Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Hi. VIA-s S12. Jo cucc kellemes aron. Vagy ez: link

Saor Alba

hykao
Vagy egy Mini 311c-vel.
Köszönöm! akkor nézelõdök majd.
Láttam hogy 128 GB kapacitású, memória alapú merevlemez is választható!
Ebben érdemes gondolkodni? milyen a sebessége? csak mert egy mechanikus vinyó talán könnyebben tönkremegy mint egy ilyen nem? nekem elég lenne ez a tárhely, inkább a sebessége érdekel, hogy gyors e.
Vagy esetleg EZZEL jobban járnék?

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Hellosztok.
Suliban megengedett lett a noti használata órai jegyzetek készítéséhez, ezért szeretnék venni egy könnyû és viszonylag olcsó notit.
Én ERRE gondoltam mert nem az a nagy gép de belefér még épp a költségvetésbe, valamint nem csak 10"-os a kijelzõje.
Esetleg tudtok ebben az árkategóriában ekkora kijelzõs gépet ami jobban megérné az árát?

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Solten
Udv.

"Részemrõl csupán a családi anyagok összegyûjtésére, dokumentálására, képek feltöltésére, zenehallgatásra, stb. kell."

Tehat a celjaidnak megfelel egy "egyszeru" IGP (alaplapra integralt grafikus vezerlo) is, nem kell komolyabb VGA. Az akkuidore is kedvezobb hatassal van egy IGP.

Dell Vostro (Ubuntu Linux-al): link, 3 ev garancia.

Lenovo G550 se tunik rossznak a 2 ev garijaval, Windows 7-el: link

(amint latod, a keszulekekhez alap dolog a dvd-iro)

Olcsobb alternativak:

ASUS K50IJ: link

TOSHIBA Satellite Pro L500: link

Saor Alba

Solten
Hi. A gep isteni. Ugy tunik a "csodas" magyar oldalon nem lehet testreszabni (tehat kedvedre valo CPU-t, akrmit valasztani hozza), az UK (pl) oldalon mar mukodik.

Saor Alba

Ja, és aksi sem mellékes<#vigyor3>

Sziasztok!

Elõször vagyok itt a fórumon. Felregeltem, mert láttam, itt azért érdemes körülnézni, érdeklõdni, hozzáértõbb emberek vannak itt. Bár másban is elkelne a segítség, most maradok a laptop-témánál.

Nemrég úgy döntöttem, veszek egy laptopot, de nem valami szuper kütyüt, és nem is sok százezerért. Egyrészt, mert amúgy is elavulnak néhány év alatt, másrészt, mert nem használom semmilyen különleges dologra. Részemrõl csupán a családi anyagok összegyûjtésére, dokumentálására, képek feltöltésére, zenehallgatásra, stb. kell.
A fentiek miatt is elég egy egyszerûbb készülék, alacsony értékhatáron (kb. 160 ezerig). Körülnézve az alábbiakat néztem ki a fenti igényekhez:

Dell Vostro A860 CL
Dell Vostro A860 CL-2GB
Fujitsu Amilo Li3710
HPQ Compaq 610
Lenovo G550L
Lenovo G550G
Lenovo G550G Grey
Toshiba Satellite L500-1C7
Toshiba Satellite L500-1PV

Mint látjátok, ezek amolyan alapkészülékek.
A kiválasztásnál fontos volt
a memória (min. 2 G😎,
a HDD (min. 250 G😎,
az ár (160 ezerig),
az optikai meghajtó (kell a CD/DVD-filmek, zenék lejátszásához, bár nem tudom, ezekkel írni is lehet-e?),
az USB (nyomtatóhoz, telefonhoz, mobilinternethez, majd késõbb egérhez, billentyûzethez otthon, stb.),
a jótállás (min. 1 év).
A procinál nem tudom, melyik számít jónak, mint ahogy a videókártyánál sem. Eléggé laikusnak számítok. A különbözõ adatokról (kártyaolvasó, S/P DIF, Express Card, Firewire, PCMCIA, modem, e-SATA, HDMI) nem is beszélve.

Szóval elmondhatnátok a véleményetek, tehetnétek javaslatokat. Inkább megkérdezek több embert, hiszen az ember az ilyet nem két hétre veszi, nem mind1, mire adja ki a pénzét.

Köszönöm nektek!

Ngeri
Sziasztok
Nem tudtok olyan helyeket ahol használt laptopot megvesznek, vagy beszámítanak?

Ha rendőrt látsz integetni az úton, nem kell neki visszaintegetni.

Üdv!
Van itt nekem egy ilyen kütyü!

http://www1.euro.dell.com/hu/hu/otthon-es-otthoni-iroda/Laptopok/laptop-studio-xps-16/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-16&s=dhs&cs=hudhs1

Az érdekelne, hogyan tudom én személyre szabni, és megnézni az egyes paraméterek ártöbbletét. Hol lehet ilyet megnézni, hogy az általam választott paraméterû gép mibe kerülne?
Esetleg vélemény a géprõl?
Köszi
w77d
akkor baszódjanak meg...

xNoodlex
Lakótársamnak olyanja van és bizony nagyon gagyi a tácspadja, még ha attól el is tekintek, hogy milyen kicsi... Amit láttam tesztet róla ott is mindenhol benne volt a negatívumok között a touchpad.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

w77d
hali!

Még karácsony elõtt vettem egy Acer Aspire One 751h tipusu netbook-ot. Az ajándék összerakása és kiprõbálása után kiderült, hogy állandóan fagyogat memóriahibával és a touchpad is szar, a lassú mozgást nem érzékeli csak ha gyorsan húzod el az ujjad. Tegnapelõtt visszavittem a Media Markt-ba és nagy huzavona meg pofavágás után kicserélték a terméket, igaz más színûre, de mondom az nem baj. Ma kipróbáltam ezt is, erre induláskor egybõl belebotlottam megint abba, hogy bizony a touchpad ugyanolyan szar használhatatlan..... Mi a fene lehet?? az összes ilyen készülék szar?? vagy ilyennek kéne ennek lennie? de így kibaszott pontatlan és használhatatlan az egér, kb ötödszörre vagy hatodszorra lehet egy kibaszott ikont eltalálni!!

Hegi90
azt lehet rákötni <#smile>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Solten
Eee PC 1201N. Ketmagos atom, Nvidia ION. Bar a szinten ionos Lenovo S12 elvileg olcsobb.

Saor Alba

Máté94
Nincs olyan kijelzõ se hozzá!😄
harlond
van olyan eeepc ami birja a full HD-t? 😊

Nem. 100x inkább a T41. Olcsóbb, jobb.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Rockynhooo
találtam most egy használt laptopot.

Acer 5310
1.7 cerka proci
1,5 giga ram
80giga vinyo
aksi 1óra 20 percet bír.
dvd író olvasó
wifi

60ra tartja a csávó de lealkudtam 52-re mert van egy kis hibája hogy ha lecsukom kiugrik az a kis pöcök amivel ki lehet nyitni de annyira nem zavaró , meg szerintem olyan tudnék szerezni rá.

kérdés hogy megéri e ennyi pénzért?

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Jockey
jol hangzik, asszem nekem akkor az mmo-khoz tokeletsen meg fog felelni a gep😊 jo hallani

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

xNoodlex
A szüleim vettek egy ilyet 2 héttel ezelõtt és azt 2 napig nyúztam egyfolytában, de engem minõségileg meggyõzött.

Azóta egyébként feltettem rá pár játékot természetesen csak tesztelés szempontájból 😊
-Left 4 Dead 1-2
-CS:Source
-Borderlands
-Modern Warfare 2
-Mirror's Edge
-NFS Shift
-Crysis Warhead
Az elsõ hét tökéletesen megy maxon. Valamelyiknél talán visszakellett venni az élsimításból vagy egy két high/very high beállításból... A Crysis az élsímitást kilõve vagy max 2X-en és pár csúcsbeállítás visszavéve szintén pöpecül fut.

Majd még megnézem: CoD - World At War, C&C 3, F.E.A.R.2, Far Cry 2, Flat Out, GTA 4, Prince Of Persia, Prototype ha lesz idõm...

Rockynhooo
köszi 😊 találtam is egy ibm T41est .. pont megfelelne 1400as proci 512ram ati 7500 és wifis is és egy órát bír , 40ezerbe ez jo nem ? most írtam a srácnak h 38ba akár holnap elvinném hátha 😄

Hi!

Nézelõdj ITT

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Rockynhooo
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hogy hol és milyen laptopot vegyek.. nem sok pénzt szánok rá az az igazság amire kéne az csak is internet és filmnézés .. avi filmek , dvd filmek , office programok menjenek rajta és legyen Wifi-s ez a legfontosabb, az akksija 1 órát bírjon ki. kb ennyi lenne a fontos ja és ne ez az új fajta mini szar legyen 😄 képernyõje lenne 15ös az jo lenne. valami használtra gondoltam.

interneten már nézelõdtem és láttam ilyen 1300mhz-eseket 512rammal 45-50 ezerért kb ez az összeg amit rá is tudnék fordítani. de azt sem tudom hova menjek venni vagy neten keresztül melyik oldalon vásároljak.

elõre köszönöm a válaszokat.

Toshiba Toshiba Tecra S10-11A ?
Sziasztok!

Toshiba infókat kérnék! február végén esedékes egy 250 ezres beruházás, és a dell-rõl kicsit lebeszéltek, lévén hogy nagyon jó, megbízható, de a márkanév sokba kerül, s meghosszabbított garival jó a toshiba is.

Jó a TosHIBA ? 😊
Solten
Hi.: link

A laptopmag szerint 5 es fel orat bir bekapcsolt wi-fi mellett.

Saor Alba

Hello!

Laptopot szeretnék vásárolni a közeljövõben.
Programozáshoz, netezéshez és filmnézéshez kellene fõként.
Fõbb szempontok:
-mobilitás (13as nagyságrendre gondoltam)
-viszonlag hosszú aksiidõ (5 óra felett, ha nincs nagyon leterhelve)
-teljesítményben ne legyen fõként csak netezésre alkalmas (az ilyen CULV-os meg atomos procik kiejtve)
(játékra egyáltalán nem kell)

Szóval a leírtaknak kb megfelelõ típusok érdekelnének, hátha van valakinek kapásból egy ötlete számomra.
Gondoltam arra is, hogy megvárom az új macbook szériát (2010 eleje), akkor elvileg csökkenni fog a mostani macbook pro-k ára, de kitudja... 😄
xNoodlex
A Solten által linkelt Toshiba 2,5-3 órát bír netezés mellett.

hát igen,az sem utolsó szempont. Csak olyan csábító...😄

Több mint valószínû,hogy inkább az Acer lesz. Köszi szépen!

Solten
Ja es azt tartsa eszben hogy a 17"-est nem egyszeru hurcibalni, mar egy kisebb utazokoffer szukseges hozza... <#zavart1>

Saor Alba

Nem komoly játékokra gondolok. Kicsit régebbiekre. Most nagyon megtetszett ez az Acer nekünk. Igazából legtöbbet egyetemen használná a srác,de azért itthon is jól jönne a nagyobb kijelzõ. Lehet,hogy inkább maradunk az Acernél,mert az hosszabb ideig bírja..

Solten
Na, ennek megfelelo keszuleket meg nem igazan talaltak fel... (bar kinek mit jelent a hosszu akkuido) <#alien> <#alien2>

Kicsivel tobb, de eleg jo el lehet vele jatszogatni: link

Ebben is viszonylag eros VGA van: link

Bar ha a kisebb gepigenyu jatekokrol van szo, az a HP tokeletes, amit kineztel, mivel nagyobb kijelzo ugye alkalmasabb filmnezesre, csak az akkuido meg rovidebb.

Saor Alba

na ne mááá...😞

Máté94
Ha jól gondolom Solten nem fogsz 200 alatt ilyen laptpot találni?😄
Hosszú akuidõ,netezés néha napján játékok,filmnézés...

Solten
Hi. Kifejtened kicsit bovebben? Mi a cel? Hosszu akkuido / jatek / multimedia / stb?

Saor Alba

Üdv!

Laptopot szeretnénk venni max. 200k-ig. Mit ajánlotok?

skyman14
Ja és Boldog Karácsonyt mindenkinek! 😄

skyman14
Kmarha és én is azt a gépet vettük meg és nekünk bejött(kmarha gondolom egyetért velem 😄) csak ajánlani tudjuk ebben az árkategóriában a legjobb kis gépecske.

skyman14
Örülök hogy ti is megvettétek ez egy baromi jó vásár volt. A tápkábel hossza engem is idegesít de nincs mit tenni neki(behoztama fater mûhelyébõl a 30méteres hosszabbítót xD. Játékok ... qrva jól futnak pl:cod6 tökéletesen elmegy rajta.Nekmem a második negatívum a már kás billentyûzet gombjai de ez már csak a megszokás kérdése 😊 Ezt leszámítva állat kis gép ez 😊

Én ASUS notiban gondolkodom "csak" most ezzel szemezgetek, valaki hozzáérõ vélemény? ami nekem a lényeg, hogy legyen külön VGA, meg hozzá egy jó proci. esetleg valami hasonló ASUS?

Kmarha
1 negativumot láttam eddig csak az Asus K50AB-be.. a tápkábel. Hihetetlenül rövid. Legalábbis az én régi lapimnak 3szor hosszabb a kábele.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
no, HD filmek, 1080p erõlködés nélkül megy rajta, kodekekkel sem kell vacakolni. Játék? Fallout 3mat probáltam ki 64bites Win 7 alatt. Nos ehez újra kellettet volna raknom a .net-et (mondjuk nálam enélkül is elindult), valamint az új Games for Windows - LIVE-ot (http://games.softpedia.com/progDownload/Games-for-Windows-LIVE-Download-28982.html), de ezek után erõs közepes beállításon normálisan elindult. Ugyan még nagy területre nem értem ki vele, de szerintem simán vinni fogja úgy is. Szóval én meg vagyok vele. Majd kitesztelgetem rendesen is, de most már ki kell adnom a kezeim alól 😄

130-ért, laptopnak (munka-játék-hordozhatóság), ha nem megy tönkre pár hónap alatt, teljesen megérte, sõt.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
no, már ide is megérkezett. Win 7 lazán rámegy, pöccenésre müködik elsõ látásra minden. Aztán jobban megnézve, és a gyári cd-t félre téve, a driverek szempontjából ajánlom ezt: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=JVdcvvlXp0yWuVwL

hot-key és többi finomsághoz is.

Nagyobb teszteken nem tudom majd mikor esik túl, ránézésre tökéletes, kényelmes billentyüzettel, könnyü súllyal, szép képpel és jó felbontással. a touch padját meg egyenesen imádom 😄 kár hogy én csak alkalmi használója leszek.. de majd karácsonyfánál probálom a tavaszi félévre elkunyizni itthonról 😄

Kmarha
130ért inkább vegyél asus k50ab-t.. drágább helyeken is 140-150ért meg lehet kapni

hykao
Hát talán-talán low beállítások mellett...
somdav95
Errõl mit gondoltok? (130ért jutnék hozzá) Egy két régebbi játék futattására ( mint pl. Test Drive Unlimited) alkalmas lehet?

hykao
Ha játszani is akarsz, akkor ez: KATT, bár kicsivel több, mint 170e, de alkalmas akár a legújabb játékok futtatására is. Mondjuk én +20-ért kérnék hozzá 3 évre garibõvítést. 20-30e ezen a szinten már nem tétel, és nem mindegy, hogy 1 vagy 3 évig garis a cucc...

Biztos van még Acer és Asus fronton is 170 környékén érdemleges alternatíva.