22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    Helyetted senki nem fog semmit megirni!
  • Max7
    itt
  • daxan
    hol lehet .eof.hu átirányítást regisztrálni?
  • daxan
    codert keresek! Nagyon fontos! Pm-ben írjatok a részletekért!
  • Dj Faustus #4011
    Unknown column 'id' in 'order clause'
    Ismeretlen 'id' oszlop az 'order esetben'.

Biztos hogy id? Nem véletlenül Id? vagy ID? Vagy iD?
  • passatgt
    <?php

// Created with MAX's HTML Beauty++ 2004

$kapcsolat = mysql_connect("mysql1022.servage.net", "haka1", "ezt azért nemmondom meg:)");
    if (!$kapcsolat) die("Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz!");
    mysql_select_db("haka1", $kapcsolat) or die("Nem sikerült kiválasztani az adatbázist!");

mysql_query("SET names latin2",$kapcsolat);

$topikcim="select * from ipb_topics order by id desc";
    $topikcim_eredm=mysql_query($topikcim,$kapcsolat);
    print mysql_error();
    while ($UJ_INDEXTOMB=mysql_fetch_array($topikcim_eredm))
    {
    $topikcim2=$UJ_INDEXTOMB['title'];

print"$topikcim2<BR>";
    }
    ?>

Erre a kódra ezt a hibát kapom:

Unknown column 'id' in 'order clause'
    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mounted-storage/home31c/sub001/sc27306-POYZ/www/forum/rss.php on line 14

Táblák,mezők léteznek.MI lehet a hiba?Előre is köszi
  • Max7
    Eléggé bonyolult és kusza a kódod nem biztos hogy nincs benne hiba! Aztán, valószinüleg félre értették a mail küldést mert ip-t php-ba nem kell megadni és az sincs kizárva amit Faustus irt, hogy korlátozva van és aznap már kiküldted az aznapi korlátot! Ez 99%-ban így van az ingyenes szollgáltatókkal!
  • Max7
    Mehet png-be is megoldás a #3999 hozzászólásban, gondolom elkerülte a figyelmed!
  • Max7
    Keresd meg itt a fórumon "PassatGT" nevű felhasználót mond neki hogy én küldtelek hozzá ő valószinüleg tud segíteni mert ipb forumot használ rendszeresen
  • Max7
    Valószinüleg a sarki közértben! Ha ezt nem tudod akkor én is kiváncsi lennék milyen mysql adataid vannak :S amúgy phpmyadminban, vagy külső mysql kezelő programokkal mint pl Navicat stb stb
  • Programvadász
    Azt szeretném megkérdezni hogy hol vagy hogyan tudnám megnézni a MySQL adataimat?!??
  • Mersanti
    köszi, lehet, megcsinálom inkább gif-ben. anyira még nem elterjedt a 7es IE:)
  • Agy Halott #4003
    #3994-re vki?
  • Dj Faustus #4002
    [url=http://stego.uw.hu/20061125_addlink/index.html]#3975-re példa itt[/url] - "közkívánatra".
  • Dj Faustus #4001
    "Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben."
    #3963: "de mikor a html oldalaba illesztem az alábbi kódot:"
    Áááááá (ez fájt), a PHP-kódot ugye nem .htm/.html kiterjesztésű oldalba akartad rakni? Mert az úgy nem működik!

#3971: Mivel cookie-val működik a bejelentkeztető űrlap, nézz utána a Javascript cookie-kezelésének, például itt.
  • Dj Faustus #4000
    Valószínűleg olyan tárhelyről van szó, ahol limitálják a levélküldést. Nézz utána a tárhely Gyik (Gyakran Ismételt Kérdések)-jében, vagy az adminisztrációs felületén.
  • Dj Faustus #3999
    http://homepage.ntlworld.com/bobosola/ - IE6 és IE5.5-höz fix.
  • Ability
    PNG, de csak az IE 7 támogatja, a korábbi verziók nem. :/
  • Mersanti
    szevasztok!

kérdésem a következő: van olyan kép formátum, aminek a hátterét áttetszővé lehet tenni, támogatja az IE és nem gif?
  • hispan2
    Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben.
  • Macros
    Sziasztok!

Kellene egy kis help... Email küldési lehetőséget akarok beépíteni egy weboldalba. Már többször csináltam ilyet, és REMEKÜL müködött eddig! Most azonban találkoztam egy szerverrel, ahol a működő kód nem műxik. Ugy csinál mint aki elküldte, de soha nem érkezik meg az e-mail. Írtem erről levelet az üzemeltetőnek, de csak az SMTP IP címét küldték vissza. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni, mert ismereteim szerint az SMTP kiválasztás a PHP.INI fájltól függ. Kérlek segítsetek! Beteszem ide a kódot is, hátha kell a segítséghez.

$targy = "Weboldalról e-mail! Tárgya: ".$_POST[targy];
    $cim="[email protected]";
    $from="From: $_POST[email]\n";
    $from.="Reply-To: $_POST[email]\n\n";

$tartalom=
    "Feladó: ".$_POST[nev]."\n".
    "E-mail címe: ".$_POST[email]."\n".
    "\n".
    "E-mail szövege:\n".$_POST[szoveg];

$i=0;
    while ($i!=5)
    {
    if (mail($cim, $targy, $tartalom, $from))
    {
    $i=5;
    $h = 1;
    }
    else
    {
    $i++;
    $h=0;
    }
    }

($h == 0) ? $er="1" : $er="2";

ELŐRE IS KÖSZÖNET!
  • Agy Halott #3994
    Hy! Egy olyat szeretnék kerdezni, hogy IPB forumban, ha van egy topic, azt hogyan lehet beallitani, hogy csak olyan juzerek nezhessék meg a tartalmat, akiknek az egesz forumban a hozzaszolasaik szama 100 vagy több?

Elore is koszonom.
  • Anotino
    :) lehet, hogy kicsit kusza lett a rendszered szerkezete.
  • Max7
    PHPadsNew
  • daxan
    nekem meg olyan script kellene, amit ha beállítok mondjuk 1 hétre hogy mutasson 1 bannert, 1 hét után meg tüntesse el....megoldásokat,ötleteket várok!
  • Lazarus
    thx! :D
  • Dj Faustus #3989
    Nézd mit találtam neked:
    http://www.walterzorn.com/rotate_img/rotate_img.htm
  • Lazarus
    Hali! javascriptel vagy css-el lehet valahogy képet forgatni? vagy mindenképp photoshopban le kell menteni 360x ha forgatni szeretném?
  • Dj Faustus #3987
    http://stego.uw.hu/20061121_form/mailer.php.txt - nézd meg most
  • Ability
    Megvan. Hülye vagyok, mert ha rossz volt a cookie-ban vmilyen adat, akkor nem töröltem a cookie-t, ill. ha átment az ellenőrzésen, akkor ott volt a header, így jóformán minden betöltéskor kapott header-t ami azt eredményezte, hogy egyből töltődött volna újra az oldal végtelen ciklusban, csakhogy most jön képbe a szerver tűzfala, ami megfogja és váratja a user-t ha nem telik el bizonyos időköz a kérések között.

Szép mi? :)
  • Anotino
    Van egy kis portalom, ahol szeretnek fileokat elerhetove tenni, de csak bejelentkezett felhasznaloknak es csak ha rendelkeznek a megfelelo jogosultsagokkal.

Session segitsegevel tortenik az authorizacio. Azt szeretnem elerni, hogy a fileok ne legyenek elerhetoek bejelentkezes nelkul. Sok oldalon lattam olyat, hogy toltok egy filet es ilyesmi jelenik meg a download url-ben: download.php?id=blablabla..

Az a tippem, hogy a download.php authorizal, aztan egy webrol nem elerheto konyvtarbol beolvassa es kiiratja az outputra a file tartalmat. (valamilyen nem-text headert adva neki)

Ha tudna valaki mutatni egy kesz megoldast, vagy egy tutorialt, azt nagyon megkoszonnem..

• acontra
    Nagyon köszönöm a segítséget, de hová írom az email címet ahová akarom, hogy küldje nekem a levelet? Lehet, hogy nem vagyok egy majer de ez most nem megy még. Kérlek írd meg.
    Köszi
    Joe
  • Anotino
    fura. egesz biztos tortenik valami elotte, ami osszeakad a headerrel. Egy otromba megoldas esetleg: irass ki egy javascriptet az outputra ami azonnal atiranyit.. :)
  • Dj Faustus #3982
    "adott egy 250px széles tábla amibe van egy ugyanolyan széles cella. ha írok bele akkor azt szeretném, hogy ne nyújtsa az oszlopot széltében."
    Margók, és kitöltések nullázása.
  • hispan2
    Kérdésem még áll a 3963 és 3969 üzenetben.
  • Ability
    // SET CURRENT URL
    $_SESSION['url'] = $_SERVER['HTTP_REFERER'];

Szóval ezzel sem lehet gond, de próbáltam már hogy csak beírom, hogy index.php, de úgy se szereti.

Köszi a jó tanácsot, megfogadom. :)
  • Anotino
    Mi a tartalma a $_SESSION['url'] -nek? biztos vagy benne hogy jo? irasd ki, hogy ellenorizd.

Es egy tipp:
    Van egy nagyon fontos dolog a sessionnel kapcsolatban: nem szabad ugy nevezni, mint egy barmilyen mas valtozot.

Pl:
    $_SESSION['url']='http://google.com';
    $url='http://microsoft.com';
    kiutheti a session valtozot. (ugy is, hogy nincs register globals bekapcsolva) A session neveknek egyedinek kell lenniuk.
    pl hasznalj $_SESSION['session_url']-t.
  • Ability
    Ja ami még érdekes, hogy a kódban a többi header gond nélkül megy. Csak ez akadékoskodik.
  • willis
    köszi. a kövi kérdésem:

adott egy 250px széles tábla amibe van egy ugyanolyan széles cella. ha írok bele akkor azt szeretném, hogy ne nyújtsa az oszlopot széltében.

mi a megoldás?
  • Ability
    Hali!

Nekem is problémám lenne most, bár félek egyedi eset lesz. Én már vagy átnéztem 20x a kódot, és igazából semmi lényges hibát nem találtam benne. Arról lenne szó, hogy amikor header-rel átírányítanám a felhasználót egyszerűen beáll az oldal. Bejön a "töltő" egérkúrzor és semmi. Nem megy tovább. Nincs hibaüzi se semmi, egyszerűen csak beáll az oldal. Abban már bizots vagyok, hogy a header okozza a hibát, mert csokítva tesztelgettem a kódot és az maradt utoljára, nélküle pedig tökéletes. ob_start();-ot használok, tehát még itt sem lehet probléma elvileg.

A kód "hibás" része:

// ----------START OF LOGIN WITH COOKIE SECTION---------- //
    if(isset($_COOKIE['cookname']) and isset($_COOKIE['cookpass'])){

$q = mysql_query("SELECT * FROM forums_users WHERE `username` = '".$_COOKIE['cookname']."'");
    $ellenozes = mysql_fetch_array($q);

if (mysql_num_rows($q) == 0) {
    $_SESSION['loginerror'] = "* Nincs ilyen felhasználó!";
    $_SESSION['login'] = false;
    setcookie("cookname", "", time()-60*60*24*100, "/");
    setcookie("cookpass", "", time()-60*60*24*100, "/");
    header('Location: '.$_SESSION['url'].'');
    exit;
    }

elseif ($_COOKIE['cookpass'] != $ellenozes['password']) {
    $_SESSION['loginerror'] = "* Hibás jelszó!";
    $_SESSION['login'] = false;