64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • maxval bircaman
    Pl. egy ilyen - Intel Pentium Dual-Core E6800 3.33GHz LGA775 - az jó lenne?

Nem nagyon értek a dologhoz, de ez pl. megy az alaplaphoz és nem is drága. Érdemes ilyet venni? Jelentős lesz a változás?

S a hűtéssel nincs gond? Azaz a régi processzor - x86 Family 6 Model 15 Stepping 2 GenuineIntel 1805 Mhz - hűtése viszi ezt is?

Alaplapot nem akarok most újat semmiképpen.
  • gergely1991
    Attól hogy egy 3.5mm-es jackdugóval csatlakoztatod egy éppen működő gépre attól a hangkártyának nem kellene elromlania.A hiba a vezetékezésben(rossz bekötés,megtört vezeték)vagy a, hangkártyadriver hiánya okozhatja.
  • Ironmask
    Üdv!
    Na most nekem olyan problémám van,hogy nem rég vettem egy új PC-t,amibe alaplapra integrált hangkártya van,és rá akartam kötni a Hi-fi-met,a PC-re,és úgy jártam,hogy nem szólt a Hif-Fi hangfala,csak búgott,és most már a PC hangfalam se szólal meg,mondjuk még az nap este le szaladtam haverhoz,és adott egy hangkártyát,és most az van a gépembe,de elképzelhető,hogy sikerült kinyírnom az alaplapra integrált hangkártyát??
    Mert én hülye mikor a gép be volt kapcsolva,akkor dugtam be,a jack kábelt lehet,hogy tönkre vágtam?Vagy megpróbáljam,hogy kikapcsolt állapotban vissza dugjam az integrált hang kártyára a kábelt,hátha még isműködik??Meg lehet még menteni,vagy teljesen el****tam??Gigabyte alaplapom van!Várom a válaszokat,és a tanácsokat,köszönöm!
  • Pancser lány
    Köszi :) Tök jó ötlet :)
  • Pancser lány
    Persze volt, személyesen, de össze vissza beszélt:)
  • karajjj
    inkább egy proci kellene akkor szerintem a gépedbe, azzal egyelőre többre mennél
  • karajjj
    keress fogyasztóvédelmi fórumokat, ott beírhatod mindenhova!
  • gergely1991
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1040759332&no=57833]#57833 ?[/URL]
  • Pancser lány
    Még szép hogy meg volt a feljelentés az volt az első + fogyasztóvédelem is, nem gondolod hogy hagynom kellene vagy bárkinek is .., pont minél több ember tegye közé ha így járt így nem mernek majd sehol sem vissza élni ilyen formában
  • Kasadya
    velem megcsinálnák ledózerolnám az üzletet a haverokkal....
  • Zoli007
    Ilyennel azért vigyázzál, mert be is perelhet hitelrontás miatt. Szerintem egy rendőrségi feljelentéssel többre mész. Viszont ha csak otthon vetted észre, akkor nehéz dolgod lesz.
  • gergely1991
    Reklamáció volt?:S
  • Pancser lány
    Köszi,akkor kezdem itt!
    Azért írok, mert szeretném felhívni mások figyelmét arra, ne járjanak úgy mint ahogy én jártam:
    MICROTEAM SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1145. Budapest, Róna utca 127 alatt működő szakszervizben Bankó Miklós úrnál hagytam az elromlott laptopomat, hogy megállapítsa a hiba okát, azonban mint később kiderült úgy kaptam vissza a laptopomat, hogy kilopta belőle a memóriát valamint a 150 Gb winchesteremet.
  • TomBond
    Nagyon sok fórumon! Persze ne minden topicban!!!
  • Pancser lány
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik fórumon írjam le, annak a cégnek a nevét akik laptop szerviz "címen" kilopták a winyot és a memóriát a gépemből!?
  • maxval bircaman
    "Videkártyát bővíteni nem lehet, maximum cserélni."

Kösz. Ez fontos infó volt. Bár 90 % esélyt adtam neki, hogy így van.

"A gyerek mennyire ért a géphez? Minek neki úgy videokártya?"

Játékok miatt van az egész.
  • karajjj
    lehet, csak rosszul volt bepattintva a kártya, de valószínűleg cserélni kell a kártyát
  • karajjj
    táp? proci?
  • karajjj
    Videkártyát bővíteni nem lehet, maximum cserélni. A gyerek mennyire ért a géphez? Minek neki úgy videokártya?
  • Bandi 18
    Megoldva. Wifi kártya driver csere
  • Bandi 18
    Sziasztok

Olyan problémám lenne hogy ha laptoppal (Fujitsu Pi3560) töltök le böngészőből, vagy csak simán fileshare-en keresztül egy file-t akkor a hang recseg és elkezd laggolni minden. A proci kihasználtság 90%-on (task managerben semmit nem látni). Viszont ha telepítek, vagy játszok és közben zenét hallgatok akkor nincs hibája.
  • gergely1991
    Nyomogasd az F8-at majd válaszd ki a "Rendszerhiba utáni újraindítás letiltása" funkciót.Ha minden igaz kapni fogsz egy kék képernyőt(BSoD) majd a hibakódját googleval megkeresed.
  • grebber
    Az mitől lehet hogy egy gépen a Windows XP (SP3-al) pár nap után nem indul el?
    Frissen lett feltéve pár napja és amikor indul a gép kiírja a szokásos cuccokat és mindig újraindul.
    Se csökkentett móddal se más módon nem indul el mindig újraindul.
    Valamelyik hardware kezdene meghalni?

• maxval bircaman
    Kösz.

Vicces volt a helyzet. Nagyon keveset értek a hardeverekhez, azt hiszem, ez eddig is nyilvánvaló volt.

Szóval ott állok (guggolok) a kinyitott géppel, kezemben az új merevlemez. Észlelem: NINCS hová tenni. Megoldottam: a meglévő IDE-merevlemezt feljebb tettem, a meglévő SATA-merevlemezt meg lejjebb. Így sikerült betuszkolom közéjük az újat, persze előtte ki kell húznom az adatkábelt az IDE-mervelemezből, mert különben nem volt hely. (Aztán persze elfelejtettem visszadugni, s meglepődtem, de végül rájöttem.)

Itt szembesültem azzal az elemi problémával: nincsenek csavarjaim! Oké megritkítottam a csavarokat máshol. De nem értem: miért nem adnak egy vadonatúj merevlemezhez csavarokat?

Majd jött a csatlakoztatás. Másik SATA-merevlemezemet zseblámpával és nagyítóval alaposan megvizsgálva rájöttem melyik az áramkábel és hová kell dugni. Meglett. Ekkor jött a nagy meglepetés: NINCS adatkábel. Rádöbbentem: a SATA az nem olyan, mint az IDE, csak egy eszközhöz jó. Észleltem, hogy az alaplapon van egymás mellett 1 használt és 3 üres szép piros SATA-lyuk, így rájöttem, hogy az egyik üreshez kellene csatlakoztatnom az új merevlemezt. Oké, de NINCS kábelem. Indulás (este 7-kor) a legközelebbi boltba kábelvásárlás céllal. Siker! Otthon kábel csatlakoztatása és minden kész.

Ezután két részre particionálás és formatálás - alig másfél óra. (A szoftveres dolgokhoz már sokkal többet értek, mint a hardverekhez.) Majd régi IDE-lemez tartalmának átmentése az új lemezre, s IDE-lemez újraformatálása - az eddigi 2 partícióból már 1 lett csak. Aztán a régi SATA-lemezemen a két partíció egyesítése - itt kicsit be voltam szarva, hátha a folyamat közben törlődik az egész oprendszer, de nem: a Partition Master hibátlanul elvégzett mindent 5-6 perc alatt.

Szóval most van 3 fizikai meghajtóm összesen 4 partícióval, pont így akartam.

Most azonban felmerült egy másik kérdés, amire nem tudom a megoldást. 15 éves fiam azt mondja, hogy kevés a videómemória, s csináljak azzal is valamit. Jelenleg NVIDIA GeForce 9400 GT kártya van a gépben, 1 GB RAMmal. Mit érdemes ez esetben csinálni? Beletenni még RAM-ot? Ez egyáltalán lehetséges? A videókártyában lévő RAM az ugyanaz a RAM, amelyik az alaplapon van vagy valami speciális video-RAM? Vagy kell egy új videokártya? De akkor milyet vegyek? Mit bír el az alaplapom, a processzorom? Az alaplap ASUS P5B PLUS, a processzor meg Intel Dual Core 1,8 Ghz. Szóval mit érdemes ez esetben csinálni?
  • gergely1991
    Bekapcsológomb beszorult?:D
    Valakinél ezzel volt a gond.
  • Loál János #57819
    Háló.

Adott egy régebbi gép, Abit NF7-S2 alaplappal, 3200+ Barton, ATI 9600XT AGP-s videókártya, 1GB RAM.
    Sokáig (hónapokig) állt a gép, senki sem használta, elővéve nem kapcsolt be, illetve a bekapcsológomb megnyomásakor a ventik egy picit megforogtak, de ennyi, és nem több.
    Egy CMOS reset segített, ezután elindult a gép, de megint eltették egy időre, és most megint nem kapcsol be, viszont olyannyira, hogy CMOS reset sem segít. Az alaplap ledje világít, a ventik megfordulnak egy pillanatra, de nem történik semmi. Elemcsere is történt az alaplapon, semmi változás.
    Érdekesség még, hogy a CMOS reset jumper a leírás szerinti reset állásban volt mindig is (erre neten is rátaláltam, eleve így szállították az alaplapokat), a kíváncsiság kedvéért mindkét állásban kipróbáltam, eredmény ugyanaz.

Ötlet plíz?
  • DIESEL DOG #57818
    Szerintem ez teljesen normális jelenség, ha egy játék kihasználja a VGA kártyád minden lehetséges erőforrását, ne aggódj miatta. Esetleg megpróbálhatod újrapasztázni a VGA-t hátha javul valamennyit a hűtés és talán csökkenhet a terhelés közbeni hőfok ~10°C-ot...

De megnyugtatlak hogy ez nálam is így működik (HD 5770), az energiagazdálkodás miatt asztali használat alatt visszaáll a GPU 157Mhz-re a VRAM pedig 300Mhz-re, míg terhelés alatt felugrik a referencia értékre ami 850Mhz / 1200Mhz (esetemben húzás miatt 900Mhz / 1250Mhz), és ezzel párhuzamosan emelkedik a ventik fordulatszáma is, és a hőfok is. De nálam teljes kihasználtság esetén a hőfok legfeljebb 70°C körül maximalizálódik. :)
  • jazzy
    Kiegészítés, hátha így valaki tud segíteni: Megnéztem ezt a GPU-Z-t és a következőket tapasztaltam: Ahogy elindul az a bizonyos játék, GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] rögtön maxra ugrik, 800 illetve 1000 és végig ott is marad, GPU Temperature [°C] 75-79, Fan Speed pedig 3100-ra is felment ez 73%.

Ez normális?
  • Zomil
    Sziasztok!
    Akadt egy kis gondom...a gép nemrég kifagyott játék közben(megállt a kép és szines izék lettek rajta). Ujrainditás után már a bios töltése közben is szines csikok jelennek meg a win pedig be sem tölt.. Kivettem/visszaraktam a vga-t, memoria 2x2gb van külön is megnéztem...akkor ez valoszinüleg vga hiba ugye? Vegyek másikat vagy van esély javitásra?
    A vga egy 8800gts, az alaplap/memoria/proci par honapos.
    Elöre is köszi a segitséget.
  • gergely1991
    Nekem a CPU hűtőm csinálja.:D
    Felugrik 100%-ra a terhelés, aztán a gépházon belül pedig beindul a sugárhajtómű szimulálás.:D
    Ha más nem mond semmit akkor, addig állítsd be a játékban alacsonyabbra a grafikus minőséget mondjuk medium vagy low szintre,persze egy újrapasztázás is megoldhatja a gondot szerintem(ha más nem, tedd a fagyasztóba:D).
  • jazzy
    HD5830 Xtreme, amennyiben ez számít.
  • jazzy
    Van egy Sapphire Radeon HD5830-asom és mostanában bizonyos játékok közben néha elkezd a venti ilyen süvítő hangot adni, lecsekkoltam, alap esetben 30%-on 1000RPM körül pörög, de amikor ezt a süvítő hangot adja akkor 70% körül 2500-2700 RPM-en, a kártya ilyenkor 60-65 fok körül mozog.

Ezt okozhatja bármiféle softwares probléma, vagy újra kéne pasztáznom a kártyát? A kártya kicsit kevesebb mint 1 éves..

Mondanom sem kell régebben nem pörgött sose 2700 RPM-en nagyon idegesítő ez a süvítő éles hang..
  • karajjj
    ezt most nem igazán értem, hogy mit szeretnél felvenni és hogyan, de nem lehet, hogy valami normálisabb hangkártya kéne neked?
  • karajjj
    az új satás, vagy ide? mert ha van még satás hely, akkor csak simán rádugod és kész
  • csgery
    Sziasztok!
    Az a problémám van, hogy szeretnék felvenni valamit a Sztereó keverő segítségével (Win7).
    Sony Vegas Hd platinumot használok, és felvételnél ha mikrofonba kötök be egy mikrofont késik a hang, ha sztereó keverőbe, akkor felvesz mindent ami már fel van véve (dob, basszus).
    Mit lehet ezzel kezdeni úgy, hogy külön sávba kapjam meg a gitárt (ne keverje bele minden hangot a gép), és hogy közben halljam is magam rendesen?
  • maxval bircaman
    SATA-1-es alaplapom van. Van rajta 2 merevlemez, mindkettő 80 GB-os. Most vettem egy új merevlemezt, 500 GB-os. Kérdésem: az újat az egyik régi helyére tegyem, vagy mehet harmadikként? Ha harmadikként, akkor hová csatoljam?
  • gergely1991
    Az is elképzelhető egyébként.
  • gergely1991
    Firefoxnál mondjuk kitelik.
  • Kasadya
    valami youtube plugin kavarhat be?
  • Kasadya
    hali! nagyon hülye dolgot vettem észre.....ha sokat nézegetem a youtubeon a videókat a flash player egyszerűen összeomlik ráadásul a numerikus billenytűzeten nemtudom haszálni a számokat és caps lock nélkül is nagy betüvel tudok irni valamint az egérgörgö sem scrollol le illetve fel!
    És ez csak akkor ha kb egy órát videózgattam a youtubeon.....mi ez??

rendszer tiszta win7 x64 fullosan virus mentes,új driverek a videókártyához,egérhez /g500/ keyboardhoz /razer black widow/

kurvára bosszantó ,de az a legdurvább,hogy még ha el is baszódik fél óra-1 óra mulva megint megy normálisan....

arra gyanakodok a billentyűzet nem birja a logitech egeret vagy forditva

biztos hülyén hangzik ez igy annak aki profin ért a gépekhez,de kurvára bosszantó nekem mezei usernek:P

any idea?