22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    Annál rövidebb kódot nem hiszem hogy fogsz te irni, és azt ugyan úgy be lehet illeszteni máshova is!
  • daxan
    köszönöm szépen de én egy külön oldalra akarom ezt az egész képfeltöltést, mert spórolok a hellyel...
  • Max7
    Használsz torrent scriptet elvileg ha jól tudom! Abban van egy olyan hogy bitbucket! Azt a scruiptet egészicsd ki két print vagy echo fügyvénnyel amiben az url címet irod ki!
  • rushman
    hotscripts.com
  • daxan
    Sziasztok! Szükségem volna egy képfeltöltő script-re ami képes kiírni a fájl url-jét feltöltés után. Úgy akarom, hogy kétféleképpen írja ki tehát egyszer direkt link formájában alá pedig így:
  • mike0013
    köszi szépen!
  • Dj Faustus #4329
    Kellene valami olyasmi statisztika, ami IP-címekre lebontva mutatná a látogatószámot (egyszerűen a látogató IP-címét el kell tárolni csak ip-ket tároló egy oszlopú adatbázis táblában, majd egy szimpla SQL-lekérdezés: SELECT ip, COUNT(*) AS szamlalo GROUP BY ip ORDER BY szamlalo DESC; - az első delikvens a ludas). Amelyik IP-címről túl sokszor jön kérés (mert brute force attack-ot intézne, vagy hasonló támadást) azt egy .htacess-es megoldással kizárod (már ha ezt a tárhelyed engedi):
    order deny,allow
    allow from all
    deny from 123.145.126.127
    deny from gonosz.tamado.hu

De kizárhatod PHP-vel is:
  • passatgt
    sajnos szerveren nem érhető el részletesebb statisztika,google statjával meg megint semmi.Valamit szerezzek be?:)Vagy van valami részletes és megbízható ingyenes?
  • CattiBrie
    jah.. most html alatt a html és társait értettem :))

köszi
  • Lazarus
    shoutbox-ra keress rá
  • mike0013
    hello!
    nem tudna valaki "adni" nekem egy hosszászólás scriptet bloghoz:)?
    nem, nem használok blogscriptet:)
    köszi előre is
  • Dj Faustus #4324
    Ha tudsz részletesebb statisztikát keresni, meg kéne keresni hogy melyik IP-címről jön az a rengeteg oldallátogatás - valószinüleg valaki szórakozni szeretne.
  • passatgt
    Hali!
    Elég sürgős kérdésem lenne.IPB fórumról van szó.Nemrég írt a hostom,hogy nagyon sok forgalmat generálok,és felfüggesztenek ha nem változtatok valamit.
    Napi 500 egyedi látogató van, de napi 200000 hits van.Ez mitől lehet?Szerintem nem szabadna ennyinek lennie.Itt egy részlet a szerver admin-jának statisztikájából:

Thursday

Uniques: 507
    Pageviews: 160494
    Hits: 291296
    Transfer: 16.50 GB
  • Dj Faustus #4322
    Én gyanakodtam (#4313): "nincs esetleg valahol background-color CSS-tulajdonság megadva? vagy valahol egy bgcolor attribútum?"

Mégis azt mondtad (#4319):
    "Nincs, sehol sincs definiálva háttérszín."

Ennek ellenére definiálva van a háttérszín (ssstalker_kezdolap.htm):
    <body vlink="#cccccc" text="#cccccc" link="#cccccc" bgcolor="#0000e0" alink="#cccccc" leftmargin="1" topmargin="0">

Pláne #0000e0 - ami kék (#4319: "Ez csak azért érdekes, mert 2 böngészőben is ez az általam csak "szervízszínnek" nevezett élénk kék jön elő.")
  • hispan2
    http://stalker.hardwired.hu

A Kezdőlap elnevezésű oldal már a keretben van és minden további oldal is oda nyílik meg.
  • Dj Faustus #4320
    Melyik oldalról lenne szó?
  • hispan2
    Nincs, sehol sincs definiálva háttérszín.
    Lényegtelen, de megemlítem, hogy a minap egy PlayStation Portable konzolon is megnéztem az oldalt, melynek böngészője a körülményekhez képest szinte mindenféle weblappal megbírkózik, de a háttér, ami elvileg nincs, ott is kék volt. Ez csak azért érdekes, mert 2 böngészőben is ez az általam csak "szervízszínnek" nevezett élénk kék jön elő.
    Lehetséges, hogy az efféle átlátszóságot nem kezelő böngészőkben így jelenik meg a lap? (mert lehet, hogy az FF is korábbi verzió volt, a PSP meg nem mérvadó, csak érdekes)
  • Dj Faustus #4318
    HTML-ben nincs (hisz az csak egy struktúra+tartalom leírására alkalmas leírónyelv - lásd a #4274 hozzászólásomban is pedzgettem ezt), CSS-ben van betű- és sortávolság (hisz a CSS szolgál a tartalom formázására).
  • CattiBrie
    HTML-ben létezik olyan, hogy szöveg ritkítás, sürítés, mint word-ben? Ha igen, milyen parancs, mire keressek?

Köszi!
  • phoenix1
    Mindenkinek köszönöm aki megpróbált segíteni. Végre sikerült megoldani a problémát a Joom!Fish oldaláról kiindulva

Problem login frontend

a fenti oldalon is van megoldás egy-két problémára, összeségében a következő linkeken találhattok megoldást:

FIXED - Login does not work
    Some bugs and fixes

Üdv.
  • j0nNyKa
    koszonom szepen, ebbol menni fog
  • Dj Faustus #4314
    Innen letölthető egy példa.
    * Háttér 35% - 65 % arányban szélességében felosztva; 100% magasság.
    * Menü: felülről 20% eltolás, balról 10% eltolás, így 90% szélesség (az egész oldal szélességének 25%-a), 80% magasság (a teljes oldal magasságának 80%-a). Balról és felülről 1 pixel széles, fekete, sima szegély. Automatikus görgetősáv.
    * Tartalom: felülről 20% eltolás, jobbról 10% eltolás, így 90% szélesség (az egész oldal szélességének 55%-a), 80% magasság (a teljes oldal magasságának 80%-a). Jobbról és felülről 1 pixel széles, fekete, sima szegély. Automatikus görgetősáv.
    * Az egész oldalon görgetősáv elrejtve.
    * Mind a menü, mind a tartalom Lorem-ipsum-mal (latinszerű blabla) feltöltve.
    * Tesztelve: IE5-IE7, Opera 8-Opera 9, Firefox 1.5-Firefox 2
  • Dj Faustus #4313
    "A kérdés arra vonatkozna, hogy megoldható-e egy iőben, hogy IE és FF is átlátszónak lássa az iframe-t és a benne levő lapot? thx"
    Az IE-nél az allowtransparency="true" kell, FF-nél nincs másra szükség - hacsak nem ügyelni arra, hogy biztosan ne legyen háttérszíne (vagy a háttérszín átlátsó legyen( tehát body { background-color: transparent; }) az egyébként átlátszó, az <iframe>-be kerülő tartalomnak - de az alapesetben átlátszó - szóval nem értem miért a kék (tehát valami adott szín!) háttérszín (nincs esetleg valahol background-color CSS-tulajdonság megadva? vagy valahol egy bgcolor attribútum?)...
  • hispan2
    Faustus köszi a 4301-et.

Egy más kérdés: volt szó korábban a háttér nélküli, átlátszó iframe-ekről. Ez úgy működött ugye, hogy az iframe-nél meg kellett adni az allowtransparency="true" értéket és a benne megjelenített html oldalon a háttérszín színkódja helyére a transparent szót kellett írni. Ez kiválóan működik IE 6-ban és 7-ben.
    Kaptam azonban olyan visszajelzést, hogy FireFox böngészőkben kék a háttérszíne az amúgy átlátszó oldalnak.
    A kérdés arra vonatkozna, hogy megoldható-e egy iőben, hogy IE és FF is átlátszónak lássa az iframe-t és a benne levő lapot? thx
  • j0nNyKa
    na, elnezest a sok hszert
    tehat igy
    a fenti kepen illusztraltam ezeket az erthetetlen aranyokat..
    tehat mindezt only html + cssben szeretnem, tablazatot NEM akarok hasznalni semmikepp
  • j0nNyKa
    *10-10%-ra
  • j0nNyKa
    2.ra koszi a valaszt, include get az jo lesz
    tervezesi fazisban vagyok, ezert nem is ugrom neki a dolognak, amig nem tudok mindent tutura
    tehat a dolog ugy nez ki, hogy az 1es, illetve 2es resz az felbontastol fog fuggeni
    ami fix, az az, hogy felbontastol fuggetlenul a hatterre marado reszek, tehat amik csak ures szinek a borderen kivul (3as, 4es resz), azok mindig a kepernyo sarkatol egy fix %-nyi helyet foglaljanak el
    tehat maga a tartalom (bal oldal menuresz, +jobb oldali tartalomresz) felulrol a felbontastol fuggetlenul ~20%-ra, jobb oldalrol, es bal oldalrol szinten a felbontastol fuggetlenul ugy 10-00%-ra logjanak be (1024*768ban pl. felulrol ugy ~150 pixel legyen siman a hatter, es csak utana kezdodjon maga a tartalom, balrol-jobbrol pedig olyan 100-100 pixel legyen a hatter, es kozte a tartalom)
    fu, remelem sikerult nagyjabol erthetoen leirnom
  • Dj Faustus #4308
    Nos lássuk:
    * Az 1-es rész valószínűsítem fix szélességű lesz, ehhez mérten a 3-as rész is az lesz, vagy a böngésző felbontásától fog majd függeni (ez utóbbi esetben milyen arányban fog megoszlani a 3-as és 4-es részek aránya)?
    * A 2-es rész fix szélességű lesz, vagy az a böngésző felbontásától függő lesz (ez utóbbi esetben milyen arányban fog megoszlani a 3-as és 4-es részek aránya)?
    Szóval méretekre/arányokra lenne szükség a pontos tervezéshez (mivel a weboldalkészítést előbb érdemes megtervezni - például papíron, méretekkel megadva).

"Nem szeretnék minden menüpontot külön külön html fileban megcsinálni, de framet, layert sem akarok használni. Milyen egyéb lehetőségeim vannak?"
    * Javascript (Ajax)
    * PHP (vagy más szerveroldali nyelv) include+GET metódus
  • dav1d
    köszi szépen
  • Dj Faustus #4306
    oldal.php?category=1&amp;template=norules
  • dav1d
    hali egy portál rendszerhez kellene az alábi linket összeraknom:
    oldal.php?category=1 ?template=norules

mind a 2 tényezőnek szereplenie kellene a linkben de természetesen ez igy nem jó...ha valaki tudna segireni azt megköszönném
  • phoenix1
    Hi. Faustus ha lenne egy kis időd. A Joomla!-t egy picit elkiabaltam.
    Feltettem a Joomla 1.0.12 Stablet és az mellé a Joom!Fish (1.7)-t, eddig minden nagyon szép és jó, viszont miután feltettem nem jelentkezik be, ezt a hibát írja:

Warning: mysql_query() [http://www.mysql.com/doc]: Incorrect integer value: '' for column 'guest' at row 1 in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\includes\database.php on line 289

Notice: Incorrect integer value: '' for column 'guest' at row 1 in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\includes\database.php on line 294

C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\administrator\components\com_joomfish\mldatabase.class.php:292
    C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\includes\database.php:600
    C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\administrator\components\com_joomfish\mldatabase.class.php:263
    C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\includes\joomla.php:3378
    C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\includes\joomla.php:1071
    C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\index.php:146

Próbálkoztam, hogy frissítem a apache+php+mysql sehogysem működik.
    Előre is köszönöm.
  • j0nNyKa
    Sziasztok!
    Probléma a következő: Adott ez a kép, ami egyelőre semmit mondó.
    nagyonszep vazlat
    Csak html+css-ben szeretném felépíteni ezt a struktúrát.
    1es számú rész egy adott szín, mondjuk kék, 1 szép borderrel, ebbe belekerül 1 flash menü.
    2es számú rész egy másik szín a tartalommal, szintén 1 szép borderrel.
    3as ugyanolyan színű, mint az egyes, ez az oldal megmaradó része, de csak addig a függőleges (persze láthatatlan) vonalig, amíg az 1es rész is ér.
    4es innentől jobbra a "végtelenbe" tartó háttérszín, ugyanolyan, mint a 2es rész.
    Ami maga a probléma: Azt szeretném megvalósítani CSAK htmlt, illetve css-t használva, hogy a belső rész felbontástól függetlenül a képernyő egy adott %-a a legyen (tehát ne töltse ki az egészet, hagyjon 1 keveset a borderen kívül), a maradék pedig értelemszerűen a 3as, illetve 4es rész, tehát a háttérszínek.
    Tehát az egész lényege, hogy a háttér mindig ott váltson színt, ahol a tartalom (menü és tartalomrész között), és hogy minden felbontáson pontosan ugyanúgy nézzen ki.
    Milyen megoldást tudtok javasolni erre?

Másik dolog: Nem szeretnék minden menüpontot külön külön html fileban megcsinálni, de framet, layert sem akarok használni. Milyen egyéb lehetőségeim vannak?

Természetesen mind2 problémára jó nekem, ha bevágtok egy angol linket, ahol választ kapok.

Előre is köszönöm
  • Dj Faustus #4302
    "ezt azért csinálják, hogy hivatkozásként fordítsa be a böngésző akkor is, ha nincs hivatkozási érték."
    Bővebben: van egy lehetőség, mellyel a honlap adott részére lehet ugrani.
    Például ha az index.html-ben az alábbi szerepel (Cseh Tamás : Az első fénykép):
    <p>Az <a name="elso">első fénykép</a>, látod, én vagyok,<br>
    és az asztalon borospohár,<br>
    a <span id="masodik">második kép</span>, nézd csak, az apám,<br>
    csillog a pohár, mit szájához emel.</p>

<p>A <span id="harmadik">harmadik kép</span> véletlen lehet;<br>
    éppen az anyám pohárba tölt,<br>
    <a name="negyedik">ez pedig mező</a>, épp vihar után.<br>
    Víg kirándulás, négy éve lehetett.</p>

Ha a cím index.html#elso vagy csak simán #elso - akkor az első fénykép részre ugrik.
    Ha a cím index.html#masodik vagy csak simán #masodik - akkor a második kép részre ugrik.
    Ha a cím index.html#harmadik vagy csak simán #harmadik - akkor a harmadik kép részre ugrik.
    Ha a cím index.html#negyedik vagy csak simán #negyedik - akkor az ez pedig mező részre ugrik.

Ha nincs megadva a # (kettőskereszt) után semmi akkor nem ugrik sehová.
  • Dj Faustus #4301
    "A probléma a következő: nem tudom definiálni az aktuális és a már felkeresett linkek színét"
    A linkek: .suckerdiv ul li a
    Az éppen felkeresett linkek: .suckerdiv ul li a:hover
    A már felkeresett linkek: .suckerdiv ul li a:visited
    Bővebben erről:

"szöveg-szín"
    Azt nevezzük előtérszínnek:
    http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/colors.htm#colors

"Mint látható, a fentebbi menüben a href érték jelenleg #, vagyis önmagára mutat vissza. Akár teljes URL-el, akár /lap.htm-el, akár lap.htm-el helyettesítem a #-et, a hivatkozás nem működik."
    Az általad említett oldal URL-je:

Ez egy trükk, amivel úgynevezett rövid URL-ek készíthetőek.

"Ide kapcsolódik az is, hogy nem tudom megadni a hivatkozásnak azt sem, hogy mi legyen a célkerete (target="" formával próbálkoztam)."
    Az adott keretnek legyen name attribútuma:
    <iframe src="oldal.htm" name="tartalom"></iframe>
    És a linknél erre hivatkozol:
    <a href="bla.htm" target="tartalom">

De erről már 1000x írtam:

...
  • rushman
    link színezés cssben:

/*alapszín*/
    a:link {
    color: #színkód;
    }
    /*meglátogatott link színe*/
    a:visited {
    }
    /*kurzor a link felett van*/
    a:hover {
    }
    /*aktív link*/
    a:active {
    }

#:
    ezt azért csinálják, hogy hivatkozásként fordítsa be a böngésző akkor is, ha nincs hivatkozási érték. Nem tudom értelmesen fogalmaztam-e, de próbáld meg mi történik ha kitörlöd. Továbbá ezt használják jelölésnek is (a name = valami; a href=valami.html#valami)stb stb
  • Dj Faustus #4299
    "AJAXal tiltva van hogy másik URLről töltsek be oldalt?"
    Talált, süllyedt.
    Külső domain elérésekor kapsz egy aranyos hibajelentést:
    Error: uncaught exception: Permission denied to call method XMLHttpRequest.open
  • hispan2
    Üdv!

Meg lettem győzve CSS menü tekintetében, létre is hoztam egyet az alábbi leírás alapján:

http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/suckertree-menu-vertical/#

A probléma a következő: nem tudom definiálni az aktuális és a már felkeresett linkek színét (nem tudom, milyen néven adjam meg a CSS lapon). A szöveg-színt már sikerült definiálnom az alábbi leírás alapján:

http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/fonts.htm

Fenti oldalon a kérdésemre választ nem találtam, sajnos.

Másik kérdés:

Mint látható, a fentebbi menüben a href érték jelenleg #, vagyis önmagára mutat vissza. Akár teljes URL-el, akár /lap.htm-el, akár lap.htm-el helyettesítem a #-et, a hivatkozás nem működik.
    Ide kapcsolódik az is, hogy nem tudom megadni a hivatkozásnak azt sem, hogy mi legyen a célkerete (target="" formával próbálkoztam).
  • Lazarus
    AJAXal tiltva van hogy másik URLről töltsek be oldalt?
  • Anotino
    En a B osztaly get_object metodusat hivom meg. A B osztalynak nincs sajat get_object metodusa, igy azt orokli az A ososztalytol.

Mivel a B osztaly fuggvenyet hivtam, a fuggvenyben levo selfnek a B-nek kene lennie, nem az A-nak. A tobbi OO nyelvben altalaban igy van, php5-ben nem.

De mar targytalan a dolog, megoldottam a problemat egy factory osztaly bevezetesevel. Viszonylag kenyelmesen mukodik igy.