PlayStation3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Izé, a játék minõségét nem kérdõjeleztem meg, biztos fun, meg immersive (engem az elsõ sem fogott meg, sem látványban, sem játékban), én ezt a hûdejó technikailag dolgot nem értem (azt inkább mondanám a KZ2-re). Szép-szép, de az inkább köszönhetõ az art directoroknak, mintsem a programozóknak 😊 .

shaken, not stirred

Szvsz 3 hónapon belül már az extrákkal megspékelt costum FW is kint lesz. Direkt MKV lejátszással, DVD/BD függetlenítéssel.

MoLc
MW2 multimókát kedvelõk vegyenek fel ! 😊

1. PS3 tulaj vagyok lassan 2 éve és nincs boxom. Nem a két platform miatt akarok anyázni, csak megkérdeztem, mi a fene tetszik rajta.

2. Technikailag tényleg nincs. Sok helyet foglal a game, kb ennyi, de ha kivesznek belõle egy pályát, akkor az simán menne akár boxon is, pc-n meg mégkönnyebben. Ennek a szövegnek nagy része marketing, ez kb nagyon nyilvánvaló. Megfelelõ beleölt munkával, és optimizálással gond nélkül elérhetõ lenne ez a színvonal.

3. Nem trollkodok, csak kérdeztem. Én nem látok rajta semmi extrát, semmi olyasmit ami a ps3 platformhoz kötné.

4. Nem olvastam, látszik rajta.

shaken, not stirred

gazgoblin
"de technikailag lófasz sincs benne"

ezt hol olvastad?

én csak ezt találtam

Most akkor a médiarizsának és a szememnek kell hinnem, vagy a te trollkodásodnak?

ide várom a válaszodat

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

Alien!
mondjuk csak annyi van benne,hogy beteszed a lemezt, és végiglöknek a játékon megszakítás nélkül, folyamatosan váltakozó dinamikus kameranézetekkel....

btw érdekes hogy geohot gyak félmunkát végzett.... csinált is vmit meg nem is...
ez még b*szott messze van a backup-októl...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

A lényeg itt van, hardveres módosítások is kellettek. Ha tisztán szoftveresen meg tudták volna oldani, akkor teljesen oké, de így ki a fenének van kedve beleturkálni a gépbe?

Bár mondjuk itt nincs meg az a para, hogy minden 3-ik gép elfüstöl.

Amúgy nemtudom mi a fenének vagytok oda a Uncharted 2-ért, szép az art direction, meg jól néz ki, de technikailag lófasz sincs benne, ami túlmutatna a x360 és pc csúcsjátékokon (ergo értelmetlen az it's only possible on ps3 szöveg).

shaken, not stirred

Alien!
jó kis lista ez...csak az a gond,hogy ezek "csak" szép játékok....

legszebb autós: GT5
legyszebb platform: Ratchet/LBP
legszebb fps: KZ2
legyszebb tps: U2

generáción belül...sztem egyértelmû....

btw a sonyban azt becsülöm,hogy rizikós dolgokat is bevállalnak...Én pl nagyon örülök a MAGnak is....rétegjáték, nem is lesz olyan népszerû mint a noob-multi Cod széria, viszont egy teljesen új feelinget kaptam a bétában ami miatt k*szottul várom már....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

DanielT
"btw evvel kb meg is értetted,hogy a kezdõ botladozás ellenére is miért tartom sokkal többre a PS brandet ebben a generációban (is) mint a másikat..."

Mit kellett ezen szerinted megértenem? Én is így vagyok vele. Szar kezdés, ultraszar folytatás és borzalomszar további folytatás után újra a Ps a megkerülhetetlen platform és mint eddig is, a játékok döntöttek, a tuti fejlesztõk még mindig Sony zászló alatt vannak és odateszik magukat.
Smithie
<#eljen>

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Alien!
"Pontosan. És mellettük a mûvészzsenik is. A Sony pedig teret ad nekik, ebbõl születnek a jó dolgok."

tehát akkor én játékosként melyik cég gépével járok a legjobban?!? Avval amelyik 15 év alatt kiépítette a piac kvázi legjobb fejlesztõstúdióit ontva magából az egyedi játékokat és persze megjelenik rá majdnem minden más játék is ami a konkurenciára(3rd party)....

btw evvel kb meg is értetted,hogy a kezdõ botladozás ellenére is miért tartom sokkal többre a PS brandet ebben a generációban (is) mint a másikat...

gazgoblin
"minden PS3 tulaj hirtelen maximális Pécé gémer lesz"

szerinted mi a reálisabb magyarországon: az hogy több embernek van PC mellé konzol vagy az hogy az embereknek nincs PC a konzol mellé?

Inkább az az érdekes hogy te ilyenkor hirtelen anti-PC gémer leszel.

"tehát ott a helyük az MS ex felhozatlán"
Sõt még több box fogyna ha ezek a címek VALÓBAN exkluzívok lennének...helyette viszont megy a PC warez (sajnos)

Lényeg hogy addig nem exklu amíg kijön más platformra is....ennyi erõvel az FFXIII is PS3 exklu

Totti5
Viszont nincs PS3ra, bár mindegy, amikor ez a téma minden PS3 tulaj hirtelen maximális Pécé gémer lesz, nade tényleg mind1. Ezek a játékok 360ra készültek, ott promozzák, onnan jön majd az eladás jelentõs része stb stb... tehát ott a helyük az MS ex felhozatlán.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

gazgoblin
uccsó pár hsz már izlések és pofonok vita...

mass effect meg a splinter cell multiplatform...hiába lesz ESETLEG álleejtõs akkor is rajta a bélyeg hogy nem a boxra irták kizárolag.

Mindketten pontosan tudjuk, hogy világméretû összehasonlítás nincs és nem is lesz, mert a világpiacot senki nem méri. De azt is tudjuk, hogy az NPD és a Wedbush Securities neve garancia a megközelítõ(!) hitelességre, tehát a globális viszonyokra vetítve az arányosság a kulcsszó. Te eredetileg meggyõzõdve állítottad (nem tudom mi alapján), hogy egyre inkább a PS3 szoftverekbõl adnak el többet, ez a cikk pedig hiteles forrásokból származó tényeket közöl, nem ellenérvet. Azokkal meg továbbra is elég nehéz vitatkozni.

Papesz

NEXUS6
Akit a hadonászós játék érdekel, annak már mindnek Wii-je van!
Szerintem😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Hát ebben nagyjából egyetértünk.
Azonban lassan a PS3 is lecsúszik abba az árkategóriába, hogy az átlag pécés emberke elgondolkodjon a megvételén, a játékok is jó árban vannak már, akciósok, használtak pláne. Egyéb szolgáltatások meg világelsõk.

Én nem zárom ki, hogy vannak õszinte érdeklõdõk!
Épp azért mert a PS3-PC kombó szerintem is, ami a legtöbb lehetõséget adja.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Totti5
GeoW, Ace 6, PGR, ha már kérded😊 persze ez volt akkor, most UC2. A KZ2 is szép, de az UC2 mellett most nem tünt egetverõnek és persze a GT5 is ott van a toppon.

DanielT
Melyiknél van Uncharted effektus? Vagy Killzone 2 effektus? Esetleg GT... hogy meglátod és besz@rsz konkrétan, mert azonnal tudod, hogy az valami extra, valami plusz...

Errõl beszélt Alien, erre írtam ezeket, nem kell tételesen védeni... a védhetetlent 😄

Az Ace Combat ilyen például, amikor megpillatja az ember elõször az átvezetõket.
Totti5
Mass Effect 2, Splinter Cell, Alan Wake, Halo Reach, Fable 3

könyörgöm csak azt ne mondjátok hogy semmi sem jön rá idén, amikor semmivel sem gyengáb ez a lista mint a PS3 GT, GoW, HV

Totti5
Too Human jó lett és nagyon szép is volt, sõt kiemelkedõen szép emlékeim vannak róla. Pinata egész népszerû lett. Banjo egy kupac trágyalé. Crackdownnak sincs szégyenkezni valója, nem értem miért van alul értékelve, persze only multi, de ott ott van a szeren.

gazgoblin
nameg a Natal-ra is fejleszteni kell!

NEXUS6
Csak Alien válaszát tudnám idézni.

Meg hogy az Unreal nem a legjobb, csak a legelterjedtebb multiplatform motor. Asszem ráadásul ma már akár ingyen is letölthetõ a fejlesztõje!

Mellesleg az utóbbi idõben a M$ látványosan leépítette a maradék szoftvergyártó kapacitását is, amivel gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy jó minõségû exkluzív programokat adjon ki.

Totti5
PGR4 - gyönyörû
Ace Combat 6 - fotoríl
Gears of War 1-2 - GeoW 1 volt az elsõ nextgen eresztés, akkoriban a legbrutálabb graffal, GeoW2 is ott van a szeren ugyan úgy
Fable 2 - igazi mesete, gyönyörûen megvalósítva, nagy területekkel
Forza 3 - GT mellett a legszebb autós játék
Mass Effect - egyértelmû...
Dead Rising - sok sok, nagyon sok zombi, tereptárgy és teknóban sem utolsó

DanielT
"Vagy a Sonynál dolgoznak a legnagyobb kóderzsenik?!!?!"

Pontosan. És mellettük a mûvészzsenik is. A Sony pedig teret ad nekik, ebbõl születnek a jó dolgok.

Az MS nagyon rossz politikát folytat, legalábbis nem olyat, ami nekem tetszõ, igényes, eredeti játékokat szülne, nem olyat, amivel belevágott ebbe a generációba. Akkor még voltak próbálkozások, némelyik jól is sült el (PGR széria új részei, Kameo, soroljuk ide a Gears-t is), de a többség csak pénznyelõ, középszerû bukta, vagy kevésbé bukta lett. (Too Human, Crackdown, Viva Pinata, új Banjo és hasonlók)
NEXUS6
Tök jó cikk, teccik is, gyorsan átfutottam.
A köv megjegyzéseket fûzném hozzá csak, pl rögtön az elsõ sorban van két betû, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat, amit a cikkben írnak: US
Az amcsi piac azért elég speciális, habár ez a legnagyobb és itt a legerõsebb a Box is, emiatt talán a PS3 a generáció végéig sem tudja behozni az elõnyét. A másik 2 nagy piacon azonban már leelõzte, Japánban marginális teljesítménye van a Boxnak, Európában viszont fej fej mellett haladtak, de a Slim kiadása óta 10-20-30%-kal több PS fogy! 3 piac, 3 tök más eredményt jelent, és azok a nagy szoftvercégek, amelyek mindegyikre szállítanak, bizony valszeg elég nehéz helyzetben is vannak, hogy hogyan is priorizálják a platformokat.

A cikk nagyjából végig a nagy platform tulaj cégek pénzügyi helyzetével foglalkozik, ez csak mellékesen érintik a piac egészét, így a szoftvergyártókat. A nagy cégek valszeg erõsen próbálkoznak a piacszerzés különbözõ eszközeit bevetni Amerikában, amelyek hatalmas költségekkel járnak: marketing, árcsökkentések. Az amcsi hardverárak gyakorlatilag 2/3-a az európainak, ez nem kevés veszteséget generálhat, ha gyártási költség alatt adják el.

A bennünket érdeklõ rész a cikk 4. oldala, ahol egy elég érdekes diagramot látunk a 2007-8-9. évi összesített szoftver eladásokról, ahol a Wii vezet, az X a második és a PS3 a harmadik (2009).
Ezen nincs mit magyarázni, azonban ha kicsit elemezzük a trendeket azt látjuk, hogy a Wii nem képes jelentõsen növelni az eladásait az utóbbi években, azonban a PS3 volt ami arányaiban és összességében is a legnagyobb növekedést mutatta, amivel persze még mindig az utolsó.

Arról a kérdésrõl, amin vitatkozunk jó lenne egy világméretû összehasonlítást látni, ami legjobb tudomásom szerint nem létezik.
Bocs de azt kell mondanom, a kijelentésemre ez nem elégséges ellenérv.

Alien!
én ezzel az egésszel kapcsolatban csak egyet nem értek....Mi a f*szért nem jött ki még egy olyan exkluzív játék 360-ra,ami mondjuk a generáción belül mindenkibõl elismerést vált ki?!?!?!? jön a splinter cell,az alan wake......Bármelyikre ránézek és NEM látok kiugró dolgokat....Egyedül az U3 alapû GeoW széria ami állja a sarat..Ott a Halo reach amibõl pont ma voltak linkelve képeket,háát hagyjuk....Mind mind exkluzív, egy könnyen fejleszthetõ konzolra....
Vagy a Sonynál dolgoznak a legnagyobb kóderzsenik?!!?!? A MS pénze nem elég arra,hogy végre vki letegyen vmi egetrengetõt az asztalra?!?!? Ha õk nem tudnak virítani vmit ezzel a több tíz év alatt kialakult fejlesztõi háttérrel/tapasztalattal temérdek pénzzel akkor kik?!?!?

gazgoblin
Szerintem aki kezdõként jön ide kérdezgetni, hogy boxot vegyen vagy PS3-at az vagy:
-PC-t tolt eddig és van is neki (akkor box mert van rá warez...sajnos ez a realitás)
-PC-t tolt eddig és van esze is (akkor boxot csak úgy ajánlok, ha kifejezetten a boxos exklukra utazik* (de akkor nem jön ide hiszen tudja mit akar))
-most jött a barlangból és még soha nem látott konzolt meg PC-t (mehetnek a linkek amiket toltam)

*multiplatform címekre jobb/megfelelõ a PC, ha nem riaszt a vele járó esetleges MACERA™. De az AA játékok lefedésére jobb egy PC+PS3 kombó szvsz. (izlés dolga ugye)

DanielT
"Miközben pl. a KZ2, vagy a Heavy Rain motorját kb képtelenség lenne átírni X360-ra, ugyan akkor pedig amit viszont Boxra kihoznak, az még mindíg elfogadható minõségben fut PS-en is!"

Ezt nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy a PS3 exkluzív Virtua Fighter 5 késõbb kijött 360-ra, 4x -es élsimítással, odaverve a PS3 verziót, csakúgy mint a többi elbukott PS exkluzív cucc(Tekken, DMC, stb), mind jobb 360-on... A következõ jó teszt a Final Fantasy lesz majd...

Kár ezen görcsölni, pláne a másik résszel nyugtatni magad, hogy "legalább elviszi a ps3 valahogy"...

Amit szerintem nem bírna a 360 az jelenleg egyetlen játék, mégpedig az Uncharted 2. Aztán ki tudja... errõl sincsenek adatok, a Naughty dog sem próbálta meg.
Totti5
"Miközben pl. a KZ2, vagy a Heavy Rain motorját kb képtelenség lenne átírni X360-ra"

Semmi sem lehetetlen, az meg kizárt hogy képtelenség, persze nem is akarják és sosem lesz, sosem tervezték.

Egyedül a GeoW unreal motor, ami az EPIC sajátja, vagy te tudsz másról is?

(meg a Shadow Complex ami szintén EPIC, Lost Odyssey illetve a Mass Effect)

a többi multi és azért Unreal, mert a piacon az a legjobb multiplatform motor...

NEXUS6
Azért szerintem marhára meglátszik az is, hogy a játékok nagyrésze Unreal3 motorral, vagy valami olyan multiplatform motorral készült, ami az X-nek jobban fexik. Talán csak a Crysis Engine 3 lenne igazán olyan alap, ami valós képet mutat, mert ott elég jelentõsen figyelembe vették a rendszer különbségeket, ahogy olvasom, de azzal meg nem készülnek nagyon még játékok.

Ilyen környezetben egyenesen csoda lenne, ha a PS3 multiplatform progiknál ennél jobban teljesítene.
Miközben pl. a KZ2, vagy a Heavy Rain motorját kb képtelenség lenne átírni X360-ra, ugyan akkor pedig amit viszont Boxra kihoznak, az még mindíg elfogadható minõségben fut PS-en is!

Értem én, nem találtál adatot. Viszont azért csak beírtad, hogy egyre inkább a PS3 játékokból adnak el többet. Akkor nézzük melyiket ismered be:
- "nem tudok angolul"
- "nem is kerestem"
- "fogalmam sem volt minderrõl"

Papesz

gazgoblin
Na akkor lassan összeáll a FAQ kezdõknek, akiket a játékok érdekelnek és nem a teknó rizsa ami a mostani FAQ-ban vanik (persze riszpekt azért is!!!) habár oda betennék egy linket a meghibásodási felmérésekrõl mert egy kétbites fanboy vagyok! 😄
mondjuk ezt

Rövid segítség:
Warezhörcsög vagy? Akkor box. kk thnx bye

Belemélyedõs help:
Jöhetnek linkek az exkluzívokról:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category😛layStation_3-only_games

meg a Box exkluzívokról is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Xbox_360-only_games

Ott a kezdõ megnézi/eldönti mi tetszik neki jobban (ebbe felesleges belemászni)

Utána jöhet még egy jövõképet festõ lista:
MS 1st party studiók
Sony 1st party studiók

Itt a kezdõ megnézheti azt, hogy kb. mennyi exkluzívot várhat, milyen termékeny/pedigréjû fejlesztõktõl.

Alien!
mi megy itt már megint,te jó ég.... szvsz én a ps3 exek mellett még ezeket a "szar" portokat is elviselem...mondjuk soknál max akkor látnám a különbséget, ha mind2 gép a saját tv-mre lenne kötve és össze tudnám hasonlítani,de ezért nem tartok 2 gépet,és nem vennék 2 verzát sem meg.....

már tavaly év végén,de fõleg idén érzem azt,hogy k*rvára nemérdekelnek a 3rd party játékok....azok nélkül is tökéletesen elszórakozhatnék ha akarnék....

egyébként meg egyszer sem éreztem,hogy itt bármelyik új gamer olyan nagyon félre lett volna tájékoztatva....még az is le van írva általában,hogy milyenek a portok.....
Ha meg vkinek bassza a csõrét a fanboy-ság,akkor ugorjon át próbából a honda club fórumába és kezdjen el ömlengeni az Opel Calibráról.... várom az élménybeszámolókat.

NEXUS6
Csak a sötétségoszlató kereszteslovag feledet akarom, ... izé szeretném távol tartani.
<#nyes>

Amúgy nem vagyok rossz véleménnyel a topikról, mindig akad intelligens ember akivel beszélgethetek itt.
😊

NEXUS6
Gondolom te is érzed, hogy amikor bekapcsolódtál a beszélgetésbe, benyomtál egy kijelentést minden háttér nélkül, és egy nagggggyon enyhe lehülyézést utána.
Én azért érzékelem az ilyen kis szurkákat is, de nyugtass meg hogy túlreagáltam a dolgokat, és csak azt akartad írni, hogy a legutóbbi eredmények szerint pl a MW2-bõl több százezerrel többet adtak el X-re, és más nagy nevû sorozatok is jobban szerepelnek.

Amire én azt válaszoltam volna, hogy pl. az EA tavaly augusztusban a negyedéves jelentésében már már 2X akkora bevételt produkált a PS3-ból, mint az X szoftverekbõl. 121 mill vs. 73 mill és aztán jött még a Slim okozta bumm, ami tovább növelhette a bevételeit PS-bõl, bár arról még nem találtam adatot.

Szal így beszélgettünk volna, ha vetted volna a kibaxott fáradtságot és épeszûen válaszolsz és nem tahózol egyböl, persze csak lehelet finoman.
<#whatever>

DanielT
Az egálokat is nyugodtan dobhatjuk a 360-hoz, mert általában a minimális különbségeket nem vették figyelembe... (mondjuk én az ~1 frémes különbséget is megmondtam a Batman-nél... ingerküszöb, szem ugye...)

Az "amúgy meg szerintem" rész pedig szerintem is amúgy meg 😊
gazgoblin
"Teljesen megbízhatóak, valóban élesebb (jobb felbontású textúrák, élsimítás) a 360 képe a multiplatform játékoknál, illetve jobban/simábban is futnak. Ez az esetek minimum 90%-ra igaz."

Egyetértek; DE!

Multiplat komperzsönök:

Eurogamer 181 cím:
60% box
32% egál
8% PS3

IGN 63cím:
43% box
35% egál
22% PS3

Lens of truth 49 cím:
60% box
20% egál
20% PS3

link

Amúgy meg szerintem:
Box jobb 90%-ban multiplatformra
A multiplatform címek 90%-a meg szar
A maradék 10%-át meg túlélem esetlegesen gyengébb grafón (vagy PC-n).

DanielT
"ez nem az a hely ahol ennek értéke lenne"

Elég rossz véleménnyel vagy a topikról, amit mégis tõlem akarsz megvédeni...
NEXUS6
Én nagyon becsüllek, mert amikor jöttek a kezdõk, akkor soxor te voltál aki rögtön válaszolt is nekik! Respect!

Azonban a válaszaidban elõfordult 1-2 FAIL is (hogy a kedvenc kifejezéseddel éljek). Úgylátszik éppen kifogyott az elem a pápai tévedhetetlenségedbõl, van ilyen.😊

Szerintem nem itt kéne kereszteshadjáratot folytatnod a setétség erõi ellen, ez nem az a hely ahol ennek értéke lenne!
<#smile>

Gondolom Te is érzed, hogy ez a válaszod már a no comment kategóriába tartozik.

Papesz

NEXUS6
Most magadról beszélsz?
Mert akkor gratu az önkritikádért!

DanielT
"De ez nem állapot...ez óvoda."

Ezt mondom én is.

"Jóez?"

Nem jó. De azért jöttem vissza önkéntes számûzetésembõl, hogy korlátot szabjak a félrevezetésnek.
Az egész hozzászólással egyetértek.

Azért leírom, mielõtt érkezik a támadás:
- nem vagyunk haverok
- nem is ismerjük egymást személyesen

Papesz

gazgoblin
Dani:
Ha azt látod hogy valaki faxságot ír szerinted, akkor kérj tõle a forrásról linket mondjuk....egybõl utánanéz és szól hogy pl. "rosszul emlékeztem" vagy hogy "itt-és-itt ezt olvastam"...akkor esetleg lehet neki megbízhatóbb forrásból infót tolni (persze linkel együtt)

De ez nem állapot...ez óvoda.
Ez nem fórum így, hanem rikácsolás.

Jóez?

Mindig ez van. Ha elfogynak az érvek, jön a burkolt személyeskedés. <#nemtudom>

Papesz

DanielT
Jönnek ide elég gyakran infókért kezdõk, érdeklõdõk és kapják a faszságot. Na ez a része zavar. Az abszolút nem érdekel, hogy fanbojok egymásnak osztják az észt.
Prody
Persze, vannak normálisak is, akik reálisan fogják fel az egészet.
(ez lemaradt)

Prody
Légyszíves... kérlek már.... hamis dolgokat nem állíthatsz rólam! Nem szarozok semmit kipróbálás nélkül! Egy játék nem érdemli meg azt... de ha próbáltam, akkor szarozom, HA NEM tetszik. (Az már nincs ott, hogy szerintem , vagy nem szerintem szar 😊)

fook
<#eljen>