13587
  • Fritz Von...
    Nekik van. De a gyalogság (mivel lándzsás) közelharcban nem sokat ér. A lovasság nem lenne rossz, de azzal is csak kivégezni szabad a menekülőket. Sehol nincs olyan gyalogságuk, mint mondjuk a Desert axeman (pedig sz sem olyan erős).
  • Magic Boy
    jól írod annyiban módosítanám,hogy az örményeket mindenképpen támadja,be,mert,ha hagyja fejlődni akkor esélye se nagyon lessz ellenük!
  • Gábor
    Köszönöm!
  • JLH Fans
    Thx és később lesznek női hadvezérek is?
  • haxoror
    "harcos nőciket" második és harmadik szintű Api szentélyekben lehet képezni :)
  • haxoror
    Scred Band = Sacred Band
  • haxoror
    Nem nekik vannak azok a Scred Band phalanxaik meg lovasságuk?
    Elég jónak tűnnek...
  • haxoror
    Így van
  • haxoror
    Ja, és nagyon-északon a szkítákat csak később éri meg betámadni amikor már kezd összeomlani a gazdaságok és a csapataik nagy részét átvitték a nyugati frontra mert ugyan azt a harcmodort csináljáj mint te csak sokkal jobbak :D
  • haxoror
    6-8 szakasz persian cavalry és 4 szakasz cataphracts legyen csak a seregben (később persze több) és ugyan úgy mint a szkítákkal. Később lesznek elefántok de én soha nem használtam őket. A persianok lenyilaznak mindenkit a cataphractok meg lenyomják az ellen lovasságát, de csak akkor ha támad ÉS eltávolodik a gyalogságától. Ha egy ellenséges egység fehérre vált és menekülni kezd rögtön rá kell küldeni a legközelebbi egységedet (ha nincs más akár egy persiant közelharcra kapcsolva) a lényeg hogy ne nyerje vissza a morálját és ne álljon csatasorba megint. A gyalogos elitíjászokat (pl. fáraó íjászok, chosen archer) meg loose formációba és cantabrian circle-be rakot persianokkal kell lenyilazni, a közelharc szinte biztos bukta (vh/vh-n)

Startnál megéri azzal ami csak van Susából lerohanni Seleuciát, északon pedig Phraaspát (ha szerencsésnek érzed magad mehetsz rögtön tovább az örményeknek :) Aztán be kell állni fejlesztésre és a terjeszkedést már elit csapatokkal nyomni.
    Nekem bejött :)
  • Magic Boy
    Nálam csak setup\data\data\Banners van!
  • Pluskast
    Srácok egy kérdés. Ugye a realism 4.0 mod még nem jött ki igaz?
  • Yossarian
  • Magic Boy
    Mit?
  • Yossarian
    Magic, nezd mar meg lecci! :)
  • Magic Boy
    http://nismaster.fx3.hu
  • Yossarian
    van
  • Yossarian
    tegye már meg vki, hogy megnézi, van-e az első CD-n setup\data\data\editor mappája. Az újra letöltött CD-n sincs és ezzel a hibával leáll a telepítés...
  • badoer
    es egy láma kérdés:magyaritas van vagy nincs?
  • badoer
    ziiizzzz szia.megoldotod a gond.ez csk a kezdolapon van.maga a játek hibatlanul megy.
  • Magic Boy
    Nekem is az volt(abba is hagytam gyorsan!)!
  • Gábor
    Amúgy pártus pártiak magyarázzák el nekem,hogy hogyan kell velük játszani! Vhogy nekem a gyalogság hiánya fájó pont.
  • Gábor
    Nem mennék bele, mivel nem vagyok töri szakos, és nem akarok baromságot beszélni, de szvsz nem a szkíták mászkáltak akkor és ott, hanem esetleg a szarmaták.
  • Gábor
    Szeleukidák a legjobbak. Szvsz természetesen.
  • JLH Fans
    Igen mondom nekem még egy kicsivel jobb de ugyanaz...Amugy full max felbontáson huge egységmérettel is fut mint a gép,tüzesnyilnál meg...
    MOndom 10 perc helyett lazán min 1-1,5 ora egy csata.....Nagyon idegesitő hogy 5 percig meg se mozdul a kép,irányitani se tudom,áhhhh....Főleg hogy most szkitákkal vagyok és probáltam elég hatékony lenne a tüzes nyil és csak azért szopok csomo cstában mert alapban nem lőhetek soha ,mert akkor 5 évig se fejeznék be egy short campaignt.....És azzal kapcs is csak imadkozhatok hogy a gép minél ritkábban használjon,,
  • Magic Boy
    Na hátha a pach majd segít!
  • Yossarian
    Nekem 9600XT-m van és nekem is gáz a tüzes nyíl, de csak az. És emléxem, hogy a demóban a tüzesnyilak becsapódási helyén nyrancssárga lapok jelentek meg. Gondolom a javítás nem sikerült tökéletesre... :(
  • Magic Boy
    No azért a lovasságuk se kutya!
    Na de kezdek rájönni,hogy igazad van,mert a veszteségeim nagyrészét általában a saját elefántjaim okozzák!
  • Dns5000
    akademiat meg a fejlesztett valtozatai, milyen bonuszt adnak?
    azt ertem, hogy jobban muxik tolle a varos de ez miben jelentkezik? order bonusz? kevesebb korrupcio? Irni nem ir %-ot, meg nem is vettel eszre, hogy ezeken segitene. De akkor meg mit csinal az akademia?
  • Fritz Von...
    Lehet, hogy Karthágó jó. Ha valaki arra vágyik, hogy minden csatát levezényeljen úgy, hogy nincs vesztenivalója, akkor menjen azzal. Én is kipróbáltam, de az elefántokon kívül más értelmes egységük nincs. Az elefántokkal meg mindig nyersz, úgyhogy tök unalom...
  • Fritz Von...
    Nekem ennél egy fokkal jobb gépem van, de nekem is beszaggat a tüzes nyílnál. Bug lehet....

• Apache00
    És mi közük van a szarmatáknak a szkitákhoz?
  • Apache00
    Ezt remélhetöleg javitani fogják. Nekem azért annyira nem brutál lassu (legalábbis eddig), hogy élvezhetetlen lenne miatta. Ennek lehet hogy az az oka az Xt kártya ujjabb, és bár a te radeonod gyorsabb, mint az én 9600asom, de valszeg több ujitást tartalmaz (különféle ujabb effektek lekezelését) Bár lehet hogy hülyeséget mondok, de én csak erre tok saccolni
  • JLH Fans
    De az a poén hogy amugy nem szaggat be csak a tüzes nyilvesszőknél de akkor annyira hogy az valami hihetetlen brutál....
  • Apache00
    Sztem majdnem mindenkinek beszaggat, legyen akármilyen jó gépe. Igazándibol csak azt tudod csinálni, hogy elviseled, aztán remélhetöleg a következö patchben javitanak a gépigényen is, vagyis jobban optimalizálják. Amugy a radeon kártyával rendelkezök többet panaszkodnak a játékra, ugy látszik azokat nem annyira szereti a játék. Nekem pl rengetegszer fagyizik a játék a menüben, sztem ez is a videokártya miatt van (9600xt)
    De talán van egy másik esély is arra, hogy javuljon a dolog, most jött ki az uj driver a radeonokra(catalyst 4.10es), amiben állitolag egy csomo ujitást csináltak, és mégjobban gyorsitja a kártyát. Én már telepitettem is, de azota még nem jáccottam a játékkal, ugyhogy nem tok véleményt mondani. Majd most hétvégén letesztelem. Sztem mindenképpen rakd fel, mert csak elöny származhet belöle.

U.i.: Ne szojjá be öcsisajt :), nem is lassuak az Xt kártyák ,pláne nem egy 9800Xt (seggemet verném a földhöz ha egy olyanom lenne)
  • JLH Fans
    Van meg egy nagyon nagy problámám....Baromi jo a gépem ramom nem sok van de azért megteszi (512MB DDR) meg 9800as Radeon card,szoval maxon is futnia kéne......Ehhez képest....még közepes felontáson is ahogy kilő vki pár tüzes nyilvesszőt olyan tetü lassu lesz mintha XT vel tolnám,oda a jateékémény 3 oraig tart egy csata 10 perc helyett komolyan már ott tartok bármennyire szeretem uninstallálom a rákba....Van esetleg vkinek vmi megoldási ötlete?
    Örömmel venném......Ti még nem tapasztaltatok ilyet?
  • Yossarian
    Uninstalláltam a játékot, mert a leguccsó mod nem jött be. Telepíteném újra, erre van egy rakás fájl, amit nem tud olvasi. Emulált CD, próbáltam több emulátort is, de ua. Találkoztatok már ilyennel?
  • JLH Fans
    eddig is be volt nalam jelölve ki hol kezd meg leirás is volt,sőt eddig még azt is odairtak hogy hard/very hard easy vagy medium a nehézsége a kiválaszott népnek és stratégiat is irtak hozzá sajnos ez most eltűnt....:(:(
    De legalabb szkitákkal lehetek nem szarmatákkal.....Viszont harcos nőcijeim továbbra sincsenek,a vezéreim meg a seregem is férfiakbol állnak.....Vagy majd csak lesz később?
  • haxoror
    A másodiknál a választóképernyőn minden nép be van jelölve a térképen a saját színével így látni hogy startnál melyik tartományok az övék pont úgy mint a római családoknál, mindegyikhez van leírás magyarán sokkal szebb az egész.
  • Grrrrrrr
    Az egyik 130 KB, a másik 1,13 MB. Elég nagy a különbség.