13587
  • Csacsi
    Talán olvasd el a kézikönyvet.

Igen, le kell tölteni a modot a twcenter.net oldalról.
  • Apache00
    Gyertek a Total_War szobába, ha va n kedvetek a Treforton.
    Na pápá
  • Magic Boy
    Lehet mással is lenni indulásnál vagy csak a Rómával?
    Van valahol magyar nyelvü leírás a játékrol?
  • wallen
    Én még nyomom és jól állok. BC235 virágzó gazdaság, Kártágó lenyomva, erős flotta, erős sereg. És a lényeg BÉKE
  • Apache00
    olyat nekm is csinált az elején, aztán elmult. Lehet hogy a patch javitott rajta
  • Waynebacsi
    Most kezdtem el a játékot... Mitől van az, ha ráklikkelek a Senate fülre, akkor kilép a játékból? Thx

Wayne
  • [Jakuza]
    Olyannyira intelligens, hogy 41 evet nem tud hozzadni a 410hez, hogy utana azt allitja, hogy Roma Gotok altali felegetesekor nem leteztek mar a Hunok, meg szerencse hogy a Catalaunumi csata 451-ben volt. :P

""Ugyebár azok a gótok égették fel, akik a Catalaunumi csatában mindkét oldal seregének jelentős részét alkották. És hol voltak akkor már azok a híres hunok? Eltüntek a süllyesztőben."

• Viharlovag
    Az AI tényleg tud néha meglepetéseket okozni. Pl a germánoknak volt egy két csillagos vezérük. Kiküldött 3 osztagot előre, majd amikor elkezdtem őket parittyázni, megtámadott egy lovascsapattal, miközben oda küldtem a triáriusaimat, a másik szélen megrohanta a gyalogságomat. Mivel nem használok pausét, igen csak megizzadtam a győzelemért, de beakadt az egerem gombja, ezért a sok csillagos generálisom nem fordult elég nagy ívben és lekapta őt egy még éppen nem menekülő baltás egység. Bemérgeltem magam és visszatöltöttem az autósavet. Ugyanazok a seregek, de most kicsit az ellenségtől jobbra tettem fel a sajátjaimat. A germánok most lerohanták a parittyásaimat, majd az egész germány sereg rázúdult a fedezetlenné vált balszárnyamra. Én is észrevettem, hogy kicsit lukas arrafelé a harcrend, éppen át akartam csoportosítani, de megelőzött a kis piszok. Így, bár megnyertem a csatát, de igen súlyos veszteségeim voltak.
  • Apache00
    Akit érdekel:

Létrehoztam a TREFORT.NETEN a Total_War szobát :)
  • Dankó
    Sivatagi tevék ijjászok meg a kezdetleges gyalogos egység szép ruhácskában alkotják a fő seregemet és egyben az egyedülit is.
    Most mindenképp lépni kell és úgy hiszem hogy bármekkora veszteség árán is de a karthagóiak utolsó városát be kell vennem és akkor van esély.
  • Magic Boy
    Nincs meg a játék(még most töltöm)!
  • Magic Boy
    ÁÉs a makedónok?
  • zizzenet
    Én amikor iskolásgyermek voltam, azt tanultam, hogy a hunok olyan taktikát alkamaztak az ellenfél ellen, hogy úgy tettek mintha elmenekülnének, erre az ellenfél utánunk ment és belevezették az ellent egy csapdába. És ott lenyilazták az elcsalt embereket.

Valószínűleg, mert valami ilyet örököltünk, mi, az utókor, ez ugyanis az egyik legjobb csajozós technika. Már akinek bejön. Ha én látszólagos takarodót fújok, tapsikolnak a lányok .
  • JLH Fans
    Modom vagy analkul?
    a modban a karthágo elég tápos lett még konyebb mint analkul valoságos kis birodalommal indulsz......
  • JLH Fans
    Igen szenvedek még....
    Afrika ujra az enyém,és Szardinia is meg vmi fos sziget még....
    De Gallia is hadat uzent Ibéria mellett,Meg feltamadtak a vizipok egyipok is mert Alexandria meg Memephis kitakaritása utan nem jutott rájuk több idom....
    Karthágo még a Scipike a masik 2 őt visszafoglaltam.....
    Money jon elég jol mert 4-5 kör alatt a 3 főseregem kb 1/3 ára fogyatkozott.....
    Neked mibol áll a főerő?
    Sivatagi gyalogos tevék vagy konnulovas ijasz? (round shield cav)
  • Dankó
    Tényleg vki még szenved numídiával ezen a nehézségi fokozaton vagy csak én vagyok ilyen mazohista hogy próbálkozok velük.
    Ja egy kis érdekesség az AI hülyeségére vagy éppen arra hogy nem is olyan rossz.
    Mivel egy kőfal van a városom körül, így természetes hogy az íjjász meghatározó itt nekem.
    Egy párszor bele is sétáltak abba csődbe hogy elindúltak a kapu irányába miközben nem volt faltörő kos-uk, merthogy én támadtam meg.
    Ezt el is játszottam vagy kétszer.Egyszer csak nem jöttek.
    Mondom okés szépen csalogatom őket a várfalhoz majd a többit az íjjászok megteszik.
    Kb 5 alkalommal sikerült is majd pedig egyszercsak nem jöttek.
    Ha 10 m-re álltam meg tőlük akkor sem jöttek, cserébe rámküldte a lovasságot és azt a csali kis csapatot jól begyakták.
    Nos ennyit hogy mennyire szar az AI.
    Hogy szakadjon meg most jól jönne ez a butaság a géptöl.
  • Apache00
    Mind a kettöt :)
    Én a szittyát választanám mondjuk
    Most kezdtem megint a kedvenceimmel a punokkal
  • Frankie
    Szittya kampányt kezdjem vagy a brittet? Help :)
  • Apache00
    sajnos nem, de nem volt gagyi azt állithatom mert eredeti alapján kovácsolták, de most már télleg hagyjuk
  • Dankó
    Nos numídia emp/emp fokozaton egyszerűen iszonyat szenvedés de komolyan.Amikor azt írtam hogy a türelem rózsát terem nos jól rábasztam ugyanis rá 2 körrel a római Brutii hát két olyan fullos sereggel lépett parta hogy csak ámúltam bámúltam!!
    Vmi iszonyat nehezen tudtam őket visszaverni,szerencsére van kőfal a két városomon és így vhogy egy oda vissza játékkal annyira megfogyatkozott hogy el tudtam verni.
    Okés eddíg stimm most már csak kisebb seregek küld amik nem jelentenek problémát.
    Akkor jön macedónia majd egy csodálatos húzással megveszi az egyik városomat ami a birodalmam legkeletibb csücskében fekszik.
    Mondom szopjál le egy veder kanmajmot!
    Jó ahogyan növekszik a seregem létszáma egyre kevesebb pénz jön, ugyanakkor a carthagóiak az utolsó városukat vmi írdatlan nagy sereggel védi amikböl időnként ki ki támad kisebbekkel.
    Egyszóval háború a római családokkal,carthagóval,egyiptommal, és macedóniával.
    Pénz nagyon keves a fősereget nem merem elvinni a fővárosomtól nagyon mert állandó támadás van, egy picit kilátástalan a helyzetem de nem adom föl.
    Mellette vagy kétszer keresztelni is kellett egy egy várost mert logikusan lázadoznak mivel nincs pénz a fejlesztésre, de értsék már meg hogy ez fontosabb mint a kúrva templom.Az ő életük is a tét.
    Aki meg nehéz felfogású annak kereszt!
  • Apache00
    Na most már foglalkozzunk a játékkal inkább
  • Apache00
    "A magyar seregek a betörő kunok ellen pont a nehézlovasságukkal arattak győzelmet, merthogy a kunoknak, besenyőknek ilyenjük nem volt. A magyar könnyűlovasságot, meg mikor harcba szállt a szomszédok nehézlovasságával, rendszeresen szarrá verték." - ezt a fatális hülyeséget hol olvastad? Egy Földi Pál könyvben? Csak ugy megmondom neked hogy magyar lovasijász alakulatok a 16.sz-ig voltak a magyar sereben. Tényleg szarok lehettek. Mit gondolsz a határra letelepitett székelyek és kunok kik voltak, lovagok?
    Na de most már leszarom, nem fogok vitatkozni veled mert csökönyös vagy, majd akkor vitatkozok veled ha elvégzed te is a töriszakot.
    De mondom mégegyszer: nem állitottam olyat hogy könnyülovas ijászok nem kaptak volna ki. Ha jol bevált a taktikájuk akkor nem igazán volt vesztes csatájuk. ellenben ha be tudták keriteni öket, vagy lerohanni vmilyen modon, akkor bukták
  • Viharlovag
    A belinkelt képen egy eredeti lamellált vért maradványa van. Igen, ilyeneket hordtak a katonák. Ugyanis ez VÉDETT!! Azt a lovagi páncélt meg, amit átlőttek valószínűleg nem hordták. Mert nem védett... Arról a kísérletről nem született véletlenül fénykép?
  • dronkZero
    Ja, azt tudtátok, hogy a tapasztalat és a külünböző kis arany kard/páncél(amit a kovács, meg a templomok adnak) az beleszámít számszerűleg az egység harcértékeibe?
    +3as kard/pajzs, és 3 aranycsík tapasztalat=+12attack +12defense!
    A kataphraktokat fel lehet túrni 30 fölé... Na megnézném azt a sereget, ami egy pár ilyet megállít...
  • Viharlovag
    Rigómező valójában Nikápoly, a török íjászok valójában a főként közelharcos szpáhik, a győztes janicsárok valójában szétvert menekülők. Amúgy stimmel, valóban legyőzték a francia lovagokat, akik éppen a janicsárok miatt leszálltak a lóról, de előtte még lóhátról az akindzsiket (a török lovasíjászok) úgy szétverték, hogy azok meg sem álltak a török anyaföldig.

Valahogy így keletkeznek az íjász legendák. Iszonyú, hogy egyesek mekkora felületesen odafirkantott baromságokat tudnak leírni és nem is szégyellik magukat amiatt, mert elferdítik a történelmi TÉNYEKET!

A mamelukokat, meg mint leírtam a keresztesek megverték Arszufnál.

De előtte megverték őket kisázsiában is, Antiochiánál is, meg Jeruzsálemnél is. (I. keresztes hadjárat)

A magyar seregek a betörő kunok ellen pont a nehézlovasságukkal arattak győzelmet, merthogy a kunoknak, besenyőknek ilyenjük nem volt. A magyar könnyűlovasságot, meg mikor harcba szállt a szomszédok nehézlovasságával, rendszeresen szarrá verték.
  • dronkZero
    Hát így ilyen formában ne számíts ezekre a népekre, szkíták, meg a makedón/nagy sándori utódállamok laknak a mongolok felé, a keltákat meg briteknek hívják a játékban, és szvsz a civilizált népekhez képest harmatgyengék...
  • Apache00
    te melyik játékrol beszélsz, mert itt nincsenek mongolok :)
  • Apache00
    Képzeld megnéztem, de neked ez hol páncél, szted ilyen vastag cuccost hordtak a katonák?. Én is voltam már ilyen kisérletezésen, és képzeld a tuskora rakott luvagvértet ugy átvitte a nyilvesszö, hogy az beleállt a fába(ez emberen akárhogy is nézem a husba ment volna (ja és nem 5 méterröl lötték)
  • Magic Boy
    Valaki nekem is válaszolna(6903)?
  • Apache00
    igen ez egy jo emlék :)
    de azért voltak más taktikáik is arra az esetre ha nem mennének utánuk
  • Viharlovag
    A magyarázat ne az legyen, hogy igaz, hogy tönkreverték őket, de az íj akkor is mindent átvitt. Amúgy Apache, látom, még arra is lusta vagy, hogy képeket nézegess, mert belinkeltem világosan látható módon, hogy mennyire vitték át a páncélt a nyilvesszők.

#6848 tessék megnézni és utána leírni a hülyeségeket! Vagy linkeld be ugyanezt a képet és írd fölé, mert akkor első mindenkinek látványos lesz, hogy mekkora ökörségeket írtok.
  • Apache00
    nemrossz ötlet :)
  • Árnyvadász
    Én amikor iskolásgyermek voltam, azt tanultam, hogy a hunok olyan taktikát alkamaztak az ellenfél ellen, hogy úgy tettek mintha elmenekülnének, erre az ellenfél utánunk ment és belevezették az ellent egy csapdába. És ott lenyilazták az elcsalt embereket. Vagy rosszul emlékszem?
  • Apache00
    Mellesleg én abszolut nem vagyok nomád párti, de ami tény az tény.
    Sokkal inkább szeretem a lovagi harcmodort, de azt is be kell ismernem hogy öket is szétgyakhatták nomád népek. Pl nézd meg hány keresztes lovagot vertek halomra a könnyülovas mamelukok, vagy gondolj csak a rigomezei csatára, ahol a fasz elbizakodott francia lovagok rohamra indultak a törökök ellen, mire odaérkeztek hogy harcoljanak már 3/4 seregüket elvesztették a török ijászok miatt, a többit pedig halomra verték az elit janicsárok
  • dronkZero
    OFF (utoljára)
    Hogy én ezt miért nem priviben intézem...? :)
  • Viharlovag

955 Augsburg
    1191 Arszuf
    1380 Kulikovó

kérem erre is a magyarázatot
  • dronkZero
    Próbálj meg "igen"-t vagy "nem"-et mondani légyszíves, mert ebből a hozzászólásból nem fogtam fel... :)
    (Ha a válasz "nem", akkor: a 7xx egy CS klán /volt?/)
  • Árnyvadász
    Nadehamár a szkíták... Akkor mi sem egyszerűbb, mint kezdjünk neki mindannyian egy szkíta hadjáratnak és aztán írjuk meg a tapasztalatokat erről... Nos?
  • Árnyvadász
    Ez ütött!
  • Apache00
    "És számtalan magyar esemény, amikor a betörő lovasnomád kunokat, besenyőket, egyéb szedett-vedett lovasnépet a magyar királyi seregek tönkreverik." - abban a magyar királyi seregben még harcoltak ugyanolyan lovasijászok, mint a betörö kunok, vagy besenyök, és nem kis létszámban (olvassál már egy-két arab utazo korabeli leirását)
    Vagy szerinted államalapitás után egyszer csak elfelejtettük a régi harcmodorunkat? Hát nem, csak bekerültek seregünkbe más elemek is. Pl vértes mezei csatában a betörö németeket föként magyar és székely ijászok lötték halomra