PlayStation3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a konzol warez még ebben a tekintetben is bugyutább, modchip/firmware, betolod a lemezt oszt kész. még csak filekat sem kell cserélgetni
PS3 232GB, ID: Predator0 A világgazdaságnak LOÁLdozott.
És nézz meg egy 2 -4 magos procis PC-t, ahogy befagy elvileg többmagra optimalizált játékok futtatásánál. Ehhez képest a cell, pontosabban az SPU-k nyakába odarakták a viszonylag fejlett fizikán kívül, a particle effekteket, az AI-t, a hangot, és ráadásnak post effekteket, stb. olyan dolgokat, amit nem is a CPU-val szoktat csináltatni manapság.
Lehet mondani, hogy persze, mert az RSX nem olyan erõs, csakhogy ez csak részben igaz. A cell bevonásával ugyan némileg csökkenteni lehet az RSX terhelését, de csak némileg. Sokkal fontosabb, hogy a post effektek a cell bevonásával sokkal jobb minõségben valósíthatók meg. Szal kevesebbet vesz le a GPU válláról, mint amennyi extrát hozzáad, a végeredményhez. Ilyen szempontból az RSX továbbra is szûk keresztmetszet maradt, de szerintem itt még várható némi elõrelépés majd az optimalizálásnak, trükköknek köszönhetõen.
A lényeg viszont az amit írtam a korábbi hsz-ben, nem az a fontos, hogy az AI, vagy az MP3 dekóding milyen kis számolást igénylõ feladat, hanem hogy erre a kicsi feladatra az SPU-k tökéletesen megfelelenek, a viszonylag erõsebb, de kevesebb batár mag, meg a sok taszk váltásba rokkan bele.
Másrészt 30 botnál, azért az AI futtatása sem olyan egyszerû feladat, pl mi van ha összeütköznek, a pályán, hogy kerülik ki egymást, hogy nem szorulnak be pl. egy szobába? Hatalmas számolási feladat, tele elágazásokkal, vagy is olyannal, amire azt mondták a jólértesült kóderek az elején, hogy az SPU gyakorlatilag nem rendelkezik még csak utasítással sem hozzá! Márpedig ilyet, hogy valamelyik NPC beszorulna valahova a KZ2-ben nem nagyon látsz!
A KZ2 tényleg megvalósíthatatlan lenne ilyen minõségben még PC-n is, pusztán csak mert nincsenek 6-7 magos procik!
És ez igaz a többi újabb belsõs exkluzív PS3 játékra Uncharted2, Resistance2, Ratchet, stb.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
köszi
szerintem csak amig nem lat benne penzt, addig nem fog semmit sem csinalni
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Sokak szerint GeoHot is csak egy babu a marketing sotet vilagaban. En mar ugysem hiszek el semmit 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
érdekes Geohot hozzáállása....Megtalálta az exploit-ot, közzétette,majd hírtelen elállt a továbbiaktól...Most vagy az van,hogy beletört a bicskája, és evvel a lépéssel kvázi mégis hero lett, vagy csak egyszerûen rájött,hogy ehhez még temérdek idõ kell és inkább odadobta a többieknek....
ráadásul ahogy nézem a kommentjeit azt írja,hogy a 2.4.2-es szofttal mûködik de "szerinte" megy a többivel is....Miért?!? nem tudta kiróbálni?!?!? miért csak avval próbálkozott?!!? ráadásul, ha jól értelmeztem linuxos gép kell hozzá, és a game os-t most sem tudja basztatni....
szvsz eljutott egy alacsonyabb szintig,de vmiért kiszáll....ez olyan mintha iphone-on a blackrain képe megjelenne,de a cydia már nem menne fel.... félmunka..nem érsz vele semmit.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
mondjuk úgy,hogy azért "only possible on ps3" mert a másikra nincs brigád aki beleprogramozná, PC-re meg nincs az f*sz aki pusztán 12milló torrentletöltés fejében bevállalná...
mert hiába építenek quad sli-s 4 magos gépeket a fanok,ha nem képeznek vásárlóerõt.
Haverok, Buli, Fight Club!
Haverok, Buli, Fight Club!
Még egy utolsó nosztalgiát idézõ kérdés: Játszottál Street Fighterrel Megadriveon? Ütés/rúgás közt váltás a start gombbal megvan? 😄DD Mennyire kemény volt 😄D
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
Hát igen, ez a tuskó AI elõször is eldönti, hogy lát-e téged, vagy pl. a társadat (ha háttal áll nem lát) aztán eldönti, hogy eltud-e találni, ha nem akkor utánad megy, vagy elbújik. Ha utánad megy, akkor csinál egy útkeresést a 3D pályán. Sok játéknál simán el lehet bújni úgy az AI elöl, ha felmész a lépcsõre, itt nem. Aztán ha a közeledbe jut, el kezd támadni, fegyver, gránát, közelharc. Ha túlerõvel találkozik visszavonul és mindenki elbújik, taktikát váltanak. Ja és mindezt, hogy van akár 30 csákó is a képernyõn.
Ja és mindezt az SPU-n, amirõl még a "jónevû" programozók is azt próbálták elhitetni, hogy egy felturbózott vektor proci, alapvetõen lebegõpontos mûveletek számolására.
Talán nem egy hihetetlenül bonyolult feladat, azonban ha van egy kis procid ami ráér csak ezzel foglalkozni, akkor nem kell a nagy magodba állandóan ki be töltögetni ezt a feladatot. Márpedig a ki be töltés esetleg több idõt visz el, mint maguk a mûveletek. Ha csak 2-3 magod van, akkor még is kénytelen vagy megtenni, ha van 6 akkor meg folyamatosan max sebességgel tudod pörgetni a rendszert.
És ugye vegyük figyelembe, hogy az ûberfaxa etalon COD sorrozat gyakorlatilag egyáltalán nem rendelkezik azzal a fícsörrel, amit mesterséges intelligenciának hívunk.
További jókedvet kívánok, de amúgy áruld már el, hogy mi ilyen vicces?
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De mondjuk a bayonetta még ott is akad ahol egyedül vagyok egy szobában...az mér kicsit erõs!
Hamár bayonetta:
PS3 Version of Bayonetta Getting Update
One complaint from PS3 players have been that Bayonetta has long loading times. This upload will offer the option to install the game directly on the PS3's hard disc drive.
The update will be available starting January 28.
Jajjmamám 😄D A mesterséges intelligencia egy lövölde (vagy bármilyen) játékban 😄 Az aztán dolgozik ezerrel, csoda, hogy nem ég le tõle a gép 😄D
KZ2 bõven jobb technikailag, mint az U2, ennyi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
shaken, not stirred
A lényeg, hogy megtaláltam a 2009-es GDC elõadás anyagát, amit a Guerilláék tartottak a KZ2-rõl. Az a szitu, hogy a cell SPU-jait teljesen általános prociként használják, marha sok feladatra, márpedig a piacon jelenleg nincs olyan platform, ami 3-4 magnál többet tartalmazna, ráadásul ezekre, a párhuzamos többszálú mûködésre sem optimalizálják túlzottan a programokat, így a plusz magok 30-40% plusz teljesítményt jelentenek csak max.
Ezek a PS3 játékok viszont úgy lettek megírva, hogy 6-7 cell magon párhuzamosan fussanak a feladatok, AI, fizika, particle effektek, hang, grafika stb.
Felbuzdulva a dolgon nyomtam egy sor KZ2-õt. A dúrva az volt, ilyen technikai szemmel nézve, hogy milyen flottul megy minden egyszerre, iszonyat robbanások, szanaszét szakadó dolgok, szkriptelt animációk, ahogy pl. az egyik bajtársunk segít a másiknak, közben az AI dolgozik ezerrel, mindezt egyetlen megakadás nélkül, stabil framerate mellett, belassulás nélkül.
Mellesleg a prezentációban volt, hogy igazából semmi varázslat nincs az egészben, nem optimalizálták agyon a kódot, nem kellett semmi vudu varázslatot alkalmazni, meglehetõsen egyszerû, alap módon hangolták össze az egyes kis programocskák mûködését, amik az SPU-kon futottak. Azonban elõtte meg kellett tervezni az egész mûködést.
Mellesleg szerintem a KZ2-ben talán nem is a grafika, hanem az AI a legdúrvább, és valójában elég bonyolult, rengeteg mindent figyelembe vesz, és ez is az SPU-kon megy, mint egy általános célú magon! A KZ3 valszeg fõleg grafikában fog javulni ehhez képest, mert még mindíg rengeteg lehetõség van.
A cell tényleg egy vadállat, egy hihetetlen jó architektúrában!
Chris: összes puzzle darabot megszerezted?
Mégis reagálok 😄 Ki az a "mindenki"? Mert én speciel tényleg Megadrive-ra szavaztam és szívtam, mert nemcsak a multik voltak gyengébbek, de a SNES kínálata sokkal-sokkal jobb volt.
Mindenki el tudja dönteni, melyik exkluzív címeket kedveli jobban, melyik irányítóra áll rá a keze stb. Ne más döntsön helyetted, hanem Te, mert Te fogsz vele játszani (vagy te fogod méregetni az FPS-t h legye mit beírni a fórumra). Ha meg valakinek más van, akkor legyen vele boldog.
A multiplatform címek összehasonlítgatásáról meg annyit, h személy szerint nem nézem nulláról a tv-t, hogy meg tudjam számolni a pixeleket… hála az égnek nem vagyok akkora sasszem, vagy csak pont leszarom. A hangulat a lényeg, nem a HD. Tõlem lehet 800szoros élsimítás is, ha nincs lelke. Ha valakinek arra ál fel, az õ dolga. Mindenkinek más az ízlése és ezt el kell fogadni nem pedig egymást meggyõzni. (A multik döntõ többsége amúgy is kuka.)
Ha biztos vagy magadban, nem számítanak a többiek. Ha senki nem vett volna ps-t én akkor is ezt vettem volna, mert ez jön be.. nekem.. nem akarok senkit meggyõzni, h neki is ez lesz a jó és a másik egy szar. De szerintem a topik se errõl szól.
leegyszerûsített, kevés taktikát igénylõ fragfest,ami az évek folyamán megragadt egy szinten....nekem a cod kb a 2000-es évek quake 3-ja vagy UT-je...árkád run& gun...több éve nevetséges szervertechnikával.... rossz nézni,hogy van olyan haverom aki minden mást leszaroz,mert nincs esze gondolkodni....minden játékban gyakorlatilag csõdöt mond,mert nyitottabbak a pályák....
Helyes megállapítást tettél a #71546 végén.
szerk: LOL! Most jut eszembe, hogy az a GTAIV teszt idején vett gép volt amit aznap este láttál nálam amikor eljöttél 😄 Egész jól trükköztem nem? 😄D
Ne részletekbe nézd a teknót ami benne van, hanem azt, hogy AZ MIND benne van...ez se gyakori. Sõt már-már technikai bravúr. Fõleg úgy hogy egy játékot (nem is rosszat) hivatott kiszolgálni és nem egy benchmarkot. Fõleg úgy hogy két év alatt turbózták fel az amúgy se ronda U1-et (sõt valahol azt olvastam hogy újraírták az egészet).
Ha nem ragadnál le a részletekben és az egészét néznéd, akkor talán megértenéd hogy nem piti amit letettek az asztalra.
Teknó innovációval meg várjad mondjuk a RAGE megatexturáit (reméljük a játék is jó lesz, nem csak teknódedó bemutató)
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Baszki, triple buffering már évek óta van.
SSAO -> körülnézel pár fórumon, otthon ülõ egyetemisták is hoztak ilyen szintet simán.
Hang -> szintén volt ilyen szintû megoldás már jópár játékban.
KZ2 shadingje sokkal jobb technikailag. Ennyi.
De nézzük is, a marketing szövegen kívül, milyen technikai újításokat tud felmutatni? Semmit. Szép az art direction -> szép a játék. Na de álljon meg a nászmenet, technikailag nem kiemelkedõ.
shaken, not stirred
and while most implementations on console are accompanied by some artifacting, it's very minimal in Naughty Dog's implementation.
(értjük...ez lófaszse, ahogy a többi is csak "semmi extra")
Gondoltam még érvelek de aztán megláttam a trollkodást megint.
"Húú, triple buffering, fasza."
"Ez jópofa dolog, de szintén, semmi extra. "
"Crazy? Hehe, persze..."
/ignore mert egy faszparaszt vagy
Eddig a 19 közül a legszebben szóló sacd kiadványom. <#taps>#taps>
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Az egész szöveg arról szól, srácok gyenge a gpu, dolgozzunk cpu-n.
Mindenki az iparban SSAO-t használ, 15kismillió különbözõ implementációval, nehogymár az érdekes legyen.
"Uncharted 2 is more ambitious. It aims to eliminate GPU idling and to maintain v-sync; effectively Naughty Dog wants to have its cake and eat it. Instead of flipping between two frames, it employs triple-buffering, holding one frame in reserve. Rather than produce a torn frame, it'll display the reserve frame instead."
Húú, triple buffering, fasza.
Naughty Dog also used the SPUs to add physics to the sound so things occlude properly. That means that if you're behind a door, the sound will reflect that. Effects will sound different depending on where your character is in relation to the source. "All that math is done on SPUs to immerse players into the environment," he said. If you have a surround-sound setup for your PS3, this could very well be your new showcase title.
Ez jópofa dolog, de szintén, semmi extra. Régebben is tudták számolni, most is tudják. De szintén túl van értékelve kissé...
The ability to use the RSX
Crazy? Hehe, persze...
shaken, not stirred
kivonatolom neked hogy mi az a "lófaszsincs benne teknóban"
You can play the entire game without loading. We don't require an install. We're doing all the post-processing effects on the SPUs
The ability to use the RSX
Naughty Dog also used the SPUs to add physics to the sound so things occlude properly. That means that if you're behind a door, the sound will reflect that. Effects will sound different depending on where your character is in relation to the source. "All that math is done on SPUs to immerse players into the environment," he said. If you have a surround-sound setup for your PS3, this could very well be your new showcase title.
We had a pretty good AI system on Uncharted, but we wanted to have more
Digital foundry tech analysis:
Shadowing and motion blur have seen big, big improvements. HDR effects appear to be in. Lighting looks superb too. Take a look at the beginning of the co-op video, where Drake passes through a shadow – there's no simple flip between light and dark on the character, the effect is graduated as he passes in and out of the light. Just as it should be... Just as it isn't on a great many console games with rudimentary shadow models.
The screen space ambient occlusion effect (SSAO) is clearly in evidence and while most implementations on console are accompanied by some artifacting, it's very minimal in Naughty Dog's implementation. Character animation also appears to be hugely improved over the first Uncharted outing.
Uncharted 2 is more ambitious. It aims to eliminate GPU idling and to maintain v-sync; effectively Naughty Dog wants to have its cake and eat it. Instead of flipping between two frames, it employs triple-buffering, holding one frame in reserve. Rather than produce a torn frame, it'll display the reserve frame instead.
the Naughty Dog tech once again comes out on top, effectively sustaining its 30FPS frame rate with no issues. Indeed, if anything, the game seems to be running smoother than ever.
So, Digital Foundry's long-standing love-affair with Naughty Dog continues unabated. Thus far, the game's tech has aced every conceivable challenge thrown at it.