22786
Html-, css- és php-help
-
#3975 Például:
1. Javascriptben létrehozol egy tömböt, amibe felviszed az összes linket.
2. Alapállapotban (kezdéskor) betöltöd egy adott elembe az előbb említett tömb egy részét.
var bestr = '';
var maxi = 5;
for (i=0; i<maxi; i++) {
bestr += tombelem[i];
}
document.getElementById('adottelem').innerHTML = bestr;
3. Növeléskor növeled a számláló maximumértékét, és úgy mész végig a tömbön:
var bestr = '';
maxi++;
for (i=0; i<maxi; i++) {
bestr += tombelem[i];
}
document.getElementById('adottelem').innerHTML = bestr;
4. Csökkentéskor csökkented a számláló maximumértékét, és úgy mész végig a tömbön:
var bestr = '';
maxi--;
for (i=0; i<maxi; i++) {
bestr += tombelem[i];
}
document.getElementById('adottelem').innerHTML = bestr; -
willis #3974 hali kérdésem a következő lenne:
hogyan lehet azt megcsinálni mint az msn.com oldalon van, hogy rákattintok a kis "+" jelre ami megnyagyobbitja a keretet és megmutatja a teljes tartalmat . pl: MSNBC News nál is van
-
#3973 1. A <select>/<option> megoldás helyett használj kijelölőnégyzetet <input type="checkbox">.
2. A <h2> elem nem betűméret beállítására szolgál.
3. <center> elem nincs, tessék elfelejteni - helyette ott a CSS.
4. <br> elem lágy sorvég kezelésére alkalmas - ilyen formában ne alkalmazd.
-
acontra #3972 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásához:
A honlapomról szeretnék e-mailt küldeni az alább beírt kóddal. Rendben el is küldi a mailt, de az option részben hiába írtam be a multiple parancsot, habár a form-on ki lehet választani több lehetőséget is, de a levélben csak egy, az utólsó kijelölést küldi el. Azt is be kelene állítani, hogy magyar időformában jelezze a levélküldés idejét.
Kérem aki tud segítsen a kód javításával.
Köszönöm előre is!
mailer.php:
<?PHP
$to = "e-mailcí[email protected]";
$subject = "CTTP infó kérés";
$headers = "From: egészségprogram e-mailküldő";
$forward = 1;
$location = "http://www.webcímem.hu/koszonom2.htm";
$date = date ("Y, F jS, l");
$time = date ("h:i A");
$msg = "A következő levelet küldték az webcímem.info honlapodról, ekkor: $date at $time.\n\n";
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
foreach ($_POST as $key => $value) {
$msg .= ucfirst ($key) ." : ". $value . "\n";
}
}
else {
foreach ($_GET as $key => $value) {
$msg .= ucfirst ($key) ." : ". $value . "\n";
}
}
mail($to, $subject, $msg, $headers);
if ($forward == 1) {
header ("Location:$location");
}
else {
echo "Köszönjük érdeklődését, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.";
}
?>
form.htm:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>levélküldő</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<body bgcolor="#FFFF66">
<form action="mailer.php" method="post">
<CENTER><H2><B>Jelentkező űrlap</B></H2></CENTER>
<TABLE align="center">
<TR>
<TD>Az Ön neve: </TD>
<TD><input type="text" name="neve"><br></TD>
</TR>
<TR>
<TD>E-mail címe: </TD>
<TD><input type="text" name="email_cime"><br></TD>
</TR>
<TR>
<TD>Telefonszáma: </TD>
<TD><input type="text" name="telefonszáma"></TD>
</TR>
<TR>
<TD>Válasszon, mit szeretne:<BR></FONT></TD>
<TD><SELECT name="amit_szeretne" size=5 multiple>
<OPTION value="ingyenes információs estre jelentkezem">ingyenes információs estre jelentkezem
<OPTION value="személyes konzultációra jelentkezem">személyes konzultációra jelentkezem
<OPTION value="szépségszalon bemutatóra jelentkezem">szépség szalon bemutatóra jelentkezem
<OPTION value="ingyenes fogyókúra tanácsadásra jelentkezem">ingyenes fogyókúra tanácsadásra jelentkezem
<OPTION value="narancsbőr elleni kezelés bemutatójára jelentkezem">narancsbőr elleni kezelés bemutatójára jelentkezem
</SELECT>
<br></TD>
</TR>
<TR>
<TD>Üzenete:<br></TD>
<TD><textarea name="üzenete" rows="5" cols="30"></textarea><br></TD>
</TR>
</TABLE><BR><BR>
<center><input type="submit" name="erre kattintott" value="elküldöm a levelet">
<input type="reset" name="reset" value="törlés"></center></TD>
</center>
</form>
</body>
</html>
#3971 Volna a szavazás mellett még egy kérdésem: feltettem egy egyszerű login rendszert egy tárhelyre, rajta php5 fut. A rendszernek nem kell adatbázis, leírás hozzá itt van:
http://www.lostsite.hu/reg/readme.html
A leírásban szerepel, hogy a nem php oldalakat és mappákat másképp kell védeni (és valóban, ha egy html oldal kódjának elejére szúrom be a leírt sort, akkor a védelem nem működik), de azt nem mondja meg, hogy hogyan (az ajánlott oldalon sem). Hogyan védjem meg tehát ezzel a szkripttel az egyszerű html oldalakat? -
Greegko #3970 Köszi szépen, háát ebböl nekem nehész lesz össze hozni mert az elején majd meg kell néznem hogy melyik böngészővel jött és az alapján lekérdezni onnan a dolgokat.
De nagyon köszí sokat segítettél megint. -
#3969 Ha átírom a linket úgy, ahogy javasoltad, akkor sem jó, az üzenet ugyanez:
poll_process(1); ?>
Mindkét sort átírtam, úgy sem jó sajnos. -
#3968 "Hogy lehet honlapra betenni bármilyen kis videót hogy lejátssza automatikusan a honlap. ?"
1. Pont most írtam erről ebben a topicban.
2. Ne indítsd el automatikusan a videót (hangot), ha nem az a célja (mint például a youtube-nak), zavarja a felhasználót.
3. Az <embed> tag egyrészt non-valid, másrészt nem minden böngésző támogatja.
4. "De ha csak 1 videóról van szó" - ha audió akkor is. A Flash platformfüggetlenebb, mint a Windows Media Player beintegrálása.
--------------------------------------------------------------------
"Tehát mi a baj?"
/nfs/extra/n/ny/nyugdij/wwwroot/advancedpoll/poll_cookie.php - valószínűleg ezzel a hivatkozással.
Helyette talán: advancedpoll/poll_cookie.php...
--------------------------------------------------------------------
"Próbálkoztam a $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] el hogy leszedem az adatait. Mind szép és jó. csak azt nem tudom hogy melyik rész kell belöle nekem és hogy melyik mit jelent. "
"A nyelvet a kiszedtem méshonnan. a $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']"
Az a böngésző nyelve nem a látogatóé.
Amit még ajánlok: nézz utána a Javascript-ben navigator objektumnak.
-
Greegko #3967 Hello
Az lenne a kérdésem újra ezzel a toplistával. Na már minden jól megy csak a statisztika kell.
Best-Top itt az oldal és ennek az alján van az hogy Host statisztika. Ezt vajon hogy csinálják??
Próbálkoztam a $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] el hogy leszedem az adatait. Mind szép és jó. csak azt nem tudom hogy melyik rész kell belöle nekem és hogy melyik mit jelent. Szóval hogy pl van hogy Mozzilát használok rámentem a test.php -m re és ott ahol a böngészöt kéne kiirnia ott csak 1 nagy U -r ir ki de ha internet Explorerbe megyek rá akkor meg MSIE6 ot ír ki.
Megnéztem hogy nem e az elött van a böngészö .... De nem hiszem mert csak mozzilát ír ki mindegyik böngészönél amelyikkel nézem.
Host os részt se tudom hogy csinálják próbáltam a gethostbyaddrass() (asszem ez a függvény az) de ezzel csak a gép nevét irta ki. (végülis ez annyira nem lényeg. Op rendszert se értem de gondolom ott a Windows NT 5.1 es lesz az és van valahol hogy melyik mit jelent. És a végén van olyan is hogy rv:1.8.1 ezt se tudom mi ... próbáltam leirást keresni de valahogy nem akadtam rá.
A nyelvet a kiszedtem méshonnan. a $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] ugye csak 2 betüs nyelv kódot ir ki ?? és az megfelel az ország nyevével ?? szóval úgy értem hogy nyelv az hu és akkor betöltöm hogy hu.png és akkor ott lesz a csiri viri kis képecske. -
#3966 Videa és egyéb videófeltöltő oldal saját flash lejátszót használ! IE támogatja a mediaplayer beépítését (embed tag segítségével nézz utánna) De ha csak 1 videóról van szó akkor alakícsd át flash videóra és egyszerüen illeszd be mert Macromedia flash player szinte minden böngészőbe képes beépülni! -
#3965 nincs véletlenül egy scriptet hozzá? -
#3964 sziasztok! Help me! Hogy lehet honlapra betenni bármilyen kis videót hogy lejátsza automatikusan a honlap. ? mint pl. a videán vagy ilyen helyeken ? várom segitségetek ThX ! -
#3963 Üdv!
A 3878-as üzenetben kaptam segítséget php-s szavazódoboz témakörben, ezt köszönöm.
Letöltöttem az Advanced Poll 2.02-t, telepítettem az előírtaknak megfelelően, az adminfelület működik, azon lehet dolgozni rendesen, de mikor a html oldalaba illesztem az alábbi kódot:
<?php
// Important! You have to include it before your html code
include_once "/nfs/extra/n/ny/nyugdij/wwwroot/advancedpoll/poll_cookie.php";
?>
<html>
<body>
<?php
include_once "/nfs/extra/n/ny/nyugdij/wwwroot/advancedpoll/booth.php";
echo $php_poll->poll_process(2);
?>
</body>
</html>
akkor csak a következő szöveg jelenik meg a helyén, szavazás sehol:
poll_process(2); ?>
Tehát mi a baj? Köszi a segítséget előre is. -
#3962 ÁÁÁÁÁ megvan a hibám! Mivel dinamikus menüm van switch-GET el ezért minden menü includolva van! És sokszor fordult elő a session_start(); Ráadásul az indexben rossz helyre tettem! De mostmár müködik! Azért irtam le a megoldást hogy mások is tanulhassanak az én hibámból! -
#3961 -
Zsoldos #3960 targytalan, az adatbaziskezelo osztalyomnal volt a gaz, azert jott a fura hibauzenet. teljesen jol mukodik ez a masodlagos konstruktor megoldas. -
Zsoldos #3959 Semmi nehezseg nincs ezen. Fogod azt a szamot + a hozza tartozo idopontot. Az aktualis idopont kulonbseget masodpercben elosztod 10-el es veszed az egeszreszet. Ezzel megvan, hogy az oldal betoltodese idopontjaban hol tart a szamlalo.
Hogy ez realtime latszodjon mig fentvan az oldal, arra hasznalj javascriptet, php-vel generalhatod azt a reszet ahol megadod neki a szamlalo aktualis allasat.
Persze csinalhatod az egeszet javascripttel is. -
#3958 Hali!
Van egy adatom,pl 10 másodpercenként 1 valaki a világon megszületik.Egy olyan scriptre lenne szükségem,ami 10 másodpercenként hozzáad egyet az adott számhoz,amit élőben megjelenít,tehát automatán frissül.Ötletem sincs hogy fogjak hozzá:)Előre is köszi -
#3957 Erősen ajánlották, hogy használjam az ob_start(); függvényt! Ez mind szép és jó de kurvára nem értem a magyarázatot, hogy hogy is müködik, ha valaki értelmesebben le tudná irni mint a fentebi link akkor azt megköszöném!
(álítólag ezzel a fügvényel saját amgam álíthatom a puffer-t) -
Anotino #3956 ja ertem mar. szoval arrol van szo hogy kell ugy konfigolni a szervert hogy sikeresen futtassa ezt a sok sebtol verzo kodot? ertelmet tovabbra sem latom :) -
phoenix1 #3955 Neharagudj :S , én túloztam el. -
#3954 Az a baj, hogy valószinüleg nálunk is 0-ra van álítva és nekem is ezért irja ki az adott hibát! (nem ingyenes szolgáltatónál vagyok)
Amúgy nem támadásként kérdeztem inkább nem értek hozzá alapon kérdeztem mert most ismerkedtem meg ezzel a sesionos dologgal mert eddig nem volt rá szükségem! -
phoenix1 #3953 Azet nem kell leharapni a fejemet.
Kedves Max7. Nem kell átálíttatni nekik. Azt akartam mondani, hogy otthon amikor teszteled a weblapot akkor az ilyen hibákat is könyebben észre veszed, és nem akkor amikor már mindenki számára elérhető egy ingyenes serveren pl. uw.hu vagy extra.hu.
Hmm. Azt viszon nem tudtam, hogy a serveren az output_buffering 4 mega *-) .
Kedves Anotino, ép ez a lényeg ezzel lehet szimulálni a hibát ;)
-
Anotino #3952 miert kene mukodnie ennek a kodnak? az outputra iratsz, mielott meg kiraknad a headert. -
#3951 Hmmm miért bug az ha engedve van a serveren output_buffering 4 megáig? :S és miért jó az ha 0-ára álíttatom? :S -
phoenix1 #3950 Hi. Szeretnék megin csak vmit megosztani veletek, remélem, hogy hasznos lesz.
Tegnap végre sikerült feltöltenem a honlapom egyik részét (többet nem is akartam) csak próbaként, hogy minden rendben-e van. Még egy utolsó teszt... Ok működik. Feltöltöttem a serverre... és ezt az üzenetet kaptam Cannot modify header information, Cannot send session cookie és Cannot send session cache limiter. Azt már mindenki segítség nélkül is tudja, hogy miért van ez (előfordul :) ). Sebaj.
Ennek egy kicsit utánna jártam (nem, nem annak, hogy miért van ez a hiba), azt akartam meg tudni, hogy mit kell átálítani ahhoz, hogy ezt az itthon is kiírja.
Nem is húzom tovább az időt a megoldáshoz nyissuk meg a php.ini-t majd módosítsuk ezt output_buffering = 4096 erre output_buffering = 0. Lényegében meg is volnánk. Most már el is kezdhetjük weblapunk debugolását.
Amíg el nem felejtem, a lenti kód használatával lehet kisérletezgetni:
<?php
//error_reporting (E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);
echo "Ok";
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
$_SESSION['password'] = $_POST['password'];
echo "Ok";
?>
Sok sikert mindenkinek. -
Zsoldos #3949 Varj, felreertetted mit szeretnek csinalni.
Ez az osztaly csak egy pelda. Irok egy konkretabbat. Teszemazt az osztaly egy user adatait tartalmazza:
class User
{
//az attributumok
public $id_user;
public $name;
public $password;
public $email;
/*nehany fuggveny, amivel levelet kuldhetek a usernek, frissithetem az adataikat, beszurhatom ha uj, torlom ha nem regisztralt, stb*/
public function send_Mail($message)
public function insert_Database()
public function delete_Database()
public function update_Database()
}
A vegleges celja az egesznek, pl ha regisztralok egy uj usert, postolt, vagy barmilyen egyeb kulso adatokbol, csak meghivom a konstruktort, aztan a berakom az adatbazisba, majd kikuldom a note-t:
$user=new User('tokmindegy', 'nevem', 'jelszom', '[email protected]');
$user->insert_Database();
$user->send_Mail('sikeres regisztracio stb..');
Az osztaly pedig elvegzi a piszkos munkat. Az adatok validalasaval, adatbazislekerdezesekkel, beszurasokkal, visszaigazolo emailkuldessel stb-vel 3 sor lesz a kod.
Ha pedig egy letezo user kell, pl 2-es id-ju user megvaltoztatja a jelszavat.. A get_User() fuggvenyem adja vissza a megfelelo objektumot:
$user=User::get_User(2);
$user->password='ujpassword';
$user->update_Database();
$user->send_Mail('Az uj jelszod: ujjpassword');
pl ha a get_User -t az osztalyon kivulre helyezem es ugy hivom, minden ok:
function get_User($id_user)
{
//sql lekerdezes
$user=new User($row['id_user'], $row['name'], ...);
return $user;
}
$user=get_User(2);
...
Csak ennek a fuggvenynek a globalis lathatosagat szeretnem elkerulni, mivel kisse nagyra nott a rendszer. Szoval valahogy a fentihez hasonlo funkcionalitast.
-
#3948 [courier]Kiszedtem mindenhonnan a session_start(); ot és csak az indexbe tettem be ugyanis dinamikus menüm van és az oldal tartalmi részbe van includolva az összes menüpont tehát az indexet mindig betölti de ugyan azt a hibát okozza mint amit a #3945 hozzászólásban irtam kéken csak más php végződéssel és hibasorral :)
PHP Version 5.1.6 (serveren ez van nem tom számít-e :) ) -
#3947 session_start(); kimenet előtt van? Ez fontos! Ha igen, és még mindig problémás, akkor próbálj ki egy ob_start();-ot is. Ezt is közvetlen a kimenet elé helyezd.
Amúgy session_start(); minden oldalra kell, ez nem hiba, max ha kétszer szerepel pl include miatt. Viszont lehet csak én értem félre, de elég cask egyszer session-ba menteni az adatot. Következő oldalon már nincs erre szükség, csak meg kell hívni a session_start függvényt.
Fentebbi kód nekem első ránézésre nem tűnt rossznak. Ellenben most mennem kell. Majd ránézek később, ha nem előz meg senki. Most nem tudok, sry. -
#3946 Sőt nem lehet, hogy az a gond hogy a login.php-be nincs session_start(); elem? :S -
#3945 Ha borg veszi észre illetve borg moderálja majd akkor én is megkapom a bumtit érte, hogy így reagáltam le :)
Viszont mostmár ez a session nagyon bassza a csőrömet meg az agyvizemet is :(
Ismét két hibába botlottam!
1. if ($_SESSION['pass'] != md5($row["akarmi"] . $akarmi . $row["akarmi"])) Valószinüleg itt is pontok és aposzrófok maradtak le.....
És kaptam egy aranyos kis hibaüzit is:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/home/web/d/valami.zz/ftp_valami/valami/index.php:1) in /usr/home/web/d/valami.zz/ftp_valami/valami/menu/profile.php on line 3
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /usr/home/web/d/valami.zz/ftp_valami/valami/index.php:1) in /usr/home/web/d/valami.zz/ftp_valami/valami/menu/profile.php on line 3
Ez valahogy úgy jött, hogy a login.php belép a profile.php oldalra ahol kiirja az ügyfél adatait. Ide is betettem a
// adatok atvetele
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
$_SESSION['pass'] = $_POST['pass'];
sorokat ha minden igaz és jó a sejtésem akkor a session_start nem feltétlenül kell ide még, bár ha visszatérnek erre az oldalra akkor meg szükség van rá..... -
#3944 "Lehetseges valahogy tobb konstruktort adni egy osztalynak?"
Így nem:
class Akarmi {
function __construct() {
print "konstruktor<br />\n";
}
function __construct() {
print "konstruktor2<br />\n";
}
}
Mert ez lesz az eredmény:
Fatal error: Cannot redeclare Akarmi::__construct()
Egyébként nekem kért dolog gyanús:
$akarmiobj2=Akarmi::get_Akarmi($database_link, 1);
Az osztályon belüli get_Akarmi függvénynek az első paramétere is $database_link.
private $id;
private $adat;
Ezeket a változókat csak az osztályon belül használod? -
#3943 $res = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$_SESSION['username']'");
helyett
$res = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '".$_SESSION["username"]."';"); (fene a **** aposztrófokba)
Másrészt ne szidd le Bazsinho-t, nem hülye csak nem ismeri a szabályokat. ;) -
#3942 Te tényleg ekkora hülye vagy, hogy minden nem a témához illő topikba beirod vagy ez valami genetikai hiba nálad? -
Zsoldos #3940 Lehetseges valahogy tobb konstruktort adni egy osztalynak?
pl egy osztalyom attributumait parameterekbol avagy adatbazisbol akarom nyerni.
class Akarmi
{
private $id;
private $adat;
function __construct($adat)
{
$this->id=$id;
$this->adat=$adat;
}
public function get_Akarmi($database_link, $id_adat)
{
//sql lekerdezes
$akarmiobj=new Akarmi($row['id'], $row['adat'])
return $akarmiobj;
}
}
$akarmiobj=new Akarmi('bla', 'bla');
$akarmiobj2=Akarmi::get_Akarmi($database_link, 1);
ilyenforman sajna nem mukodik.
Fatal error: Non-static method Akarmi::get_Akarmi() cannot be called statically.
Mindenkepp ugy szeretnem csinalni, hogy bentmaradjak az Akarmi:: nevtereben.
(Athidalomegoldas lehetne egy factory osztaly bevezetese, avagy ureskonstruktor es egyeb feltolto fuggvenyek alkalmazasa, ezt szeretnem elkerulni ha lehet) -
#3939 Nyomjuk élesben mert a printre nem ir ki semmit!
$res = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username = '$_SESSION['username']'"); ezt javícsd ki nekem pls mert nem értem, hogy hogy hívom emg helyesen ezt a tömbféleséget! köffi -
#3938 Szintaktikai hiba. A printbe rosszul van beírva a változó.
Helyesen: print ("".$_SESSION['username'].""); -
// adatok atvetele
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST["username"];
$_SESSION['pass'] = $_POST["pass"];
print ("$_SESSION['username']");
Erre a kis kód részre hibát ir ki a printes sorra méghozzá pedig ezt:
[szin=brown]Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in....[/szin]
Eőször azt hittem, hogy a ] után kell egy pontos vessző de hát ez nem igaz hogy kell szal értetlenül állok a hiba elött :) Pls help! -
Anotino #3936 a 2. targytalan, fopen+fgetc -vel osszedobtam ra egy megoldast. -
Anotino #3935 Udv,
Nagymennyisegu szoveges adatot szeretnek fogadni textareaban. A php memorialimitjetnek feljebballitasan kivul kell meg valamit tennem, hogy jol mukodjon? Ill van-e valami meret-hatara az igy postolt adatnak.
A masik: szinten nagymeretu szovegfilet szeretnek feldolgozni. Az egeszet nem pakolhatom a memoriaba, az idealis az lenne, ha soronkent vegigmehetnek rajta. Meg lehet oldani egyszerubben, vagy muszaly fread-el meg bufferekkel vacakolni?