64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Chakotay
    http://www.bluechip.hu/termekek/rendszerhuto-cooler
  • Chakotay
    ne kifejezetten tápba való ventit keres, mert ami abban van az szabvány venti és árulják más néven is,pl ház venti,vagy processzor venti.az AQUA-ban kapható venti csak egy példa,hogy lehet olcsóban is kapni ventit.Ha 350 wattos a tápod az azt jelenti,hogy nem egy atomerőmű géped van,abba bele teheted nyugodtan az 1000-rpm-es ventit is,nem lesz semmi baja,legfeljebb csendesebb lesz egy kicsit,a tápok bőven túl vannak biztosítva túlmelegedés ellen a gyári ventikel,már láttam olyan tápot is aminek a porcicáktól nem lehetett be látni a belsejébe és még is ment,mint ahogy te írod hogy hol megy hol nem,még sincs semmi baja.
  • Lacee86
    Hát jah, 4 rugóért már egyszerűbb procihűtőt lehet venni szinte...
  • Chakotay
    Valami nagyon drága helyen nézted,pl az Pesten az aquaelectromax-ban egy ezres az olyan venti ami neked jó.

http://www.aqua.hu/gembird-12cm-hutoventilator-hazhoz-12980.html
  • tommygear
    valszeg 4000et nem fogok adni egy ventillátorért
  • Met
    pl.
    Amúgy az rpm egy dolog, ami számít az a légszállítás, hiába van meg fordulatra a kívánt érték ha csak leheli a levegőt.
  • tommygear
    megtörtént megvan a típusa
    ez egy 1600 rpm-es venti az a baj, hogy szinte sehol nem találok 12 centisben csak ilyen 1000 rpm-eseket, ilyet nem nagyon merek beletenni
    nem tudnátok ajánlani valami oldalt?
  • Chakotay
    A mint itt lejjebb is írja a kolléga,ki szereled a ventit és van rajta egy címke,amiről le lehet olvasni a teljesítmény adatokat(sokszor csak nagyítóval)na és itt jön az említtet barkácsolás,mert a venti vezetékei bele vannak általában forrasztva a nyák lapba,vagy ki forrasztod a cseréhez,vagy elvágod.Minden esetre ha már itt tartasz vizsgáld meg a nyák lapot is,hogy nincs-e rajta égés nyom,vagy nincs-e valamelyik kondi felpúposodva.
  • Met
    általában 2 év gari van FSP tápokra
  • tommygear
    dehogy, már kb 2 éves
  • Met
    Nem garis még a táp?
    Kiveszed a ventit meg tudod nézni az adatait.
  • N o N a m e
    nincsen... megy a kukába, holnap veszek újat.
    Pedig egy szép kis LG, kb 3 hónapig bírta, van rá 1 év garancia, csak sehol nem találom a papírt :S
  • tommygear
    hát sehogy se jó ez, sztem veszek egy új ventit
    am egy ilyen táphűtő milyen fordulatszámon forog (FSP 350wattos tápom van)
  • Met
    Nincs szösz az érzékelőn alul? Nekem olyankor szokott "megdögleni"
  • N o N a m e
    Elromlott az egerem mozgása! Minden más funkciója működik, tudok vele kattintani, görgetni, csak nem mozog a kurzor, ha mozgatom az egeret. Optikai egér. Újat kell vegyek vagy csak valami átmeneti rosszullét? Javítható? Járt valaki így közületek?
  • Ironman2
    Ezért lenne jó BIOS frissités,de azt meg nem merem egyedül,mert nem konyítok hozzá.Egyik gépem 2004-es Abit is-7.A másik meg 2006-os Asus p5k.
  • MR ME
  • Ironman2
    Sikerült!!!!!!!!!!
    Köszi srácok!
  • Ironman2
    Köszi a segitséget.Mindjárt kiprobálom.Ha valami gond van akkor irok megint
  • MR ME
    igen azért írja, olyankor a win fájljait feltolja a c-re és onnan bootolja be ezért nem engedi
  • Ironman2
    van régi billentyüm
  • MR ME
    szerezz egy ps2-s billt és engedni fogja, régi lapok nem szeretik az usb-s billentyűzetet ahogy kifli is írta lentebb
  • Ironman2
    Igazad van.Akkor az lesz a gond.Usb-s a billentyü.D.A másik meg az hogy nem tudom telepitéskor a c:-t törölni,mert azt irja hogy nélkülözhetetlen fájlok vannak rajta.Az a kérdésem hogy azért irja ki,mert nem tiszta bootolást csináltam,hanem windowsból inditottam a telepitést?
  • kifli
    nyomj egy gombot :D

Amúgy usb-s bill?

Nem mindegyik alaplap szereti, bár akkor biosba sem kellene működnie...
  • Ironman2
    Tököm ki van.Ujra akartam tenni az xp-t a másik gépemen,és nem engedett bootolni lemezről,pedig rajta vannak a boot fájlok.BIOS-ban is beállitottam a cd-ről való bootot
    Kiirja indulásnál hogy nyomjak meg egy gombot a cd-ről való induláshoz,erre semmi,és ujra a HDD-ről bootol.Van valakinek ötlete?
  • Terensz
    Nagyon szépen köszi!

Grafot picit lejjebb vettem, most jónak tűnik.
  • Met
    Lehet, tisztítsd ki. Nem egészséges nélküle :)
  • Chakotay
    igen rendben,mert a win7 telepítőjébe csak a gyors formázást tették bele,ami azt jelenti hogy fizikailag nem törlődnek a rajta levő fájlok,csak a vinyó figyelmen kívül hagyja és újakkal írja felül.Akkor érdemes teljes formázást csinálni,ha már nyugdíjas korú a vincsi.
  • Chakotay
    Sűrített levegővel(lég spré,lég kompresszor,stb)fújd ki alaposan a tápot,lehet hogy be akadt egy por cica a vagy túl sok már a kosz a venti elektromos forgó részénél,bár nem nagy a rés de oda is beszokott kerülni a kosz.Vagy az is lehet hogy már haldoklik a venti,akkor cserre.Ezekből a ventik-böl százával lehet kapni az üzletekben,persze a csere már barkácsolást igényel.Vagy ha nem probléma a zsé,akkor vehetsz egy másik tápot is,ha már ez egy őskövület.
  • Terensz
    Köszi szépen!

Ezek szerint a win7-es 3mp-es format renben van?
  • Chakotay
    Acer aspire 5552G nem egy rossz kis gép,de nem igazán játékokra való,(az 300 ezer HUF-nál kezdődik)hiába a jól hangzó videó kártya az nem ugyan az mint ami az asztali gépekben való,próbáld meg minimumra levenni a grafikát,és próbálj meg feltelepíteni valamilyen "game booster"programot,amiben ki lehet kapcsolni a fölösleges játékokhoz nem szükséges háttérben futó programokat.Persze a régebbi 4-5 éves játékoknak kéne mennie normál grafikai részletességeknél is.Ha ezek is akadoznak akkor valamit tényleg elbaltáztál,vagy valami gond van a géppel,teszteld az EVEREST nevű programmal,ha a Windows működik alapból rendesen.
  • Chakotay
    Az azért érdekes hogy nincs hozzá kábel,mert azt gyárilag szoktak adni.Az előző tulaj biztos elhagyta.Minden esetre fogd meg a rekket és vidd be egy számítástechnikai üzletbe,tuti hogy van hozzá kábel,a haveromnak a laptop áram kábel veszett el és a-hoz is tudtak adni igaz nem eredetit,de egy olyat amin lehet cserélni a dugaszt és váltani a feszültséget,az ilyen biztos jó a te rekkedhez is,pár ezer forint.
  • tommygear
    Hali.

Valami gond van a tápom ventillátorával, bekapcsolom a gépet elkezd pörögni majd leáll és elindul párszor majd végleg leáll, valamikor meg teljesen jól működik.
    Meghalt volna a ventillátor?
  • Terensz
    Ez a kérdés: megoldódott.

Windowst simán lehetett telefonom aktiválni.

A nagyobb problémám viszont a következő:

bármilyen játékkal játszok, kb. percenként megmerevedik a kép kb 4-5 sec-re.

Azt hozzáteszem, hogy a Win7 telepítésekor az úgymond formatálás 3 sec-ig tartott! Előtte amikor a windows már bebootolt, ugyanez a művelet volt 25 perc. Olyan, mintha valamit elkúrtam volna, pedig csak azt csináltam, ami oda volt írva :/
  • Terensz
    Sziasztok!

Így jártam az Acerrel esete: 2 hete vettem egy Acer aspire 5552G notebookot, előre telepített win7 home premiummal.
    Fájdalommal konstatáltam, hogy annyira gagyinak nézik a felhasználót, hogy szerintük egy partíción kéne az adataimat tárolni az oprendszerrel.
    Mivel a kulcs a win7-hez ott figyel a laptop alján egy matricán, gyorsan még aznap újra is raktam.(Az, hogy hibátlanul menne, nem fedi a valóságot egyébként)
    1 hét múlva a windows elkezdett figyelmeztetgetni, hogy a kulcsom nem jó. Felhívtam a Microsoftot, mire ők: ez special edition, hívjam fel az Acert.
    Acer azt mondja, hogy ha nem raktam volna újta, valami ALT+F10 kombóval (ha jól emlékszem) újra lehetett volna húzni, de így viszont ők max annyit tudnak segíteni,
    hogy potom 15K HUF-ért (!) nagyon szívesen elküldenek nekem egy telepíthető verziót lemezen.

Mi a tököt lehet ilyenkor tenni úgy őszintén?
  • ricsa008
    sziasztok vettem használtam egy Externe Festplatten külső HDD-t 250GB-s ezekhez hány voltos hálozati dugasz kell? csak mer az nem volt meg hozzá? és hol lehetne ilyen venni?
  • Chakotay
    Régen a CRT monitorok csinálták ezt ha valami mágnes pl hangszórót tettél a monitorhoz,de ez már a TFT-nél kizárt.A TFT-nél az egy darab pixelt hogy milyen színű legyen ,a pixel-ben a feszültség váltakozásával szabályozzák,Tehát lehet hogy csak valamilyen feszültség szabályzó egység halt meg,de az is lehet hogy cserélni kel az egész kijelzőt.Minden esetre érdemes lenne valamilyen szervizben érdeklődni,hogy mit lenne érdemes vele csinálni,mert hogy a monitorod le sántult,az szemmel látható.
  • Chakotay
    200 MHz csupán a különbség,nem igen lehet észre venni használat közben ezt a különbséget.Egyenlőre még a 630-is olyan jó a kategóriájában,hogy nem igen dobna rajta az a 200 plusz,persze mondjuk 600 MHz az már igen ha gyári és átlagosnál extrémebbek az elvárásaink.Játékoknál persze mindig előnyösebb(a játék dolgoztatja meg a legjobban a processzort) ha az óra-jel magasabb.De nyugodtan meg veheted a 630 ast is,a videó kártyádhoz képest van benne annyi plusz bőven hogy ki hajtsa belőle a szuszt.
  • sgt anderson
    VirtualDubMod
    Nem akarok kekeckedni, de ez egyébként nem hardveres topic? :$
  • VJP
    Hali!
    Tudtok nekem mondani egy olyan videóvágó programot ami kezeli, és vissza is tudja adni az 1080p-s videókat. Pontosabban összeilleszteni kéne 2 videót, semmi mást nem akarok csinálni. Örülnék ha kezelne .mkv, de ez nem fontos.
    Előre is köszi!