22786
Html-, css- és php-help
-
phoenix1 #4095 Hello. Innen letöltheted. -
#4094 De nekem mincsen az oldalhoz CSS fájlom. Akkor hova tegyem az írt kódot, illetve honnan szerezzem be a benne szereplő htc-t? -
#4093 script.aculo.us
Ezzel próbálom,nem sok sikerrel:
</HEAD>
<script type="text/javascript" SRC="prototype.js"></SCRIPT>
<script type="text/javascript" src="scriptaculous.js"></script>
<script type="text/javascript" src="builder.js"></script>
<script type="text/javascript" src="controls.js"></script>
<script type="text/javascript" src="dragdrop.js"></script>
<script type="text/javascript" src="effects.js"></script>
<script type="text/javascript" src="slider.js"></script>
<script type="text/javascript" src="unittest.js"></script>
<BODY>
<div id="div1" onclick="new Effect.BlindUp('#div2')">1. div</div>
<div id="div2">2. div<br /><br /><br /><br /><br /><br /></div>
<div id="div3" onclick="new Effect.BlindDown('#div2')">3. div</div> -
#4092 No meg van egy ilyen is:
; Document expires after n minutes.
session.cache_expire = 180
-
#4091 Hmmm pedig nekem olyan 20 perc után elfelejti az adatot és újra be kell jelentkeznem :( -
#4090 - animálás -
#4089 "Még egy kérdés ez már technikai: a session mennyi ideig jegyzi meg az adatokat inaktív böngészőben?"
Idézet a php.ini-ből:
; Lifetime in seconds of cookie or, if 0, until browser is restarted.
session.cookie_lifetime = 0
-
#4088 igen már sikerült nekem is:)Most azt próbálom hogy valami efekt is legyen,ne csak így egyből eltűnjön -
#4087 Működik - teszteltem több böngésző (IE5, IE6, IE7, Opera, FF) alatt.
1. div kattintásra elrejti a 2. divet, 3. div kattintásra megjeleníti a 2. divet. -
#4086 Még egy kérdés ez már technikai: a session mennyi ideig jegyzi meg az adatokat inaktív böngészőben? -
#4085 Sziasztok! Most kivételesen nem php nem is html sőt nem is css segítségre lenne szükségem inkább megvalósítási helpre :)
Van egy adatbázisom amibe az userek saját árlistát készíthetnek! Mondok egy hasonló példát:
12 hónapra van 11 termék! Tehát ahoz hogy én az adatokat tároljam 12x11 oszlopra lenne szükségem ami ügye 132 oszlop! Ez igen csak megnövelné a munkaidőmet mire elkészülne, arról nem is beszélve hogy minden 1-es lekérdezés ideje megnőne jocskán ami sql terheléshez vezetne :)
Valakinek valami észerű 5lete hogy hogy tároljam az adatokat?
köffi :)
-
#4084 ezt arra mondtam hogy így próbáltam mint te leírtad,de nem működött ha mindegyiknél két onclick van -
#4083 Idézlek:
"ha az 1. divre rámegy" = onmouseover
"Ha a 3.div-re kattintana" = onclick
-
#4082 igen csak ezzel is az a baj hogy egyik klikket hasunál másik meg rámutatást -
#4081 Fejből:
<div id="div1" onmouseover="document.getElementById('div2').style.visibility='hidden'; document.getElementById('div2').style.display='none';">1. div</div>
<div id="div2">2. div</div>
<div id="div3" onclick="document.getElementById('div2').style.visibility='visible'; document.getElementById('div2').style.display='block';">3. div</div> -
#4080 köszi!:)
Más:adott 3 div valahogy így:
1.div
_____
2.div
_____
3.div
_____
Azt szeretném,ha az 1. divre rámegy,akkor a 2.div eltűnik,és a 3. div felmenne az 1.div-hez.Ha a 3.div-re kattintana,akkor meg az eredeti állapot állna be.Javascriptel próbáltam,de ugye az első divre ráraktam az onclick függvényt,azt mégegyszer nem használhatom fel:(Valami ötlet?Vagy egy példa?:)Kösz -
#4079 IE PNG Fix with Background Support -
#4078 De bezavar...
Megnéztem, és ha az amúgy táblázat hátterében szereplő png képet csak mint egyszerű img teszem be, akkor átlátszó IE 6-ban is. Van erre megoldás? -
#4077 Az alábbi megoldást választottam az ajánlott oldalról:
1) letöltöttem a -tpgnfix.js, majd feltettem a szerverre
2) beírtam az alábbi kódot az oldal <head> részébe:
<!--[if lt IE 7.]>
<script defer type="text/javascript" src="pngfix.js"></script>
<![endif]-->
IE7-ben továbbra is jó (hisz annak nem is kell a kód), de IE 6-ban még mindig nem jó a dolog. Az nem zavarhat be, hogy elvileg a png egy táblázat hátter? -
#4076 Köszönöm, holnap megpróbálom. -
#4075 1. LiveHttpheaders Firefox kiterjesztéssel ellenőrizheted, hogy sikerült-e az űrlap elküldése.
2. Ellenőrizheted az űrlap elküldését, ha kiírod az elküldött értékeket:
echo $name;
echo $url;
echo $desc;
3. Ellenőrizheted a lekérdezés sikerességét, a die függvénnyel:
mysql_query () or die ("Nem sikerült a lekérdezés").
4: Felhasználótól szűretlenül adatot ne vegyél át! Gyönyörűen megtámadhatják az adatbázist. Nézz utána a mysql_real_escape_string függvénynek. -
#4074 "IE6-ban viszont nem átlátszó a png"
Ez egy tipikus probléma, az IE 7-es verzió előtt nem kezeli az átlátszó PNG-t.
Ellene némi keresés után találhatsz megoldást. -
#4073 adott egy ajanl.php kód:
<form method="post" action="ajanlok.php">
<!--<input type="hidden" name="redirect_to" value="{$SENDTO}" />-->
TV Csatorna neve:<br />
<input type="text" class="txt" id="name" name="name" value="Csatorna neve" />
<br />
<br />
TV közvetítés url-je:<br />
<input type="text" class="txt" id="url" name="url" value="mms://..." />
<br />
<br />
Nyelv:<br />
<input type="text" class="txt" id="lang" name="lang" value="Magyar" />
<br />
<br />
TV Csatorna hivatalos oldala:<br />
<input type="text" class="txt" id="address" name="address" value="http://" />
<br />
<br />
TV Csatorna jellemzése pár mondatban:<br />
<label>
<textarea name="desc" cols="50" rows="10" id="desc" ></textarea>
</label>
<br />
<p><input type="submit" name="submit" class="button" value="Beküld" /></p>
</form>
Ezt elküldi:(ajanlok.php):
<? include "function.php";
$name=$_POST["name"];
$url=$_POST["url"];
$desc=$_POST["desc"];
$lang=$_POST["lang"];
$address=$_POST["address"];
$sql666 = "SET NAMES 'latin2'"; /* nyelv */
$result = mysql_query($sql666);
mysql_query("INSERT IGNORE INTO ajanlas (name,url,desc,lang,address) VALUES ('$name', '$url', '$desc', '$lang', '$address')");
if (mysql_affected_rows()==1){
echo "Köszönjük, hamarosan leellenőrizzük";}
else{
echo "Sajnos valamilyen hiba lépett fel, kérlek próbáld meg késöbb";
}
?>
Táblák adatbázisban megvannak,de az űrlap adatait mégsem küldi el.MI lehet a gond?Előre is köszönöm -
#4072 Ez fura...
IE 7-ben működik az átlátszó png-kel kombinált átlátszó keret (http://hispan1.extra.hu), IE6-ban viszont nem átlátszó a png. Ez ennyire verziószám-függő?
(innen van a megoldás: http://www.tutorial.hu/node/945, az "Átlátszó png mint háttérkép" módszer)
Vagy mit kéne még a küdba írni, hogy az átlátszó png máshol is az legyen? -
#4071 Felbecsülhetetlenül sokat segítettél. Komolyan, egy ideje már csinálok weblapokat Iframe-ekkel, de arra nem is gondoltam, hogy ez lehetséges. Köszönöm. -
#4070 Pont nem régiben volt róla szó: -
#4069 Értem, köszönöm. :(
Más (bár eddigi tudásom szerint ezt nem lehet megcsinálni, de hátha): van egy html oldal, annak van egy háttérképe. Ezen az oldalon van egy beágyazott keret (iframe). Azt szeretném, ha ennek az iframe-nek nem lenne háttere (tehát ha az iframe átlátszó lenne, a benne megnyitott weblapok háttere megegyezne az adott tartalmazó oldal hátterével). Az nem számít, hogy ezt az ifram-en belül kell-e megtenni vagy az iframe-ben megnyitott lapokon, a végeredmény volna a fontos. (más-más felbontásoknál ugyanis mindig ásutt van az iframe, így a benne levő lapoknak nem tudok olyan hátteret adni, ami mindig passzol, belesimul az index oldal hátterébe. Erre gondolnék:
-
#4068 "Hol adom meg neki, hogy mi legyen ar RSS forrása"
<body onload="loadNews('news.xml')">
"az origó rss-ét szeretném vele kiíratni"
Külső domainből nem tudsz RSS-t behozni (biztonsági okokból).
Hacsak nem PHP segítségével, de ahhoz a php-ben engedélyezve kell hogy legyen a külső domainek kezelése (azt meg ingyenes tárhelyen nem tudod megcsinálni).
"A fenti kis program akár kliens-oldali RSS olvasásra is alkalmas lenne, ha csak az Internet Explorer létezne, de sajnos nem így van: a Mozilla nem hajlandó másik domain-ből megnyitni xml fileokat..." -
#4067 Üdv!
Itt van ez a csodás RSS kezelő: http://www.tutorial.hu/node/69
Hol adom meg neki, hogy mi legyen ar RSS forrása (az origó rss-ét szeretném vele kiíratni)? thx -
#4066 Az űrlapnál - ha nagyon maximalisták akarunk lenni - maximum formai bakik vannak (szóval olyasmik amelyek az akadálymentességgel/modernséggel kapcsolatosak) - a finomításokat megtalálhatod itt.
A feldolgozó szkriptnél pedig nem hagytad el véletlenül a kezdő és záró elemeket (<?php és ?>)? Másrészt a print függvénynél a változókat nem kell idézőjelek közé tenni. Harmadrészt kicsi finomításként (csak maximalizmusként ;) ) ellenőrizhetjük, hogy űrlapunkról érkezett-e a post (lehet még további finomításokat eszközölni a rejtett űrlapmezők, Captcha - az űrlapot kitöltő robotok elleni "írja be a képen látható kódot", stb...):
<?php
if ($_POST["submit"]) {
foreach ( $_POST["nem"] as $nemek ) {
print $nemek;
}
}
?> -
Cat 02 #4065 "Benne is van a nevében: "
jabocs :)
1ébként most tanuljuk infón xD
-
morfologus #4064 Helló mindenkinek!
Szeretnék csinálni egy olyan ürlapot ami az "ügyfél" nemét kéri be de valahogy nem sikerül kiiratnom az eredményt.
így csináltam:
<form action="feldolgozo.php" method="POST">
<input type="radio" name="nem[]" value="lány">Lány<br>
<input type="radio" name="nem[]" value="fiú">Fiú<br>
<input type="submit" value="rendben">
</form>
a feldolgozóba ezt írtam:
foreach ( $_POST['nem'] as $nemek ) {
print "$nemek";
}
nem tudom, hogy mi lehet a baj, ha valaki tud akkor pls segítsen:-)
előre is köszi -
#4063 "de mégse történik meg a regisztráció ugyanis nem küld adatot rendesen a php-nak"
Ellenőrizd (például a LiveHTTPHeaders Firefox-kiterjesztés segítségével) hogy az űrlap tényleg elküldi-e az adatokat a PHP-szkriptnek.
Másrészt az adatbázisba való írásokat (magukat a lekérdezéseket) írasd ki a böngészőben, illetve vizsgáld meg, tényleg lefut-e a lekérdezés (mysql_query ("Ide gyün a lekérdezés") or die ("Nem futott le a lekérdezés");).
Valószínűleg ez utóbbi a probléma. -
#4062 Az SQL nem adatbázis, hanem lekérdező-nyelv (amit adatbázisok (tábláinak, a táblák sorainak) lekérdezésére, hozzáadására, módosítására, törlésére használnak).
Benne is van a nevében: Structured Query Language - struktúrált lekérdező nyelv. -
Cat 02 #4061 adatbázis az az sql ugye ? -
#4060 Egy érdekes jelenséggel találkoztam!
Regisztrálok az oldalamon (saját regisztrációt irtam), de "véletlenül" elírom a megerősítő jelszót! A böngészőben nyomok egy vissza gombot felül visszamegy és ügye a jelszót újra be kell irnom, beírom helyesen és regisztrációra kattintok, de mégse történik meg a regisztráció ugyanis nem küld adatot rendesen a php-nak ami betenné az adatbázisba az adatokat viszont valamit küld neki mert a mail-t (megerősítő mailt) megkapom, de user ID = 0 és adatbázisba nem adja hozzá az adatot!
Erre tud valaki valami irányutat mondani mert ez nekem magas és értetlenül állok a dolgok elött! -
#4059 Üdv!
Sikerült megcsinálnom a stream-et.Azt próbálgatom,hogy hangerőszabályzót csináljak,de ne az alap mediaplayeres-t.Tehát a stream résznél kikapcsoltam a menüt,csak a kép látszik,és pár sorral lejjebb szeretnék egy hangerőszabályzót berakni,vagy legalább ami lenémítja.Meg lehet ezt oldani valahogy?(Pl javascriptel,mint amikor a háttérzenét kikapcsolja) -
#4058 Tools/Options/Privacy/Show cookies/Remove (all) cookies -
#4057 Tudom, nem ide tartozik de a legújabb firefox-ban hogyan tudom törölni cookie-kat?? -
#4056 Körülbelül, csak a MySQL egy SQL lekérdezőnyelven alapuló adatbázisszerver, az Access pedig SQL nyelvet is használni képes adatbáziskezelő alkalmazás. Tehát az előbbi szerverre, az utóbbi kliensre jó.