22786
Html-, css- és php-help
-
Cat 02 #3693 uw,atw,extra,cjb 1iknél csak van ^^ -
Anotino #3692 en olyat szeretnek ahol mysql, mail, sock, es php5 van. ill ugyanez php5 helyett jsp -vel. -
Cat 02 #3691 extra ? -
Zsoldos #3690 Nem tul jo otlet, sot. A felhasznaloknak rossz, mert nem tudnak bookmarkolni, es a keresokben is viccesek lesznek a talalatok (mar ha lesznek..)
Nem veletlen, hogy egy rendes weblapon minden page mas url. -
#3689 Bocs, de nem találtam jobb topikot
Keresek olyan ingyenes webszolgáltatót amin van:
- MySQL
- PHP
- email()
- fsockopen()
- Látják külföldről
Előny:
- kevés reklám
- megbízhatóság
Aki tud segíteni annak hálás köszönet :) -
#3688 izé pont az ellenkezőjére törekszik az ember, azaz hogy ne látszódjon semmi a pl .hu után:)
Tehát bámerre jársz az oldalon, csak azt látod címsorban, hogy pl.: http://www.bakfitty.hu
Ezt oldom én meg 0/100 framesettel. Erre kérdeztem, hogy tudtok-e szebb megoldást rá. -
#3687 Igen ezzel a dinamikus menürendszerrel tudod megoldani hogy ok a oldalneve.hu/chat.php helyett mondjuk ezt irja ki: http://oldalneve.hu/index.php?id=chat -
#3686 Utánanéztem ennek a switch-get-nek, de csak tutorial.hu-t dobott ki nekem egy dinamikus modulösszerakós cuccal:)
Címsorban láthatatlan paraméterátadást én vagy index.html-es frameset-tel oldom meg, vagy form-os post-tal.
De ha van rá még más megoldás is, szívesen látom:) -
Cat 02 #3685 köszi, műxik :) -
#3684 Ismered php-ban a switch-get -et? Én ezzel oldom meg hogy bizonyos részforrásokat ne lássanak! És ez a legbiztonságosabb megoldás, mert bal alsó sarokban (állapotsorban lehet látni a linket) vagy éppen jobb klikk forrás megtekintésével is ki lehet bogarászni de a php mivel szerveroldali script nyelv ezért nem lehet emgtudni a valós linket -
#3683 <style type="text/css">
a:visited {
color: blue;
}
</style> -
#3682 Legközelebb ird be azt is hogy melyik a 10 sor!
$dbm = dbmopen( "./adatok/termekek", "c") or die ("Nem lehet megnyitni a DBM adatábzist.");
Elvileg erre hivatkozik hogy ebben van a hiba! Az első gond amit észleltem hogy az "adatok" elött illetve a / jel elött csak 1db pont van ha kellenek oda pontok akkor biztosan 2db kell (visszalép egy könyvtárt) ha nem kell oda akkor töröld a pontot és a perjelet is! Ezen felül nem tudom hogy a mappa és az egyébb adat a valóságnak megfelel-é! -
<body vlink="#0000FF">
Biztosan van css megoldás is olvass utánna!
-
Cat 02 #3680 létezik olyan vmi amivel a link színe akkor is megmarad ha rákattintok ? -
#3679 Hello!
Én csak most kezdtem a PHP-t (a PHP 24 óra alattból tanulok), és most jutottam el a DBM adatbázisos részhez. A gépen az EasyPHP 1.8 van feltelepítve. Ebben a leckében már az első programmal gondom támadt, és nem tudom, h mit kellene átállítani, vagy mit csináljak egyáltalán.
<?php
$dbm = dbmopen( "./adatok/termekek", "c") or die ("Nem lehet megnyitni a DBM adatábzist.");
dbminsert($dbm,"Kenyér","220");
dbminsert($dbm,"Tej","160.5");
dbminsert($dbm,"Vaj","300");
dbminsert($dbm,"Hús","950.6");
dbmclose($dbm);
?>
Miután berakom a böngészőbe a fájl elérési útját a localhoston, az a következő hibaüzenettel tér vissza:
Fatal error: Call to undefined function: dbmopen() in d:\Munka\php\lesson11\11_01.php on line 10
Azért a 10-est írja, mert a html tageket kihagytam, mivel az nem lényeg.
Tudja valaki, hogy mi lehet a baj? -
#3678 Azt akartom beállítani, hogy ha rákattintanak mondjuk a Chat menüpontra akkor a címmezőben ne jelenjen meg az Chat oldal címe pl.: chat.php -
#3677 "És csak biztonsági szerepe van, csak 1 mappát akarok levédeni ezzel."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Az adott könyvtárban levő állományok direkt linkelését (más honlapon ne szerepeljenek) akarod letiltani, vagy az adott könyvtáron belüli állományok elérhetőségét akarod szabályozni (tehát hogy csak adott felhasználók érhessék el), vagy a könyvtárlistázást akarod megakadályozni (hogy egy adott könyvtár összes állományát végigböngészhessék)? -
#3676 Abban még tudnál segíteni, hogy ezek közül melyiket, hogyan tudnám betenni az oldalamra? Mert e107-et és SubDreamert sem használtam még. Az oldalam html formátumú és Dreamweaver MX -el szerkesztgetem. -
#3675 tess -
#3674 Bocs, az OnlineRacer linkje helyesen: -
#3673 Természetesen létezik, a -n fent is van egy. Bal oldalt a menüsávban meg is lehet nézni. Ilyen linkre mutat: rfactor://xxx.xxx.xxx.xx:xxxxx és azonnal csatlakozna a játékhoz. Ezt a linket kipróbáltam a saját szerverünkkel is amikor épp üzemben volt, azaz rfactor://193.9.29.129:34297 beírva az ie, vagy firefox keresőbe azonnal indítja a játékot és csatlakozik a szerverre, persze csak azoknál akiknél telepítve van a játék. Az onlineracer oldalán ehhez kapcsolódó stat tábla is van, tehát milyen széria, melyik pálya, mennyi idő van vissza a tesztből, hányan vannak fent szerveren stb. Annyit sikerült kiderítenem, hogy ehhez e107 plugint használnak, de sehol sem találtam az e107-hez ilyen plugint. -
#3672 Saját szerverem van. És csak biztonsági szerepe van, csak 1 mappát akarok levédeni ezzel. -
#3671 Létezik egyáltalán a neten rFactoros server stat? Mert ha nem, akkor nincs sok esély rá hogy sikerülni fog -
#3670 1. A .htaccess nem működik az ingyenes tárhelyszolgáltatóknál.
2. A látogatót zavarja, ha a címmezőben nem látja, jelenleg melyik oldalon van.
3. Ha egyszerű megoldást akarsz, inkkább használj <frame>-et, vagy <iframe-et>. -
#3669 jelentem sikerült megcsinálnom:) -
#3668 Oké én .htaccess megoldást választottam de pontosan akkor melyik megoldás a jó énnekem? -
#3667 itt olvasgattam meg próbálgattam de nem nagyon jön össze, mivel aminek cserélődnie kéne, sok benne és fontos az idézőjel, és ha az van benne eleve nem müködik, de ha kiveszem, akkor meg amit be akarok szúrni lesz hatástalan:( -
#3666 ha megoldható, akkor szoéljon valaki és elmagyarázom pontosan mi kéne -
#3665 vki tudna segíteni, és csinálni nékem vmit?
arról lenne szó h egy bannerba szeretném megcsinálni hogy be van szúrva egy objektum és frissitéskor más jelenik meg. azért objektummert lehetne az kép is, de itt konkrétan egy flash dologról lenne szó.. de sztme ez ugyis mind1 neki.
szóval frissitéskor más más jönne be, nem lenne sok, max 3-4.
gondolom be kell tenni egy hivatkozást hogy honnan szedje, ezt a hivatkozást meg vmi oldara kell feltenni, és abban lennének a linkek honnan is tötlbe be, és mit. -
#3664 Köszi. Igen az rFactornak is van ugyanilyen funkciója. Itt is codhoz hasonlóan néz ki: rfactor://xxx.xxx.xxx.xx:xxxxx ahol ugye az x-ek a szerver ip címe. De azt még mindig nem tudom mit keressek a dedicalt szerverprogram beállításai és leírása között. Ott kéne lenni, hogy hogyan kell ezt webre tenni? -
phoenix1 #3663 Bocsi. Közben rájöttem, hogy miért nem tudom átnevezni. A szerver uw-s 550 prohibited file name .htaccess :( -
phoenix1 #3662 Hi. Ha átküldöm ASCII módban a fájlot a szerverre, miért lehet az, hogy nem tudom átnevezni a htaccess.txt .htaccess -re? -
#3661 1. <frame>, <iframe>
2. .htaccess -
#3660 Hogyan lehetne beállítani hogy a böngésző címmezőjében ne látszodjanak mondjuk a /profile.php hanem csak az oldal címe: xy.xy.com ???? -
#3659 A dedikált szerver gondolom folyamatosan elmenti a változásait egy adatbázisba, a weboldal pedig csak letölti annak tartalmát. Javaslom a dedikált szerverprogram beállításai között és leírásában nézz körül. Ami a kattintós csatlakozást illeti, ez játéktól függ, amikor feltelepíted módosítja a windows registryt hogy a böngésző a cod:\\172.0.0.1:1234-re (csak egy példa) miként reagáljon. Nem tudom hogy az rFactornak van-e ilyen funkciója. egy .reg file telepítésével megoldható szvsz, de azt ugyebár minden egyes látogatótoknak le kellene tölteni -
#3658 Sziasztok!
Bocs, ha rossz helyre írok, de ennél jobb helyet nem találtam neki.
Szóval segítséget szeretnék kérni, hogy egy szervert, hogyan lehet webes felüleleten elérhetővé tenni, azaz egy szövegdoboz, ami kiírja a szerver tulajdonságait, aktuális viszonyokat és egy kattintással már fel is léohetek rá. Tehát a callofduty.hu-n, vagy az onlineracer.de -n is használt fícsört hogyan építhetem be a saját lapomba. Nem csak CoD2 szerverünkről lenne szó, hanem rFactor szerverünket is szeretnénk ugyanígy elérhetővé tenni, de sajnos nem tudjuk hogyan.
Kérem segítsen aki tud. Előre is köszi!
-
#3657 -
Rolesz #3656 Hogy linkeljek be egy windows media player szerű lejátszót weboldalra?A pontos kód kéne kösz! -
#3655 Aki keres, talál. ;)
Például itt le van írva. -
Cat 02 #3654 nem mert nem kell meg még a feltöltés eddig sohasem sikerült :)