!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Milyen arfekvesben ? Ezt neked kellene eldonteni, hogy mennyi lehet a raforditott osszeg.
Lehet rakolteni akar szazezreket is, mondjuk velemenyem teljesen felesleges, ha nem vagy zenesz.

Ha normal atlagfelhasznalasra szanod, akkor eleg egy Asus Xonar DG (7-8k Ft.-) is, ha kicsit jobb kell akkor ASUS Xonar DX vagy D1. (a kulonbseg annyi, hogy egyik PCI-E, mig a masik sima PCI foglalatu)
Ezek meg a 14-15k koruli kategoria.

VRSDM
tiszeletem.

kérdésem a következõ. egyszerû de nagyszerû.

milyen árfekvésben érdemes gondolkozni? (akár konkrét modellek, különbözõ lefedettségben) egy második hangkártya szerepében?

közepes minõségû cuccok (10.000.000W) van a kimeneten.

köszönöm 😄

u dont have to listen anybody else but me

Toto652
Hát, a ventilátor szépen forog, azzal nincs baj... nekem csak úgy tûnik, mintha a videokártya sípolna, pontosan nem tudom belõni, de amikor ez a hang hallatszik nagyon beszaggat minden 3D-s alkalmazás, illetve videó.
Ha semmi ilyesmi nem megy, akkor jó...
Jakuza001
Igen idoszakosan.
Ki van kopva a tengelyenel valoszinuleg mar a vetri, vagy csapagyas.

Ugyebar nem mindegy a meleg vagy hideg kornyezet sem, hiszen az anyag kitagul es osszehuzodik, es nem mindig szorul ugyanugy a ventillator.

Amugy szemmel is letudod ellenorizni, szepen nezegeted, hogy rendesen forog e a ventillator a gep mukodese kozben.

Es meg valami mivel nincs mas mozgo alkatresz a VGAn, igy nem sipolhat a kartyan mas sem, vagy a sipolas mashonnan jon es te adtal rossz tampontot, de en valoszinusitem, hogy nekem lesz igazam.

Toto652
Na, de idõszakosan? Nem folyamatos sípolás van, hanem X másodpercenként...
A hûtõt kipucoltuk és még hûtõpasztát is nyomtunk alá.
Jakuza001
Ha a kartya sipolo hangot ad, akkor a ventillatorral lehet a gond, eppen ezert kezdenek el szaggatni a jatekok is, mert a ventillator rosszul hut, es tul melegedik a gpu, ez pedig rossz teljesitmenyt okoz.

Toto652
vazze, faszér küldi kétszer...?
Toto652
Jó reggelt!
Adott egy videokártya, ' Nvidia GeForce NX 6600 256 MB WDM', az alaplap pedig 'Asock P4 V88'.
Amint videót indítok, vagy játékot, a kártya sípoló hangot ad ki, és ezalatt rettenetesen szaggat a videó/játék.
A kártyát és a gépet kipucoltam, a kártyát körbe kontaktoltam, de a probléma áll. Valami fizikális hibája lehet, de mi? Ugye javítható? Nincs 40ezer Forintom megint egy ilyenre!
Toto652
Jó reggelt!
Adott egy videokártya, ' Nvidia GeForce FX 6600 256 MB WDM', az alaplap pedig 'Asock P4 V88'.
Amint videót indítok, vagy játékot, a kártya sípoló hangot ad ki, és ezalatt rettenetesen szaggat a videó/játék.
A kártyát és a gépet kipucoltam, a kártyát körbe kontaktoltam, de a probléma áll. Valami fizikális hibája lehet, de mi? Ugye javítható? Nincs 40ezer Forintom megint egy ilyenre!
nud
hali!
adott 1 vista,ami nem bootol be:
tegnap este kikapcs,reggelre nem indul.
se csökentett mód se visszaállítás korábbi idõpontra.
mindig ide jutok:

hp 530-as laptop...
szedjek le 1vistát v usb-s xp-t?
le kéne szedni róla pár fontos cuccot....
köxi elõre is!

én meg ramra rá néztem és mind 2 oldalán vannak chipek a 1GB-snél az 512nél csak egyik oldal hogyan tudnám akkor be állítani hogy másik foglaltba is mûködjön a másik?:S

Jakuza001
Hogy a RAM mindket oldara vannak chipek ultetve.
A lapod kezikonyveben amugy megneztem nincs semmilyen leiras errol, hogy milyen memoriakkal mukodik egyutt.

ASROCK G31M-GS az Alaplapom DDR2 800 és Dual Channel azt írja az
Alaplapomon 2db Foglalat van benne és most per pill 1 foglalatban van 1db 1GB-s és a másikat be teszem mellé ami hasonló az elõzõhöz nem indul vele a gép

2. ebben a pontban amit írtál nem hiszem mert ugyan abban a
márkában mhz-ben vettem az újat csak a kapacitása nagyobb

3.2oldalas ram az mit jelent?

Jakuza001
Problemak amik lehetnek.

1. Mas vagy eltero idozitesu memoriak.

2.Az alaplap haklis a ramokra.

3. Eesetleg mas slotokba kell tenni a ramokat, ha simpla illetve 2 oldalas ramokrol beszelunk (a ketoldalasak, nem egyszer csak ugy mukodnek, ha koztuk egy slotot kihagynak es ugy teszik be a lapba az 1-3 ill 2-4 slotokba).
Altalaban ezt a lapok manualjaban leszoktak irni.

Persze vannak olyan lapok, amik nem is szeretik a dupla oldalas RAMok parositasat.

Változás történt 1db 1gb-s Samsung ddr2 800mhz-t elfogadja csak a másikat bedugom és akkor nem indul a gép:S

joceruza
Kösz a tippet! BOIS-ban letiltottam és egy napig nem volt semmi baja pedig nyúztam rendesen. Másnap már nem kellett bekapcsolnom. Elszállt az alaplapom!Nagyon remélem hogy Hétfõn már újra lesz gépem! Kösz mégegyszer!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy vettem
2db Samsung ddr2 800mhz memóriát
a jelenlegi 1db Samsung ddr2 512mb-os 800mhz helyett olyan kérdésem van hogy ki cseréltem az 512mb-osat 1-1db 1gb-re és amikor gépet bekapcsolom nem hoz be semmit a monitor hogy tudnám hogy kell beállítani hogy mûködjenek az új memóriák??

Hi! Miért van az hogy gép bekapcsolása után,Win7 elindul,majd kis idõ mulva fekete képpel leáll,és csak reset után tölti be az oprendszert?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Tuvok
Elképzelhetõ ez az USB dolog, ugyanis szimpla egérmozgatásra is elõjön a belassulás, hang akadozás, de csak ha a gép már le van/volt terhelve, újraindítás után jó darabig nem jelentkezik .
Rendszermegszakítások nevû dolog eszi a procit ilyenkor, ezt írtam is .

Az egér csak usb-n megy, átalakítóval ps2-n nem, próbáltam másik portba dugni este, most reggel a hiba még fennállt, így leszedtem a szoftverét, de ha van változás, csak több óra gépterhelés után derül ki úgyis .

Vertical sync ki van kapcsolva, tûzfal meg víruskeresõ minimális erõforrást eszik, nincs és sose nem is volt velük baj . Jó ideje W7-em van ugyanezzel a szoftverkörnyezettel, nem okoztak gondot .

Jakuza001
Jah meg valami, nezd meg a Windows Task Manager>Performance>Resource Monitorral, hogy milyen process terheli le a CPU-t annyira.
Lehet, hogy a telepitett virusirtod tuzfalad a ludas.

Valamint meg esetleg akkor szokott ilyen szaggatas jelentkezni, ha nem Aeros temat hasznalsz Win7 alatt. A win7-el egy csomo hulladek dolog bejott a kepbe, ami az XPn nem volt jellemzo, mint peldaul a jobban leterhelt HDD-k, microlag, input lag stb.

Jakuza001
Elofordulhat USB input lag. Van akinel PS2 egerre csere megoldja a problemat. Ha nem segit probalkozz a Vsync kikapcsolasaval es a third party softwarek, amik a GPU-t monitorozzak kikapcsolasaval.

Tuvok
Sajnos nincs változás

Tuvok
Hát, jó ideje megvan, eddig nem volt vele gond, de kipróbálom természetesen

kifli
próbáld másik usb portba, és a driverét újratelepíteni
Tuvok
De, jelent valamit ?

Jakuza001
Hat ez lehet VGA hiba is, de en azert megkerdezem, nem USB-s egered van ? 😄

Tuvok
Annyival kiegészíteném, hogy már a 2. nvidia drivert próbáltam
-és-
az erõforrás figyelõben Rendszermegszakítások nevû szolgáltatás értéke ugrál idõnként kimagaslóan a többi szolg. értéke fölé (CPU oszlop) .

Tuvok
Hello

Nemrég vettem egy Asus 560 Ti kártyát, 270.61 driver van telepítve, és a problémám a követketõ:
Bármilyen játéknál "álló" helyzetben nagyon jó fps értékeim vannak, de amint mozogni kezdek bármilyen módon, az fps teljesen visszaesik, és a hang is akadozik, recseg .
Zenét hallgatok winamppal, mellette böngészek, ahogy kattintgatok a zene szintén megakad, recseg .
Élsímítás, tripla buffer, vertical sync stb ki van kapcsolva, pedig az elõzõ kártyával (260) ezekkel együtt se volt ilyen .
A vinyót se dolgozik a megszokottnál jobban, ez se lehet gond .
A feladatkezelõben annyit látni, hogy a proci gyakran felmegy 90% fölé is, például olyan bagatell dolognál is, ha a winamp ablakát elkezdem egérrel mozgatni; de ha csak simán a kurzort mozgatom, az is felviszi 60%-ig is .
Semmi kirívó memória+proci zabáló programfolyamat nincs, valami beállításra gyanakszom, jó ideje egyetlen érdemi változás a VGA csere volt .

Bármilyen használható ötletet szívesen fogadnék, köszi .

Mike
wifis problémám lenne: (beírtam a router topikba is)

egy ismerõsnek wifis routert telepítettem (TP-Link 741xxND de igazából a tipus lényegtelen), és van neki - többek között - egy régi notebookja, pcmcia wifi kártyával, winxp-vel, és az a gond, hogy nem tud felcsatlakozni WPA-PSK-ra. AES-t alapból nem ismeri, de a TKIP választható volt, ezért a routert is átállítottam erre, de TKIP-pel sem tud kapcsolódni. Identitás ellenõrzés, nincs tanusítvány. A modern gépének ilyen problémája nincs.
Mi lehet a megoldás? használjak sima WPA-t?
vagy vegyen egy usb wifis sticket a pcmcia helyett?

köszi a segítséget

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

vki
Jelenleg az alaplap BIOS-a a legfrissebb, ha meg a HDD Firmware-ré gondolsz, azt még nem igazán próbáltam, ha egyáltalán lehet. Elvileg valami Green mittomén milyen szériás. Megnézem a WD honlapján.

Kössz a tippet.

ACER Aspire 5738ZG

adamq01
Sziasztok!
Van egy-két .dll fájl egy tömörített arhívumban, amit ha kimásolok egy mappába, akkor magától eltûnik. Egyes vírusirtók beteszik karanténba, mert vírusnak érzékelik, de ha kikapcsolom a védelmet, akkor is eltûnik, mintha automatikusan törlõdne. Lehetséges, hogy a Windows7 beépített védelme törli? Ha igen, mivel lehet átengedni azon? Tûzfalnál már próbálkoztam, de ott csak a programok listája van, amiket engedélyez, vagy sem. De ez egy dll fájl. Van ötlet? <#fejvakaras>

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

joceruza: Ha integált kütyü elszált akkor biosba tiltsd le.(integralt peripherials). Jobbat ennél nem tudok mondani ha megint elõjön akkor szervíz és egy ima.

Fatboy 89: Elég fura jelenség.Laptopon ment gondolom USB-s kapcsolattal, most meg sata-s kábelen fut.Régebben olvastam h bios frissítéssel helyreállt a rendszer ilyen jellegû winyóknál. De vajon ennél is?
Ki kellene próbálni.

hentes feri:Öreg gép = irodai gép. Azaz örülj h viszi valamilyen szinten.

sry , hibásan mutatta az SG a topicot , és úgy jelezte mintha 4 hónapja senki se írt volna ide , szóval az a problémám , hogy vágnom kéne vizsgafeladat miatt... sikeresen átkonvertáltam a videot , Premierevel muszáj vágnom , be is olvassa , csak éppen nincs se kép se hang... és tuti nem kodek hiba , mert a Media Player meg lejátsza , és a konvertálásnak is ok-nak kell lennie , mert másik gépen beolvassa a premier hanngal képpel , csak az meg túl régi gép és akad... mi lehet a baj ?

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Sziasztok !

ha valaki még olvassa a topicot , kérem jelezze van egy kis problémám

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

vki
Sziasztok!

Lenne nekem egy kis problémám. Adott a leírásomban lévõ 1TB-s winchester, egy 50GB-s, és egy 950GB (csak durván, a partíciós táblát nem nézve), és ha másolok a 950-es partíción, vagy tömörítek, vagy akármi, a gép olyan szinten belassul, hogy még egy ablakváltás is 10mp. Anno a laptophoz lett véve a winchester külsõként, de ott nem volt gond. Továbbá érezhetõ, hogy a programok betöltése sokkal lassúbb.

Van valakinek valami tippje? Megnéztem a HDD állapotát, és nincs vele gond (valami HDSentinel, vagy mi volt a neve).

Elõre is köszi a válaszokat!

Zoli

ACER Aspire 5738ZG

joceruza

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

joceruza

joceruza
Már több mint egy órája megy,igaz,nem játszottam....
[/url]http://[/img]

joceruza
Ez az! Semmi szokatlan,furcsa nem látszik egyik alkatrészen sem! Se túlmelegedés nyoma,sem folyás,sem púpos kondi,semmi ami hibára utalna. Képet nem tudok róla készíteni mert behalt a fényképezõgépem is(már jó ideje,nem az áramszünet miatt). Még csak furcsa szagot sem lehet érezni. Elképzelhetõ hogy az alaplap lesz a gond miután elszállt a hálókártyám?

Ha már nem garis a tápod szét szedhetnéd nekünk és meg szaglászhatnád meg szemügyre vehetnéd az egyik biztosító szálat h ép e, valamint a kondik milyen állapotúak.ha lenne képed az volna a legjobb valamint akkor az alaplapról is 1--et 2--õt fõleg közelit.Jah és ha lehet jól látható legyen minden.

joceruza
Sziasztok! Van egy hatalmas problémám! Szeretném a segítségeteket kérni! Pár napja volt egy áramszünet és pont ment a gép. Áramszünet után már nem kapcsoltam be mert jött a vihar és inkább mindent kihúztam,még a net kábelt is. Másnap reggel dugtam vissza mindent és azt vettem észre hogy elszállt az integrált hálókártyám. Majd kb.5-10 perc után meghalt a gép is. A monitort kikapcsolta,a ledek nem világítottak de a hûtõventik pörögtek ugyanúgy. Se kikapcsolni nem lehetett,se újraindítani. Kihúztam a 220-ból és vissza. Változó idõszakonként kikapcsol ugyanúgy. Már játszottam 1 órát is de van hogy 5 perc után meghal! Abban bízok hogy a táp a ludas és nem a maradék alaplapom! Valakinek ötlete?<#falbav>

Köszi josi megtaláltam a nekem való drivert csak még egy baj van nemlátja a mikrofont amit nemtudom hol állitsak be.Van egy tv tuner a gépembe/pinnacle/és õ ezt látja a hang és videóeszközök beállitásánál a mikrofonnál és egyéniként nemlátom a life cam-át.Hol tudnám ezt átállitani hogy vegye észre a gép hogy ottvan?Mit csináljak???
Jakuza001
Akkor inkabb olyat keress amin nincs ennyire szetosztva a +12V tapag.

Sziasztok tudna nekem valaki segiteni.Szoftver problémám lenne.Már tényleg nemtudom honnan töltsem le.Ugyanis vettem egy Microsoft 1.4-es camerát ami egyben van a mikrofonnal is.És win xp-m volt,most lett a win 7 és ez már nem tudja telepiteni a lemezrõl.Felmentem a microsoft oldalára de ott nemtudom melyik lenne az ideális itt az oldal ha valaki tud segitsen légyszi.www.microsoft.com/hardware/en-us/downloads
gurubefree
JA .... 620W . ez van nekem is

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

zzeN
Nem 620?😊 37k-t egy tápra had ne költsek, inkább akkor a köv. FSP-t.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

gurubefree
Akkor valoszinu a hogy a tap keves .... olyan hatareset. ezzel jo vigyazni mert kart tehet a gepben. Nem tartom valoszinunek hogy roszz szoval el lehet adni ( persze megfelelo teszt utan ) es venni egy Enermax Liberty 650W 😊

zzeN
Berakta az én gépembe az õ 700-as tápját, és gond nélkül futott a Cry2(elõtte az én tápommal neki is kifagyott 5 perc alatt). Viszont pl. a css, meg a lego karib egyszer se fagyott, csak a nagyobb gépigényû játékok:S

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

gurubefree
Nem mondta senki hogy valami is rossz .... azert kell ezeket kivenni lehuzni hogy a tap ezek nelkul is kepes elvinni a gepet. Ha igen akkor nem rossz csak egyszeruen nem eleg ..... ha beta a bios akkor az is lehet hiba forras