22786
Html-, css- és php-help
-
#4015 Helyetted senki nem fog semmit megirni! -
#4014 itt -
#4013 hol lehet .eof.hu átirányítást regisztrálni? -
#4012 codert keresek! Nagyon fontos! Pm-ben írjatok a részletekért! -
#4011 Unknown column 'id' in 'order clause'
Ismeretlen 'id' oszlop az 'order esetben'.
Biztos hogy id? Nem véletlenül Id? vagy ID? Vagy iD? -
#4010 <?php
// Created with MAX's HTML Beauty++ 2004
$kapcsolat = mysql_connect("mysql1022.servage.net", "haka1", "ezt azért nemmondom meg:)");
if (!$kapcsolat) die("Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz!");
mysql_select_db("haka1", $kapcsolat) or die("Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!");
mysql_query("SET names latin2",$kapcsolat);
$topikcim="select * from ipb_topics order by id desc";
$topikcim_eredm=mysql_query($topikcim,$kapcsolat);
print mysql_error();
while ($UJ_INDEXTOMB=mysql_fetch_array($topikcim_eredm))
{
$topikcim2=$UJ_INDEXTOMB['title'];
print"$topikcim2<BR>";
}
?>
Erre a kódra ezt a hibát kapom:
Unknown column 'id' in 'order clause'
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mounted-storage/home31c/sub001/sc27306-POYZ/www/forum/rss.php on line 14
Táblák,mezők léteznek.MI lehet a hiba?Előre is köszi -
#4009 Eléggé bonyolult és kusza a kódod nem biztos hogy nincs benne hiba! Aztán, valószinüleg félre értették a mail küldést mert ip-t php-ba nem kell megadni és az sincs kizárva amit Faustus irt, hogy korlátozva van és aznap már kiküldted az aznapi korlátot! Ez 99%-ban így van az ingyenes szollgáltatókkal! -
#4008 Mehet png-be is megoldás a #3999 hozzászólásban, gondolom elkerülte a figyelmed! -
#4007 Keresd meg itt a fórumon "PassatGT" nevű felhasználót mond neki hogy én küldtelek hozzá ő valószinüleg tud segíteni mert ipb forumot használ rendszeresen -
#4006 Valószinüleg a sarki közértben! Ha ezt nem tudod akkor én is kiváncsi lennék milyen mysql adataid vannak :S amúgy phpmyadminban, vagy külső mysql kezelő programokkal mint pl Navicat stb stb -
Programvadász #4005 Azt szeretném megkérdezni hogy hol vagy hogyan tudnám megnézni a MySQL adataimat?!?? -
Mersanti #4004 köszi, lehet, megcsinálom inkább gif-ben. anyira még nem elterjedt a 7es IE:) -
#4003 #3994-re vki? -
#4002 [url=http://stego.uw.hu/20061125_addlink/index.html]#3975-re példa itt[/url] - "közkívánatra". -
#4001 "Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben."
#3963: "de mikor a html oldalaba illesztem az alábbi kódot:"
Áááááá (ez fájt), a PHP-kódot ugye nem .htm/.html kiterjesztésű oldalba akartad rakni? Mert az úgy nem működik!
#3971: Mivel cookie-val működik a bejelentkeztető űrlap, nézz utána a Javascript cookie-kezelésének, például itt. -
#4000 Valószínűleg olyan tárhelyről van szó, ahol limitálják a levélküldést. Nézz utána a tárhely Gyik (Gyakran Ismételt Kérdések)-jében, vagy az adminisztrációs felületén. -
#3999 http://homepage.ntlworld.com/bobosola/ - IE6 és IE5.5-höz fix. -
#3998 PNG, de csak az IE 7 támogatja, a korábbi verziók nem. :/ -
Mersanti #3997 szevasztok!
kérdésem a következő: van olyan kép formátum, aminek a hátterét áttetszővé lehet tenni, támogatja az IE és nem gif? -
#3996 Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben. -
Macros #3995 Sziasztok!
Kellene egy kis help... Email küldési lehetőséget akarok beépíteni egy weboldalba. Már többször csináltam ilyet, és REMEKÜL müködött eddig! Most azonban találkoztam egy szerverrel, ahol a működő kód nem műxik. Ugy csinál mint aki elküldte, de soha nem érkezik meg az e-mail. Írtem erről levelet az üzemeltetőnek, de csak az SMTP IP címét küldték vissza. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni, mert ismereteim szerint az SMTP kiválasztás a PHP.INI fájltól függ. Kérlek segítsetek! Beteszem ide a kódot is, hátha kell a segítséghez.
$targy = "Weboldalról e-mail! Tárgya: ".$_POST[targy];
$cim="[email protected]";
$from="From: $_POST[email]\n";
$from.="Reply-To: $_POST[email]\n\n";
$tartalom=
"Feladó: ".$_POST[nev]."\n".
"E-mail címe: ".$_POST[email]."\n".
"\n".
"E-mail szövege:\n".$_POST[szoveg];
$i=0;
while ($i!=5)
{
if (mail($cim, $targy, $tartalom, $from))
{
$i=5;
$h = 1;
}
else
{
$i++;
$h=0;
}
}
($h == 0) ? $er="1" : $er="2";
ELŐRE IS KÖSZÖNET! -
#3994 Hy! Egy olyat szeretnék kerdezni, hogy IPB forumban, ha van egy topic, azt hogyan lehet beallitani, hogy csak olyan juzerek nezhessék meg a tartalmat, akiknek az egesz forumban a hozzaszolasaik szama 100 vagy több?
Elore is koszonom. -
Anotino #3993 :) lehet, hogy kicsit kusza lett a rendszered szerkezete. -
#3992 PHPadsNew -
#3991 nekem meg olyan script kellene, amit ha beállítok mondjuk 1 hétre hogy mutasson 1 bannert, 1 hét után meg tüntesse el....megoldásokat,ötleteket várok! -
#3990 thx! :D -
#3989 Nézd mit találtam neked:
http://www.walterzorn.com/rotate_img/rotate_img.htm -
#3988 Hali! javascriptel vagy css-el lehet valahogy képet forgatni? vagy mindenképp photoshopban le kell menteni 360x ha forgatni szeretném? -
#3987 http://stego.uw.hu/20061121_form/mailer.php.txt - nézd meg most -
#3986 Megvan. Hülye vagyok, mert ha rossz volt a cookie-ban vmilyen adat, akkor nem töröltem a cookie-t, ill. ha átment az ellenőrzésen, akkor ott volt a header, így jóformán minden betöltéskor kapott header-t ami azt eredményezte, hogy egyből töltődött volna újra az oldal végtelen ciklusban, csakhogy most jön képbe a szerver tűzfala, ami megfogja és váratja a user-t ha nem telik el bizonyos időköz a kérések között.
Szép mi? :) -
Anotino #3985 Van egy kis portalom, ahol szeretnek fileokat elerhetove tenni, de csak bejelentkezett felhasznaloknak es csak ha rendelkeznek a megfelelo jogosultsagokkal.
Session segitsegevel tortenik az authorizacio. Azt szeretnem elerni, hogy a fileok ne legyenek elerhetoek bejelentkezes nelkul. Sok oldalon lattam olyat, hogy toltok egy filet es ilyesmi jelenik meg a download url-ben: download.php?id=blablabla..
Az a tippem, hogy a download.php authorizal, aztan egy webrol nem elerheto konyvtarbol beolvassa es kiiratja az outputra a file tartalmat. (valamilyen nem-text headert adva neki)
Ha tudna valaki mutatni egy kesz megoldast, vagy egy tutorialt, azt nagyon megkoszonnem..
-
acontra #3984 Nagyon köszönöm a segítséget, de hová írom az email címet ahová akarom, hogy küldje nekem a levelet? Lehet, hogy nem vagyok egy majer de ez most nem megy még. Kérlek írd meg.
Köszi
Joe -
Anotino #3983 fura. egesz biztos tortenik valami elotte, ami osszeakad a headerrel. Egy otromba megoldas esetleg: irass ki egy javascriptet az outputra ami azonnal atiranyit.. :) -
#3982 "adott egy 250px széles tábla amibe van egy ugyanolyan széles cella. ha írok bele akkor azt szeretném, hogy ne nyújtsa az oszlopot széltében."
Margók, és kitöltések nullázása. -
#3981 Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben. -
#3980 // SET CURRENT URL
$_SESSION['url'] = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
Szóval ezzel sem lehet gond, de próbáltam már hogy csak beírom, hogy index.php, de úgy se szereti.
Köszi a jó tanácsot, megfogadom. :) -
Anotino #3979 Mi a tartalma a $_SESSION['url'] -nek? biztos vagy benne hogy jo? irasd ki, hogy ellenorizd.
Es egy tipp:
Van egy nagyon fontos dolog a sessionnel kapcsolatban: nem szabad ugy nevezni, mint egy barmilyen mas valtozot.
Pl:
$_SESSION['url']='http://google.com';
$url='http://microsoft.com';
kiutheti a session valtozot. (ugy is, hogy nincs register globals bekapcsolva) A session neveknek egyedinek kell lenniuk.
pl hasznalj $_SESSION['session_url']-t. -
#3978 Ja ami még érdekes, hogy a kódban a többi header gond nélkül megy. Csak ez akadékoskodik. -
willis #3977 köszi. a kövi kérdésem:
adott egy 250px széles tábla amibe van egy ugyanolyan széles cella. ha írok bele akkor azt szeretném, hogy ne nyújtsa az oszlopot széltében.
mi a megoldás? -
#3976 Hali!
Nekem is problémám lenne most, bár félek egyedi eset lesz. Én már vagy átnéztem 20x a kódot, és igazából semmi lényges hibát nem találtam benne. Arról lenne szó, hogy amikor header-rel átírányítanám a felhasználót egyszerűen beáll az oldal. Bejön a "töltő" egérkúrzor és semmi. Nem megy tovább. Nincs hibaüzi se semmi, egyszerűen csak beáll az oldal. Abban már bizots vagyok, hogy a header okozza a hibát, mert csokítva tesztelgettem a kódot és az maradt utoljára, nélküle pedig tökéletes. ob_start();-ot használok, tehát még itt sem lehet probléma elvileg.
A kód "hibás" része:
// ----------START OF LOGIN WITH COOKIE SECTION---------- //
if(isset($_COOKIE['cookname']) and isset($_COOKIE['cookpass'])){
$q = mysql_query("SELECT * FROM forums_users WHERE `username` = '".$_COOKIE['cookname']."'");
$ellenozes = mysql_fetch_array($q);
if (mysql_num_rows($q) == 0) {
$_SESSION['loginerror'] = "* Nincs ilyen felhasználó!";
$_SESSION['login'] = false;
setcookie("cookname", "", time()-60*60*24*100, "/");
setcookie("cookpass", "", time()-60*60*24*100, "/");
header('Location: '.$_SESSION['url'].'');
exit;
}
elseif ($_COOKIE['cookpass'] != $ellenozes['password']) {
$_SESSION['loginerror'] = "* Hibás jelszó!";
$_SESSION['login'] = false;