Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudni kéne, hogy mennyit szánsz a dologra.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
És amit Csacsi user ajánlott?
Hogy tudnám monitora csatlakoztatni,mert össze kötöm de a kép nincs?
Segítség
Legalább egy 4570-es videokártyásat nézzél, az is integrált, keveset eszik, de legalább alkalmas a felsorolt játékok futtatására.
Ha le tudsz mondani a játékokról, akkor végülis jó az általad kinézett is.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Battlefield, Rome-Total War, GTA,... SZóval egy két éves játékok.
De nem ez az elsõdleges.
Kb ennyi pénzért megéri ezt megvenni?
Ebbe érdemes lenne beruházni ennyiért? Vagy valami mást ajánlotok?
Lenne használva játékra is, de nem ez az elsõdleges. Inkább SolidEdge, autocad stb
Dell Vostro 1015
Bár inkább 150e-ért a külsõ vidkaris megoldás. Tudásra ugyanazt tudja, mint ez 240e-ért, és a dobozka befér a laptoptáskába, ám ha épp nem kell, akkor meg ott az integrált HD3200-as alaplapi kártya a gépben...
Csak jó lenne már tisztázni, hogy a külsõ vidkaris kiviszi-e a saját kijelzõre a 3D-s alkalmazások képét vagy nem, mert Notebookcheck-en mintha azt írták volna, hogy nem, ám a Prohardver tesztben meg azt hiszem saját kijelzõn futtatták a játékteszteket.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
itt melyik géprõl beszélsz?
Az ASUS videokártyájához csak DDR2-es ramokat raktak (így lassab, mint egy 4650-es), a Dell kijelzõjének meg túl nagy a natív felbontása (konkrétan FullHD, de sajna még a kisebb felbontású kijelzõs verziók is 900p-sek...)
Szóval inkább Toshiba L505-111, esetleg más DDR3 ramos 4650-es kártyával szerelt gép - max. 1366x768-as felbontással - inkább ajánlható, illetve a Fujitsu kínálatában van egy-két igen jó ár/érték aránnyal bíró gép. A Toshiba 205e-ért 2 év garival, a Fujitsu Pi3560 3 év garival 200e-ért kapható, aztán itt van még a #7863-as hozzászólásban lévõ kakukktojás gép, valamint 240e-ért a beépített 3870-es változat, az Sa3650, mely sebességben jócskán megveri a két általad kiszemelt gépet - márcsak a kisebb natív felbontású kijelzõ miatt is -
Szerintem nem nagyon érdemes 300-ért nézelõdni jelenleg ezen a fronton - hacsak nem mindenképp ennyiért akarsz vásárolni...200-ért tökéletes játékra a Toshiba vagy a gari kiterjesztéses Fujitsu Pi3560, ill. akár 150e-ért az említett kakukktojás gép, de ha nem szimpatikus a külsõ grafikus kártyás megoldás, akkor 240e-ért megkapod a leggyorsabb gépet ebben az árfekvésben...még 3 év garikiterjszetéssel is olcsóbb, mint a Dell, viszont biztosan gyorsabb játékok tekintetében.
Ahogy nézegettem az itthoni palettát 2 gép igencsak alkalmas játékra.
Dell Studio XPS 1640[url="http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=DELL+STUDIO+XPS+16+864G50APRHD+FULL+HD+Piros&mid=1&lkod=102&skod=2602"]
ASUS N60DP-JX012VASUS N60DP-JX012V
Mindekettõben ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB ketyeg, szóval ezzel már lehet játszogatni. Viszot a Dell 164-es csúcsmodellje P8700 -as procival 320-körül van, az Asus meg 210 körül.
Dell
Processzor: Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 cache)
Memória: 4GB DDR3 1066Mhz Max. 8GB
Merevlemez: 500GB 5400rpm, SATA
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD 4670, 1024MB
ASUS
Processzor: AMD Turion Dual Core M500 (2.2GHz, 1MB L2 cache)
Memória: 4GB DDR2 800MHz (max. 4G😎
Merevlemez: 500GB, 5400rpm, SATA
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB VRAM
Kérdés hogy az Intel proci mennyivel tud többet , vagy észre lehet-e venni játéknál szerintetek?
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Gyõzzetek már meg ASUS kontra DELL asus javára? 200 körül lenne rá, talán kicsit több, és ajánlottatok itt nekem egy jó asus-t (ASUS N60DP-JX012V) vagy Dell (DELL Studio 1555 Piros 106247). Talán az ár mehet 230 ig, és csak február végén venném meg. Tetszik az asus, de a dell valahogy mégis bíztatóbb minõségben nem?
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
2 hete vettem egyet én is tõlük. Semmi gond nem volt a vásárlással és 4000-el még olcsóbb is mint akárhol máshol.
Van meg ez az Amilo, racsatlakoztathato dobozka van hozza (Mobility HD 3870), komolyabb jatekokkal is megbirkozik. Egyeb esetben az alaplapi integralt mukodik: link
Egyeb esetben nagyobb kepernyo: link
Ezek az "ultrahodozhato" notik nem jatekra lettek kitalalva.
Saor Alba
1.: ASUS UX30-QX096V: Intel Core 2 Duo SU7300 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 3 M😎; 320 GB, 5400 RPM, SATA, 1 + 2 GB DDR2-800; Intel GMA X4500HD
2.: ACER AS3810TG-944G50N: SU9400 ULV Core 2 Duo (1.4GHz, 3MB cahce, 800MHz FSB, 10W); ATI® Mobility™ Radeon® HD 4330 512MB DDR3;2x2GB DDR3 / 1x500GB / NO ODD
3.: TOSHIBA 13,3" SAT. U500-17E: Intel® Core2 Duo T6600 (2.20GHz/2MB/800MHz), 2GB 800MHz DDR2 SO-DIMM (1*2G😎, NV. Geforce G 210M 512 MB graphics
Vagy van esetleg erre megoldás?
PS3 ID: Csabesz82
Saor Alba
200.000 am lenne egy laptopra, de óriási dilemmám van, mert mindenki mond mindenrõl mindent.
Asus vagy dell között vacilálok, inkább a dell javára. Fontos a megbízhatóság. Nem verem magam földhöz ha a játékok nem mennek fullba, de nem bánom ha elfutnak azért. Viszont minden más egyéb multimédiás tulajdonsággal bírjon a kütyü. Sokat fogom vinni hozni, nyitni csukni!!!
Tudnátok segíteni? Köszönöm
Saor Alba
Egy kis segítségre lenne szükségem. Igaz, nem vág pont a laptop témába, de folyamatosan olvasom a fórumot és úgy veszem észre, hogy itt sok hozzáértõ ember van. Olyan gondom lenne, hogy vettem egy ILYEN gépet tesómnak. A TESZTBEN azt írják, hogy tökéletesen viszi a 720p-s és az 1080p-s mkv kiterjesztésû HD filmeket. Fõleg erre, meg divx nézésére kellene, meg esetleg néha netezés is lenne rajta.
Feltettem rá az XP SP3-at, K-Lite code pack-ot és a MediaPortal programot. A divx-et simán viszi, de az 1080p-s mkv-nál egy kicsit ugrál. Leszedtem a MediaPortal progit és feltettem a Media player classic home cinema-t, azzal tökéletesen ment. Én viszont ragaszkodnék a MediaPortal-hoz vagy hasonló progihoz, mert ott mûködik a távirányító (bár csak néhány gomb).
Kérdésem az lenne, hogy használja-e valaki közületek a MediaPortal programot? Mi lehet a gond, miért nem teljesen folyamatos alatta a film? Esetleg nem tudtok ajánlani olyan progit, amit még megpróbálhatnék és ami tudná kezelni a távirányítót is? Ez azért lenne fontos, mert nem akarok egeret és billentyûzetet csatlakoztatni a géphez!
Gondolkoztam a linux-on és az XBMC media center programon is, de sajnos linux-ot még nem is láttam, nem hogy telepítsem! Ezt a 2 progit (linux+XBMC) használja közületek valaki?
Bocs, ha hosszúra sikeredett, és hogy nem vág az itteni témába, de más nem jutott az eszembe, mert Karácsonykor a fa alatt kellene lennie, úgy, hogy bontás után már csak használni kelljen!
Elõre is köszönöm a segítséget!
Saor Alba
Egyszerûen nem találok olyan gépet, amiben minden benne van, amit szeretnék és nem brutális az ára se. (De azt hiszem ez normális 😊)
13" körüli gépet keresek, ami hordozható (tehát nem túl nehéz, max 2 kiló, de a 13"-asoknál nem is láttam nehezebbet nagyon) nem merül le 2 óra alatt és van benne egy a lehetõségekhez képest erõsebb processzor.
Eddig a legjobb amit találtam õ: link
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez a processzor mit tud. Árban pedig ez az elõbb linkelt gép lenne a maximum sajnos :l
Tudna valaki mutatni más hasonlót a 13"-as gépek közül?
Köszi!
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Saor Alba
"Sajnos meglepõdve tapasztalom, hogy sokan nem tudják rendesen használni az x264-et, illetve nem ismerik elég alaposan a H.264 szabványt sem. Nem ismerik, a használt level értékének hasznát, csupán annyit sok esetben, hogy x264-et használnak. Ez viszont nem mond túl sokat önmagában Sajnos elég sûrûn kiderül az is, Hogy L5.1-et használnak, ami mögött minden bizonnyal az a tévhit kering (többek között), hogy a legmagasabb level = legjobb minõség, pedig ha megnézzük, ez abszolút nem igaz."
link
Saor Alba
egy uj nvidia eleg jol visz mindenfele kodolasu cuccot, a legtobb ati viszont L4.1-ig viszi csak a cuccokat, es az L5.1 mar kifog rajta. persze van olyan video ami az ujabb nvidiakon is kifog, de a legtobbet tenyleg jol viszi, mig atinal tobb esetben elofordul h nem. ha videolejatszas az elsodleges szempont, en mindenkeppen uj nvidia kartyas cuccot vennek, mondom ezt ugy h ati kartyam van, tapasztalatbol es utanaolvasgatasbol.
Azonban természetesen elõfordulhat, hogy adott esetben a kódolás nem olyan, amit támogatnak a fent említett chipek. 720-as fronton általában már nem nagyon van ilyen, ám 1080 esetében még elõ-elõ fordul...(épp a minap futottam bele egy ilyen 1080-as filmbe, amit a proci erejével tudtam csak lejátszani...onnan vettem észre, hogy a venti hangosabb lett a szokásosnál - T6400-as procival 60-80% között ugrált a kihasználtsága - míg hardveres lejátszáskor még a 10%-ot sem éri el...)
Tehát ha csak a filmnézés a fõ szempont, bármilyen olcsó laptop megeteszi, amiben a fent említett videokártyák valamelyike kapott helyet...