Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csacsi
Sziasztok, felraktam a total realism v2.0 fullt, és nem indul a játék. Miután kiválasztottam mindent visszadob oda, ahol ki kell választani, hogy total realism.

Mi a megoldás?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Yossarian
Ez nem visszaolvasni lusta, hanem egy élhetetlen, lusta ember. Még egy keresõ is tucatjával dobja ki az eredményeket ebben a témában. Elindulna és megtalálná 1 percen belül. De neeeem, kérdez és inkább várna egy napot is a válaszra, csak mozdulni kelljen érte...

Nieleen

Yossarian
Ne hülyülj már! Magyarítás? Eleve magyarul jött ki! Még amerikában is magyarul tolják. Te biztos valami angolosított verziót szedtél le... Uninstall, törlés, aztán guglival keresd meg a magyar verziót és azt töltsd le!

Nieleen

Letöltötte valaki a BloodPatch1.4-et? Hogyan kell használni? Mert két könyvtár is van a zipben.

Timur Lenk

És ismét, a visszaolvasni lustáknak:
Magyarosítás: http://nismaster.fx3.hu/
NINCS

Wallentinus

Yossarian
a végtelenségig tényleg nem nõ, de Róma lakossága 1milla felett volt. Egyesek szerint nagy éhínség idején felduzzadt 2milla körülire. És itt a _városról_ beszélek...

Nieleen

Buci
Van magyarítás?

carpe diem

Jól van látom

Lusta voltam visszaolvasni és honnan lehet letölteni?

OKés megvan!

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Ez tipikus példája annak hogy egyes emberek nem veszik azt a pici fáradságot sem hogy visszaolvassanak 10 hozzászólást! Ez röhej!

War. War never changes.

Nem jelent még meg a játékhoz valami magyarositás?

Nem igazán tudom kezelni ezt a Time Limit Negator-t.Hova kell rakni és utána indítani mert ez nem tiszta még a leírásból sem.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Ja és ha elfoglalok egy ellenséges várost és kiírtom a teljes lakosságát majd a squalormentesített városba betelepítem a saját lakosságomat akkor nem kell az unresttel meg a külföldi nép problémával küszködi és körökön át bazi nagy helyõrséget fenntartani 😊

Hölgyeim és Uraim!
Én haxoror a fényességes, a briliáns, az univerzum alfája és omegája földöntúli zsenialitásommal és isteni kreativitásomnak köszönhetõen megoldottam a városok túlnépesedésébõl és kezelhetetlen squalor szintjébõl adódó lázadások problémájának BÉKÉS megoldását!

Egy lázadó nagyvárosom ostroma közben próbaként az összes városomból kivittem a kormányzót levegõzni csupán két kis faluban hagytam bent õket, természetesen a fentemlített városok azonnal pirosra váltottak. Felírtam hogy városaimnak mekkora a lélekszáma majd nekikezdtem az ostromnak és a végén enslave populace-t választottam. Utólag leellenõrizve bebizonyosodott hogy az összes rabszolga egyenlõ arányban csak abba a két faluba teleportálódott amelyekben kormányzót hagytam. A kör vége elõtt még visszavittem a kormányzókat a többi városba és újra a régi morál állt helyre mindenhol így a kör végeredménye: mindenhol béke és nyugalom plusz két falu lakossága elérte a bûvös határt és nem kellett a saját népemet lemészárolnom 😊
Egyfajta központilag elhatározott népvándorlás 😉

Khmm... Mi a jó büdösfrancért nem intézitek ezt inkább privátban?

Azért, ez az elajándékozom, visszaveszem, keresztelem, már nagyon brutális. 😊

Nekem mondjuk az hiányzik a diplomáciából, hogy nem "díjazza" a progi a hitszegõket. Jó lenne valami statisztika, kik a megbízhatatlanok és ezekkel a program is nehezebbn kötne bármilyen szerzõdést. Plusszban esetleg csökkenhetne a kereskedelmi bevétele is annak, aki szerzõdést szeg. Persze kellene egy olyan diplomáciai menüpont is, hogy háború kirobbantása (mondjuk random 5-10 kör, mire kirobban), mert ugye, okot mindig lehet találni a háborúra, csak elég sokat kell keresni. 😊
Bazz ezt tényleg megcsinálom már pakolom is az egyik hajómat aztán irány az óceán, remélem gibraltárnál át tudok jutni
Befoglalom az Ír szigetet és fullosra nyomom a városát aztán átpasszolom grátisz egyiptomnak aztán elfoglalom az utolsó afrikai városait
Szegény brittek még nem tudják hogy milyen szomszédot szánok nekik 😛
Röhögnék ha jó sok év múlva mire a módszeres hódításaimmal amúgy majd elérek oda egy bazi nagy Új-Egyiptomot találnék Gallia helyén

Persze, hogy olvasom, Árnyvadász. Én is tudtam, hogy tudtad, hogy tudom a piszkításaim itt látszólag visszatartani - csak úgy, ha máshol adom ki magamból . Ezt persze csak a szójáték kedvéért írtam, valójában ennél azért értelmesebb ember vagyok, bizton állíthatom. Jaja, szederjes arcpír = zizzenet. Éles szemed jól kiszúrta, gratulálok, iménti leleplezésed vehemenciája és jelentõsége Moliere-drámába illõ (sajna nincs accent grave-om az "e"-re). Még valami, PC Dome fórum esetében zizzenet = zizzenet. Gondoltam, ennyit segítek.
Találós kérdés, lehet versenyezni: ki lehetek a hivatalos fórumon? Szerintem senkit sem érdekel, mert én sem kutatom a ti alteregoitok...
Drága Árnyvadász, én továbbra sem vagyok csalódott a találkozás miatt (ennyire elégedett vagyok magammal - ez is vicc volt, érted). Mindössze, erõsítvén állítólagos mesterkélt értelmes ember látszatom, engedj meg felszólalásod, valamint eleddig tapasztalt szereplésed véleményezéseként egy idézetet: "A tisztánlátás sokszor csak a nézõpont megváltoztatásának a kérdése." (Antoine de Saint-Exupéry - látod, az accent aigu leírható, hiszen az éles ékezet megfelel a magyar nyelvben használatos ékezetnek).

És ettõl nem válik ellenséggé az ország, akitõl visszaveszem a várost? Vagy adjam eleve elleségnek?

Én az egyiptomiakat fogom az Ír szigetre telepíteni mielõtt végleg kisöpröm õket afrikából, piramis helyett hóembert építsenek

Eszembe is jutott valami! Karthagóval ugye enyém Itália. A görögök már a kezdetek óta szövetségeseim, de sajnos nagy szarban vannak, mert a Julik totál elnyomják õket. Ha jól láttam mindössze egyetlen városuk van szerencsétlen görögöknek és ez Sparta. Talán még Rodosz szigete, de ebben nem vagyok biztos.

Arra gondoltam mi lenne, ha odaadnám ajándékba a görögöknek a Dél-Itáliai városaimat nekem úgy is van bõven észak-afrikában, meg a a Spanyolok (kihaltak tõlem) provinciái is az én kezemen vannak. Így a görögök megerõsödhetnének és lekötnék a Julikat (nyilván ezek után megpróbálnák visszaszerezni a volt városaikat a Juliktól) én meg nyugodtan tudnék a britekre koncentrálni😊

Persze ha kell besegítenék a görögöknek... Erre nem is gondoltam még a játék alatt sose. Sokszor elhangzott már de elmondom: nem semmi mik vannak ebben a progiban! Az ember csak gyõzze kiaknázni. (ugye zizz?)
Jaja annyit csesztél el,hogy még abban a körben vissza is kell foglaljad a várost.Én nem szoktam kérni tölle,mert az már tényleg nagy szemétség😊))

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Diplomatával menj oda az ellenhez. Ott van a Give Region opció. Te add oda neki azt a várost ami korábban az övé volt csak idõközben elfoglaltad. Majd kérj egy várost tõle (lehetõleg olyat ami oda is ad). Abból a városból ne vond ki az egységeket ahol voltál, mert akkor fellázadnak az emberek, és vagy az ellenséges népé lesz ismét, vagy a lázadók kezére kerül. Maradjanak ott a katonák, az adásvétel után úgyis automatikusan kitolja õket a gép a város mellé. Ezután szépen fogod és visszafoglalod velük a várost, majd keresztelsz. Így nyertél egy várost és az is megmaradt ami eddig megvolt, de plusszban a keresztelésért még kapsz egy csomó (város lakosságától függõen) pénzt is. Ez egy jó üzletpolitika😄
Barni
hi!
tudtok helyet mondani ahol magyarosítást lehet leszedni?
elõre is kösz!

Avanti Italia!

Én egyszer (scipio családdal voltam) olyat csináltam, hogy a numidiakkal megállapodtunk, hogy odaadom egy városom az õ városáért. Városcsere. Kaptam egy várost, majd azt amit odaadtam abból kivonult a seregem. Következõ körben elfoglaltam a seregemmel a várost, így nyertem egy várost😊
VGQ - vagy elértettem valamit, vagy nem mûködik a dolog.

Tegnap ugyanis kipróbáltam ezt az elajándékozós dolgot.

Szóval, fogtam a nagy várost, odaadtam talán a szeleukidáknak. (helyõrséget persze kivontam elõtte)
Nyomtam a kör végét. Következõ körben az alábbiak történtek:

- a város maradt a szeleukidák kezén. Ez bukás.
- a város fellázadt és azonnal átállt - hozzám. Ezzel meg nem érek semmit.

Függetlenné egyik esetben sem vált 😞

Akkor most hogy is van ez a trükk?

Az a baj hogy a rómaiak gyalogságra és lovasrohamra épülõ harcmodora szerint próbálod elképzelni, én a cataphractokat soha sem vetem be gyalogság ellen, ha az egyiptomiak nem hoznak lovasságot akkor a sajátomat nem is használom. A loose-cantabriannak pont az a lényege hogy bár lovasrohamra nagyon sérülékennyé teszi a csapatot de szinte teljes védelmet ad az ellenséges íjászokkal szemben így tökmindegy hogy a fáraó íjászoknak mekkora a lõtávolsága mert NEM tudnak jelentõs kárt okozni a perzsa lovasságnak 😊
Tudom mert amióta ezt a tisztán lovas harcmodort nyomom csak a szkíták ellen vesztettem csatát õk sajnos ebben sokkal jobbak 😞

zizzenet=szederjes arcpír /régóta tudtam, csak betelt a pohár/

Már más fórumban is piszkít a gyerek. Ahelyett hogy játszana, hülye érveivel meg nulla játékidõvel jól megfogalmazott (értelmes ember látszatát keltve) mondatokkal ássa alá a játék értékét.

Remélem az ilyen newby fórumozók megtisztelnek minket azzal, hogy távoltartják magukat a játékosoktól és ha mód van rá és mégis beírnak, akkor élményeiket írják, nem pedig a kákán keresik a csomót.

Csak azért írtam, mert tudom olvasod zizz. És ha elolvastad, akkor vond le belõle a tanulságot. Aki nem tud örülni annak ami jó (mindennek van hibája, nem újdonság) és egyfolytában olyan dolgokat próbál keresni ami hiba és azon ugrándozni és vitábamenõen károgni róla, az ne zavarja azokat akik szeretik és élményekkel tele játszanak nap mint nap ezzel a játékkal. Az ilyenekre nem kiváncsi az ide betérõ fórumosok többsége.

A személyes találkozás öröme, most már valóban csalódásba ment át. Tulajdonképpen emiatt is írom ezt. És én nagyon sajnálom ezt.

Csacsi
Sziasztok. ITT találtok egy elég jó kis faq-ot, igaz angol nyelvû, de hátha jól jön vkinek.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Apache00
Ha érdekel vkit, van a twcenteren fennt egy olyan mod, amellyel gyorsabban lehet felhuzni az épületeket (igy nem telik évekbe, mig felhuzol egy nagyobb létesitményt), ráadásul elvileg a squaloron is javit

Kandurex
Rome - Roma miért akartok köztük különbséget tenni? Az egyik ma használatos a másik meg már kihalt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

hzsolt
Hát sajnos a papír térkép és a programban lévõ térkép
több helyen is eltér. Viszont mindkettõn Rome szerepel.
A realism mod-ban tényleg írták, hogy ez náluk javítva van.
Jelenleg az én térképem a papírhoz igazodik, mivel nem vagyok nagy latinos. Róma nevét viszont én is Roma -ként írtam.

Terveim között szerepel a Realism modhoz kapcsolódó
javításokat is feltüntetni.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

AnuluWork
Itt is hibásan van a név: Rome

Az összes többi név a latin változatot takarja. Ha jól tudom már ez ki van javítva: Roma -ra?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Akkor a Brutikkal nem fogom erõltetni a szenátus dolgot. Még ilyet.
hzsolt

Hyperboria

zoli80
+n

zoli80
én kb minden nyolcadik szenátus küldetést csináltam meg mégis csak az én embereim voltak a szenátusba.

hzsolt
3 darabban. A4-es szkennerem van, és 300 dpi-vel szkenneltem.

Methylisocloro
Dél-Amerikában az Amazonas mentén.

Looserke
Köszönöm szépen... Erre nem is gondoltam...

Vissza kellene olvass egy kicsit.Rájöttek,hogy ha odaajándékozod egy ellenfelednek az éppen lázado várost akkor utána egyböl bevonulhatsz veszteség nélkül és lehet keresztelni egyböl.Ez veszteség nélküli és még nyersz is vele egy csomo pénzt.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Looserke
Esetleg kaphatnék néhány tanácsot a nagy városok vezetéséhez?
Én pl. Karthágóval nyomultam és az Egyiptomi városokban állandóan lázadoztak, és kiraktak a városból. A populáció úgy 30000-35000 lehetett. Az akasztást csak akkor lehet "csinálni", ha éppen elfoglalsz egy várost, vagy ha már bennt vagy akkor is???

Egyszer beszéltetek valami amazon városrol az melyik???

Hány részletben sikerült scennelned??😊))

Haxor az egyiptomiaknak van nagy lötávolsága ami azért elég nagy fegyver.És azért gyorsabban lönek mint a lovasijjászok.
És ugya a cataprahtok nem sokat érnek egy osztag egyiptomi pikás ellen.

Szenátussal kapcsolatban. Amikor a Julikkal voltam, jómunkásember módjára minden szenátusi küldetést teljesítettem (alig néhány maradt ki, a görögökkel nem akartam hadban állni). Ráadásúl mindig ügyelve arra, hogy a megszabott idõn jóval belül csináljam meg amit adnak. Tehát pl. 10 kör alatt kellett volna, én 3 körön belül végeztem a küldivel. Nos ennek hatásaként elõszõr egy, majd két családtagom bekerült a szenátusi ranglétra aljára, majd az idõ haladtával õk egyre feljebb kerültek és úgy jó 60 év elteltével (lehet nem is volt annyi sem) MINDEN! szenátusi címet az én családom tagjai képviseltek. Ez több mint durva, ugyanis így ezek az emberkék roham módjára kezdtek el fejlõdni (8-9 management, influence ikonocska) és a pénz dölt, plussz a családtagok fejlõdésének hála a városokban is olyan közrend uralkodott, hogy öröm volt nézni😊

Szóval ez nem rossz taktika.

A nagyvárosok gondjai nem okoznak problémát, ha van egy jobb képességû vezetõ bent és odavaló városi õrség. Így 45000 fõt számláló városaim is jól megvoltak. Karthagóiakkal pl. Igaz volt járvány, meg idõnként kezdtek izgulni a bentlakók, de ügyelve erre hamar alábbhagyott a lázadás kezdete. Fura mód a Karthagóiakkal, alig találkoztam rebellis egségekkel, és ha esetleg lázadtak is volna a városok, akkor nem tolták ki az én egységeimet a városból. Szóval ez jó.
thx nekem már lejött, törölheted

"Egyiptom nem nagy szám a perzsák ellen" 😊
A perzsa lovasságnak nem kell sehova odaérnie mert azok is íjászok csak lóháton és a fáraó íjászokat loose + cantabrian circle formációban szinte veszteség nélkül írtják ki. Egyetlen veszély rájuk az ellenséges lovasság rohama de a cataphractok ezt megoldják

Meg vagyok vele elégedve.