64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Esetleg még egy wi-fis routert beszerezni és azt a másik oldalra vagy, magát a routert mondjuk a ház közepére elhelyezni.:S
  • StephenKing
    A külső USB-s antenna sem oldotta meg a dolgot egy kicsit talán jobb lett de abból a szobából ugyanugy alig lehet fogni a wifi jelet. Valakinek valami ötlet?
  • Lacee86
    Hali!
    Tudtok nekem vmi rendszerdiagnosztikai, vagy helyreállító vagy vmi hasonló programot mondani? Végül is annyi van, a Windows 7-em már több mint 2 éves a gépen. Nincs vele nagy gond, de azért érezhetően lassúcska már. És hát szeretném egy picit helyrepofozni, ha lehetséges, Win reinstall nélkül. Köszi előre minden javaslatot!
  • prkweaki
    Heló!
    Nekem egy problémám lenne hogy a napi első inditáskor kettőt sipol a gépem Felvillant valami Asus listát majd leáll.
    Pár másodperc múlva újraindítva simán megy és utána minden rendben.
    Bár igen amatőr vagyok, nyugtassatok meg hogy ez nem gáz csak idegesítő.

Köszi!
  • Jakuza001
    Ventillator csapagyas lett. Vagy lecsereled a ventillatort, vagy veszel egy uj tapot. Mondjuk ilyen mercury tapra nem igazan biznam a gepem aram ellatasat.
  • SudoSu
    Hali!
    Van egy problémám amikor felkapcsolom a konnektort akkor fura sípoló hang jön ki (gép kikapcsolásakor is)(de van olyan amikor nem csinálja) valószínűleg a tápegységből (ahogy belőttem). Valami Mercury Tápom van tudom nem a legjobb de régen ezt nem csinálta. Szóval tudtok valamit tanácsolni vagy ezért vegyek új tápot?

Köszi!
  • StephenKing
    Rendelek akkor egyet nem egy nagy összeg. Holnapra meg is jön majd megírom hogy jó lett-e vele.
  • karajjj
    igen, lehet, hogy egy usb-s vevő megoldás lenne rá
  • StephenKing
    Sziasztok!
    Az a problémám hogy van egy Linksys WRT54G-s wifis routerem a nappaliban,a hátsó szobában mivel jó vastagak a falak már nem lehet a wifi jelet venni laptoppal. Próbáltam nagyobb antennát tenni a routerre de az sem javított túl sokat a dolgon. Mit csináljak hogy a hátsó szobában is tudjam fogni a wifi-t? A laptopra egy külső wifi antenna megoldás lenne?
  • karajjj
    Milyen program? Többféle adatot próbáltál írni? Vagy mindegyikkel ugyanazt próbáltad írni ?
  • karajjj
    Lehet, bár nem olcsó művelet, olyan 10-15 körül szokott lenni. Szóval szerintem arra a gépre mar nem érdemes ennyit költeni. Vegyél hozza egy olcsó USB-s billt, vagy nézd meg ebayen van-w hozza billentyűzet Kínából.
  • karajjj
    Keress valamilyen flash letöltőt a böngésződhöz, azzal biztos le lehet szedni.
  • Viktorr
    Hello
    Videót szeretnék letölteni az MTV videótárról.
    Milyen programmal lehetséges a letöltés?
  • Waczkor
    Régebbi laptopnál lehet billentyűzetet kompletten cserélni?
    Egy közel 6 éves acer travelmate 4222wlmi-m van,pár gomb már nem működik,de semmi más baja nincs. Szervizben tudnak vele kezdeni valamit?
    Kb mennyibe fájna?
  • Czdano
    Sziasztok! DVD-re próbálnék írni, de mindegyik program azt írja hogy nem lehet. A lemez üres, minden program elkezd írni, majd megáll és kidobja a lemezt (amit ha megfordítok látom hogy nem üres, hanem van rá valami írva). Ha a visszarakom a lemezt üresnek mutatja, de már nem enged rá írni.

Ez csak DVD-vel fordult elő eddig, CD-re simán bírtam írni. Félek hogy a cd írom rakoncátlankodik, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha szoftveres probléma...
  • AlieN911
    Hali

Egy pendiveról letöröltem valamit, azt vissza lehet valahogy hozni???
  • Ekos
    Igen,engedélyezve és első helyen beállítva a [Removable Disk].
    Már csak holnap tudok újból belevágni addig nem tudok mást kipróbálni.
  • gergely1991
    A LinuxLive USB creator-nak már megkellet volna oldania a problémát.:S
    Gondolom engedélyezve vannak a USB meghajtók, illetve hogy be van állítva hogy USB media-ról bootoljon be elsőként.
    Boot menüből nem tudod elindítani?
  • Ekos
    Üdv!
    Egy USB-ről telepíthető ubuntu-t szerettem volna készíteni, de nem boot-ol az USB-ről a gép.(beállítottam a bios-ban is )(alaplap:ASUS M4A87TD/USB3)
    Ezeket használtam, de egyik sem volt nyerő:
    -LinuxLive USB Creator
    -Universal USB Installer

Ötletekért, és tanácsokért:Köszönet!
  • Ironman2
    Én az adatkábelre gondolok inkább.
  • gergely1991
    Szóval baj is volt az olvasással?:S
    Lehet hogy az eddig leírtakból a lemez szektorai megsérültek(nem véletlenül futott le a chkdsk parancs), illetve hogy az adatkábel megvan törve vagy a HDD kezd döglődni.
    Bár.... a start menü beviteli mezőjébe begépeled a "diskmgmt.msc" parancsot akkor egyszerűbb is lesz a particionálás(ha a win7-ben megvan-e még a program).
  • Ironman2
    Köszi a válaszokat! Pusztán azért kérdeztem,mert amióta megvan,szinte nyögvenyelősen ismeri fel a Bios,és a rendszer.Sokszor volt hogy a bios nem találta,és emiatt nem indult a rendszer.De az utóbbi 2 napban már egyre sürübben előfordult,és tegnap a windows indulásakor konzisztencia hibát irt ki,és le is futtatta a chdsk-et.Most hibátlan,és a HD Sentinel szerint is,de azt irta ki hogy 10 ezer alkalommal volt adatátviteli probléma a hdd,és a számítógép között.Valahol olvastam hogy mindenképpen particionálni kell az ilyen nagyméretü winchestert.
    A másik meg az hogy lerakott egy botsqm.dat fájlt tegnap.Azt le lehet törölni?
  • gergely1991
    További részletek a parancsról a windows7 súgójában találsz.
  • gergely1991
    Parancssorba "diskpart" parancs, utána a részletes információért a "?" vagy a "help" parancsot gépeld be.
  • karajjj
    beteszed a win7 telepítőd, megcsinálod a partíciót, kilépsz, aztán windowsban meg tudod formázni és kész is
  • Zoli007
    Egyszerűen Winből. Ha nincs rajta rendszer, akkor minek kellene újratelepíteni?
  • Ironman2
    Van 2 vinchesterem.Az egyik 540 gigás,a másik 1 TB-s.
    Az 540 gigás van kétfele particionálva C: és D:-re (C:-n van a WIN7)
    Az 1 TB-s,meg egyben van.Hogyan tudom particionálni ezt a vinchestert (1 TB-s),hogy független legyen a másiktól,és a rendszert se kelljen ujratelepiteni?
  • hentesferi
    Sziasztok !

Egy másik topicba írtam már de inkább ide illik.

Nemrég elkezdte a gépem azt a hibát kiírni, hogy "Az NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 2xx.. Képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."

Ilyenkor mindig befagy az egér, meg elsötétül a Monitor, majd újra jó lesz egy pár percig... mégis mi lehet ? utána néztem a neten, de megoldást nem sokat találtam, a drivert frissítettem az NVIDIA honlapjáról, a vga nem melegedik túl, leellenőriztem SpeedFan-al.
    Mondták Frissítsem a BIOS-t, amitől azért egy kicsit félek, meg hogy valami lehet elállítódott a Biosban.. hát nem tudom.

van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet rá a megoldás ?

Előre is köszönöm a válaszokat !

és azóta egy enyhe megfigyelés..

Amíg nem indítok el böngészőt, szinte teljesen jól fut a gép... amint elindítom pl a Facebookot, egyből fagyogat az egér 10-20 másodperces ideig... most is txt-be írok meg a szöveget és másolom be utána kommentnek.. teszteltem már film nézéssel is, és akadás mentesen ment, egy hd minőségű film.. de amint beléptem utána az SG-re, egyből befagyott megint, szóval nagyon remélem nem Hardware hiba, esetleg valami tanács, ötlet ? :)
  • Axl Rose
    Például a lapozófájl (pagefile.sys) és hiperfil.sys miatt.

Pl. ha kikapcsolod a hibernálás lehetőségét (ha nem szoktad használni), alsóhangon visszajön 2 giga.
  • maxval bircaman
    Kösz. Nagyszerű hír. Így könnyen megoldom a cserét. Jövő héten megveszem az új processzort.
  • karajjj
    jó lesz hozzá a hűtő
  • gergely1991
    1.A vírusirtó kicsomagolja a fájlokat ellenőrzéskor(valós-védelemben szintén) így veszhet a hely.
    2.Cache tárolás(böngészés során a weblapok fájljai letöltődnek a HDD-re)
    3.Vírus(pl.:Malwarebytes Antimalware,Kaspersky removal tool)
  • Waczkor
    Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy miért van az hogy a C meghajtón egy idő után elfogy a hely?

Win7 64 bites van fent,két partíció,egy C és egy D,a C-n csak a windows van,semmit se telepítek oda,hagytam neki 30 gigat.Felrakok minden frissítést ami kell,marad is kb 2-3 giga,de ahogy játszok,netezek stb valami miatt egy idő után megtelik.Olvasgattam neten,hogy mitől lehet de elég sok verziót találtam,egyik se segített.

Az a baj,hogy nem elég neki a 30 giga,vagy valami feleslegesen ment a C-re?

Köszi előre is a segítséget.
  • bardocz
    2007-es excelben hogyan tudok két fájlt megnyitni egyszerre ú
    gy, hogy külön monitorra rakhassam a kettőt? Most csak az excel ablakán belül tudok váltogatni a kettő között, de egyszerre nem tudom a kettőt nézni.
  • Zoli007
    Biztos túl lassan írsz!
  • kill3r21
    felismeri, nyilván nem isd tudnék ide irni ha nem, csak a gyorsbillenytűk nem mennek :S
  • gergely1991
    Elvileg a Windows Sevennek már fel kellene ismernie ezeket.:S
  • kill3r21
    Segitség, vettem egy a4tech kb-28g gamer billentyűt, de nem találok win7 drivert, igy viszont nem mennem a gyors billentxűk, pls help
  • maxval bircaman
    Asus P5B-Plus.

A processzor biztos jó hozzá, de a hűtő vajon jó-e.

Ahol láttam ezt a processzort, ott nem volt hozzá hűtő.
  • karajjj
    tudni kéne, hogy milyen alaplapod van, akkor meg tudom mondani, hogy jó-e hozzá a proci, hűtőt szoktak adni egyébként a procihoz, de ha nem kapsz, 1-2 ezerért nagyon jót lehet hozzá venni