Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skyman14
holnap ahogy meglesz egybõl dobom is rá a cuccot, és megírom neked.

Hát max 170e gondoltam rá. Többet nagyon nem

hykao
Árban az is nagyon jó, és at már sokkal inkább alkalmas játékra is. Azonban arra csak egy év gari van, viszont 20e-ért ki lehet terjeszteni 3 évre. 180-ért ugyanaz a gép erõsebb procival, több rammal és oprendszerrel - garikiterjesztéssel 200e.

Tudni kéne, hogy mennyit szánsz a dologra.
Van egy funkciógomb aminek a lenyomásával vált át tudomásom szerint a külsõ monitorra.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Köszönöm!
És amit Csacsi user ajánlott?

mrsix
Hp Pavilon Notinak a képernyõ meghalt,mennyi lehet a csere?
Hogy tudnám monitora csatlakoztatni,mert össze kötöm de a kép nincs?
Segítség

hykao
Amit kinéztél, azon az általad felsorolt játékok sem futnak, esetleg minimum grafikával 800x600-ban kb. 5-10 képkocka per másodperc állókép vetítéssel... 😊

Legalább egy 4570-es videokártyásat nézzél, az is integrált, keveset eszik, de legalább alkalmas a felsorolt játékok futtatására.

Ha le tudsz mondani a játékokról, akkor végülis jó az általad kinézett is.
Csacsi
Ennyi pénzért, inkább ezt ajánlom. Bátyám most vett egy ilyet. A windows 7 5,4-re értékelte, és egész jól futnak a mai játékok is rajta.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Nem a legújabb játékokat játszanám rajta.
Battlefield, Rome-Total War, GTA,... SZóval egy két éves játékok.
De nem ez az elsõdleges.
Kb ennyi pénzért megéri ezt megvenni?

hykao
Játékra nem alkalmas.
sziasztok!
Ebbe érdemes lenne beruházni ennyiért? Vagy valami mást ajánlotok?
Lenne használva játékra is, de nem ez az elsõdleges. Inkább SolidEdge, autocad stb
Dell Vostro 1015

hykao
Arról, amelyiknek a linkjét is beraktam a hozzászólásba: KATT

Bár inkább 150e-ért a külsõ vidkaris megoldás. Tudásra ugyanazt tudja, mint ez 240e-ért, és a dobozka befér a laptoptáskába, ám ha épp nem kell, akkor meg ott az integrált HD3200-as alaplapi kártya a gépben...

Csak jó lenne már tisztázni, hogy a külsõ vidkaris kiviszi-e a saját kijelzõre a 3D-s alkalmazások képét vagy nem, mert Notebookcheck-en mintha azt írták volna, hogy nem, ám a Prohardver tesztben meg azt hiszem saját kijelzõn futtatták a játékteszteket.
Kmarha
majd véleményezd ha meglesz, anyám is ezt szemelte ki magának

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

xNoodlex
Nem tudom õ milyen laptopról beszélt, de amit te linkeltél, arra azt raksz amit akarsz.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

skyman14
Változott picit a helyzet most már ez lenne a kiválasztott gép, gondolom egyértelmûen ez is magyar billentyûzetkiosztással rendelkezik, még arra lennék kíváncsi hogy erre a gépre bármilyen op.rendszert fellehet telepíteni (értem ezalatt pl win7-et) ? az egyik ismerõsöm azt javasolta kérdezzek rá ,mert a különbözõ laptopoknál eltérõ a felrakható op. rendszer mviel a bios nem akarja felismerni/elfogadni. remélem nem kérdeztem butaságot.

Lobsterman
Helló. Van egy olyan problémám hogy húgom most vett egy fujitsu-siemens amilo pi 3540-es laptopot magának, és most próbálom beüzemelni, de az istennek sem akarja felismerni a beépített wi-fi-t. Próbálkoztam 32 és 64 bites vistákkal is(sp1 mindkettõ), próbáltam leszedni a fujitsu oldaláról drivert hozzá, de mindig ugyanaz a probléma. Nem látja a wi-fi-t. Tudom be kell kapcsolni, de be van. Ötlete van valakinek? Elõre is kösz.

" akkor 240e-ért megkapod a leggyorsabb gépet ebben az árfekvésben...még 3 év garikiterjszetéssel is olcsóbb, mint a Dell, viszont biztosan gyorsabb játékok tekintetében. "

itt melyik géprõl beszélsz?
hykao
Sajnos ez a két gép pont nem a legalkalmasabb játékra.

Az ASUS videokártyájához csak DDR2-es ramokat raktak (így lassab, mint egy 4650-es), a Dell kijelzõjének meg túl nagy a natív felbontása (konkrétan FullHD, de sajna még a kisebb felbontású kijelzõs verziók is 900p-sek...)

Szóval inkább Toshiba L505-111, esetleg más DDR3 ramos 4650-es kártyával szerelt gép - max. 1366x768-as felbontással - inkább ajánlható, illetve a Fujitsu kínálatában van egy-két igen jó ár/érték aránnyal bíró gép. A Toshiba 205e-ért 2 év garival, a Fujitsu Pi3560 3 év garival 200e-ért kapható, aztán itt van még a #7863-as hozzászólásban lévõ kakukktojás gép, valamint 240e-ért a beépített 3870-es változat, az Sa3650, mely sebességben jócskán megveri a két általad kiszemelt gépet - márcsak a kisebb natív felbontású kijelzõ miatt is -

Szerintem nem nagyon érdemes 300-ért nézelõdni jelenleg ezen a fronton - hacsak nem mindenképp ennyiért akarsz vásárolni...200-ért tökéletes játékra a Toshiba vagy a gari kiterjesztéses Fujitsu Pi3560, ill. akár 150e-ért az említett kakukktojás gép, de ha nem szimpatikus a külsõ grafikus kártyás megoldás, akkor 240e-ért megkapod a leggyorsabb gépet ebben az árfekvésben...még 3 év garikiterjszetéssel is olcsóbb, mint a Dell, viszont biztosan gyorsabb játékok tekintetében.
Sziasztok!

Ahogy nézegettem az itthoni palettát 2 gép igencsak alkalmas játékra.

Dell Studio XPS 1640[url="http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=DELL+STUDIO+XPS+16+864G50APRHD+FULL+HD+Piros&mid=1&lkod=102&skod=2602"]
ASUS N60DP-JX012VASUS N60DP-JX012V

Mindekettõben ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB ketyeg, szóval ezzel már lehet játszogatni. Viszot a Dell 164-es csúcsmodellje P8700 -as procival 320-körül van, az Asus meg 210 körül.

Dell
Processzor: Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 cache)
Memória: 4GB DDR3 1066Mhz Max. 8GB
Merevlemez: 500GB 5400rpm, SATA
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD 4670, 1024MB

ASUS
Processzor: AMD Turion Dual Core M500 (2.2GHz, 1MB L2 cache)
Memória: 4GB DDR2 800MHz (max. 4G😎
Merevlemez: 500GB, 5400rpm, SATA
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD4670, 1GB VRAM

Kérdés hogy az Intel proci mennyivel tud többet , vagy észre lehet-e venni játéknál szerintetek?
Csak ha Lattitude az a Dell.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Igazad van! köszi
hykao
Szerintem térjünk vissza rá február közepén, addig még sokminden változhat.
üdv!

Gyõzzetek már meg ASUS kontra DELL asus javára? 200 körül lenne rá, talán kicsit több, és ajánlottatok itt nekem egy jó asus-t (ASUS N60DP-JX012V) vagy Dell (DELL Studio 1555 Piros 106247). Talán az ár mehet 230 ig, és csak február végén venném meg. Tetszik az asus, de a dell valahogy mégis bíztatóbb minõségben nem?
Inkább dobjon még rá egy 20-ast, mint kidobja az egészet valami hulladékra.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

xNoodlex
Aki esetleg Toshiba L505-111-et venne ajánlom ezt a boltot: LINK
2 hete vettem egyet én is tõlük. Semmi gond nem volt a vásárlással és 4000-el még olcsóbb is mint akárhol máshol.

Köszi a segítséget, a Toshiba megtetszett, utánaolvasgatok, de sztem az lesz!
Solten
Udv! Az alabb felsoroltak nem igazan alkalmasak komolyabb jatekokhoz. Esetleg: link

Van meg ez az Amilo, racsatlakoztathato dobozka van hozza (Mobility HD 3870), komolyabb jatekokkal is megbirkozik. Egyeb esetben az alaplapi integralt mukodik: link

Egyeb esetben nagyobb kepernyo: link

Ezek az "ultrahodozhato" notik nem jatekra lettek kitalalva.

Saor Alba

hykao
Szerintem maradj a Media Player Classic Home Cinemánál! A távirányítót biztos össze lehet hozni vele! Én is távirányítóval vezérlem a laptopon lévõt.
Sziasztok! Igazából kicsit elbizonytalanodtam a 3 gépben amit írtam. Valami olyan laptopot szeretnék, amin új játékok is szépen futnak, de lehetõleg kis méretû legyen, könnyen hordozható és szép, ugyanis üzleti célra is használnám. Max bruttó 240-et szánnék rá...Légyszi segítsetek, elég sürgõs lenne! Köszönöm!
Sziasztok! Laptop vásárlás elõtt állok és kinéztem 3at. Mukára és játékra is használnám. Az érdekelne, hogy szerintetek melyiket érdemes, illetve, hogy akár újabb játékok melyiken futnak el legjobban?

1.: ASUS UX30-QX096V: Intel Core 2 Duo SU7300 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 3 M😎; 320 GB, 5400 RPM, SATA, 1 + 2 GB DDR2-800; Intel GMA X4500HD
2.: ACER AS3810TG-944G50N: SU9400 ULV Core 2 Duo (1.4GHz, 3MB cahce, 800MHz FSB, 10W); ATI® Mobility™ Radeon® HD 4330 512MB DDR3;2x2GB DDR3 / 1x500GB / NO ODD
3.: TOSHIBA 13,3" SAT. U500-17E: Intel® Core2 Duo T6600 (2.20GHz/2MB/800MHz), 2GB 800MHz DDR2 SO-DIMM (1*2G😎, NV. Geforce G 210M 512 MB graphics
Köszönöm szépen!
Csabesz100
Felraktam a Win 7 Ultimate-et, de a Media Center része elsõre nem tetszett. Igaz, nem is adtam neki sok esélyt. Megnéztem, kiléptem és formáztam is a vinyót. Most megint XP SP3 van a gépen! Utána olvasgattam a Media Centernek. Ha jól emlékszek, azért sem lenne jó, mert mkv-nál nem lehet benne hangsávot és feliratot választani!

Vagy van esetleg erre megoldás?

PS3 ID: Csabesz82

Solten
Nincs mit. Miert nem pakolod fel a Win 7 Home Premiumot a gepre? 😊 Azt is ajanljak hozza es tartalmazza a Media Centert.

Saor Alba

Solten
Udv! Szvsz celjaidnak talan leginkabb a Studio felelne meg, csak hat az valamivel tobb mint 200k: link.

Egy-ket alternativa: link1, link2

Vele mar el lehet szepen jatszogatni: link

Vele meg jobban: link

Saor Alba

Csabesz100
Köszi a segítséget! Errõl már hallottam! :-) Kezd elmenni a kedvem ettõl a HTPC-tõl! :-/ Úgy érzem nem vagyok elõrébb, mint reggel!

Sziasztok!

200.000 am lenne egy laptopra, de óriási dilemmám van, mert mindenki mond mindenrõl mindent.

Asus vagy dell között vacilálok, inkább a dell javára. Fontos a megbízhatóság. Nem verem magam földhöz ha a játékok nem mennek fullba, de nem bánom ha elfutnak azért. Viszont minden más egyéb multimédiás tulajdonsággal bírjon a kütyü. Sokat fogom vinni hozni, nyitni csukni!!!

Tudnátok segíteni? Köszönöm
Solten
Asszem` avval nem, letezik egy spec. kiadas: Windows XP Media Center Edition nevvel.

Saor Alba

Csabesz100
Ez a Windows Media Center xp alól is elérhetõ vagy csak vista vagy win7-en? Ezt a cccp codec-et is feltettem a mediaportal-hoz, de ezzel sem volt nyerõ!

Solten
Hi. MediaPortal szvsz nem tamogatja a hardveres HD tamogatast, ezert akadozik vele. Probald ki a Windows Media Centert (taviranyito miatt). Valami CCCP codec pack szukseges az .mkv lejatszashoz.

Saor Alba

Csabesz100
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Igaz, nem vág pont a laptop témába, de folyamatosan olvasom a fórumot és úgy veszem észre, hogy itt sok hozzáértõ ember van. Olyan gondom lenne, hogy vettem egy ILYEN gépet tesómnak. A TESZTBEN azt írják, hogy tökéletesen viszi a 720p-s és az 1080p-s mkv kiterjesztésû HD filmeket. Fõleg erre, meg divx nézésére kellene, meg esetleg néha netezés is lenne rajta.

Feltettem rá az XP SP3-at, K-Lite code pack-ot és a MediaPortal programot. A divx-et simán viszi, de az 1080p-s mkv-nál egy kicsit ugrál. Leszedtem a MediaPortal progit és feltettem a Media player classic home cinema-t, azzal tökéletesen ment. Én viszont ragaszkodnék a MediaPortal-hoz vagy hasonló progihoz, mert ott mûködik a távirányító (bár csak néhány gomb).

Kérdésem az lenne, hogy használja-e valaki közületek a MediaPortal programot? Mi lehet a gond, miért nem teljesen folyamatos alatta a film? Esetleg nem tudtok ajánlani olyan progit, amit még megpróbálhatnék és ami tudná kezelni a távirányítót is? Ez azért lenne fontos, mert nem akarok egeret és billentyûzetet csatlakoztatni a géphez!

Gondolkoztam a linux-on és az XBMC media center programon is, de sajnos linux-ot még nem is láttam, nem hogy telepítsem! Ezt a 2 progit (linux+XBMC) használja közületek valaki?

Bocs, ha hosszúra sikeredett, és hogy nem vág az itteni témába, de más nem jutott az eszembe, mert Karácsonykor a fa alatt kellene lennie, úgy, hogy bontás után már csak használni kelljen!

Elõre is köszönöm a segítséget!

Solten
Jo ez. Hasonlokrol teszt: link

Saor Alba

xNoodlex
Írja, hogy amit linkelt az a maximum ár, erre te egybõl beszúrsz ide 4 db-ot 180e(+)-ért...

Ha ez a legjobb amit találtál, akkor nem is kerestél. 😊 #1, #2, #3, #4. Ez nem fos acer. És még kisebb, könnyebb, hordozhatóbb mint a 13".

Balidani
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem laptop ügyben?
Egyszerûen nem találok olyan gépet, amiben minden benne van, amit szeretnék és nem brutális az ára se. (De azt hiszem ez normális 😊)
13" körüli gépet keresek, ami hordozható (tehát nem túl nehéz, max 2 kiló, de a 13"-asoknál nem is láttam nehezebbet nagyon) nem merül le 2 óra alatt és van benne egy a lehetõségekhez képest erõsebb processzor.

Eddig a legjobb amit találtam õ: link
Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez a processzor mit tud. Árban pedig ez az elõbb linkelt gép lenne a maximum sajnos :l
Tudna valaki mutatni más hasonlót a 13"-as gépek közül?
Köszi!

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Solten
Ezert egeszsegesebb hasznalni pl. eredeti Blu-ray lemezt (azok 4.1-ek), nem pedig az elcseszett ripeket... 😊

Saor Alba

5c0rp330n
es szep es jo, de ezt akkor elmagyarazhatnad az egesz emberisegnek, mert sajnos sok video minden tovabbi nelkul L5.1-be van kodolva, nem egy olyan filmtrailert/rovid videot lattam, ami emiatt kifogott az ati kartyakon (nvidia meg viszi oket mint a vajat..).

Solten
Nem gaz, 5.1 nem is szuksegszeru... <#smile>

"Sajnos meglepõdve tapasztalom, hogy sokan nem tudják rendesen használni az x264-et, illetve nem ismerik elég alaposan a H.264 szabványt sem. Nem ismerik, a használt level értékének hasznát, csupán annyit sok esetben, hogy x264-et használnak. Ez viszont nem mond túl sokat önmagában Sajnos elég sûrûn kiderül az is, Hogy L5.1-et használnak, ami mögött minden bizonnyal az a tévhit kering (többek között), hogy a legmagasabb level = legjobb minõség, pedig ha megnézzük, ez abszolút nem igaz."

link

Saor Alba

5c0rp330n
nem kell eros kartya az igaz, de fontos h tamogasson nvidia reszrol egy uj purevideo-t es cuda-t, ati reszrol pedig valami fejlett uvd-t.
egy uj nvidia eleg jol visz mindenfele kodolasu cuccot, a legtobb ati viszont L4.1-ig viszi csak a cuccokat, es az L5.1 mar kifog rajta. persze van olyan video ami az ujabb nvidiakon is kifog, de a legtobbet tenyleg jol viszi, mig atinal tobb esetben elofordul h nem. ha videolejatszas az elsodleges szempont, en mindenkeppen uj nvidia kartyas cuccot vennek, mondom ezt ugy h ati kartyam van, tapasztalatbol es utanaolvasgatasbol.

hykao
Nem kell oda olyan erõs videokártya! Már egy sima mezei integrált 4500MHD is képes a HD filmek hardveres lejátszására, illetve ATI-ból pl. a lent említett 3200-as. ATI vonalom a 2XXX szériától (Pl. már a HD2600-as is), míg nV vonalon a 8XXX szériától képesek a videokártyák vagy integrált videochipek a hardveres lejátszásra.

Azonban természetesen elõfordulhat, hogy adott esetben a kódolás nem olyan, amit támogatnak a fent említett chipek. 720-as fronton általában már nem nagyon van ilyen, ám 1080 esetében még elõ-elõ fordul...(épp a minap futottam bele egy ilyen 1080-as filmbe, amit a proci erejével tudtam csak lejátszani...onnan vettem észre, hogy a venti hangosabb lett a szokásosnál - T6400-as procival 60-80% között ugrált a kihasználtsága - míg hardveres lejátszáskor még a 10%-ot sem éri el...)

Tehát ha csak a filmnézés a fõ szempont, bármilyen olcsó laptop megeteszi, amiben a fent említett videokártyák valamelyike kapott helyet...
Solten
~2 GHz 2 magos AMD/Intel CPU, olyan IGP-vel amik hardveres tamogatast nyujtanak a HD anyagokhoz: ATi HD 3200, Nvidia GeForce 9300, Intel GMA X4500MHD. Vagy egyeb dedikalt VGA-k, amikben ez szinte mar alapfunkcio.

Saor Alba