22786
Html-, css- és php-help
-
#4415 "nincs semmi js"
De van, de van!
<script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/scriptaculous.js?load=effects" type="text/javascript"></script>
<script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/default.js" type="text/javascript"></script>
"php oldalban van php iframe"
Nem arra gondoltam.
A PHP szkript HTML kimenetet produkál, de kettőt egymásba:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
.
.
.
<script type="text/javascript" src="js/js.js"></script>
</head>
<body onUnload="closewin();">
.
.
.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /></head>
Na ez a második felesleges -
#4414 php oldalban van php iframe,és nincs semmi js:C -
#4413 "Egyébként most FF alatt is működik a dolog? Mármint a kezdőlap átlátszósága."
Működik.
"A főoldalon Iframek vannak,és néha valamiért egyik-másik nem jön be Internet explorerbe.Firefoxban megy rendesen.Ez mitől lehet?"
Passz. Esetleg a HTML oldal a HTML oldalban struktúra zavarhatja meg a az IE-t, vagy ha JS-szel töltesz be tartalmat, akkor valamilyen inkompatibilitás lehet az IE és az FF között.
-
#4412 Szintén aláírásomban szereplő oldallal lenne problémám
A főoldalon Iframek vannak,és néha valamiért egyik-másik nem jön be Internet explorerbe.Firefoxban megy rendesen.Ez mitől lehet? -
#4411 Egyébként most FF alatt is működik a dolog? Mármint a kezdőlap átlátszósága. -
#4410 erre gondoltál? -
#4409 preg_replace('=([^\s]*)(\w://[www\.]*)([^\s]*)=', '<a href="http://\\3\\4" target=_blank>\\3\\4</a>', $message); -
#4408 addig lenne ötletem, ha a link egy változó lenne.
$link=http://link.com/
<a href=\"$link\">$link</a>
azt nemtudom, hogy ha kiolvasom a hírt sqlből, hogy csinálok ilyet?
de majd agyalok rajta, hátha.
köszi! -
#4407 Gondolkozz egy kicsit...
Hogy néz ki egy link a HTML-nyelvben?
<a href="http://link.com/">http://link.com/</a>
Mi van meg neked?
http://link.com/
Innentől fogva már sejtheted. -
#4406 jujj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszönöm!!
arra van ötleted hogy egy simán beírt linket automatikusan linké tegyen?:) -
#4405 Ugyanis a HTML nyelvben az "Enter" vagyis a sorköz nem jelent semmit (nem fog megjelenni a megjelenítésnél). Ezt ki kell cserélni sorközre, vagyis a <br /> elemre:
$kimenet = str_replace("\n","<br />",$kimenet);
,ahol a $kimenet az adatbázisból beolvasott szöveget tartalmazó változó. -
#4404 Help nekem!
Hírküldőről lenne szó!
a küldő phpban egy textarea-ból bekéri a hírt és a kövi:
...
$message = $_POST['message'];
...
$sql = "INSERT IGNORE INTO hirek (id, title, user, message, date) VALUES ('NULL', '$title','$user','$message','$date')";
Eddig rendben is van.
hir.php, ami listázza a híreket. nos ebben a hir.php-ban megjelennek a hírek jól, csak annyi a baj vele, hogy a textben ütött entereket nem jeleníti meg. tehát a táblába beírja normálisan, de a megjelenítésnél nincs benne enter.
köszi! -
#4403 "Amúgy mit a különbség, ha a * helyére beírom, hogy body?"
A * (univerzális szelektor) minden elemre működik, a body (ami egy típus szelektor) csak a body elemre.
"Azt szeretném megcsinálni,hogy egy gombra nyomáskor csak a Lejátszó div látszódjon és az egész ablak összemenjen"
Az ablak átméretezését a window.resizeto metódus szolgál; egy adott ID-jú ablak eltüntetésére a document.getElementById('id').style.display = 'none'; és a document.getElementById('id').style.visibility = 'hidden'; szolgál.
Az ablak átméretezése természetesen nem fog minden esetben kielégítően működni, hisz egyes böngészőkben (Firefox, Opera) kiiktatható (nagyon helyes módon, a látogatókat zavarja az ablak átméretezése) az ablak átméretezésére irányuló cselevés.
"ami kidob egy "dll uzenetet."
Javascript...
window.alert('Üzenet'); -
#4402 Hi!
Azt szeretném megcsinálni,hogy egy gombra nyomáskor csak a Lejátszó div látszódjon és az egész ablak összemenjen.Ezt hogy lehetne megoldani?
Aláírásomban lévő oldalról van szó -
#4401 Ohh, csodás, működik, legalábbis IE alatt. FireFox-ban nem tudom megnézni.
Amúgy mit a különbség, ha a * helyére beírom, hogy body? -
#4400 Html-ben ilyen parancs nincs -
#4399 ez most vicc?
alert(msg); -
#4398 esteleg az enter nyomva tartasaval gyorsan veigporog a dolog :) -
#4397 hali! kene egy pici help... tudom, hogy alap dolog, de en megse tudom. szoval: html-ben kene egy olyan parancs, ami kidob egy "dll uzenetet." ehh... maskep nem tudom elmagyarazni, de itt egy pelda:
klikk
[b]Az oldalt elhagyni (ha csakl nem akarod vegig klikkelni) a ctrl+alt+delete gombbal lehet. :)
-
#4396 <style type="text/css">
* { background-color: transparent; }
</style>
Ez (vagy * helyett body) ki van hagyva az ssstalker_kezdolap.htm-ből. Rakd bele láss csodát. -
#4395 Kiszedtem a bgcolor beállítást. (annyira azért én sam vagyok hülye, hogy magában néztem a lapot. egy iframe-ben volt és akkor is fehér volt, holott mögötte volt kép).
A kiszedett kóddal megtekintve nekem még mindig ilyen (ezt is hagyom kint, hogy meg tudd nézni):
Kép
Én tényleg csak abból indulhatok ki, hogy nálam milyen. Én csak ezt látom. És ezért nem értem a dolgot. -
#4394 a CSS állomány+a képek kellenek - az images könyvtár pedig a weboldalhoz szükséges képeket tartalmazhatja. -
#4393 Már megpróbáltam betenni a css-t de sajnos a képek nem jelennek meg hozzá.... Mit kellene módosítani, hogy jó legyen? -
phoenix1 #4392 Csak vmelyik oldalon lettem rá figyelmes, gondoltam talán vkinek segít :) Valószinű én is fogom használni majd. :))
A Joomla!-val kapcsolatban:
... nem lehet a fájlokat törölni. Most kapok a fejemhez, hogy a Joomla!-ba meglehet ezt oldani, remélem, hogy működni fog sajna winXP alatt nem tudtam tesztelni. :( Nem is húzom tovább az időt.
A felső menüből: Site -> Global Configuration -> Site (fül)
ott van olyan lehetőség, hogy mappák és fájlok jogosultságát álíthatod, lehetséges már LÉTEZŐ fájlok vagy mappák jogosultságát is megváltoztatni. Létező fájlok esetében olvasd el a figyelmeztetést.
-
#4391 "Egy TB alapú trackerhez kellene és ott sztem csak css-t lehet betenni."
Nem biztos hogy az a sablon amit letöltöttél jó a TB alakú trackerhez - hacsak nem ahhoz készült - de abban az esetben csak a CSS állomány+a képek kellenek. -
#4390 és most a html forrás kell nekem vagy a css? Mert azt értem, hogy kell a css, mert azt jelenleg is használok. Egy TB alapú trackerhez kellene és ott sztem csak css-t lehet betenni.
Így néz ki a css:
a:link {
color: #000000;
; border: B1C9D0
; text-decoration: none
; font-weight: normal; letter-spacing: 1px
; font-family: Tahoma
; font-size: 9px
}
a:visited {
text-decoration: none;
; font-family: Tahoma; font-size: 9px
}
a:hover {
color: 6B7825;
; font-weight: normal
; text-decoration: none
; letter-spacing: 1px
; font-family: Tahoma
; font-size: 9px
}
a:active {
text-decoration: none;
; font-family: Tahoma; font-size: 9px
}
.text1 { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 9px; font-weight: normal; color: #000000; ; font-style: normal; line-height: normal; font-variant: normal}
.head { font-family: Tahoma; font-size: 11px; font-weight: bold; color: 6B7825; ; font-style: normal; line-height: normal; font-variant: normal }
.pagehead { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: bold; color: 8BA403; ; font-style: normal; line-height: normal; font-variant: normal }
.news { font-family: Tahoma; font-size: 11px; font-weight: bold; color: #FFFFFF; ; font-style: normal; line-height: normal; font-variant: normal }
-
#4389 A style.css tartalmazza a stíluslapot (benne van a kiterjesztésében css = Cascading Style Sheets = lépcsőzetes stíluslapok), az index.html pedig a HTML forrást (jobb esetben). A fonts és a psd könyvtár tartalmazza a photoshophoz szükséges dolgokat (abban készítették el a kinézetet) - a HTML oldalhoz nem kellenek, az images könyvtár pedig a weboldalhoz szükséges képeket tartalmazhatja.
Tehát csak a style.css-t és az index.html-t kell szerkesztgetned, ahhoz, hogy a psd könyvtárban levő kinézethez hasonló oldalt kapj. -
#4388 Töltöttem le webtemplates-eket és nem tudom hogyan kell feilleszteni a weboldalamra?! Segítenétek, beüzemelni az egyik style-t??
Ezekből a fájlokból illetve mappáőkból áll az egyik stílus:
- fonts
- images
- psd
- style.css
- index.html -
#4387 "Rendben, elhiszem, hogy neked működött, és hidd el, hogy nem kételkedem a szavaidban, de én hiába szedem ki a bgcolor részt, attól még fehét az adott lap háttere."
IE6 alatt más gépen nézve ugyanez a helyzet.
IE7 alatt ugyancsak
Opera9 alatt dettó.
Az adott lapé - esetedben az ssstalker_kezdolap.htm - háttérszíne mindenképpen fehér (vagy amit beállítasz háttérszínnek a böngészőnek) lesz (ha nem adsz meg háttérszínt), ha csak az adott lapot töltöd be a böngészőbe (nem is lehetne átlátszó, hisz mit látnál? Az operációs rendszer háttérképét? Ilyen egyik elterjedt böngészőben sem érhető el).
Ha a lapot <iframe>-ben helyezed el, akkor ha a * {background-color: transparent;} CSS-tulajdonság adott lapnál való megadásával Firefox alatt, az <iframe> allowtransparency attribútumának true-ra való állításával IE alatt is megoldható az átlátszóság (illetve hogy szedd ki az a nyüves bgcolor="transparent"-tet az ssstalker_kezdolap.htm-böl - most sincs kiszedve). -
#4386 Rendben, elhiszem, hogy neked működött, és hidd el, hogy nem kételkedem a szavaidban, de én hiába szedem ki a bgcolor részt, attól még fehét az adott lap háttere.
A lap, amit mutattál, nos ott valóban nekem is működik, de a felépítése teljesen más, mint azoké, amiket én csináltam (a body részben semmi sincs definiálva, a felépítése, semmit sem mond nekem, mert nem láttam soha azelőtt ilyet).
Átfogalmazhatnám a problémát úgy is, hogy mit írjak egy olyan kódba, vagy mit vegyek ki, mint amilyen az enyém (a háttérszín alapesetben body részben definiált, de látod úgyis, mire gondolok), úgy, hogy IE és FF is átlátszónak találja a dolgot. -
#4385 [url=http://href.hu/x/25j2]bgcolor="transparent" kiszedve IE alatt működik[/url]. -
#4384 http://stego.uw.hu/20061211_ctu/index2.htm - itt már alkalmaztam hasonlót, működik. Nézd a content id-jú div-et. -
#4383 Kipróbáltam gyorsan, és ha kiveszem a lap tulajdonságaiból (a body részből) a háttérszínre vonatkozó részt, akkor a háttér autómatikusan fehár lesz, még IE-ben is. Ez így tehát biztosan nem megoldás. -
#4382 És ezzel elérhető, hogy a Firefox és az IE is egyszerre átlátszónak lássa az adott keretben lévő, háttérszínre vonatkozó kód nélküli lapokat? -
#4381 Ha arra gondolsz, hogy ez kellene hispan2-nek - nem.
Egyszerűen csak a bgcolor="transparent"-tet kell kiszednie, és az előzőleg emlegetett kék szín probléma megoldódik (tesztelve). -
phoenix1 #4380 Átlátszóság: működik IE, FF, Opera (újabb verziókban biztso működik):
.overlay {
background-image: url("silver.png");
}
* html .overlay {
background-color: #c0c0c0;
back\ground-color: transparent;
background-image: url("blank.gif");
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src="silver.png", sizingMethod="scale");
} -
#4379 Sajnos nem, ugyanis nem engedi változtatni a joomla által létrehozott fájlok jogosultságát. Nem tudom, hogy pontosan milyen is ez a server. Total Commanderrel nem lehet rácsatlakozni, én egy WinSCP3 nevű programot használok. Itt van olyan tulajdonság is, hogy Owner. Amiket én töltöttem fel, azoknál a tulajdonos neve duray_web, amiket a joomla hozott létre azoknél a tulajdonos az apache. -
#4378 "nem tudom törölni azokat a fájlokat, amiket a joomla hozott létre, csak azokat, amiket én töltöttem fel"
Jogosultságok átállítása (CHMOD, vagy Total Commanderben Files/Change attributes (Attribútumok módosítása)) nem segít? -
#4377 Most néztem az Internet Explorer Dom-inspector-a szerint a háttérszín fehér (#ffffff) - nem átlátszó (tehát az IE #ffffff-nek fordítja le a transparent-tet).
Szóval szedd ki a bgcolor="transparent"-tet mert nincs értelme. -
#4376 Sziasztok! A problémám a következő: Már egy ideje fel van téve a honlapomra a joomla tartalomkezelő rendszer. Most le szerettem volna venni, de nem tudom törölni azokat a fájlokat, amiket a joomla hozott létre, csak azokat, amiket én töltöttem fel. Lehetséges ezt úgy megoldani, hogy egy php scriptet helyezek el az oldalon, ami letöröl egy megadott fájl?