18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
-
#18277 18270 utolsó mondat. Nem éppen szép megfogalmazás. Bár ki tudja mi volt a szándék.... -
#18276 Mit gondolok róla? -
#18275 Kicsit uncsi, hogy néha túlzásba viszed a megsavanyodott rosszfiú-megjátszást. Nem hiszem, hogy valóban ezt gondolod a nagymamádról. -
#18274 Miért? Meredek? -
#18273 Ezt vegyük úgy, hogy el sem olvastam. -
#18272 Na ezzel aztán igen jól behatároltál X négyzetkilóméternyi területet!:D
Micsoda egyenesség, le a kalappal. -
#18271 Csak tudd: ezzel nem megoldsz, hanem csak elfedsz valamit.
Egyébként mikor egyedül vagy magaddal hogy jössz ki magaddal? -
#18270 Persze, hogy volt, ám ami történt már jóval korábban megtörtént.
Kamatostul itt van amitől anno elmenekült.
Az unokák is a saját életüket élik, és nem nagyi sebeit nyalogatják. -
Steve Q #18269 Egyenes leszek: Tisza :) -
#18268 Mi a folyó neve? Vagy barkóbázzunk? -
Steve Q #18267 Hát, már bocs, de épp elég remeteéletem van, amikor itthon vagyok, egy eldugott kis faluban valami nagy folyó mellett :D Inkább azt várom, hogy újra felmenjek fősuliba haverok, meg mindenféle ember közé. -
#18266 Szép kor én nem biztos, hogy megélem. Mindenesetre volt 76 éve előtte, ami igen tiszteletre méltó és talán nem magányosan telt. Na meg van egy kedves unokája (vagy több is)...stb. Feltételezem törődtök vele. -
#18265 REMETE. Milyen sok van belőlük, ugyi, tele az összes hegyi barlang:D -
#18264 Mennyivel megnyugtatóbb, ha eleve nem is akar senkit és "önként vállalja" a amgányos idős kort. Mellesleg sok az ellenpélda is, akik foglalkoznak egymással. -
Steve Q #18263 És hogy lehet az ember kerek egész önmagában, család, barátok, szerelmek, szeretők, ismerős arcok nélkül? Pusztán önmaga megvalósításával és kiteljesítésével? -
#18262 Vagy kerek egész vagy egyedül is önmagadban, vagy nem érsz fabatkát sem, bármennyire hangos is a tömeg, ami a hamis "társaság" illúziójaként körülvesz. Evvan, tény. -
#18261 Hogy ez mennyire igaz.
A nagyanyám pont ilyen.
Anno fiatalon, hogy elkerülje a "őcsörögni tóparton és nézegetni a vizet, hazamenni üres lakásba, nem tudni kivel telefonon beszélni" című történetet belevágott társaságokba, barátokba, párkapcsolatba, családba, gyerekbe és mi történt 77 éves korára?
77 évesen kell szembesülnie azzal, amivel húszon évesen sem akart.
Férje meghalt, ismerősök meghaltak vagy összeomlottak, gyereke éli a saját életét, ő pedig egyedül a lakásban ismét...
Az ember egyedül jött, egyedül megy el, és egyedül van az egész életében még akkor is ha barátokkal és társakkal, családdal, gyerekkel veszi körbe magát, hogy a kininnél keserűbb tényeket elfedje. -
#18260 Ez a társas lény dolog Arisztotelésztől gyűrűzik, aki pontosan annyit mondott, hogy az ember zoón politikon.
Ma pedig össze vissza felelőtlenül dobálózunk azzal, hogy az ember társas lény, miközben nem vizsgáljuk meg, hogy Arisztotelész valóban arra gondolt-e, hogy az ember társas lény mikor azt mondta, az ember zoón politikon.
Van egy igaz barátom akivel mindig mindent meg tudok beszélni. Egymással annyit érintkezünk amennyit szükséges, és ez bőven elég, és egészséges.
Nem érzem, nem látom miért lenne szükség párkapcsolatra.
Kérdezz meg pár aszexuálist is esetleg a kérdésről. -
Rundstedt17 #18259 lehet,bár már 2 éve ez a mániája.fiatalon öltözködik szépítkezik meg persze buli meg mindent kipróbál és jóideje ez megy,25 után meg karrierista,40 re meg halál lévén a fiatal kori önpusztító élet okán. -
#18258 majd kinövi -
Rundstedt17 #18257 érdekes,pont a húgom mondta hogy az ő élete célja hogy élvezze az életet és 40 évesen meghaljon mert az öregedést már nem bírná elviselni. -
tomcsa4 #18256 Ez is igaz, de felmerül a kérdés, hogy miért olyanok a gyerekek. Talán a vénasszony nevelte őket. Ez általában azknál fordul elő, akiknél nincs apa-gyerek kapcoslat. Ott az empátia hiányzik. Az anya nagyon nehezen tudja helyettesíteni ezt.
Van a mónika-show tudjátok. Azt Erdélyi Mónika vezeti. Na az ő házassága kudarcba fulladt. Csalták is egymást, valami ilyet olvastam. Szóval a TV-ben hinti a (z amúgy megjátszott történetekre) szentbeszédet, míg a magánélete romokban. Tudom Mónikának elég nagy az arca és úúgy van vele, minek a férfi a házhoz meg a gyereknevelésben. Hát majd megtudja, ha a saját idióta gyerekeire néz. Nagyon nehéz lesz megadnia azt, mait egy apa adhat. De ez fordítva is igaz! -
tomcsa4 #18255 Ahogy írod!
Salsoul: nem kell azon gondolkozni, miért társaslény az ember. Lehetne, de szeritnem felesleges. Ez mindig is így volt. Az állatban is benne van a szaporodás, az emberben is. Csak az emberé felsőbbrendű. Felsőrendű érzésekkel.
Elnézést, nem egy társas lényről van szó. Ha valaki csak a párjával van egész életében, az vagy így nevelkedett (azaz nem igényli a barátokat) vagy csapdában van a házasságában. Telnek az évek a házasságban ,de a barátokra akkor is szükség van. De a párodra mégjobban. De nem is lőheti ki egymást a kettő. Átjönnek a szomszédok stb. Ha az embernek a párjával nincsenek közös barátai, akkor keresni kell vagy külön ki kell élni barátok utáni igényeket. Ez működik. Munkahelyen a barátok, otthon meg a párod.
Bevallom én sohasem gondolkoztam azon, hogy az ember miért társaslény. Viszont a függő személyiségzavarról igen. Ha már valaki csak a másiktól függ és nélküle nem élhet, na ott gondok vannak. -
#18254 Igen, persze és hány meg hány magányos vénember és vénasszony van, akinek amúgy hatalmas családja van, csak éppen köpnek rá nagy ívből. Milyen szép is az. -
#18253 Elgondolkodtató. Főleg, ha meggondoljuk, hogy az ember nem örökké fiatal. Sex, na az sem megy x idő után ugyanazzal az intenzitással. A család jelentősége fiatalon nem tűnik annyira fontosnak, de egy idő után...fene tudja 50-60 körül majd őcsörögni tóparton és nézegetni a vizet, hazamenni üres lakásba, nem tudni kivel telefonon beszélni, hát azért csak hajrá, éljenek a mának, ha úgy gondolják....Kicsit emlékeztet a három karácsonyok szellemének meséjére... -
#18252 -
#18251 Társas lény, oké, legyen, de akkor miért csak egy társas?
És miért kell hozzá nő, párkapcsolat, házasság, család, gyerek?
A problémát, amit leírsz az nem a párkapcsolat/nő problémából gyűrűző probléma.
Szimplán a tudattalanul, és rosszul megválasztott életközéppont folyománya.
És igen, hiába a pénz, siker, és hiába a szex is, de hiába a párkapcsolat is, és a társasági is, mert az is csak egy ideig használ.
Szóval ezeknek a problémáknak amikről te beszélsz közük nincs ahhoz amiről beszélni kezdtünk. -
#18250 Ezér kell gyilkolni! -
tomcsa4 #18249 De az ember társas lény. Kell neki a szeretet. Ha csak önmagát szereti (ez még a jobbikeset, nagy baj, ha önmagát sem szereti valaki), akkor könnyen magányos lehet. És 2x évesen anyuci szeretetére vágyni az nem egészséges.
Olvastam már 26 éves lányról, aki szűz és emiatt pszichológushoz ment, mert önbizalomhiányos. Akkor 35 éves férfiról is, akinek van biztos állása, szűz és utálja magát. Tudod ez a tipikus nevelés, hogy semmivel ne foglalkozzon, csak magával és a tanulmányaival. Akkor van olyan még idősebb, akinek van családja, a kapcsoalt kezdete óta másodállást is vállalt, egész nap dolgozott. Aztán X idő után ráébred, hogy a gyerekeit alig ismeri, nem is látta felnőni. Haza megy a magányba, mert otthon nem érzi otthon magát. Nincs is otthona. Két lehetőség lesz ezután (+1): vagy marad így vagy a munkájába menekül (+1: felakasztja magát).
Hiába a pénz, a siker, egy idő után úgy sem elégít ki. És hiába van szex, az sem fog. -
#18248 Normális esetben egy párkapcsolat miatt nem kell félredobnod az életedet, és mindent amit addig elértél. Ha igen, akkor ott kurva komoly baj van. -
#18247 Valóban az.
És a gondolat, vagy az akarat? -
#18246 Valóban abból is lehet meríteni, ám létezik a világon még sok más dolog, amiből még többet lehet meríteni, mint egy párkapcsolatból.
Hogy a szűz 30 évesekkel mi van: nem tudom.
Férfiakra vagy nőkre gondolsz egyáltalán? Egyáltalán hogyan épül fel az életük?
Valóban, visszatarthatom, és valóban következményei lesznek, de a szimpla szarásnál nem is csinálok többet. Nem lépek miatta párkapcsolatra, házasságra, nem dobom félre az egész eddigi életem, és amit felépítettem… Csak szimplán elvégzem és kész. Pont úgy és pont annyit amennyi a testi higiéniához szükséges.
-
tomcsa4 #18245 Hmm lukat lőttem volna magamnak?
A párkapcsolatból meríteni tudsz. Érzelmileg feltöltődsz. Miért van az, hogy a szűz 30 évesek önbizalomhiányosok és utálják magukat?
Szarást is visszatarthatod, de annak következményei lesznek. -
#18244 Az agyad a tested része, tehát soha nem azt csinálod, amit te akarsz. -.- -
#18243 Látod, máris a baromságomnál lyukadtunk ki.
Tételem, hogy amit az ösztön, a genetika akar azt nem a független szabad ember akarja.
Ahogy enni és szarni sem én akarok, hanem a testem szükséglete.
[és ezzel a szabad akart kérdése is elintézett] -
tomcsa4 #18242 A család utáni vágy az természetes, "genetikus". Ha ezt felülbírálod (mert felül lehet), megnézheted magad.
Család kell, hogy tartozz valahova, illetve az utódnemzés is alapvető. Olyan dolog, ami nem opcionális, de mégis az.
Sötétbarom: az apa kell, mivel az empátiát az apa adja át. Akiknek nagyszerű apjuk van (nem csak van és nem pénzből áll), azok empatikusak lesznek. De ehhez kell az apa testi érintkezése a gyerekkel!
Csak van egy kis bibi. Ma végeznek úgy pszichológusok, akik szerint ha megfogod a meztelen gyereked vagy ha veled alszik az ágyban, akkor pedofil vagy. És ezt terjesztik. Persze rögtön ráharapnak a beszari emberek. Az ilyen pszichológus emberek maximum kertészeknek valak, csak a könyveket ismerik. Az életben nem sok nehézségük akadt. -
Ez szerintem nagyon egyszerű.
A férfi is és a nő is az adott esetben párkapcsolatot szeretne. Eddig nincs is gond.
A gond ott van, hogy a férfinek "A" indító oka van míg a nőnek "B" a párkapcsolatra.
"A" és "B" pedig rend szerint üti egymást. -
#18240 A szarást úgy értettem, mint természetes szükségletet. Az ember elvégzi, és ennyi.
Minek az utód, a génállomány továbbvitele? -
tomcsa4 #18239 A másk kedvencem az internetes párkereső. Akiket megnéztem (lányokat), azoknak ai igen nagy része őszinte, humoros, kedves és ezt elvárja a párjától is. Végig kéne nézni a férfiakét is. Remélem ott is mindenki őszinte, humoros és kedves.
Csak akkor miért vannak kapcsoalti válságok és ennyi rossz házasság és élettársi kapcsolat? -
#18238 Igen, provizórium minden, amit írtam.
Amit te írsz az egyrészt alig 10%-ban kapcsolódik a #18234 tárgyához, másrészt minden benne említett problémát meg lehet oldani nő és párkapcsolat nélkül.
A család. Minek?
Miért alapít valaki családot?