64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
waddafaq #55844 Üdv!
Van egy notebookom 15.4"-os WXGA TFT kijelzővel, ami elkezdett a bal oldaláról pirosodni elég erőteljesen. Nem tudja valaki,hogy ez a kijelző hibája lehet vagy valami inverter vagy valami más? és, hogy mivel tudom orvosolni a problémát?
Kép. :
-
Lenosky #55843 Üdv,
Egy Humax sd-box-ról egy easyCAP grabber-en keresztül szeretnék tv műsort nézni laptop-on. A rendszer működik, de nem találok olyan programot, amin teljes képernyőn, jó minőségben, frekvencia-zavar szűrés mellett lehet nézni a műsort.
Van valakinek valami tipp-je? -
#55842 Hali!
Athlon II X4 630 és 640 közt van számottevő különbség? A 630ast bő 5000-el olcsóbban tudnám megszerezni és van még rajta bőven gari, ha nincs érdemleges különbség akkor inkább azt venném
Köszi -
Qkac01 #55841 Néz meg ezt: http://www.piriform.com/ccleaner/update?v=3.05.1409&l=1038,
és ez is jó: http://www.glarysoft.com/products/utilities/glary-utilities/download/ -
#55840 Akkor köszönöm^^ -
#55839 jó persze -
#55838 Lehet, jó program? Mert akkor mindegy, ez is jó lesz (= -
#55837 hali!
Tök egyszerű a gondom, laptopot lcd tvre hogyan kell kikötni? mármint milyen kábellel? gondolom az egyik vége megy oda ahova a 3.5ös jack megy fejhallgatóról a gépbe elől. a másik meg a sárga végű a tvbe, de hogy hívják azt? esetleg más kábel kell? egy linket megköszönnék:)
üdv -
#55836 ccleaner? -
#55835 Sziasztok, megszeretném kérdezni, hogy milyen tisztogatóprogramot tudtok ajánlani nekem? Régen volt egy jó kis programom, de véletlenül ^^ letöröltem mindkét partíciót és elveszett mindenem.. Annyira emlékszem, hogy volt olyan mód benne, hogy 1 clickes megoldás. Szóval átnézte a rendszert és törölte ami nem kell oda. -
#55834 Sziasztok!
Korábban valaki kérdezte, hogy mit kéne állítgatni router-ben, hogy játékokban többjátékos módban ne "NAT státusz: szigorú" felíratot jelezzen a játék.
Nálam is ilyen gond volt pl Dead Space 2-nél.
Aztán láttam, hogy valaki írta, hogy be kell állítani a DMZ-t, de az nem használt az illetőnek.
Én beállítottam a DMZ-t és nálam el is tűnt az a felirat, meg egyből csatlakozni is tudtam DS 2-ben egy játékba most így hirtelen nappal. Eddig mondjuk éjszaka próbáltam (mégiscsak éjszakai játék a Dead Space 2), de akkor nem akart. Majd ma is megnézem, hogy ugyanyilyen könnyen csatlakozik-e már éjszaka próbálva is.
Kérdésem az lenne, hogy a kézikönyvben meg vannak még adva port számok is, amiket ugye lehet még pluszba forward-olni routerben.
Szükséges még ezzel szórakoznom esetleg vagy "kiváltja" ezt a beállított DMZ? -
Qkac01 #55833 Sziasztok!
Valaki ismeri a Driver Checker v2.7.3-as progit? Érdemes használni?
Köszi a válaszokat!
Üdv! -
#55832 Sziasztok!
Windowslive mail programnál:
Fél netet átböngészve mindenütt más infót adnak, és egyik sem működik!
e-mail cím tipusa: windowslive.com
IMAP szerver esetén az incoming mail: ??????? (imap.live.mail?? mert ez nem működik..)
Kimenő szerver: (smtp): van ahol azt írják ide smtp.szolgáltató.akármi(com) -ot kell beírni, máshol mail.akármi, megint máshol imap.akármi...
egyáltalán MI az én szolgáltatóm????
Milyen szolgáltató???
Ha van akinek ilyen be van állítva kérem segítsen!!
-
Axl Rose #55831 Igen, köszi, megoldottam pont azzal :) -
TomBond #55830 Használj másik lejátszót. Pl. KMPlayer -
Axl Rose #55829 Van egy avim, ami elvileg dvdrippel született és a file nevében benne van hogy dual, gondolom a készítő itt arra utal hogy szinkronos a film de alatta hallani az angol dumálást is.
Megnyitva mediaplayerrel eléggé idegölő hogy hallani a szinkront is magyarul és az eredeti szöveget is.
Ez ilyen és kész, vagy ki lehet kapcsolni vhogy azt a hangsávot mediaplayerrel vagy asusdvd-vel, vagy vhogy ? -
Qkac01 #55828 Köszi a választ! -
Ironman2 #55827 Ha kikapcsoltam a router tüzfalát,akkor mennyivel lesz több a kockázata a támadásoknak? Megy a nod32,és a win7 tüzfala is -
#55826 na jelenleg elindult a Vista, a 24 tűs ATX csatlakozóról az utolsó 4 tűt leszedtem, jelenleg csak 20 tű van az alaplapra dugva, hogy ennek mennyi köze van a dologhoz, még nem tudom, de valószínűsítem nem így találták ezt ki, nem véletlen van a +4 tű.
Továbbra is nyitott a kérdésem, van-e vkinek vmi tippje ehhez? -
Ironman2 #55825 Megtaláltam.A kliens szürést kellett disabledre állitani.Azért köszi -
Ironman2 #55824 Be van állitva,de ugy se jó -
#55823 Állítsd be a géped IP-jét a DMZ-ben. -
#55822 üdv mindenkinek!
egy olyan kellemetlen problémám volna, hogy Windows Vistát használok/nék, viszont induláskor most olyannal fáraszt egy kékhalálos képernyőn, hogy IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, a hibakód pedig 0x0000000A (ha a többi része is kell, akkor majd feljegyzem azt is).
Mindössze annyit tettem, hogy lehúztam délután a vinyókat meg a DVD írót is a gépről, majd amikor most este vissza akartam kötni a DVD írót, akkor csinálja ezt a Vista.
Ha Linuxot próbálok indítani a másik vinyómról, akkor az nem kötöszködik az íróval, most is Linux alól írok, és az író is megy.
Korábban is csinálta már egyszer velem ezt, de akkor megoldotta a gondját az, hogy kicseréltem a DVD író tápkábel átalakítóját (nincs a tápon SATA-s cstlakozó, ugyhogy szerencsétlen átalakítóval vagyok kénytelen megoldani).
Ha számít valamit, a szóban forgó vinyók és az író:
Western Digital WD2500AAKS 250GB (ezen van a Vista)
Seagate Barracuda 7200.10 160GB (ezen van a Linux)
ASUS DRW-24B1ST
Remélem nem hagytam ki semmi fontos információt. Még talán azt, hogy semmi drivert, meg programot nem telepítettem mielőtt a hiba előfordult volna.
Valaki találkozott már ilyen problémával? -
Ironman2 #55821 Az csak a hackerek ellen véd,nem? -
#55820 A prevent network attack-ot nem próbáltad? -
Ironman2 #55819 Segitsetek légyszives,mert nagyon dühös vagyok.Már többször kértem,de senki nem adott érdemleges választ.Routeromban akarom kikapcsolni a tüzfalat,mert minden online játéknál azt irja ki hogy:NAT TYPE strict.Ez azt jelenti hogy nagyon védve van a router,a tüzfalat valahogy ki kéne kapcsolni,de az istenért nem tudom hogyan kell
Itt vannak a képek a routeromról.Igaz nekem már a 11-es verzio van meg,de a beállitások ugyanazok:
http://screenshots.portforward.com/Konig/CMP-ROUTER10/index.htm
Mi a fenét kapcsoljak ki? -
Chakotay #55818 Azt hogy mi a neve nem tudom,mert én csak eredeti Windowst és játékokat használok.A buherált xp-éken nem véletlen van ,hogy meddig van frissítve,mert utána jelent meg ez a frissítés.Az esetet csak példának írtam én is csak olvastam róla.xp-ét is gyárit használtam,de le tiltottam a frissítőt,mert annak van egy kis "mindig adni valamit a pénzedért"szaga.A tényleges és hasznos frissítések a javító csomagokban van.Most win 7-et használok és csak az sp1 el farisitettem,az egyéb frissítést le tiltottam.Ha a minden fél-e csip-csup frissítések hasznosak lennének,nem lenne szükség javító csomagra.Fejlődik a technika és elkezdte ki forrni magát a Win7 is ,így bizonyára meg jelenik hozzá hamarosan a 2-ik javító csomag is,de inkább az új rendszer a Win 8,abba már javítva lesz a Win 7 minden hibája,mint a Win 7-el javították a Vista minden hibáját. -
Chakotay #55817 2000 huf az nem sok,és egy biztos hogy a játékokhoz minél jobb ha a mag minél magasabb óra jelen ketyeg,a magok számának 2 vagy 4, még nincs akkor jelentősége a játékoknál mint azt hirdetik és a háttér tárolóknak sem.Persze mondjuk ha az új Fermi kártyával játszanál három monitoron meg jelenítve pl a crysis 2-öt ,na oda már nem árt ha van bőven kakaó mindenből. -
#55816 mi ennek a frissítésnek a neve? (csakhogy messze elkerüljem) -
Chakotay #55815 nem minden frissítés jelenik meg,attól független hogy frissült a rendszer,pl van egy olyan frissítés is ami meg gátolja hogy feltört kódú programokat futtasson a rendszer ez a "rosszindulatú programok futtatásának meg akadályozása elleni védelem"de minek ere az?,ott van a vírus irtó hogy meg akadályozza pl a vírus is egy rossz indulatú program,itt arról van szó,hogy ne lehessen pl a torrent oldalakról letöltött játékokat és egyéb programokat futtatni,így ezt a frissítést ,a boltban játékot vásárolni nem szeretők elkerülik,főleg ha esetleg eredeti a Windowsuk,mert ha egyszer települt nem látni sehol,de ott van és már törölni nem lehet. -
#55814 Mint írtam nem vagyok hardcore gamer, így nekem amit te leírtál az már bőven megteszi:) Most egyébként erre is szemet vetettem, mert az Athlon x4 640nél csak 2000 ft-al kerül többe, és azért ez megint egy szinttel jobb. Úgy vagyok vele, hogy ha már költök rá egyszer, akkor szeretném a legtöbbet kihozni a dologból, persze pénzben nem csillagos ég a határ, így is többért nézek már jóval, mint amennyit először akartam szánni rá -
Chakotay #55813 Phenom x4 925, Athlon II X4 620, Athlon II X4 640 jobban ki hajtanák a videó kártyádat,ha nem gond a zsé akár vehetsz azt is,de nem igazán érzed majd meg a különbséget,csak ha veszel egy komolyabb alaplapot is.ha viszonylag szép a grafika, és nem szaggat-al meg elégszel akkor jó úgy is ahogyan írtam,főleg 22 colos monitorig,persze kérdés hogy kinek mi a szép?a nem szaggat az mindenkinek egyforma,25-30 fps körül érzékeli a szem a szaggatást,a fölött már folyamatos a kép meg jelenítés,de viszont a játék futásában és az irányításban érzékelhető pl a 40 és a 80 fps közötti különbség,ere mondják hogy nem szaggat,de olyan mintha lassú lenne a játék.Aki ritkábban játszik észre sem veszi,mert másra figyel. -
Qkac01 #55812 Sziasztok!
A windows update-n keresztül elérhető egy frissítés.Ati Technologies Inc. Driver update for Ati Radeon HD 4800 series néven.Illetve a Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.101.1074.0)frissítés.
Letöltöttem és frissítettem. Az előzményekben ott van hogy sikeres a művelet,de a telepített frissítések listájában nem jelenik meg. Mi lehet a baj,ha baj ez egyáltalán? Lehet nem sikerült mégsem a telepítésük?
Köszi a segítséget!
Üdv!
-
#55811 Köszi a választ! Hát nem vagyok hardcore gamer, szóval nekem már az is elég, ha viszonylag szép a grafika, és nem szaggat:) Amiket még néztem egyébként az a Phenom x4 925, Athlon II X4 620, Athlon II X4 640 -
Chakotay #55810 Nem írod hogy milyen hang kártyád van,ha jó minőségbe akarsz karaokézni a-hoz valami jobb hang kártya kell és valami komolyabb karaoke program,de lehet hogy csak a beállításokkal van baj,próbáld állítgatni a hangkártya és a karaoke program beállításait,lehet hogy nagyon rá van adva a vízhang vagy valamilyen hasonló effekt. -
Chakotay #55809 Amit procit ajánlottak az alaplapodhoz jó,ár-érték arányban,de hogy a 5770 videokártyát kihajtsa a-hoz komolyabb deszka és prockó kel,de jó hír hogy mivel a grafikai motorok fejlesztése mostanában egy kicsit lemaradt és ha így is marad,így minden játék,még az újak is hasítani fognak rajta ha meg elégedsz az átlagos be állitásokkal. -
Chakotay #55808 Akkor valóban ha az Op. rendszer újrapakolás is meg volt és semmi változás,irány a szerviz(főleg ha garanciális)de valamilyen márka szervizt keres,mert nekik van olyan műszerük amit be dugnak az alaplap PCI foglalatjában és az hiba kódokkal rögtön ki írja ha baj van,ha nem akkor marad a lehet tovább gondolkodni. -
#55807 Op. rendszer újrapakolás gondolom már megvolt...ha az sem segít, akkor igen, el kell vinni szervízbe -
#55806 Gondolom az alaplapot csak a szervízben tudják tesztelni.... -
#55805 kizárásos alapon igen, lehet hogy alaplap