22786
Html-, css- és php-help
-
#4295 hát ezt nem értem...
az A osztályban te hívod meg a szülő konstruktortát nem? ( $object=self::__construct();) -
Anotino #4294 Pont az a problema, hogy a szulo konstruktor hivodik meg a leszarmazott konstruktora helyett.
Leegyszerusitett pelda:
abstract class A
{
public function __construct(){};
public function get_object()
{
$object=self::__construct();
return $object;
};
}
class B extends A
{
}
$object=B::get_object();
Az a gond hogy hiaba hivtam meg a B:: nevterbol a get_objectet, mindenkepp az A konstruktorat hivja meg, ami persze abstract osztaly es jon a hibauzenet.
Kicsit utanaolvastam, ugy tunik ez egy php "hiba". A self:: -nek ebben az esetben B-nek kene lennie. Php6 -ban terveznek megoldast ra, ugy nez ki, hogy majd a this szocskaval ($ nelkul) lehet majd hivatkozni az aktualis osztalyra.
Szoval nincs mas hatra, mint a fuggveny feluldefinialasa mindegyik leszarmazottban (lenyegeben copypaste :/). Kar, mert jo sok melot megsporolt volna ez hosszutavon. -
#4293 Mert beveszi az entitásokat. -
#4292 jé, neked sem írta ki ezt: & n b s p ; -
#4291 a </head> tag elé szúrdd be ezt:
<style>
p
{
margin-top: 0;
margin-bottom: 0;
}
</style>
a javascript kódban a submenu[] tömbökben pedig töröld ki a paragraph szóközöket, tehát csak <p></p> maradjon a <p> </p> helyett.
csúnya megoldás de működik -
#4290 "A probléma csak annyi, hogy az újonnan megnyíló "lamenük" között van egy pár feleslehes sor."
Idézet a Javascript (NEM JAVA! Az más! NE keverjük össze a Gizikét a gőzekével!) forráskódból:
<font face="Arial" size="1"> <b> <a href="feliratok.htm" target="alap">Feliratok</a> <p> </p>
Mint látható a linkek között van egy <p> </p>, ami egyrészt egy üres bekezdést hoz létre, másrészt a bekezdés alapbeállításából fakadóan a bekezdés felett és alatt 1 sorköznyi margó lesz. Ezt kell kiiktatni (Margók kiiktatása CSS-sel: margin-top: 0px; marrgin-bottom: 0px;).
Egyébként én is a CSS-alapú menűket preferálnám - lásd:
-
#4289 Én maradnék ennél :) -
#4288 szükő = szülő -
#4287 én a helyedben css menüket használnék, keress rá a gugliban -
#4286 Szükő konstruktorjának meghívása gyermek osztályban -
#4285 Egy újabb kérdés:
Alább van egy apró Java menü:
http://stalker.hardwired.hu/menu.htm
A menü kategóriáira kattintva bejönnek az alpontok. Az "a" és "b" betű csak azért van ott, hogy lássam, lejjebb tolja-e őket a menü, ha dolgozik.
A probléma csak annyi, hogy az újonnan megnyíló "lamenük" között van egy pár feleslehes sor. Azt szeretném, ha a megnyíló almenük éppen úgy szorosan, közbülső sorok nélkül követnék egymást, mint ahogy a fő kategóriák. Próbáltam elhelyezni a sortörés kódját itt-ott, de mindig hiba volt a vége. -
blackgamer #4284 igen, ettől féltem, akkor megpróbálok azzal kezdeni valamit, köszi a reagálást -
Anotino #4283 public function create_object($otherdata)
{
//otherdata atalakitasa a konstruktornak megfelelo formaba
$object=new self($otherdata);
return $object;
}
elvileg igy lehet hivatkozni sajat osztalyra, de hiaba hivom a B::create_object-et, tovabbra is A osztalyu objektumot akar letrehozni. -
#4282 Hálás köszönet. Ma is megtanultam valamit. -
Anotino #4281 Udv,
abstract class A
{
protected $data;
public function __construct($mydata)
{
$this->data=$mydata;
}
public function create_object($otherdata)
{
$object=new A($otherdata);
return $object;
}
public function get_data()
{
return $this->data;
}
}
class B extends A
{
}
$object=B::create_object('bla');
print $object->get_data();
Ezt a kodot szeretnem mukodokepesse tenni. Az a gond, hogy a B::create_object() a A ososztalyban definialt fuggveny, es ott egy A osztalybol akar peldanyositani: Fatal error: Cannot instantiate abstract class A in /var/www/icst.org/htdocs/test.php on line 14
azt szeretnem elerni, hogy a B create_object() fuggvenye egy B osztalyu objektumot hozzon letre. Mivel nagyon sok leszarmazott osztaly lesz, el szeretnem kerulni a create_object() feluldefinialasat.
Vegulis egy olyasmira lenne szuksegem, mint a $this, csak az osztalyra vonatkozzon:
public function create_object($otherdata)
{
$object=new ACTUALCLASS($otherdata);
return $object;
}
Meg lehet oldani valahogy? A doksiban nem talaltam megoldast. -
#4280 "Mit lehetne tenni? Milyen megoldást tudtok ajánlani a dolog leküzdésére?"
Mivel az SG SQL szerveréhez nem férsz hozzá, nem sok mindent.
Maximum a forumchat_read.php-vel tudsz operálni - az új hozzászólásokat kiszeded, és lemented magadnak, a felhasználói listát pedig bizonyos időközönként frissíted. -
#4279 "style résznél a repeat helyére mit írjak, hogy NE ismétlődjön (próbáltam egy csomó szót; no, norepeat, false; nem jöttek be)."
Nem csodálom hogy nem jöttek be - a CSS referenciában nem szerepel sem a no, sem a norepeat, sem a false.
El kell olvasni a CSS referencia ide-vonatkozó részét, ott le van írva.
-
#4278 Üdv!
A #4144 üzenetben kaptam segítséget ahhoz, hogy egy adott kép egy adott táblázat hátterében végtelenszer ismétlődjön.
Most is hasonlóról lenne szó (igaz most a kép egy közönséges jpg), de a feladat épp az ellenkezője lenne: a képnek nem kéne ismétlődnie. A FrontPage alapértelmezésben ismételteti a jpg képeket, tehát ha kitörlöm a repeat-részt, akkor is ismétlődik a háttér. Arra viszont nem jöttem rá, hogy a style résznél a repeat helyére mit írjak, hogy NE ismétlődjön (próbáltam egy csomó szót; no, norepeat, false; nem jöttek be). -
blackgamer #4277 A fórum főoldalán található chat-et szeretném teljes képernyőn futtatni.
Sajnos a forumchat_engine.php így magában nem nagyítható, mivel a forumchat_read.php csak az első 8 sort tartalmazza + a bejelentkezett felhasználókat
Kérdeztem illetékest, és nem érhető el irc klienssel a chat, mert nem irc alapú. Új forumchat_engine.php írására pedig nincs hajlandóság SG részéről.
Mit lehetne tenni? Milyen megoldást tudtok ajánlani a dolog leküzdésére? -
phoenix1 #4276 Az ínyenceknek egy kis finomság vagy kreativitás serkentő :) -
#4275 Gondoltam, hogy nem úszom meg. :S
Köszi -
#4274 Nincs (HTML-ben pláne, hisz az csak egy leírónyelv), ezt magadnak kell megírni.
Például átalakítod a számot sztringbe és minden 3. karakter elé beraksz egy szóközt. -
#4273 Hi!
Létezik olyan parancs, vagy kulcsszó HTML/JS, vagy valamiben (mindegy, hogy mihez tartozik), hogy amikor én kiiratok egy számot egy mezőbe, akor azt ezresenként tagolja?
Tehát:
23100 helyett 23 100
Ilyen be iratom ki és JS-sel adom meg a "szam" értékét.
<input name="szam" type="text">
Köszi!
Catti
BÚÉK!
vafeN: jó a postfixed :P -
#4272 Jobb oldalon van egy SQL fül, arra rákattintasz, a szövegmezőbe bemásolod az SQL lekérdezést, majd Végrehajt (vagy ennek angol megfelelője) gomb. -
#4271 Értem. olyan myphpadmin-ba hogy tom beteni?:D ( tom hogy hülyeségeket kérdezek, de vhogy meg kell tanulni^^ ) -
#4270 php-ba nem tehetsz bele így egy SQL lekérdezést. tehát nem kéne működnie. ha mondjuk myphpadmin-ba teszed be, akkor ott már működnie kell. de ott meg nem kellenek a <?php és a ?> részek, csak a lekérdezés... -
#4269 Értem, de most akkor működnie kéne nem? Mármint, tutomal az EasyPhp az tett fel mysql-t is. Amugy semmi elírási hiba nincs benne? -
#4268 thx -
#4267 "Valaki léci segítsen. Ebben mi a hiba? (PHP)"
Annyi, hogy ez nem PHP, hanem egy SQL lekérdezés (egy adatbázisban táblát hoz létre, melyben szerepel egy email és egy id mező).
"hanem mondjuk forum.php-re. ezt hogy tudnam megoldani, hogy sehogy ne menjen?"
.htaccess átirányítás - már ha a tárhelyen engedélyezve van a .htaccess használata (ingyenes tárhelyeken nincs). -
#4266 Valaki léci segítsen. Ebben mi a hiba? (PHP)
<?php
CREATE TABLE emails (
email tinytext NOT NULL,
id int(80) NOT NULL auto_increment,
PRIMARY KEY (id)
) TYPE=MyISAM;
?> -
#4265 na egen, ez is megoldas, de nem ez volt a kerdes >) nem lehet letiltani valahogy (vagy atiranyitani), hogy ne lehessen bejutni kozben sem? persze az is megoldas, amit mondtatok, de van erre egy kulon script?
-
#4264 Ftp-ről letörölsz mindent csak az index.phpt hagyod fent és saját gépen megfelelő környezetben fejleszted tovább az oldalt majd ha kész akkor feltöltöd az ftp-re! -
#4263 legjobb ha letöltöd winyóra az egész oldalt ideiglenesen -
#4262 hali! lehet, hogy ez egy kicsit furcsa kerdes lesz, de erdekelne a dolog. elmagyarazni nem tudom, (felejtek magyarul :S ) ezert inkabb egy peldat irok le:
eppen ujitom az oldalt, de a szerveren meg a regi php, image, html fileok vannak, de a regi index.html oldal helyere berakom az ujat "fejlesztes alatt". akkor azt valaki ki tudja kerulni, hogyha beirja a regi url cimet, de nem index.html-re akar menni, hanem mondjuk forum.php-re. ezt hogy tudnam megoldani, hogy sehogy ne menjen?
elore is thx!
sry, ha erthetetlen voltam... :) -
#4261 köszi a gyors választ ;) -
#4260 "tudnatok nekem mondani olyan css parancsot amivel szöveget/bármit formázva csak IE alatt lesz látható?"
Nem pont CSS, de IE-only:
[url=http://www.quirksmode.org/css/condcom.html]Conditional comments #1[/url]
[url=http://virtuelvis.com/archives/2004/02/css-ie-only]Conditional comments #2[/url]
Ez már CSS:
Targeting IE only with CSS -
#4259 hi,
tudnatok nekem mondani olyan css parancsot amivel szöveget/bármit formázva csak IE alatt lesz látható? :)
Visszafele találtam rá megoldást ( csak IE alatt nem, minden más böngésző alatt igen), de nekem sajna nem az kene :/ -
Mersanti #4258 nagyon szépen köszönöm:) -
#4257 "document.form.text.value"
1. A <textarea>-nak id attribútumot:
<textarea id="szovegdoboz"></textarea>
2. A kép onclick esenényénél hivatkozz az szövegdobozra:
document.getELementById('szovegdoboz').value = this.src;
Ajánlott példa: -
phoenix1 #4256 ha esetleg szükséged lenne egy jó CMS rendszerre ajánlom a Joomla-t. Ép az előbb telepítettem és meg kell hogy mondjam, nagyon meg vagyok vele elégedve. :)