22786
Html-, css- és php-help
  • daxan
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem TorrentBits tracker ügyben???
  • Anotino
    delete from users where id=4;

Ha az id get vagy post metodussal erkezik, ne feledd el ellenorizni elotte is_numeric()-el, hogy tenyleg szam-e, kulonben nem biztonsagos a kod.

( pl id-t megvaltoztatjak "1 OR TRUE" -ra es kitoroltek a tabladat )
  • cr3ativ3
    Hogyan lehet meghatározni, hogy egy keresett rekord létezik-e az adatbázisban? Tehát pl. szeretném törölni a FROM users WHERE ID=4 rekordot, de csak akkor ha létezik ID=4 rekord :)
  • morfologus
    köszi!
  • blackgamer
    Segítségeteket szeretném kérni! DIV-es scroll-ozható szövegdobozba szeretnék filter:alpha opacity-s hátteret (vagyis hogy átlátszó legyen a szövegdoboz), sikerült is de a betű is halvány lett, majd amikor ezt kiküszöbültem, akkor pedig a scrollbar lett "erős" pedig azt is halvánnyá szeretném a szövegdoboz hátterével együtt
    Talán örökléssel lehet valami gubanc, de nem igazán látom át, (position:relative ?)

Feltöltöttem példákat hogy mi a probléma (bocs a kusza forrásért, ollóztam mindenhonnan)

itt jó (halvány) a scroll, de a betű is (sajnos)
    itt nem halvány a betű, de sajnos a scrollbar is virít

Olyan megoldás is érdekelne hogy nincs scrollbar de görgővel és billentyűzet nyilakkal lehetne görgetni a doboz tartalmát
    (az overflow:hidden; csonkolja a tartalmat sajnos nem megoldás magában)
  • Dj Faustus #3809
    "Php-t szeretnék szerkeszteni a gépemen"
    Akár Jegyzettömbbel is lehet (mazochista azzal csinálja), de jobban jársz kódszerkesztő program használatával (Notepad++, Notepad2, PSPad, JEdit, Context, Weaverslave,...).

"és szeretném ha a gépemen is meg tudnám tekinteni az eddig szerkesztetteket!"
    Ehhez fel kell tenned egy webszervert (IIS, vagy Apache) a gépre, és a webszerverhez a PHP modult.
    De ha egyszerűen, beállítások nélkül akarod mindezt megoldani, akkor ajánlom figyelmedbe a különböző [url=http://webmester.lap.hu/#b13737956]"fejlesztői környezeteket"[/url], amelyekbe bele van építve a PHP és egyéb hasznos dolog. Én a Xammp-ot ajánlom.
  • morfologus
    Helló all!
    Php-t szeretnék szerkeszteni a gépemen és szeretném ha a gépemen is meg tudnám tekinteni az eddig szerkeztetteket!
    Hogyan lehet???
  • Bence9292
    Hello!

http://www.poqbum.com/Gens/countdown/ Ezen az oldalon generáltam egy visszaszámlálót a NFS: Carbonhoz, de nem tudom, hogy hogy kell ezt egy weblapra feltenni a dreamweaverrel vagy valami más szerkesztővel. Lécci segítsetek!

Egyébként ezt a kódot generálta csak nem tudom, hogy mit kezdjek vele:

<p align='center'><br><embed src='http://files.poqbum.com/Files/Gens/countdown/countdown/cndplayer.swf?skinn=http://files.poqbum.com/Files/Gens/countdown/countdown/skin1.swf&bg_c=2184668&bg_mc=5397238&tcm=fffacf&tcu=12101a&msg=Van%20a%20NFS%3ACarbon%20megjeleneseig%21&tyear=2006&tmonth=11&tday=1&thours=0&tminutes=0&tseconds=0' quality='high' width='310' height='180' name='cndplayer'></embed><br><a href='http://www.poqbum.com/' target='_blank'><small>Create Your Own Countdown</small></a><br></p>

Köszönöm szépen!
  • cr3ativ3
    Ez már megvan. Most ilyen bajom van:
    Vannak az ID-k a táblában. ezek nem sorban vannak (1; 2; 4; 5; 7; 9 ...stb.) És valamiért az első elemet - jelen esetben ez az 1 - nem látja, és a másodiktól kezdi :) - tehát 2; 4; 5; 7; 9; van kilistázva - :P
  • Dj Faustus #3805
    Ha már lúd, legyen kövér:
    <?php
     if (isset($_GET["page"])){
      $valtozo=$_GET['page'];
      switch ($valtozo) {
       case "egyes":
        include("egyes.php");
        break;
       case "kettes":
        include("kettes.php");
        break;
       default:
        include("hiba.php");
      }
     }
    ?>

• adic
    Sziasztok!

Még mindíg ezzel az előző kóddal nyűglődöm.

Tresszer: a fájlok ugyanabban a könyvtárban vannak ahol a proba.php van.

a proba.php-n belüli php részt erre javítottam:

<?php
    if (isset($_GET["page"])){
    $valtozo=$_GET['page'];
    if ($valtozo=="egyes"){
    include("egyes.php");}
    else include { ("kettes.php");}
    }
    ?>

most "Parse error"-t jelez az else-t tartalmazó sorban.

Tudom , hogy pancser vagyok , de nem tudok rá jönni mi lehet a hiba. :-(

(ja egyébként ez az oldalam frame-ek nélküli felépítésére kísérleteztem ki.)

Segítségeteket előre is köszönöm

adic

• Dj Faustus #3803
    Biztonság @ Weblabor:

• Agy Halott #3802
    koszonom! erre voltam kivancsi!
  • Anotino
    Sajnos most nincsenek nalam a bookmarkjaim, max csak jovo heten tudom kuldeni oket. De google-al biztosan tudsz talalni parat.

Leirom nehanyat a leggyakoribb hibak kozul, hatha mast is erdekel.

1---------------------------------

Talan a legkritikusabb az include, szoros ellenorzes alatt kell tartanod, mit is akarsz includeolni. pl switch-el :
    switch($page)
    {
    case "elso": include("elso.html"); break;
    }

Ha valami miatt mindenkepp szukseges, hogy user altal megadott filet kell includeolni, tedd lehetetlenne, hogy konyvtarat valtsanak.

function traverse_filt($string)
    {
    $charlist = "\\;\"\'#\$%^&*()/";
    $string = str_replace("..", "", addcslashes($string, $charlist));
    return $string;
    }

A fenti fuggveny tapasztalataim szerint kiszur minden ilyesmi probalkozast. De ismet hangsulyozom: jobb nem erre hagyatkozni, es elore megadni minden lehetseges parametert (pl switchel).

Amiert erre szukseg van:
    http://index.php?page=../../../../etc/passwd
    Es mar ott is van az illetonel a passwordod. De meg ha safe modeban van is a php, akkor is az osszes fileodhoz hozzafer, meg azokhoz is amiket esetleg nem akartal publikussa tenni.

2------------------------------------
    MySQL injection
    Ha mysql-t hasznalsz es valamilyen beviteli mezobol kersz adatokat.
    Pl egy tipikus pelda: ellenorzod, hogy belephet-e az illeto:
    select id from user where username="$_POST['username']" and userpass="$_POST['userpass']";

de o mondjuk ilyen ertekeket ad: usernamenek ures erteket, passwordnek pedig " OR TRUE -t.
    Igy a fenti sql lekerdezes igy fog kinezni:
    select id from user where username="" and userpass="" OR TRUE;
    Es szepen beengedi az illetot. Ugyanennyi erovel akar ki is torolheti az adatbazisodat.

A megoldas pl: mysql_real_escape_string fuggveny, ami megakadalyozza, hogy a nyito idezojeledet bezarja valahogyan (escape karaktert rak az idezojel lezarasok ele).

3-----------------------
    Register globals.
    Nezd meg hogy be van-e kapcsolva, eleg nehez biztonsagos kodot irni.
    ini_get('register_globals') -al ellenorizheted le, hogy a szervereden be van-e kapcsolva. Ha igen es nem all mododban kikapcsolni, akkor sincs nagy baj, a kovetkezo scriptet includeold minden fileod elejen:

if (ini_get('register_globals'))
    {
    foreach($GLOBALS as $s_variable_name => $m_variable_value)
    {
    if (!in_array($s_variable_name, array('GLOBALS', 'argv', 'argc', '_FILES', '_COOKIE', '_POST', '_GET', '_SERVER', '_ENV', '_SESSION', 's_variable_name', 'm_variable_value')))
    {
    unset($GLOBALS[$s_variable_name]);
    }
    }
    unset($GLOBALS['s_variable_name']);
    unset($GLOBLAS['m_variable_value']);
    }

Hat kb ezek a legfontosabbak. Kiindulasnak a http://hu.php.net/manual/hu/security.php -el kezd.
  • Tresszer
    Ha lehetne azt is ird már meg hogy hogyan tudnak feltörni e weboldalt.Nem azért kérdezem mert én is azt akarom hanem csak érdekelne köszi
  • Tresszer
    Tudnál mondani olyan weboldalt ami a biztonságos kódolásról ír?Még kezdő vagyok ilyenbe ugyhogy bocs ha hülyeséget írtam.HA tudsz írhatnál hogy milyen megoldások lennémek erre.Köszi
  • Anotino
    Azt hiszem safe mode-os korlatozasok ezt nem engedik, de nem szabad erre epiteni. csak egyszer raksz fel egy ilyen scriptet egy rendes nem safemode-os szerverre, es feltorik nehany napon belul. A szerveremen naponta 2-3 -an probalkoznak olyan modszerekkel, amire a megoldasod tart kapukat nyit.
  • Anotino
    Ilyet nem szabad csinalni, barmilyen filehoz hozzaferhetnek igy a szerveren, sot sajat php kodot(ezaltal oprendszer utasitasokat) is tudnak futtatni.
  • Dj Faustus #3796
    if (!$handle = fopen($filename, 'a'))
    Ha nem tudja megnyitni a fájl-t hozzácsatolásra...
    echo "1 - Ezt írja ki."; - majd kilép a szkriptból.

if (fwrite($handle, "\r\n" . $_GET["cookie"]) === FALSE)
    Ha nem tud a fileba írni...
    echo "2 - Ezt írja ki."; - majd kilép a szkriptból.

Ha sikeresen végrehajtotta az egészet:
    echo "3 - Ezt írja ki."; - lezárja a fájl-t, majd kilép a szkriptból.

Ha nem kapott az URL-ben coookie nevű paramétert:
    echo "4 - Ezt irja ki.";
    Majd kilép a szkriptból.

• Agy Halott #3795
    Hy! lenne egy kérdésem egy rövidke PHP scriptrol:
    <?php
    $filename = "cookie.txt";
    if (isset($_GET["cookie"]))
    {
    if (!$handle = fopen($filename, 'a'))
    {
    echo "1 - Ezt irja ki.";
    exit;
    }
    else
    {
    if (fwrite($handle, "\r\n" . $_GET["cookie"]) === FALSE)
    {
    echo "2 - Ezt irja ki.";
    exit;
    }
    }
    echo "3 - Ezt irja ki.";
    fclose($handle);
    exit;
    }
    echo "4 - Ezt irja ki.";
    exit;
    ?>

Azt ugye jol latom, hogy 4 elágazás vann benne amit kiir?
    A kerdesem, hogy mitol fugg, vagyis mikor irja ki az elsot, mikor a masodikat, mikor a harmadikat és mikor a negyediket?
  • Tresszer
    Ja meg azt nézd meg hogy a gájl ugyan abban a könyvtárban van e mint ahonnan meghívad mert a hibaüzenet azt írja hogy nincs ilyen fájlod.
  • Tresszer
    Akkor probal meg ezt:
    <?php
    $valtozo=$_GET['page'];
    if ($valtozo=="egyes") {
    include("egyes.php") }
    else {
    include("kettes.php")}
    ?>
  • adic
    Köszönöm a választ Tresszer, de sajnos most is ugyanazt a hibát jelzi ki.
  • Tresszer
    Én a helyedben include()-t használnék a php része a következő
    <?php
    $valtozo=$_GET['page'];
    include("$valtozo.php");
    ?>
    asszem így menni fog;
  • adic
    Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem. A következő kódban mi lehet a hiba?
    Ez egy proba.php fájlban van.
    <table border ="1" align="center" width="80%">
    <tr>
    <td><a href="proba.php?page=egyes">egyes</a></td>
    <td><a href="proba.php?page=kettes">kettes</a></td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan="2">
    <?php require($_GET['page'].'.php') ?>
    </td>
    </tr>
    </table>

és a következő hibaüzenetet jeleníti meg a böngésző:

Notice: Undefined index: page in c:\program files\easyphp1-8\www\proba.php on line 8

Warning: main(.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\program files\easyphp1-8\www\proba.php on line 8

Fatal error: main(): Failed opening required '.php' (include_path='.;C:/Program Files/EasyPHP1-8\php\pear\') in c:\program files\easyphp1-8\www\proba.php on line 8

Segítségeteket előre is köszönöm

adic
  • Anotino
    Hmm, remenykedtem benne, hogyha a celpont is off, akkor megkapja a headert meg a postolt cuccokat. Mondjuk igy belegondolva apacs nelkul tenyleg bajos lenne.

De sebaj, irtam kozben egy altalanos js fuggvenyt, ami szepen ki tudja szedni az url-ben atadott ertekeket.
  • Dj Faustus #3788
    Nem, hisz a GET és POST metódus segítségével a kliens oldalról küldeni szoktak (mind űrlapoknál, mind AJAX-nál), amit a szerver oldalon fognak meg, dolgoznak fel.
  • Anotino
    Udv!

Javascripttel el lehet erni valahogy a POST metodussal kuldott cuccokat? offline futtatott xhtml+js

(Nemre saccoltam Get-el megoldottam b terv gyanant -az url-bol kiturkasztam-, de kenyelmesebb lenne a post)

• Max7
    Próbáltam idézőjelek nélkül próbáltam kombinálni szenvedtem már mindenhogy! De hát lustaság fél egészség :)

Nem tudom miért de tegnap is este jött meg a kedvem megirni a regisztrációt pedig este nem tudok figyelni és alapvető problémákat csinálok :)

Ez a mail függvény minden féle képpen beteszi ezt az üzi elejére:

Reply-To: [email protected]
    Message-Id: <20061024175239.A7D43E38414@xyz_server.hu>
    Date: Tue, 24 Oct 2006 19:52:39 +0200 (CEST)

Vagy ez valahogy eltüntethető? Gyanítom hogy a $fejlecek hatására kerül bele csak ha meg nem teszem bele névtelen levél érkezik és ha valaki szeretne válaszolni esetleg a levélre akkor ciki a dolog :)

Amúgy köszi ismét a helpet Faustus :)
  • Dj Faustus #3785
    "Csúnán fogsz rám nézni"
    [csúnyán néz, és valami súlyos tárgyat (fa-testápoló) keres rendszabályozás céljából]

"Warning: mail() expects at least 3 parameters, 1 given in"
    Figyelem! a mail() [függvény] 3 paramétert igényel, 1 lett megadva (körülbelül szabadfordításban ezt jelenti)

Nos lássuk miért is van:
    mail("'$email', '$subject', '$message http://valami.eu/confirm.php?id=$id&secret=$psecret $message2', '$fejlecek'");
    Mi a lópikulának kell a mail függvénybe az összes paramétert közrefogó idézőjel? Pláne minek a paramétereket aposztrófok közé tenni?

Tehát a kód:
    $fejlecek = "From: [email protected]\r\nReply-To: [email protected]\r\n";
    $subject = "tárgy";
    $message1 = "bla bla bla";
    $message2 = "még több bla bla bla";
    mail($email, $subject, $message."http://valami.eu/confirm.php?id=".$id."&secret=".$psecret.$message2, $fejlecek);

Grrr... mail() függvény leírása
  • Max7
    A színeket nem így akartam összeválogatni de aki ért hozzá tud a sorok között is olvasni :)
  • Max7
    Adódott egy másik probléma :)

$fejlecek = 'From: [email protected]' . "\r\n" . 'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" ;
    $email = ("[email protected]");
    $subject = ("tárgy");
    $message1 = ("bla bla bla");
    $message2 = ("még több bla bla bla");

mail("'$email', '$subject', '$message http://valami.eu/confirm.php?id=$id&secret=$psecret $message2', '$fejlecek'");
    [/szin=green]

Erre ezt a hibaüzit kapom:
    [szin=red]Warning: mail() expects at least 3 parameters, 1 given in

Ami valami olyasmit jelenthet (nem pontosan) hogy 3 paramétert adtam meg de csak 1-et lehet!

Szal valahogy össze szeretném füzni az üzenetet valahogy így:

Üzenet1 aktiválólink Üzenet2

Mivel az üzenet 1 illetve üzenet2 egy nyelvi fájlban van ami majd megy a fordítókhoz ezért nem tudom egybe rakni 1 tömbe az üzenetet!

Valahogy pont segítségével kéne összefűzni de fingom nincs hogy hogy! Ha valaki érti a problémát pls help me! (Faustus bízok benned)

nem elég hogy az elöbb nem csatlakoztam az adatbázishoz de még nem is választottam ki az adatbázist és a mysql kérésben is hiba volt de megoldodott szal köszi faustus az irányt hogy a hibát hol keressem :)
  • Max7
    Csúnán fogsz rám nézni ha aztmondom, hogy alapvető hibát vétettem? :) Megirtam mindent adja az adatokat adatbázishot és rá kellet jönni, hogy már az elején kihagytam egy érdekes dolgot ami eddig fel se tünt mert annyira természetesnek tartottam :D

Nem csatlakoztam az adatbázishoz :)
  • Max7
    Honann tudod, hogy mysql hiba? mert mysql hibánál rinyálna hogy pl nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz vagy nem tud adatot irni vagy egyébb :) ezért gyanús a dolog :)
  • Dj Faustus #3780
    Most már mysql hiba van a dologban... a POST metódussal elküldött adatok átmennek (Viva la LiveHTTPHEaders Firefox Extension!)
    A privát üzenetben kapott URL meg nem csoda, a GET metódus hozománya.
  • Max7
    get átirva postra tömbökből szedem ki az adatot így:

$username = $_POST["username"];
    $pass = $_POST["pass"];
    $pass2 = $_POST["pass2"];
    $email = $_POST["email"];
    $email2 = $_POST["email2"];

a probléma még mindig fennt ál viszont most vettem észre a felső érdekes urlt ami privátban ment az adatok miatt......
  • Dj Faustus #3778
    Az űrlap elküldési módja legyen post:
    <form action="index.php?id=takesignup" method="post">,
    és az űrlapadatokat a $_POST["xyz"] tömbből szedd ki, ahonnan az xyz az űrlapmezőktől (name attribútum) függő érték.
  • Max7
    Van egy nagy problémám megpróbálom leirni mert bonyolult és lehet hogy hülyeséget is csináltam!

http://valami.eu/index.php?id=signup
    ez egy ürlap!

<form method="get" action="index.php?id=takesignup"> <---ez van megadva az ürlapba

menüből adódik hogy switc get megoldású a dinamikus menüm és az indexben meg meg van adva ez:

# Signup
    case "takesignup":
    include "menu/takesignup.php";
    break;

(ez helyesen van megadva a többi menüpont müködik)

Szal a probléma hogy a főoldalra ugrik vissza és nem adja át az adatokat a takesignup.php-nak ebből következik hogy a regisztrációnál nem végzi el a feladatát a takesignup.php!

Valaki érti egyáltalán miről beszélek? :D
  • Anotino
    Persze, mivel egy szem valtozoba teszed az ertekeket, azok mindig felulirodnak es csak az utolso ertekek maradnak meg. Pakold egy tombbe.

deklaracio (a while elott):
    $thread_time=array();

elem hozzaadasa (ez megy a lenti while ciklus magjaba):
    $thread_time[]=akarmi;

elemek elerese a tombben: $thread_time[0], $thread_time[1], .. stb. vagy egyeb modon pl foreach-el
  • cr3ativ3
    !!! nem jó, valamért csak az utolsó bejegyzést érem el :(