3439
  • G_ArchAngel #1039
    azért szép volt Gábor...

elég gyászos lett itthon a hangulat...:(
  • b-type
    én idén nem megyek.

Egyébként meg óriási volt Talma
  • vikuci
    ti is itthon maradtok v hajnalba indultok?
  • Istencsászár
    Capirossi 2008-ban a Suzukinál versenyez

Már egy ideje sejteni lehetett Loris Capirossi azon szándékát, hogy az elkövetkezendő szezonban mely versenyistállónál képzeli el karrierjének folytatását.

Most azonban teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az immáron 34. életévében járó rutinos motoros a következő világbajnoki szezonban a Suzukit erősíti majd. A szerződésben továbbá egy plusz egy éves opció is szerepel, így a bolognai motorzsonglőr 2009-ben is csapatnál maradhat.

Capirossi tehát a jövő szezonban az ausztrál Chris Vermeulen oldalán debütálhat a Suzuki alakulatában.

Loris Capirossi:
    „Szerencsésnek érezhettem magam, hogy öt éven át lehettem a Ducati csapat tagja. Nagyszerű pillanatokat éltem át velük együtt, és bár néhány versenyen sikerült győzelemmel zárnom, mégis most jött el számomra az a pillanat, hogy tovább lépjek. Váltanom kellett, mert új kihívásokra van szükségem.”

• G_ArchAngel #1035
    mert nincs is az adatok között:)
  • DJ BP
    Szép voolt Talma
  • Istencsászár
    Fantasztikus Talma
  • tiborpapp
    Aha csak ezzel az a baj hogy nem tudok spanyolul és nem találom a lóerőt.
  • Istencsászár
    MOTOR
    Tipo: Dos tiempos.
    Configuración/ Nº de cilindros: Un cilindro.
    Diámetro & carrera: 54x54,5
    Cilindrada: 124,5cc
    Compresión: 18:1
    Admisión: Válvula rotativa posterior.
    Caja de cambios: 6 velocidades.
    Embrague: Multidisco en seco.

CHASIS
    Chasis – Fabricante & material: Aprilia / aluminio.
    Horquilla delantera - Tipo, fabricante: Invertida / Ohlins.
    Suspensión trasera - Tipo, fabricante: Pro-link / Ohlins.
    Amortiguador de dirección - Tipo, fabricante: Ohlins.

FRENOS
    Delanteros:
    Discos 2 / Diámetros 218 / Material: Acero / Fabricante: Brembo / Pinzas: 2-Radial Brembo.

Traseros:
    Discos 1 / Diámetros / Material: Acero / Fabricante: Brembo / Pinzas: Brembo.

NEUMÁTICOS
    Llantas: 17/Aprilia / Carbono.
    Delantero: Dunlop 95/70-17"
    Trasero: Dunlop 120/70-17”

DIMENSIONES
    Distancia entre ejes: 1230 mm.
    Distancia total: 1830 mm.
    Altura del asiento: 760 mm.
    Peso en seco: 72 Kg.
    Capacidad depósito: 14 litres.

Amugy Talma honalpja, vagy Aspar csapat honalpja:))
  • tiborpapp
    Hello Talmácsinak a motorjáról keresek adatokat (hány lóerős?, stb...) egy oldalt esetleg ahol találok róla adatokat!
  • vikuci
    sztem Capirossi visszafogta picit magát, mert fia született s nem megy bele kemény ütközetekbe.
    Stoner engem év elején nagyon meglepett az ogazat megvallva még mindig azt a motorost látom magam előtt aki olyan hatalmasakat bukott, majd felállt...
    mi is az a mottem?
  • Seten

Vki akar jönni mottennel Brno-ba?

• Szabi84
    Olasz versenyző olasz motoron! Érthető!
  • gordon 24
    Hajajjj! Akkor gagyamadzag kötögetést ellehet kezdeni! Az nem lesz rossz párositás!
  • JGTC
    Gondolom Gressini idén már nem tudta őket túllicitálni.

Tényleg Pons cspattal mi a hézag, sosem térnek már vissza? Tudtok erről vlamit?
  • Istencsászár
    :(, pont ő?:)
  • JGTC
    Nagy gyalulás lesz itt, jó ha a Japók most elkezdenek kapkodni....
  • JGTC
    Olvastátok? Melandri a hétvégén aláírt két évre a Ducatihoz.
  • b-type
    Alapvetően sztem csak a Ducati gyorsabb Vale' Yamaha-jánál.
    Sachsenring-n sztem Rossi megverte volna Pedrosa-t. Az a pályát Rossi nagyon vágja..jobban mondva az egyik kanyarját..évekre visszatekintve ott előzgette végig a mezőnyt.
    De elesett, így ezt már nem tudjuk meg.
    Rossi nagyon gyors még mindig, még mindig ő az akit meg kell verni, és egyetértek azzal hogy nem benne van a hiba...bár hozteszem amióta nem engedték az F1 karrierjét elkezdeni, azóta az übermagas léc egy kicsit lejjebb került.
    Stoner meg mindig gyors volt,..mindig is gyors srác volt.
    Capirossi-t simán veri...pedig Capirossi sem felejtett el motorozni, nem?
    Tavaly Bayliss nyerni tudott Ducati-val az évzáró futáson, és én már tavaly nagyon sanszosnak éreztem a VB-t a Ducati-nak, csak Loris kőkeményen lesérült.
    Vmint Burgess sem felejtett el motort csinálni...évtizedek óta ő készíti a VB motorokat (Hayden-Kenny-Schwantz-Rainey-Lawson kivételével...20 év alatt 6 alkalommal nem az ő motorjával nyertek VB-t, azaz 14 alkalommal igen Gardner-Doohan-Criville-Rossi)
    A technika oldaláról én spec. teljesen nyugodt vagyok, a Yamaha azzal hogy Lorenzo-t fogadja, kicsit átsúlyozik már Rossi-ról (pedig Vale'-ban még bőven van).
    De az idei Ducati-Bridgestone-Stoner túl sok neki, Pedrosa-t szvsz simán vernék, a Ducati-val nem számoltak elég komolyan.
  • Szabi84
    Nekem személyes kedvencem Rossi, de ezzel nem vagyok egyedül! De nekem teljesen mindegy ki nyer, mindegyik versenyzőt kedvelem. És épp azért is szeretem a Motogp, mert sokkal családiasabb a hangulat más versenyekkel ellentétben! Rossi is két dolog miatt kedveltem meg, az egyik hogy nagyon közvetlen, a másik pedig hogy a legnagyobb szarból is ki tud mászni! És ha idén Stoner nyer akkor ővé minden tiszteletem, nagyon profi a gyerek!
  • Ombika
    Ha Rossi motorja jolenne nemlenne gond!!! Csakis emiatt hibazik,mert erolkodik vele,de igyis The BEST!!
  • Istencsászár
    Rossi idén hibázgat, ez azt meri feltételezni hogy ő a motor és a gumi nincs összhangban, és ezt nem lehet egy komponensre ráhúzni... Senki nem mondja hogy jobb lenne akárki a jelenlegi mezőnyben mint Rossi, hiszen letett ezt azt már, de idén Stoner a jobb és nincs mese, mert ő összhangban van a motorral és a gumival, nem hibázik, de gyors, és nyer és folyamatosan ottvan.

Ducatin lehet hogy ő is jó lenne, de nézzük Capit aki az utóbbi 1-2 jobb versenytől eltekintve szenved vele és nemtud mitkedzeni a fiatal titánnal, lehet Rossi sem tudna, vagy olyan csata lenne köztük mint Alonso és Hamilton közt.
  • Szabi84
    Ne is foglalkozzunk vele inkább szurkoljunk Talmácsinak
  • gordon 24
    De srácok nem ugy kell felfogni ezt a dolgot!!
    Az hogy a mezőny majdhogynem legszarabb motorja az élmezőnyre értem. Egyértelmű hogy a kavasakiknál, a Kenny Roberts motojánál a protonál, vagy egy nem gyári Yamahánál jobb. De jelenleg mind a HRC mind a Ducati jobb mint a Yamaha. Szerintem kb a Suzukival van egy szinten. Az hogy a gumi milyen? Hát ez jó kérdés. Az biztos hogy nagyon sokat számit.
    Mi támasztja alá amit mondok?
    Az hogy Rossi gondolom nem felejtett el motorzni. Pedorsa Stoner jobb lett, de szerintetek jobbak mint Rossi? Nem valószínű bárki is igy gondolná. Egyszerüen a Doki Techinikája nem olyan erős ami ezekkel a jó pilótákkkal és jó motorokkal elboldogul.
    Ha Rossi nem Yamahan ülne hanem még mindig a HRC vagy a Ducatin biztos ő vezetné a Vb-t. Szóval egyértelmüen a motor az oka ennek a teljesítmény csökkenésnek.
  • Ombika
    Ezzel nagyot tudnek vitazni,de ertelmetlen belekezdeni!!!
  • b-type
    Én nem esek neked, csak nem tartom igaznak.
    Azt mondod hogy Edwards alatt mutatja me igazi valóját a Yamaha, pedig Edwards általában jobb helyre hozza qual-n a Yamaha-t mint Rossi (volt két pole-ja is), általában a két Yamaha közül valamelyik első soros...az eddig lefutott 11 futamból az utolsó 3 qual-n szorultak ki az első sorból.
    Tehát a motorteljesítménnyel nincs baj,a versenyteljesítménnyel vannak gubancok..és az szvsz gumi, lehet hogy szerepet játszik benne hogy a Yamaha jobban használja a gumit, de leginkább a gumi az ami hátráltatja őket a futamokon szvsz.
    valmint szvsz még az is hogy a Yamaha nagyon Rossi-ra épít, az egyetlen másik csapat ami Yamaha-t használ az Dunlop-n fut...
    A Honda már bepedzegette a Bridge'-t Gresini-k által, csak még nem tudják teljesen kihasználni, mert a gyári csapat, a HRC még Michelin-re fejleszt.
    De sztem akkor tennék jól ha a HRC Honda jövőre már Bridge'-n futna.
    A Yamaha-nak nem jönnek infók a Bridge'-ről, ezért nekik a váltás kemény lesz...ha váltásra kerül sor egyáltalán.
    Rengeteget számít a gumi, már tavaly lehetett érezni, de idén nagyon.
    Az hogy Sachsenring-n bebukott a Bridgestone, az olyan dolog hogy oda különleges gumi készül, külön keverés a jobb és a bal oldal, mivel nagyon sok a balkanyar, és oda kopásálló, míg a jobb oldalra puha/könnyebben felmelegedő keverés kell, ....Vale' egy jobbosban fektetett túl mélyet.
    Szal oda a Bridge' mellényúlt, de egyébként nagyon nyomulnak.

Szal sztem semmi baj a Yamaha-val, Burgess mindig is remek motorokat csinlált, nem az egyenesekben villog, mert a fő ellenfélnek gondolt Honda-t sosem az egyenesben veri meg Rossi, hanem a kanyarokban.
    ..és egyébként verné most is, ha nem lenne a Duc. és a Bridge'.
    Loris teljesen külön utakon jár, ezért tud már eredményeket elérni mint Stoner, más méretű első gumit használ.
  • gordon 24
    Nem azért irjuk. De Stonet nagyon jó (nincs olyan jó mint Rossi de a mezőny jelenlgi 2-dik legjobbja) Rossi Yamahája amit tavaly is irtam (de akkor sokan nekem estek:D) a mezőny majdhogynem legszarabb motorja. Annyit tud az a motor amit Edwards alatt teljesít a maradék pedig Rossi. Magyarul ha egy full uj világverő Yamahát tennének alá, és 2 futamon Stoner hibázna akkor talán lenne esélye. De a jelenlegi körülmények között, ha a 2-dik helyet megtartja örülhet. Sajnos ez van.
  • Istencsászár
    Mégjó motorral sem tenném a pénzem egyikre sem, Stoner simán hozzná Rossi szintet, nagy csata lehetne kettejük közt ha a Yamaha fejlődne, vagy a gumi.
  • Djemba
    Stooner világbajnok lesz mert Rossi bácsinak nem megy megint a motor
  • vikuci
    totál elszomoritotok :(
  • b-type
    Tavaly (az én elméletem szerint) a HRC megpróbálta Pedrosa-t világbajnokká tenni, ezért volt Hayden jóval haloványabb Donnington után...akkor kapta meg azt a csomagot amivel már Pedrosa-nak fejlesztettek, uúgy idén Donningtonba kapott olyan csomagot amivel már ő is tud viszonylag jól menni.
    Egyébként nem is volt teljesen esélytelen dolog, aztán Pedrosa bukott nullára futamot.
    Ez most Stoner-nél nem lesz, és jönnek olyan pályák ahol a Ducati számíthatóan erős lesz pl. Brno és Motegi többek között.
  • JGTC
    jó gondoltat, ami remélem sosem következik be mert akkor elég uncsi futamok elé néznénk ismét
  • Szabi84
    Rossi előbb utóbb ugyis Ducati-n fog ülni!
  • Istencsászár
    Stonert 2szer olyan szívos ellenfélnek tartom mint Haydent, és tavaly sem tudott Rossi nyerni hiába tett meg mindent.
  • vikuci
    tavaly is sokan igy gondolták
    utánanéztem, tavalx laguna seca után Hayden állt az élen 194 ponttal, Rossi 4. helyen állt 143 ponttal, szal rosszabbul állt.
    akkor is van még esély és én bizok benne :)
  • Istencsászár
    Szerintem esélytelen, Stoner olyan atom stabil hogy semmi esélye Rossinak ellene idén, hacsak a Yamaha nem javul valami látványosat egyetemben a M-el.
  • vikuci
    sztem Rossit még nem szabad leírni, hisz tavaly a brnoi verseny előtt még kb 60 ponttal volt lemaradva, és behozta a portugál versenyig.
    igaz, Pedrosa kilökte Haydent, de ki mondhatja 100%ra, hogy nem lökheti ki akárki akármelyik versenyen Stonert? ez még mindig nyílt küzdelem a vb-ért.
    a lényeg: HAJRÁ ROSSI!!!!
  • JGTC
    Én is csak ismételni tudlak benneteket, nagyon uncsi volt. Pár kör után már látszott mi lesz a leosztás... Kár volt a két srácért az elelyén de szerintem eggyik sem számított a másikra, lett volna esélyük!

Jut eszembe multkor hallottátok azt mikor mondta a Várhegyi h a mai 250esek már tudják azt mint amit az 500as éra végén tudtak a nagyok! WOW!!!
  • Zsolti9014
    milyen király lenne az 50 köbcentis kategória visszahozatala, rengetegen indulnának különböző versenysorozatokban, hogy aztán 50cc világbajnokok legyenek! :DDD
  • Zsolti9014
    Köszönöm!