Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
Láttam hogy 128 GB kapacitású, memória alapú merevlemez is választható!
Ebben érdemes gondolkodni? milyen a sebessége? csak mert egy mechanikus vinyó talán könnyebben tönkremegy mint egy ilyen nem? nekem elég lenne ez a tárhely, inkább a sebessége érdekel, hogy gyors e.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Suliban megengedett lett a noti használata órai jegyzetek készítéséhez, ezért szeretnék venni egy könnyû és viszonylag olcsó notit.
Én ERRE gondoltam mert nem az a nagy gép de belefér még épp a költségvetésbe, valamint nem csak 10"-os a kijelzõje.
Esetleg tudtok ebben az árkategóriában ekkora kijelzõs gépet ami jobban megérné az árát?
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
"Részemrõl csupán a családi anyagok összegyûjtésére, dokumentálására, képek feltöltésére, zenehallgatásra, stb. kell."
Tehat a celjaidnak megfelel egy "egyszeru" IGP (alaplapra integralt grafikus vezerlo) is, nem kell komolyabb VGA. Az akkuidore is kedvezobb hatassal van egy IGP.
Dell Vostro (Ubuntu Linux-al): link, 3 ev garancia.
Lenovo G550 se tunik rossznak a 2 ev garijaval, Windows 7-el: link
(amint latod, a keszulekekhez alap dolog a dvd-iro)
Olcsobb alternativak:
ASUS K50IJ: link
TOSHIBA Satellite Pro L500: link
Saor Alba
Saor Alba
Elõször vagyok itt a fórumon. Felregeltem, mert láttam, itt azért érdemes körülnézni, érdeklõdni, hozzáértõbb emberek vannak itt. Bár másban is elkelne a segítség, most maradok a laptop-témánál.
Nemrég úgy döntöttem, veszek egy laptopot, de nem valami szuper kütyüt, és nem is sok százezerért. Egyrészt, mert amúgy is elavulnak néhány év alatt, másrészt, mert nem használom semmilyen különleges dologra. Részemrõl csupán a családi anyagok összegyûjtésére, dokumentálására, képek feltöltésére, zenehallgatásra, stb. kell.
A fentiek miatt is elég egy egyszerûbb készülék, alacsony értékhatáron (kb. 160 ezerig). Körülnézve az alábbiakat néztem ki a fenti igényekhez:
Dell Vostro A860 CL
Dell Vostro A860 CL-2GB
Fujitsu Amilo Li3710
HPQ Compaq 610
Lenovo G550L
Lenovo G550G
Lenovo G550G Grey
Toshiba Satellite L500-1C7
Toshiba Satellite L500-1PV
Mint látjátok, ezek amolyan alapkészülékek.
A kiválasztásnál fontos volt
a memória (min. 2 G😎,
a HDD (min. 250 G😎,
az ár (160 ezerig),
az optikai meghajtó (kell a CD/DVD-filmek, zenék lejátszásához, bár nem tudom, ezekkel írni is lehet-e?),
az USB (nyomtatóhoz, telefonhoz, mobilinternethez, majd késõbb egérhez, billentyûzethez otthon, stb.),
a jótállás (min. 1 év).
A procinál nem tudom, melyik számít jónak, mint ahogy a videókártyánál sem. Eléggé laikusnak számítok. A különbözõ adatokról (kártyaolvasó, S/P DIF, Express Card, Firewire, PCMCIA, modem, e-SATA, HDMI) nem is beszélve.
Szóval elmondhatnátok a véleményetek, tehetnétek javaslatokat. Inkább megkérdezek több embert, hiszen az ember az ilyet nem két hétre veszi, nem mind1, mire adja ki a pénzét.
Köszönöm nektek!
Nem tudtok olyan helyeket ahol használt laptopot megvesznek, vagy beszámítanak?
Ha rendőrt látsz integetni az úton, nem kell neki visszaintegetni.
Van itt nekem egy ilyen kütyü!
http://www1.euro.dell.com/hu/hu/otthon-es-otthoni-iroda/Laptopok/laptop-studio-xps-16/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-16&s=dhs&cs=hudhs1
Az érdekelne, hogyan tudom én személyre szabni, és megnézni az egyes paraméterek ártöbbletét. Hol lehet ilyet megnézni, hogy az általam választott paraméterû gép mibe kerülne?
Esetleg vélemény a géprõl?
Köszi
MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)
Még karácsony elõtt vettem egy Acer Aspire One 751h tipusu netbook-ot. Az ajándék összerakása és kiprõbálása után kiderült, hogy állandóan fagyogat memóriahibával és a touchpad is szar, a lassú mozgást nem érzékeli csak ha gyorsan húzod el az ujjad. Tegnapelõtt visszavittem a Media Markt-ba és nagy huzavona meg pofavágás után kicserélték a terméket, igaz más színûre, de mondom az nem baj. Ma kipróbáltam ezt is, erre induláskor egybõl belebotlottam megint abba, hogy bizony a touchpad ugyanolyan szar használhatatlan..... Mi a fene lehet?? az összes ilyen készülék szar?? vagy ilyennek kéne ennek lennie? de így kibaszott pontatlan és használhatatlan az egér, kb ötödszörre vagy hatodszorra lehet egy kibaszott ikont eltalálni!!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Saor Alba
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Acer 5310
1.7 cerka proci
1,5 giga ram
80giga vinyo
aksi 1óra 20 percet bír.
dvd író olvasó
wifi
60ra tartja a csávó de lealkudtam 52-re mert van egy kis hibája hogy ha lecsukom kiugrik az a kis pöcök amivel ki lehet nyitni de annyira nem zavaró , meg szerintem olyan tudnék szerezni rá.
kérdés hogy megéri e ennyi pénzért?
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Azóta egyébként feltettem rá pár játékot természetesen csak tesztelés szempontájból 😊
-Left 4 Dead 1-2
-CS:Source
-Borderlands
-Modern Warfare 2
-Mirror's Edge
-NFS Shift
-Crysis Warhead
Az elsõ hét tökéletesen megy maxon. Valamelyiknél talán visszakellett venni az élsimításból vagy egy két high/very high beállításból... A Crysis az élsímitást kilõve vagy max 2X-en és pár csúcsbeállítás visszavéve szintén pöpecül fut.
Majd még megnézem: CoD - World At War, C&C 3, F.E.A.R.2, Far Cry 2, Flat Out, GTA 4, Prince Of Persia, Prototype ha lesz idõm...
Tanácsot szeretnék kérni hogy hol és milyen laptopot vegyek.. nem sok pénzt szánok rá az az igazság amire kéne az csak is internet és filmnézés .. avi filmek , dvd filmek , office programok menjenek rajta és legyen Wifi-s ez a legfontosabb, az akksija 1 órát bírjon ki. kb ennyi lenne a fontos ja és ne ez az új fajta mini szar legyen 😄 képernyõje lenne 15ös az jo lenne. valami használtra gondoltam.
interneten már nézelõdtem és láttam ilyen 1300mhz-eseket 512rammal 45-50 ezerért kb ez az összeg amit rá is tudnék fordítani. de azt sem tudom hova menjek venni vagy neten keresztül melyik oldalon vásároljak.
elõre köszönöm a válaszokat.
Toshiba infókat kérnék! február végén esedékes egy 250 ezres beruházás, és a dell-rõl kicsit lebeszéltek, lévén hogy nagyon jó, megbízható, de a márkanév sokba kerül, s meghosszabbított garival jó a toshiba is.
Jó a TosHIBA ? 😊
Saor Alba
Laptopot szeretnék vásárolni a közeljövõben.
Programozáshoz, netezéshez és filmnézéshez kellene fõként.
Fõbb szempontok:
-mobilitás (13as nagyságrendre gondoltam)
-viszonlag hosszú aksiidõ (5 óra felett, ha nincs nagyon leterhelve)
-teljesítményben ne legyen fõként csak netezésre alkalmas (az ilyen CULV-os meg atomos procik kiejtve)
(játékra egyáltalán nem kell)
Szóval a leírtaknak kb megfelelõ típusok érdekelnének, hátha van valakinek kapásból egy ötlete számomra.
Gondoltam arra is, hogy megvárom az új macbook szériát (2010 eleje), akkor elvileg csökkenni fog a mostani macbook pro-k ára, de kitudja... 😄
Több mint valószínû,hogy inkább az Acer lesz. Köszi szépen!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Saor Alba
Kicsivel tobb, de eleg jo el lehet vele jatszogatni: link
Ebben is viszonylag eros VGA van: link
Bar ha a kisebb gepigenyu jatekokrol van szo, az a HP tokeletes, amit kineztel, mivel nagyobb kijelzo ugye alkalmasabb filmnezesre, csak az akkuido meg rovidebb.
Saor Alba
Laptopot szeretnénk venni max. 200k-ig. Mit ajánlotok?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
130-ért, laptopnak (munka-játék-hordozhatóság), ha nem megy tönkre pár hónap alatt, teljesen megérte, sõt.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
hot-key és többi finomsághoz is.
Nagyobb teszteken nem tudom majd mikor esik túl, ránézésre tökéletes, kényelmes billentyüzettel, könnyü súllyal, szép képpel és jó felbontással. a touch padját meg egyenesen imádom 😄 kár hogy én csak alkalmi használója leszek.. de majd karácsonyfánál probálom a tavaszi félévre elkunyizni itthonról 😄
Biztos van még Acer és Asus fronton is 170 környékén érdemleges alternatíva.