64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#55804 Nála is az a beállítás van. A hiba óta már cseréltem procit (dual2,2-ről dual 3,2-re),videókártyát (9400GT 512 GDDR2-ről 220GT 1Gb ddr3-ra), megnéztük másik táppal,cserélgettem és teszteltem a ramokat. Lehet hogy alaplap? -
#55803 Akiknek akadozik a gép: nézzétek már meg az eszközkezelőben, hogy az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél az elsődleges és másodlagos IDE csatorna speciális beállításoknál mi a "Jelenlegi átviteli mód"? (Ultra DMA kell legyen! és nem PIO) Mert nekem ott volt a bibi, azóta semmi gond a gépemmel. -
#55802 helló
egy olyan kérsem volna,hogy vettem egy philips SBC MD110 mikrofont és az vele a problémám hogy lassú a hang
mármint amikor karaokézni akarok tökre elnyújtja a hangot vagy lassítja és ezért nem élvezhető a produkció légyszi segítsetek köszi
csá -
#55801 Sziasztok! A korábban említett Ati Radeon 5770 videokártyához tudnátok nekem egy jó procit ajánlani? Nem kell többtízezer forintos hightech cucc, csak valami megfizethető, de aránylag normális árú. Sajnos az alaplapom kissé leszűkíti a lehetőségek tárházát, mivel nem egy mai darab (lényegében ez az egyetlen igazán gyenge pont már csak ami maradt a gépemben)
Alaplap: Gigabyte GA-M61SME-S2L v2
Köszi előre is!
( U.i.: Nekem ezt ajánlották hozzá ) -
#55800 Több cucc nem is nagyon van a gépben. Videókártya,1db. vinyó,1db. dvd író.A BIOS érintetlen.Az alaplapnak elvileg 3 év a garanciája... Vissza kellene küldenem? -
donceleger #55799 Hello!
Leírom ide is, hátha hamarabb kapok segítséget.
Van egy Asus WL-520GU tipusú routerem, melyen van egy nyomtatóport is. Windows 7 op rendszerem van és nem tudom összehozni, hogy lehessen vele nyomtatni hálózaton. A router menüjében látható, hogy a router látja a nyomtatót és még a nevét is kiírja (Canon IP 4500), meg írja, hogy on-line, de nem hajlandó nyomtatni. Délután sikerült valamit összehoznom, mert kinyomtatott tesztoldalt is és nyomtattam vele dokumentumot is, de el kellett mennem itthonról és mire hazaértem, majd nyomtatni próbáltam, ismét nem csinált semmit. Azt írja offline, de a router menüben online-t ír ki. Nem értem.
Valaki segítsen, mert megőrülök.
Köszönettel! -
Chakotay #55798 Akkor nem sok lehetőség maradt.Lehet hogy akadozik a videókari áram ellátása,ki kéne egy másik táppal is próbálni a rendszert,lehet hogy haldoklik a táp és ingadozik az alaplap feszültsége,és mivel a videó kártya fogyaszt a legtöbbet terhelés alatt,lehet hogy nem jut neki elég kakaó.Csak a rendszer vincsit hagyd a gépbe és csak egy darab 1 gigás ramot,az elég a Silent Hunter 4-nek,ha így is ugyan úgy szaggat,akkor való szinüleg az alaplappal van baj,valami olyan amit csak a szervizben levő teszt műszerrel lehet ki mutatni.Ha esetleg bele piszkáltál a BIOS-ba is, defaultozd azt is. -
#55797 Most már minden játék szaggat! Még a Silent Hunter 4 is ami nem egy mai darab. Szerintem annyira nem meleg semmi hogy az okozna ilyen hibákat. Ha bekapcsolom a gépet és egy perc után elkezdek játszani akkor is ezt csinálja.A Furmark nevezetű programmal nyúztam egy órán keresztül a videókártyát és nem ment 65 fok fölé. Az alaplapon nem látok semmilyen gyanús elemet. A kondik úgy néznek ki mintha új lenne az alaplap. Pormentes minden mert az egészet azzal kezdtem hogy kitakarítottam a gépet. Tényleg nem tudom mi a fene van vele! -
Chakotay #55796 A Mafia 2 is szaggat most már?Mert ha igen akkor valóban valami más a probléma.Vedd le a gép oldalát és játssz egy kicsit,majd fogd meg kézzel is a kártyát,hogy menyire forró,ha már le vetted a ház oldalát,nézd meg alaposan a kondikat,főleg a processzor és a videó kártya csatolónál hogy nincs-e valamelyik fel púposodva,ezt sokszor csak akkor veszed észre ha nagyon közelről nézed meg. -
Chakotay #55795 Nincs mit,de azért vigyáz,mert esetleg a túl alacsony ár kevésbé ismert gyártókra jellemző akik az olcsóbb memória chipeket és a gyárban épphogy átment a minősítésen GPU-kat használják a kártyáikon.Ha 22e-ért ez egy ismert gyártó,akkor nagyon meg éri.A konfigodon minden játék hasítani fog. -
#55794 Lehet hogy a 9400GT nem egy mai kártya de eddig semmi gond nem volt vele,sőt eddig úgynéz ki hogy most sem az a ludas. Még azt is megérte hogy a Mafia 2-őt is végignyomtam vele,persze nem full grafikán,de 1440*900-ban! -
#55793 "Csak" a játékok akadoznak nagyritkán megállnak egy pár másodpercre és utána megint elindulnak. Teszt közben egyik program sem fagyott le.Az Everest-el nem tudtam elérni hogy felmelegedjen (max.63 fok). A vicc az egészben hogy mindjárt az első pillanattól csinálja és nem kell hogy bemelegedjen. -
Chakotay #55792 játékokhoz a proci magasabb óra jele jobban fekszik,dual 3,2 GHz-es az pont jó,hogy meg nyugodj hogy nem az alaplapod a szűk keresztmetszet,teszteld az EVEREST nevű programmal,van benne egy stabilitás teszt,ha menet közben minden hőmérséklet normális,de lefagy a program akkor van baj valóban az alaplappal,de egyébként van hogy alaplapi hiba esetén a memtest 86 is le fagy teszt közben. -
sectorgasa #55791 Köszi a segítséget.
Akkor maradok egy 22e GTS450-nél. -
Chakotay #55790 A 9400 GT kártya igen csak öregecske már.Nem kevésbé a 220GT is,kapja is a köhögő görcsöt tutira,ha meg kínálod őket rendesen,mondjuk a Crysis 2-vel. -
#55789 Próbáltam a gyári drivert és még négy másikat is de semmi változás. Ugyanezt megcsináltam a régi kártyával is (9400GT)de ott sem volt változás. A processzort is kicseréltem Dual 2,2GHz-es volt bent, most dual 3,2 GHz-es. Ahogy elindítok valamilyen játékot,meghal a gép. Teljesen mindegy mekkora felbontást használok. Lehet hogy az alaplap feküdt el? Az az egy amit nem tudok tesztelni. -
#55788 VGA driver esetleg, de 90%-ra mondom, hogy szar az az új VGA, próbáld másikkal. -
#55787 Hali!
Tudtok segíteni hogy innen hogyan tudok rögzíteni zenét:
http://www.ibizasonica.com/ -
#55786 El is felejtettem! Aprocesszor és a videókártya már az új. A processzor dual 2,2GHz-es, a videókártya 9400GT volt. -
#55785 Szeretném a segítségeteket kérni! Az a probléma hogy a játékoknál mindjárt az első pillanattól akadozik. Belassul és pattog a hang. Ez egyik napról a másikra történt. 2.5 éves a gép.
-XP 3.szerv.cs.
-ASUS P5KPL-CM
-Dual Core Intel Pentium E5800
-3Gb Ram (2+1)
-Nvidia GeForce 220GT 1Gb DDR3
-400W
Amúgy teljesen normálisan működik! Nem lassú,egy rövid csippanással indul. Teszteltem MemTest-el,Prime95-el,Hard Disc Sentinel,Furmark-al,3DMark06-al és ennél már jött a hiba. Lassú volt mint a dög. Olyan mintha nem lenne Ram,pedig elméletileg nincs hibája. Nem is melegszik! A max hőmérséklet amiket elértem a tesztek során:CPU 58, GPU 62, Core1-2 60, alaplap 48,HDD 35.Az alaplapon semmi rendellenességet sem látni.
Ha valaki tud,kérem segítsen mert már nem tudom mi lehet a baj!
CSOCSO
-
#55784 Jah, más programokban is jelentkezik a félkövér betűtípus. -
#55783 Sziasztok
Egy érdekes problémám lenne. Tegnap feltelepítettem ezt-azt, és ma azt kellett észrevennem, hogy a rendszerben (Win XP btw) átállítódott a betűtípus és/vagy valami hasonló. Amikor egy programot ami amúgy eddig tökéletesen működött el akarok indítani, és meg akarom nyitni a beállításokat, ezt a hibaüzenetet kapom:
Továbbá, tegnap óta a böngészőmben az oldalak 90%-ánál félkövérek lettek a betűk:
Tud valaki erre valami okosságot, hogy hogyan állíthatnám vissza a rendszer betűtípusát (vagy akármit amivel gond van)? -
#55782 Oké ezt megcsinálom,ha esetleg nem javul a helyzet,milyen tipped van még? -
#55781 annak elvileg nem sok a 62 fok. (Max Temp 55-72°C)
azért nem árt kipucolni a gépet, portalanítani stb. -
#55780 Szia
AMD Athlon 64 X2 5000+ -
#55779 milyen proci? az a 61-62 az lehet h már sok. -
#55778 Sziasztok!
Az lenne az én problémám,hogy játék közben kb 5-10 másodpercenként akad a játék,ezt főleg meleg időszakban csinálja,télen nem volt ilyen problémám.A VGA kártya kb 66 fokos a CPU is kb 61-62 fok szokott lenni játék közben.Ez mennyire számít melegnek ,illetve szerintetek mitől lehet ez az akadás? -
#55777 hali.
Nyomtatást hol lehet beállitani xp-n hogy ne akarjon "csonkolni",ha több képet akarok egy lapra nyomtatni?
-
Chakotay #55776 nem írtad meg hogy most milyen videó karid van,de gondolom hogy azért akarod le cserélni mert szaggat az új játékokkal,mert ha nem szaggat akkor kár le cserélni,hanem inkább akkor mikor az egészet cseréled.Vagy ha mindenképp karit akarsz venni a procid még a GTS 450-et sem tudja 100%-ig ki hajtani,vagy is frankón fog menni vele minden játék 1024X768-ban.A memória az rendben van.De viszont ha 2 év múlva alaplapot és porcit cserélsz akkor majd memóriát is cserélned kel,amihez viszont már a GTS 450-es lesz a kevés.Tehát végezetül is a mostani konfigurációdhoz teljesen mindegy hogy melyik kártyát veszed meg a felmerültek közül,így akár az alapján is választhatsz hogy menyi pénzed van,akár jó választás a ASUS nVidia GTX460 768Mb is főleg hogy csak 5-6 rugóval drágább mint GAINWARD GTS450 GLH 1GB GDDR5 PCI,de ha nem tudsz rá még ennyivel többet szánni sem.akkor keresd a leg olcsóbb GTS 450-et mert a konfigurációdon hasítani fog akár melyik.Egyébként a 17 es monitorok már igen csak gyatrák,már már elég olcsóká váltak a 22,24 es monitorok,ha neked lenék én ara is gyúrnák,próbálj ki egy haverodnál azon játszani,lefogsz döbbenni az élmény különbségen egy 17 coloshoz viszonyítva,való színű hogy 2-3 éven belül a 1024X768-as felbontás elfog tűnni a kártyák támogatottságából(legalábbis a leg kajak-ab játékoknál),mint a 480xXXX-es ami 10 éve még meg szokott volt. -
sectorgasa #55775 Egy régi 17 colos LG TFT Flatron L1750SQ monitorom van.
Gondolom akkor elég a 768MB-os is.
A konfigom:
Core 2 duo 2200 E4500
3GB DDR2 800MHz
MSI P35 PLatinum
Ehhez nem tudom, érdemes e egyáltalán GTX 460 venni?
Tudom, hogy nemsoká érdemes lenne az egészet lecserélni, de arra kb 1-2 évig nem lenne rá keret.
-
Chakotay #55774 Ha 22 vagy 24 colos monitorod van akkor érdemesebb 1 GB-os GTX460 ast venni.GTX 275-285-öt már esetleg,ha elfekvőben találsz,mert ezeket a kártyákat váltotta le a GTX 460,amelyek 2 éve még felső kategóriás kártyák voltak,immár új chipre épülve ezekből lett a belépő szintű GTS 450.A GTX 460 at szánták a közép kategóriának és a GTX 480-tól pedig a felső kategória,amit ár-érték arányt nézve ma még fölösleges pénz kidobás,majd talán karácsonyra találkozunk vele át nevezve és át árazva a közép kategóriában,akkor esetleg már meg éri az árát.Van még a GTX 560 Ti ami szintén egy üzleti fogás,egy gyárilag tuningolt GTS 450 de nem éri el a GTX 460 as szintjét.Atalában most már ha egy kártya az nvidiánál nem GTX néven futtatnak,hanem más betűkkel kooperálnak akkor az általában valami köztes meg oldásra épült üzleti fogás.Egyébként nem arról van szó hogy a játékok nem mennének a GTS 450-en,pl per pillanat nekem most az egyik gépemen gyárilag húzott GTX 260-as kártyám van 896 Mb-vel,ami így húzva a GTX 275-nek felel meg,vagyis most már majdnem hogy a GTS 450-nek ami csak egy kicsit gyorsabb.Tehát mint írtam hogy amíg a játék gyártók nem találnak ki új grafikai motort,addig el lehet játszani szépen ezekkel is pl. most játszom CRYSIS 2-vel és 1920X1080-as felbontásban gyönyörűen szaggatás nélkül fut a játék(mindig ki lőnek,mert megállok bámészkodni,hogy milyen szép a grafika)de ez a kártya már azért csak kifutott példány és elég neki egy kis grafikai fejlesztés,hogy haza vágja.Viszont a GTX 460 az még el bír egy kis ilyen vagy olyan fejlesztést jövő karácsonyig.Tehát ha még is kártyát kéne vennem ma,akkor egy gigabyte(mert személy szerint én leginkább ezt tartom a leg megbízhatóbb márkának)GTX 460-at vennék amin 1 GB ram van.De a GTS 450-el ott lennék ahol most vagy.Vagy is ha GTX 275-öt szeretnél venni(már ha lehetne még kapni) akkor ugyan ott vagy mintha GTS 450 et venél,ami csak egy picit erősebb mint a GTX 275,de a GTX 460 as sokall erőseb mint a GTS 450. -
BIZ0906 #55773 Link. -
sectorgasa #55772 ASUS nVidia GTX460 768Mb (ENGTX460 DICU TOP/2DI/768M)
36 ezerért nem sok.
GTX 275 az mennyibe fáj most kb?
Nem találom neten sehol az árát.
-
Chakotay #55771 sectorgasa inkább még spórolgass egy kicsit és inkább vegyél egy GTX 460-at kb 10-15 ezerrel drágább,de napról napra olcsóbb lesz,(mint általában)A GTS 450 a lebutított változata a GTX 460 nek.A videó kártyánál nem mindig a MGh-ek számítanak,hanem pl a Memória Interfész,hogy hány bit,vagy hogy hány úgynevezett futószalagon közlekednek az adatok,vagy pl a GTX-nek nagyobb a taning potenciálja. A GTX még sokáig elég lesz,míg a játék gyártók fel nem ébrednek(ez mostanában nem igen várható)és el nem kezdenek új grafikai motorokat gyártani.Persze ehez a kártyához nem árt egy jó processzor is min E8400.A memória inkább a menyiségében lényeges, így tökéletes a 2-3 ezres 800-1066 os példányok is,persze játékokról beszélünk.A kompromisszumok nélküli játékhoz "Atom erőmű kel"csak reklám duma. -
Chakotay #55770 petitella ,a kártya programjában valószínűleg van egy menü ahol sorba lehet rakni és szerkeszteni a csatornákat. -
#55769 link -
#55768 Win7-et lehet usb-ről telepíteni? -
#55767 Azért van ekkora különbség, mert az elsőnél az effektív órajelet adták meg, utóbbinál meg a valódit, és az egyik a másik duplája... Tehát előbbinek a valódi órajele 1950 Mhz, utóbbi úgy tűnik, h gyárilag picit túlhajtott verzió. Amúgy szvsz nem vmi jó választás a GTS 450, sokkal jobb az imént is említett 5770. -
sectorgasa #55766 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni?
Max 30 körül szeretnék venni VGA kártyát játékra.
Van pár dolog amit nem értek.
Shader órajel:
Magórajel:
Memória órajel
Ramdac:
Ezek nem mindig egyenes arányosan nőnek ahogy megyek a drágább kártyák felé, hanem abszolúte összevissza.
PL.:
Palit GeForce GTS 450 Sonic 1GB GDDR5: 27.300FT
Memória seb: 3900MHz Proci órajel: 880MHz
GAINWARD GTS450 GLH 1GB GDDR5 PCI-E 31.500
Memória seb: 2000MHz Proci órajel: 930MHz
Mindegyik GDDR5 1GB. De hiába drágább a Gainward mégis alacsonyabb a memória sebbegése az olcsóbbiknál.
Melyiket kéne néznem most akkor a felsoroltak közül?
Köszönöm a segítségeteket. -
#55765 Köszi, közben én is nézelődtem és tényleg nagyon rosszak. Asszem kerítek valami használtat garival, valami FSP vagy Chieftec-et.