16455
  • Nardon
    én az elsőt ajánlanám feltenni, mármint ami csak simán turbo boost driver. amugy ha fölteszed mér ne müködne.

ha nagyon akarok tegyél fel egy everestet szivasd vmilyen progival a procit meg a gépet és figyeld hogy felkapcsolja e az orajelet.

mellesleg ahol belinkelted a notit ott sehol se irja a kommunikáció résznél hogy van benne bt, szal eklépzelhetö hogy nics :D
  • Csabesz100
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tegnap megvettem EZT a notit. Eddig minden nagyon frankó vele.

Az előretelepített windows feltettem rá, majd megcsináltam a rendszer helyreállító lemezt. Utána fogtam és leformáztam a gépet, mert a gyári rendszer sok szemetet tesz fel. Feltettem újra a win-t és a driver-eket. Az eszközkezelőben nincs is kérdőjel, minden oké.

Láttam, hogy a driverek között van olyan, hogy turbo boost. Ezt is feltettem (elméletileg).

A kérdésem az lenne, hogy honnan tudom meg, hogy működik-e a turbo boost funkció?

Másik kérdésem, hogy a DRIVEREK KÖZÖTT van 2 turbo boost is. Ezek közül melyiket kell feltenni?

Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy ebben a gépben elméletileg van bluetooth. Na ezt én sehol sem találom, pedig a drivert feltettem. Amikor az előretelepített windows volt rajta, akkor sem találtam. Elképzelhető, hogy mégsincs benne?!

Bocs, ha hossz és sok a kérdés, de úgy akarom megcsinálni a gépet, hogy a lehető legjobb legyen!

Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • V43 1105
    Vaio, remek cuccok, minőségi, megbizható.. Nincs véletlen ATI-s verzió, pl HD5650 1Gb-al? Ez az Nvidia.. érdekeees..
  • lee86
    Sziasztok!

Ezt a gépet néztem ki (Sony Vaio VPCF11M1E/H).

Az igenyeimnek minden tovabbi nelkul megfelel, viszont sosem volt dolgom Vaio laptophoz, igy ertek, megbizhatossag tekinteteben bizonytalan vagyok.

Szerintetek megeri belefektetni? Koszonom!
  • bazs1
    köszönöm!
  • skyli991
    Milyen multitouch tapipadmozdulatok vannak laptopokon? Jobbgombra is van? Az lenne a jó, ha bal újj mellé leteszem a mellette levőt azt jobbklikknek venné és ha felvenném a bal oldali újjat, akkor még a jobbgomb benyomva maradna. Ez lehetséges pl. egy ACER-en?
  • BlackWolf
    Sziasztok
    Van 1 ilyen laptopom , nemertek hozza szoval lehet buta lesz a kerdes.:) Annyi a problemam , hogy jatekok kozben pl focis\autos vegyuk pl-nak mondjuk a blur-t ha jatszok vele a laptop billentyuvel , ha 1szerre tobb gombot nyomok nemerzekeli a gep vagy csak 3 gombot es aztis sorban,igy pl pes-t sem tudok jatszani , mert nemlehet egyszerre cselezni\sprintelni\iranyt valtani . Viszont ha radugok 1 asztali billentyut teljesen jo:( Szoval ez valamilyen beallitas hianya\szar a laptop billentyum\ vagy ez eleve ilyen ra kell tudni?
  • FGB
    Hát szerintem az Asus G51J-SZ071V.
    Nagyobba a felbontása (Full HD), elvileg erősebb a VGA de csak Dx10, nagyobb felbontású webkamera. Én ezt venném meg, de ez csak az én véleményem.
  • Falkon
    Értem. Megmondom majd neki! Köszönöm a választ!
  • Solten
    Hi. Egyertelmuan hutes-problemanak tunik. Szerviz, vagy frissitsen BIOS-t, hatha megoldodik a ventillator-vezerles.
  • Falkon
    Sziasztok!

Unokabátyámnak van egy Acer Aspire laptopja. Bármit csinál a géppel (film, játék, képek) 5 perc után elkezd rajta akadni minden. 15 másodperc múlva felpörög a ventilátor és újra megy szaggatás nélkül. Utána megint 5 perc, megint elkezd szaggatni. A proci ventilátornál nagyon forró a műanyag. Kint az udvaron valamivel jobb a helyzet.
    Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm
    Üdv
    Falkon
  • somdav95
    Asus K52JR-SX101D-t vedd ebből a hárombol
  • bazs1
    Erre tudna valaki válaszolni? és még ezzel egészíteném ki
  • huiner
    Hello szerintetek melyik a jobb: 1. acer Aspire 7745G-724G1TBN vagy asus g51j?
  • pxxl
    én nem akarok nagyon beleszólni de kezd átmenni chat-be a topik...
  • skyli991
    Tetszik benne h lehet OPrendszer nélkül venni :D
  • skyli991
    Ez jó áron van, de nemtudom hogy milyen videókártya az Intel GMA HD.. :)
  • Cowboy03
    bocsesz, még egy is találtam, erről mondjatok már valamiféle véleményt, mert nincs róla semmilyen teszt seholsem. Azt olvastam, hogy az egyik legmegbízhatóbb márka az Asus, utánna jön a Toshiba, majd valahol ezek után jön csak az Acer -> ehhez is fűzzetek már légyszi véleményt, aki okos ezen a téren ;) köszi
  • Cowboy03
    ez egész jó kis kütyü, nagyon ígéretesnek néz ki... esetleg tudnátok mutatni ilyen felszereltséggel mondjuk egy toshibát? csak kíváncsiság képpen
  • Pagi79
    Sziasztok!
    Ilyet Acer Aspire 7745G-434G1TMN Brinn-en kívül vett már valaki esetleg? Ha igen hol? Mert állítólag júni 15 előtt nem lesz ilyen Magyarországon (Info az Acer.Shop-tól, illetve a ChipLand-től kaptam)!
  • skyli991
    A Windows élményindexre kiváncsi leszek :) Nekem most 4,4 és a proci a leggyengébb.
  • skyli991
    Igen és lehet hogy nem is lesz kapható magyarországon (magyar billentyűzet) és a másik meg az, hogy azt csak 6 cellással láttam külföldi fórumokon :D
    Sztem ugyanolyanom lesz mint a bátyádnak :)
  • Terence007
    Igen, bátyám is ezért rendelte kiszállítással. :)
    Hát valszeg drágább is lesz igen, de még ezzel az i5-össel se találtam semmilyen software-t ami meg tudná izzasztani. :) Meg gondolom az i7 biztos többet is fogyaszt és az üzemidőt is csökkenti valamennyire.
  • pxxl
    jah persze ezt lehet. noti vissza, pénz vissza, viszonlátás :)
  • skyli991
    Hú amúgy ez lett volna a legjobb: Aspire 3820TG-624G64n, ebben i7-es van de sztem nálunk nem lehet még kapni és drágább is lesz. A videókari ugyanaz, de az i5-ös is kihajtja a videókártyát, nem?
  • skyli991
    Az elállás jogára gondoltam :)
    Tényleg felesleges a pixelhiba garancia, de direkt ezért 1200 Ft szállítási költséggel rendeltem meg és nem személyes átvétellel :D
  • skyli991
    Már megrendeltem, kicsit olcsóbban mint amit te mutattál :) Innen.
    Amit te veszel az jobban melegszik mert a dvd meghajtó miatt kevesebb belül a hely, és amit én rendeltem az 9 cellás :)
  • Csabesz100
    Szia!

Ma veszem meg EZT a gépet! Felhívtam az Acer shop-ot van belőle 3 db, egyet el is tettek nekem. Ezzel lehet jobban járnál, mint a 13.3-al, mert van benne DVD meghajtó (mondjuk én sem nagyon használom, de jó ha van), valamint a vinyó is 640GB. A többi ugyan az, ha jól látom. Ha viszont ragaszkodsz a 13.3-as mérethez, akkor náluk is van és még egy kicsit olcsóbb is! LINK A garancia itt is 3 év!
  • pxxl
    de asszem akkor nincs cseregarancia, hanem bevizsgálják vagy mi. am meg 3 évig viheted vissza :)
  • skyli991
    Ha nem kérünk rá pixelhibagaranciát, de netről rendeljük házhozszállítással, akkor 7 napon belül vissza lehet vinni ok nélkül is ugye? (ha mégis pixelhibás lenne)
  • skyli991
    Viszont megtudtam hogy a 3 év garancia az június végéig még lesz hozzá. :)
  • skyli991
    ÁÁÁ feljebb ment az ára :S
  • hykao #9617
    Az ATI Catalyst-ban a hardverinfóknál vagy GPU-Z nevű progi.
  • Terence007
    Hát az Everest ezt nem köti az orromra. Van olyan progi amivel meglehet nézni?
  • Solten
    Tudtommal az Acer a HD 5650-nel DDR3-at alkalmaz a GDDR3 helyett.
  • skyli991
    Köszi :) Úgy látszik, hogy nekem is lehet majd egy ilyenem ^^
    Idáig nem is olvastam róla rosszakat. Sőt, az ebben levő 5650es videókari akkor lehet hogy még jobb mint a sonyban levőé?

Prohardveren olvastam:
    " Viszont a 3820-ba (13.3-as) több hely van a meghajtó hiányába és jobban megoldották a hütést szóval az még enyire se melegszik. (még a gpu-t is meglehet picit ráncigálni ;] itt fórumon egyik srácnak 550/800 helyett 700/1050 3dmark06 1280x768 ban 9200 "
    Ez a videókártya DDR hányas? És az mennyit számít? Ezt sehol sem láttam csak annyit hogy 1GB-os.
  • Terence007
    Ahhoz elvileg 9 cellás van (az ára alapján), de ha nem írják külön, akkor érdemes rákérdezni. Akksival együtt 2 kiló a gép és valamennyire kilóg lefelé, így megemeli a gép hátulját pár centivel, de masszívan benne van, nem lötyög vagy ilyesmi és így jobban is kézre áll a billentyűzet gépelésnél. A kijelzőnek szépek a színei (és a fekete is tényleg fekete). Ha mondjuk három ember egymás mellett ül, akkor még tisztán látszik a kép. Monitort is lehet rácsatlakoztatni és így az asztalt kiterjeszteni.
  • Solten
    A Sony gepeben elegge le van veve az 5650 magorajele (450MHz), vagyis inkabb alap, ez az ok. Lehet akar 650 is (ekkor megveri a 4670-et), gyartora van bizva.
  • Solten
    Nem kula hanem cool (fasza) :D
  • hykao #9610
    Az Iponos VAIO teszt alapján ez a mobil HD5650-es ATI kártya gyengébbnek tűnik az elvárhatónál. Reméljük csak a Sony gépében muzsikál ilyen gyengén, mert a papírforma szerint nem szabadna gyengébbnek lennie az előd 4650-nél, de még a 4670-nél se nagyon...a tesztekben pedig eléggé megszégyeníti a 4670-es kártyás Dell gép...ha nem a Sony a ludas, hanem tényleg gyengébb az 5650-es cucc az elvárhatónál, akkor végképp örülök, hogy erősebb kártyás gépet választottam végül.