott tartasz.."stb mondatok hibásak, de értem a gondolatodat és ez a lényeg.
"..rá tudják kényszeríteni a deviánsokat a társadalmilag elfogadott magatartás tanúsítására."
Igen, sokan próbálták nem csak kis társadalmi csoportok formájában "rákényszeríteni a deviánsokat" a társadalmi élet szépségeire. Gondolok itt a keményen kézben tartott "néphangulatra" s más finomságokra ami történelmünkbõl ismerhetõ.
Hamár iylen nagy léptékben gondolkodunk hogy:"melyik normát veted el és melyiket alkalmazod, ki mondja neked azt hogy "elég", és hogy "ne tedd"?" nem hiszem hogy a demokrácia a megfelelõ formája a deviánsok rendreszabályozásának. Az hogy vannak emberek mint te is, ti is, akik úgy gondoljátok hogy pusztán társadalmi felfogásotokkal jobbá tehetik társadalmunkat nemes dolog, de reménytelen vállalkozás. Nincsenek megfelelõ eszközök a kezeitekben felfogásotok érvényesítésére, még jogilag sem.
Na de nem akarok én itt már megint belemenni hoszú komoly témákba.
Az, hogy az embereket értékelitek és a látszatarcuk szerint "jó fejnek" vagy éppen unszimpatikusnak tituláljátok õket nem jelenti azt, hogy a felszin alatti egyént is ismeritek aki teljesen más mint ahogy azt képzelitek. Én is tudom mit kell mondani ahoz, hogy jófejnek tituláljanak és én legyek a mintapolgára ennek a társadalomnak, csakhogy nem ezért irogatok vitafórumokba hogy szinészkedjek és megtapsoljanak. Gondolatok amik vitát érdemelnek, szinészkedés nélkül, ez a lényeg. Sajnos nehéz ma komoly vitapartnereket találni mert 90%ban az ego irányítja a gondolatokat. Wolwerine-nek és Ákosnak köszönöm, hogy legalább a véleményüket adták a kérdéshez.

Sir Quno Jedi
nemis

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

krisztike
Egyébként jó napot mindenkinek ! <#integet2>

krisztike
Látjátok fiúk ,teljes összhangban vagyunk bizonyos téren

Én nem tustam volna ilyen mélységekig megfogalmazni a dolgot, de hogy Krisztikét idézzem: "Egyetértek" 😛
krisztike
Egyetértek.

"Minden társadalom kultúrája meghatározza azokat a célokat, amelyek elérése kívánatos. Továbbá meghatározza azokat az eszközöket, amelyeket e célok eléréséhez igénybe lehet venni. Ha a társadalom egyes tagjai nem képesek a megengedett eszközökkel elérni ezeket a célokat, akkor megpróbálhatják ezt deviáns magatartásnak minõsülõ eszközökkel elérni." by Andorka Rudolf

Te most éppen ott tartasz, hogy átgondolod a mostani társadalmi normákat és ehhez alakítasz ki megfelelõ erkölcsi mércét magadnak. És hová vezet a gondolkodásod... Hát nem a hûség, becsület és tisztesség felé... Mindig van aki nem tartja be a szabályokat és elég intelligensnek tartja magát ehhez (lásd elitizálódás). Ha egyedül te magad döntöd el, melyik normát veted el és melyiket alkalmazod, ki mondja neked azt hogy "elég", és hogy "ne tedd"? Itt eljutottunk az utolsó kérdésedhez... Miért fogadna el/alakítana ki valaki egy safe módban mûködõ társadalmi morált, ha nem éri meg? A társadalom lényege éppen az, hogy korlátokat állít a túlságosan individualizálódó tagjai elé. Szankciókat alkalmaz... Lehet ez sima rosszallás, "tabu", megbélyegzés, kirekesztés, de lehet akár jogi normában meghatározott tiltás is. Addig élünk társadalomban, amíg a normákat betartók többségben vannak a másik féllel szemben, és rá tudják kényszeríteni a deviánsokat a társadalmilag elfogadott magatartás tanúsítására.

Hellyel-közzel egyenlõre még mûködik a dolog. Szóval betartod a normákat mert rá vagy kényszerítve, vagy megszeged õket és vállalod a következményeket...

Hogy merre tartunk, abban sajnos igazad van. De addig is...

FeketeFény
Ha nem emeljük ki az egyént a társadalomból akkor valami szocializmus vagy valamilyen "izmus" felé gondolkodunk és nem szerettem volna belemenni "jobban" mûködtethetõ kormányzatok kérdésébe. Ma az a helyzet, hogy minden egyén kicsit ki akar emelkedni a társadalomból, demokráciából. Nem mondok példákat, mert könyvet lehetne írni belõle.
14126 Elsõ gondolatoddal teljes mértékben egyetértek, ha figyelmesen olvasod írásom, egy az egyben ugyanezt írtam.
Azért értem egyénileg mert én tudom, hogy lehetne oly módon formálni a saját erkölcsi mércémet, hogy az társadalmilag is beváljon, szemben az olyan emberekkel akik erre képtelenek és a múlandó élvezetek érdekében mindent elkövetnek ami helytelen emberileg és társadalmilag fõként. Egyénileg jól megfontolt intelligens emberhez mérten ki lehet alakítani olyan erkölcsi normát ami társadalmilag is mûködõképes. Kicsit félreértettél! Néha lusta vagyok érthetõen fogalmazni ezért elnézést kérek.
"Na de ha mindenki megengedi önmaga számára, akkor máris ott tartunk, hogy az egész társadalom individualizálta magát és kvázi fel is bomlott társadalomnak lenni."
Ezzel a mondattal rámutattál a mai társadalmak fõ problémájára. Szerintem pontosan ebbe az irányba halad. Ez megint más téma ezért nem is szeretném boncolgatni mert ez is hosszú történet.
Tételezzük fel, hogy ha egy egyén átgondolja a mostani-!- társadalmi normákat és ehhez szeretne megfelelõ erkölcsi mércét kialakítani magának, akkor hová vezet a gondolkodása..!!
Hát biztos nem a hûség, becsület és tisztesség felé. Én csakis ezt szerettem volna elmondani és számtalan példával tudnám igazolni következtetéseimet.
Lehet vitatkozni természetesen, hogy: neveltetéstõl, vallási beállítottságtól, érzelmi magatartástól függ, de ez csak egy sarkalatos feltételezés modern gondolkodásmódra. Magyarországon még súlyosabb a probléma mint a Nyugati "fejlett" társadalmakban ezért itt sokkal aktuálisabb a téma. Ez igaz a nõ-férfi kapcsolatok milyenségére is. Válások, családon belüli erõszak stb.
Szerintem oda jutunk, hogy nagyon sokan hódolnak bûnös vágyaiknak, ösztöneiknek és ezért kialakítanak magukban egy látszólag szociális, de ugyanakkor teljességgel antiszociális morált.
És ez itt a lényeg. Miért alakítana ki valaki egy safe-módban mûködõ morált amivel ugyan jól érzi magát a biztonságban de az életét fecsérli el és kimarad a társadalmilag nem elfogadott, de mûvelt felfogásból.

BEAST
azt 😊

jó reggelt

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Sir Quno Jedi
Relletz !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

krisztike
Mit tudok én is ? 😊 (csak a férjem meg ne tudja ?<#nevetes2><#eplus2> ) 😄DD

Nincs rá szükség, de ezt Te is jól tudod 😛
BEAST
<#vigyor2>

krisztike
Bocsánatot kértem már ... <#help><#szomoru1><#worship>

krisztike
Én is maradok a gyümilénél.

(tudod az okát )

krisztike
ÖÖÖÖÖ.....köszönöm kedves tolmács úr ,hogy helyemre raktál ... 😊
Bocsika ,nem akartam ekkora tuskó lenni,amelyben még csomó is van ,mert ezért nem vágtam azt ,amit a Lacika mondott . <#vigyor5><#nevetes1><#nevetes2>
(Elég sok minden összejött és nem vettem a lapot ,hanem csak a saját nyomoromon rágódtam . )
Ja ,ha én mennék akkor hoznám a férjemet is magammal. (már ,ha a Petykának lenne kedve eljönni ,ha nem hát sajnálom õ marad )

IGEEEEEEEENNNNN!!!!! 😄
Pontosan így értettem a dolgot. És pontosan ezen személyekre gondoltam hirtelen 😊
Szal Krisztike: ha valami bajom lenne veled, akkoor úgyis jelezném, és nem biggyesztenék szmájlikat a mondandómba 😛
"Arról hogy nekem milyen normáim vannak az az én dolgom."
Na. Pontosan errõl beszéltem, amikor azt kezdtem fejtegetni a zárójeles megjegyzésemben, hogy már most is közel állunk az anarchiához, hiszen ez a fajta öntörvényûség és ego-központúság jellemzi.
Sajnos erõs képzavar él az emberekben, és hajlamosak arra, hogy azt higyjék, a demokráciában mindent szabad. Ilyen módon összemosódik a demokrácia és az anarnchia fogalma. Pedig távolról sem ugyanaz a kettõ.

"De tételezzük fel -ha már ilyen kedvesen azt feltételezed, hogy olyat írok amivel megbuktathatom magam- hogy a normáim megegyeznek az általad leírt normákká! Erre nem gondoltál, mert azt feltételezted, hogy társadalmi szempontból negatív normákkal rendelkezem"
Nem feltételeztem semmi ilyesmit. Félreértetted, amit a saját gondolatod megbuktatásával kapcsolatban írtam. Én ugyanis arra reflektáltam, amikor azt írod:
"akkor mért ne lehetne egy embernek egy saját erkölcsi mércét kialakítani, mondván: magam igényei szerint átformámálom az évszázadok alatt szabadon fejlõdõ és elavult normát és saját ösztöneim szerint intelligens ember módjára alkalmazom azt.
Természetesen csakis egyénileg értem ezt, mert társadalmilag ki tudja hová vezetne.."

Ugyanis az utolsó mondatod és az azt megelõzõ között némi ellentmondást vélek felfedezni.
Hogyan emelnéd ki az egyes embert a társadalomból? Kiket emelnél ki, akik számára megengedhetõ lenne, hogy saját normát alakítsanak ki... ugyanakkor hogyan szabnál gátat annak, hogy a saját normák kialakítása társadalmi méreteket öltsön?
Hiszen a saját szemszögébõl nézve mindenki az egyént látja magában. A többiek viszont már a társadalom része. Így aztán önmaga számára megengedhetõ a saját normák szerinti élet. Na de ha mindenki megengedi önmaga számára, akkor máris ott tartunk, hogy az egyész társadalom individualizálta magát és kvázi fel is bomlott társadalomnak lenni.
Netán úgy gondoltad, ahogy Wolwer írta: miszernt te csak saját magad szeretnéd elitizálni, a többiek meg maradjanak csak a yol bejáratott normáknál?

Nem baj. Majd mi. Helyetted is!
Ez ne legyen akadály 😄

BEAST
szivesen elmennék egy ilyen közös izére ... bár az ivás messze áll tõlem 😄DDD

Elmegyek magyar-magyar tolmácsnak yo?
Lacika ittend arra gondolt vala, hogy HA összejön ez a közös iddogálás, akkor nagyon-nagyon örvendetes lenne, HA a topiclakó hölgyek is emelnék jelenlétükkel az alkalom fényét.

Még konkrétabban: f@sza lenne, ha Te és Arch eljönnétek. (Asszem nem jut eszembe más lányka, aki rendszeresen írogatna ide.)

Szerintem az észosztás lant inkább csak poénos kifejezésnek lett szánva. Errõl árulkodik az odabiggyesztett szmájli, mint olyan...

BEAST
gondolom mindazösszes mélyen tisztelt hölgyre akik tapasztalataikkal , tudásukkal , tanácsaikkal segítik az idetévedõ problémás pasikat 😊

krisztike
Most itt pontosan mire gondoltál ?
(Tudod nagyon jól ,hogy én nem vagyok olyan ,akinek csak a szája nagy ,én merem magam vállalni .)
És nem csak az észt osztom neked ill. nektek ,hanem nekem ez a véleményem és semmi jónak nem vagyok az elrontója bizonyos határokon belül .

FeketeFény
Köszönöm a szép válaszokat, igen így lenne jó, ha sokan így gondolkodnának és betartanák az elveket amikrõl beszéltek. Csakhogy a "milyen szép lenne a világ ha..." gondolat álom marad és képzelgés. Õseink akiknek szándékukban állt egy jól mûködõ társadalmi rendet felépíteni, nem számoltak és nem is számolhattak a modernizációból adódó mérgezõ ingerek hatásainak veszélyességével. És a késõbbi hatalmak sem. Sajnos a mai világ megfelelõ vezetés és kemény hatalmi rend híján egyenesen az egyéni érdekek kútjába rohan. Ez pedig semmi jóhoz nem vezet és igen csak ellent mond a felvetett erkölcsi normáknak!!
Hiába mondjátok ki a társadalmi rend mintamodelljéül szolgáló alapelveket, eszméket!! Ti is láthatjátok a világ romlását és nem hiszem hogy komoly társadalmi rétegek vallanák magukénak a leírt eszmék egyébként helyes normáit.

14116:
"Utolsó mondatoddal épp magad buktattad meg a saját gondolatod.
Ugyanis a társadalom egyénekbõl áll."
Arról hogy nekem milyen normáim vannak az az én dolgom. De tételezzük fel -ha már ilyen kedvesen azt feltételezed, hogy olyat írok amivel megbuktathatom magam-<#gonosz3> hogy a normáim megegyeznek az általad leírt normákká! Erre nem gondoltál, mert azt feltételezted, hogy társadalmi szempontból negatív normákkal rendelkezem, ez is kicsit már a normák alá hajló dolog.. <#pardon1>
Én nem példabeszédet írtam, amit mindenkinek be kell tartani, hanem egy lehetõséget, ami vita alapot képez!

Amse
<#eljen>

Ez jó volt. Úgy látszik, egyetértünk...