Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi a megoldás?
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Nieleen
Nieleen
Timur Lenk
És ismét, a visszaolvasni lustáknak:
Magyarosítás: http://nismaster.fx3.hu/

Wallentinus
Nieleen

Ez az élet nem a fán csüngés.:)
War. War never changes.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Én haxoror a fényességes, a briliáns, az univerzum alfája és omegája földöntúli zsenialitásommal és isteni kreativitásomnak köszönhetõen megoldottam a városok túlnépesedésébõl és kezelhetetlen squalor szintjébõl adódó lázadások problémájának BÉKÉS megoldását!
Egy lázadó nagyvárosom ostroma közben próbaként az összes városomból kivittem a kormányzót levegõzni csupán két kis faluban hagytam bent õket, természetesen a fentemlített városok azonnal pirosra váltottak. Felírtam hogy városaimnak mekkora a lélekszáma majd nekikezdtem az ostromnak és a végén enslave populace-t választottam. Utólag leellenõrizve bebizonyosodott hogy az összes rabszolga egyenlõ arányban csak abba a két faluba teleportálódott amelyekben kormányzót hagytam. A kör vége elõtt még visszavittem a kormányzókat a többi városba és újra a régi morál állt helyre mindenhol így a kör végeredménye: mindenhol béke és nyugalom plusz két falu lakossága elérte a bûvös határt és nem kellett a saját népemet lemészárolnom 😊
Egyfajta központilag elhatározott népvándorlás 😉

Azért, ez az elajándékozom, visszaveszem, keresztelem, már nagyon brutális. 😊
Nekem mondjuk az hiányzik a diplomáciából, hogy nem "díjazza" a progi a hitszegõket. Jó lenne valami statisztika, kik a megbízhatatlanok és ezekkel a program is nehezebbn kötne bármilyen szerzõdést. Plusszban esetleg csökkenhetne a kereskedelmi bevétele is annak, aki szerzõdést szeg. Persze kellene egy olyan diplomáciai menüpont is, hogy háború kirobbantása (mondjuk random 5-10 kör, mire kirobban), mert ugye, okot mindig lehet találni a háborúra, csak elég sokat kell keresni. 😊
Befoglalom az Ír szigetet és fullosra nyomom a városát aztán átpasszolom grátisz egyiptomnak aztán elfoglalom az utolsó afrikai városait
Szegény brittek még nem tudják hogy milyen szomszédot szánok nekik 😛
Röhögnék ha jó sok év múlva mire a módszeres hódításaimmal amúgy majd elérek oda egy bazi nagy Új-Egyiptomot találnék Gallia helyén

. Ezt persze csak a szójáték kedvéért írtam, valójában ennél azért értelmesebb ember vagyok, bizton állíthatom. Jaja, szederjes arcpír = zizzenet. Éles szemed jól kiszúrta, gratulálok, iménti leleplezésed vehemenciája és jelentõsége Moliere-drámába illõ (sajna nincs accent grave-om az "e"-re). Még valami, PC Dome fórum esetében zizzenet = zizzenet. Gondoltam, ennyit segítek.
Találós kérdés, lehet versenyezni: ki lehetek a hivatalos fórumon? Szerintem senkit sem érdekel, mert én sem kutatom a ti alteregoitok...
Drága Árnyvadász, én továbbra sem vagyok csalódott a találkozás miatt (ennyire elégedett vagyok magammal
- ez is vicc volt, érted). Mindössze, erõsítvén állítólagos mesterkélt értelmes ember látszatom, engedj meg felszólalásod, valamint eleddig tapasztalt szereplésed véleményezéseként egy idézetet: "A tisztánlátás sokszor csak a nézõpont megváltoztatásának a kérdése." (Antoine de Saint-Exupéry - látod, az accent aigu leírható, hiszen az éles ékezet megfelel a magyar nyelvben használatos ékezetnek).

Arra gondoltam mi lenne, ha odaadnám ajándékba a görögöknek a Dél-Itáliai városaimat nekem úgy is van bõven észak-afrikában, meg a a Spanyolok (kihaltak tõlem) provinciái is az én kezemen vannak. Így a görögök megerõsödhetnének és lekötnék a Julikat (nyilván ezek után megpróbálnák visszaszerezni a volt városaikat a Juliktól) én meg nyugodtan tudnék a britekre koncentrálni😊
Persze ha kell besegítenék a görögöknek... Erre nem is gondoltam még a játék alatt sose. Sokszor elhangzott már de elmondom: nem semmi mik vannak ebben a progiban! Az ember csak gyõzze kiaknázni. (ugye zizz?)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Tegnap ugyanis kipróbáltam ezt az elajándékozós dolgot.
Szóval, fogtam a nagy várost, odaadtam talán a szeleukidáknak. (helyõrséget persze kivontam elõtte)
Nyomtam a kör végét. Következõ körben az alábbiak történtek:
- a város maradt a szeleukidák kezén. Ez bukás.
- a város fellázadt és azonnal átállt - hozzám. Ezzel meg nem érek semmit.
Függetlenné egyik esetben sem vált 😞
Akkor most hogy is van ez a trükk?
Tudom mert amióta ezt a tisztán lovas harcmodort nyomom csak a szkíták ellen vesztettem csatát õk sajnos ebben sokkal jobbak 😞
Már más fórumban is piszkít a gyerek. Ahelyett hogy játszana, hülye érveivel meg nulla játékidõvel jól megfogalmazott (értelmes ember látszatát keltve) mondatokkal ássa alá a játék értékét.
Remélem az ilyen newby fórumozók megtisztelnek minket azzal, hogy távoltartják magukat a játékosoktól és ha mód van rá és mégis beírnak, akkor élményeiket írják, nem pedig a kákán keresik a csomót.
Csak azért írtam, mert tudom olvasod zizz. És ha elolvastad, akkor vond le belõle a tanulságot. Aki nem tud örülni annak ami jó (mindennek van hibája, nem újdonság) és egyfolytában olyan dolgokat próbál keresni ami hiba és azon ugrándozni és vitábamenõen károgni róla, az ne zavarja azokat akik szeretik és élményekkel tele játszanak nap mint nap ezzel a játékkal. Az ilyenekre nem kiváncsi az ide betérõ fórumosok többsége.
A személyes találkozás öröme, most már valóban csalódásba ment át. Tulajdonképpen emiatt is írom ezt. És én nagyon sajnálom ezt.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
több helyen is eltér. Viszont mindkettõn Rome szerepel.
A realism mod-ban tényleg írták, hogy ez náluk javítva van.
Jelenleg az én térképem a papírhoz igazodik, mivel nem vagyok nagy latinos. Róma nevét viszont én is Roma -ként írtam.
Terveim között szerepel a Realism modhoz kapcsolódó
javításokat is feltüntetni.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Az összes többi név a latin változatot takarja. Ha jól tudom már ez ki van javítva: Roma -ra?
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Akkor a Brutikkal nem fogom erõltetni a szenátus dolgot. Még ilyet.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Én pl. Karthágóval nyomultam és az Egyiptomi városokban állandóan lázadoztak, és kiraktak a városból. A populáció úgy 30000-35000 lehetett. Az akasztást csak akkor lehet "csinálni", ha éppen elfoglalsz egy várost, vagy ha már bennt vagy akkor is???
És ugya a cataprahtok nem sokat érnek egy osztag egyiptomi pikás ellen.
Szóval ez nem rossz taktika.
A nagyvárosok gondjai nem okoznak problémát, ha van egy jobb képességû vezetõ bent és odavaló városi õrség. Így 45000 fõt számláló városaim is jól megvoltak. Karthagóiakkal pl. Igaz volt járvány, meg idõnként kezdtek izgulni a bentlakók, de ügyelve erre hamar alábbhagyott a lázadás kezdete. Fura mód a Karthagóiakkal, alig találkoztam rebellis egségekkel, és ha esetleg lázadtak is volna a városok, akkor nem tolták ki az én egységeimet a városból. Szóval ez jó.

A perzsa lovasságnak nem kell sehova odaérnie mert azok is íjászok csak lóháton és a fáraó íjászokat loose + cantabrian circle formációban szinte veszteség nélkül írtják ki. Egyetlen veszély rájuk az ellenséges lovasság rohama de a cataphractok ezt megoldják