18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
  • akos
    Tanulságos. Én sem értek hozzá... de próbálok :)
    A megnyitó beszédek után volt forralt bor és krumplis pogácsa. Tök yo :))
  • krisztike
    Nem mindenkinek tetszhet ugyan az.-már bocsánatot kértem,hogy nem jól fogalmaztam.
  • krisztike
    Milyen volt?-én sajna nem értk az építészethez...
  • krisztike
    Én 6év hegedű,furulya majd 2év hegedű továbbképző,kamara és zenekar.Nem nagy durranás...
  • SinClaiR
    Megpróbáltam olyan formába önteni véleményemet(ha az), hogy ne gondolja senki, hogy leírok egy olyan művészt, akinek munkásságából általam hallott dalok nem tetszenek. Nagyra tartom Oldfield et félreértés ne essék, csak nem tartozom a rajongói közé.
    Pont
  • akos
    László Csaba építész emlékkiállítása.
  • krisztike
    Milyen kiállítás volt?
  • SinClaiR
    Hát ha érdekel valakit, én kirakom ha kész az első.. szerintem jó lesz:)
  • krisztike
  • krisztike
    Nem sértésnek szántam.-bocs nem a megfelelő jelzőt használtam.Szerintem 1zenészt ill.előadót sem kell leírni,mert mindegyik a maga nemébem"művész",az megint más ki mit tart művészetnek.
  • Breki33
    amúgy hogy ne csak off legyen

lassúkezüről

két gitáros beszélget
    te nekem marha gyors a kezem
    aham nekem meg barátnőm van
  • SinClaiR
    Chris Rea.. Na ha ez megy a rádióban, nem tekerem el.,.. ez már valami :)
  • Breki33
    rakd ki aztán majd jól megkritizáljuk P
  • Breki33
    na én meg zenebolond vagyok

és imádom a jó gitárzenét
    még a metált is ha jó dallamos, nem állok meg Jon Bonjovinál
  • SinClaiR
    Inkább csak ötleteim vannak, régebben zenélgettem amatőr szinten, 1-2 kreálmányom még tetszett is azoknak akiknek megmutattam, de mivel nem léptem tovább erről a szintről, így a mostani újra fellángolásom abból áll, hogy megpróbálom az új ötleteimet egy merőben más szintű programmal sok kicsi 4 perces összeállításba zsúfolni hallgatható formában.
  • Breki33
    Ja a father eyes-t ismered?
  • Breki33
    nem most csak este azt jó hallgatni

meg tudod mit Chris Isaak-ra

We were on fire
    No one could save me but you.
    Strange world desire make foolish people do
    I never dreamed that I'd meet somebody like you
    I never dreamed that I'd lose somebody like you

No, I don't want to fall in love
    [This girl is only gonna break your heart]
    No, I don't want to fall in love
    With you
    With you

What a wicked game to play
    To make me feel this way
    What a wicked thing to do
    To let me dream of you
    What a wicked thing to say
    You never felt this way
    What a wicked thing to do
    To make me dream of you

And I wanna fall in love
    And I don't want to fall in love

World was on fire
    No one could save me but you
    I never dreamed that I'd love somebody like you
    I never dreamed that I'd lose somebody like you

And I wanna fall in love
    And I wanna fall in love
    With you
    With you

Nobody loves no one
    This girl is only gonna break your heart]
    And I don't want to fall in love

World was on fire
    No one could save me but you
    I never dreamed that I'd love somebody like you
  • akos
    Egy kiállítás megnyitón voltam, egy kis budai galériában.
  • krisztike
    Úgy látoom a mai napnak talán tényleg vége...?
  • SinClaiR
    Off
    Elismerem, hogy jobban fel vagy készülve az általad kedvelt zenei előadókból, mint én. Nekem a saját izlésemnek megfelelő zenét játszó művészekről fele annyi háttérinfóm sincs, mint amit itt Oldfieldről elmondtál:), de azért mert régebben karácsonyra kaptam ezt a válogatás gyüjteményt, még nem kell arra gondolni, hogy csak 1 számát hallottam. Persze ez kb 2-3 mű re tehető, nem többre, de szerintem nem kell egy előadó teljes munkásságát végighallgatnom ahhoz, hogy eldöntsem szeretném e hallani további műveit.
    Ez persze mint írtad, nem jelenti azt, hogy nem csinált olyan zenét, ami esetleg tetszene. Biztosan csinált, etéren sokmindenre kapható vagyok, de annyira nem vagyok zenebolond.
    Gitárszoló, fagy, kesztyű: Nekem a gitár, mint hangszer, mint hanghullámot keltő eszköz idegen.. elképzelni mint egy dal gerincét nem tudom, mert ÉN nem kultiválom:) Halk aláfestő szólamként igen, elvegyülve a tömegben de mégis erőteljes ráhatással és torzítással nagyban hozzájárulhat a teljes összképhez. Példát ne kérdezz, az ilyeneket általában csak hallom valahol, de a címét sosem tudom meg.:(
    Shaped Sign: Írtál egyet hogy szerinted, én is hogy szerintem.. :)
    Pink Floyd: Nem
    Nickelson, Astral Project, Mara, CJ Bollard, sorolhatnám.
    De ne gyere azzal, mint általában az emberek, hogy nah, ezeken kívül semmi mást nem is hallgatok... Azt hiszem ha alapjaiban nem is, de eltérő az izlésvilágunk, vagy ficamja van az enyémnek:) De az enyém..
    #10754-10755
    Kösz hogy védelmedbe vettél, én sem tartom magam annak, az reállítás viszont igaz. Tartom is hozzá magam:)
  • krisztike
    Úristen,te este még bemersz ülni a kocsiba?-ezek után nem merek kilépni a lakásból...:D
  • Breki33
    Na megvan

My Father Eyes
    Az mekorra szám

Cris Reatol- út a pokolba este vezetéshez hmmmmmmm
  • krisztike
    Vártalak...hol jártál?nem tudtam nagyon kivel kötekedni:D
  • krisztike
    Azt a számot én is szeretem,C.Rea is és van még egy pár.
  • Breki33
    Hm a lassúkezú igen van egy nagyon nagy száma amit imádok

mikor Veszprémben nyaraltunk mindig az szólt.

Csak nem ugrik be a neve. De a Layla-t is imádom

de Gary Moore se semmi
  • akos
    Én vagyok... :o)
  • krisztike
    Mi az bezárt a bazár?Ilyenkor már senki nincs?
  • krisztike
    Az a petyka én voltam.Igen úgy pontosabb,hogy felületesen ítél.Meghallgattam azt,amit beírtál és tetszett.De,ha a gitárt szereted akkor az E+.Claptonnak is vannak jó számjai,habár az már inkább blues.
  • Breki33
    nem szakbarbár csak felületesen itél

sztem
  • PResident Evil
    pont azt :D
  • krisztike
    Ez alatt mit értesz?
  • PResident Evil
    LOL :D
  • petyka2
    Ezt az asszony írta(a krisztike)
  • petyka2
    Általánosságban 1-1 ill.némelyik előadóról,előadóra gondoltam.Csak utálom,ha 1szakbarbár mond vélemény a zenéről.(Én alapjában ilyen suliba jártam stb.)
  • Breki33
    most egy előadó albumára gondolsz ugye?
  • krisztike
    Tudod a jó zene nem előadótól függ.-megjelennek a cd-k,de lehet hogy csak 12 jó szám található rajtuk.Mondd te zenéltél valaha is?-nem csak ének órára gondoltam.Ism. elmondom ízlések és pofonok...
  • krisztike
    Nem tudtam.
  • Breki33
    Itt nem izlésről van szó én bevonulási indulótól kezdve a hallgasd meg könyörgésemig szinte mindent hallgatok stílustól fűggetlenül ami jó zene.

Érteni-t, hát sztem nem értetted meg igazán mit akartam ezzel mondani.
    Ez nem slágerzene és aki maga is ebben a közegban mozog az látja, hogy pl mit művel a Gitárjával a Milleneumi koncerten, minúsz fokokban kesztyűvel.

Zenei, zeneszerzői sokoldalúságáról nemis beszélve.
    Elég elolvasni az index fórumát, sokan évek után fedezték fel, hogy mi az igazi zene. Sztem a fele munkásságát nemis ismered.

Persze a többség csak a holdfény árnyékát és a shaduvalúúúvolllll-t ismeri :-)

Gondolom a Synthetiser válogatás 2-es CD-ére gondolsz.
    Véletlen ez megvan, de ez alapján megítélni........

Sztem egyértelmű, hogy világhírű zenész egyike a legjobbaknak.
    DE ezt ismertsége is bizonyítja.

Elárulom Oldfieldnek van olyan száma amikor egy száll gitárral játszik. És játszik pl a TB II-n Contry-t is.

Vangelis annyiban hasonló, hogy válogatásokon együtt szerepelnek különben semmiben.

Ugye ő görög származásű sok művében ez a hangzásvilág jelenik meg, ezenkívül világhíres filmekhez készített zenéket. Elég csak az Alexanderra, vagy a Paradicsom meghódítására gondolni.
    De nála is a többség az elektomos dolgokat ismeri, pedig érdemes a többit is meghallgatni.

Speciel én őt is hallgatom mert az ő zenéje is maradandó, elgondolkodtató és magával ragadó.
    Mondhatnám korszakosnak is és azon a korszakon nem az idei slágerlistát értem.

Amúgy igazán sajnálom, hogy rossz napod van, de szerintem olyanról mondtál kritikát amihez nem igazán értesz illetve finomabban fogalmazva nem igazán ismered munkásságát.

Persze lehet nem kedvelni, de ezek az érvek.....
    Shaped Sign-nál még nem szóltam semmit inkább.

Részemről lezárnám mert kissé off:

Egy kérdésem lenne még

Pink Floyd?
    Elég igen vagy nem
  • Breki33
    Énsem adnám P
  • SinClaiR
    Szerintem erről lehetne hosszasan vitázni, de úgysem érdemes, ha egyszer 2 különböző ízlés találkozik, egyik sem kerülhet ki a párbajból győztesen, mivel egyértelmű véleményt mint pártatlan talán senki nem tud felmutatni.
    Szerintem nem kell érteni (úgymond) Oldfield et. Hallgatni kell, és a közben támadó érzések alapján eldönteni, hogy tetszik e avagy sem. Pont úgy, mint ahogy minden más művel is. Nem azzal van bajom, hogy elektromos zene, hanem hogy azzal a kifejezésmóddal, amivel ő közölni kívánja gondolatait, így zenei formában, nem fogott meg. Vangelis például tetszik, pedig hasonló, mégis tökmás zene, de azt sem hallgatom, csak ha éppen annyira szeretném, hogy képes vagyok előkeresni a "Syntetiser Greats" 2 es CD jét. Egyébként ezen megtalálható Oldfield egyik száma is.
    Szóval szerintem értem, pont ezért nem szeretem. :)
    Arch, örülök, hogy osztod véleményem, és fel a fejjel, most épp nekem is iszonyat rossz napom van.:)