!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet rakolteni akar szazezreket is, mondjuk velemenyem teljesen felesleges, ha nem vagy zenesz.
Ha normal atlagfelhasznalasra szanod, akkor eleg egy Asus Xonar DG (7-8k Ft.-) is, ha kicsit jobb kell akkor ASUS Xonar DX vagy D1. (a kulonbseg annyi, hogy egyik PCI-E, mig a masik sima PCI foglalatu)
Ezek meg a 14-15k koruli kategoria.
kérdésem a következõ. egyszerû de nagyszerû.
milyen árfekvésben érdemes gondolkozni? (akár konkrét modellek, különbözõ lefedettségben) egy második hangkártya szerepében?
közepes minõségû cuccok (10.000.000W) van a kimeneten.
köszönöm 😄
u dont have to listen anybody else but me
Ha semmi ilyesmi nem megy, akkor jó...
Ki van kopva a tengelyenel valoszinuleg mar a vetri, vagy csapagyas.
Ugyebar nem mindegy a meleg vagy hideg kornyezet sem, hiszen az anyag kitagul es osszehuzodik, es nem mindig szorul ugyanugy a ventillator.
Amugy szemmel is letudod ellenorizni, szepen nezegeted, hogy rendesen forog e a ventillator a gep mukodese kozben.
Es meg valami mivel nincs mas mozgo alkatresz a VGAn, igy nem sipolhat a kartyan mas sem, vagy a sipolas mashonnan jon es te adtal rossz tampontot, de en valoszinusitem, hogy nekem lesz igazam.
A hûtõt kipucoltuk és még hûtõpasztát is nyomtunk alá.
Adott egy videokártya, ' Nvidia GeForce NX 6600 256 MB WDM', az alaplap pedig 'Asock P4 V88'.
Amint videót indítok, vagy játékot, a kártya sípoló hangot ad ki, és ezalatt rettenetesen szaggat a videó/játék.
A kártyát és a gépet kipucoltam, a kártyát körbe kontaktoltam, de a probléma áll. Valami fizikális hibája lehet, de mi? Ugye javítható? Nincs 40ezer Forintom megint egy ilyenre!
Adott egy videokártya, ' Nvidia GeForce FX 6600 256 MB WDM', az alaplap pedig 'Asock P4 V88'.
Amint videót indítok, vagy játékot, a kártya sípoló hangot ad ki, és ezalatt rettenetesen szaggat a videó/játék.
A kártyát és a gépet kipucoltam, a kártyát körbe kontaktoltam, de a probléma áll. Valami fizikális hibája lehet, de mi? Ugye javítható? Nincs 40ezer Forintom megint egy ilyenre!
adott 1 vista,ami nem bootol be:
tegnap este kikapcs,reggelre nem indul.
se csökentett mód se visszaállítás korábbi idõpontra.
mindig ide jutok:
hp 530-as laptop...
szedjek le 1vistát v usb-s xp-t?
le kéne szedni róla pár fontos cuccot....
köxi elõre is!
A lapod kezikonyveben amugy megneztem nincs semmilyen leiras errol, hogy milyen memoriakkal mukodik egyutt.
Alaplapomon 2db Foglalat van benne és most per pill 1 foglalatban van 1db 1GB-s és a másikat be teszem mellé ami hasonló az elõzõhöz nem indul vele a gép
2. ebben a pontban amit írtál nem hiszem mert ugyan abban a
márkában mhz-ben vettem az újat csak a kapacitása nagyobb
3.2oldalas ram az mit jelent?
1. Mas vagy eltero idozitesu memoriak.
2.Az alaplap haklis a ramokra.
3. Eesetleg mas slotokba kell tenni a ramokat, ha simpla illetve 2 oldalas ramokrol beszelunk (a ketoldalasak, nem egyszer csak ugy mukodnek, ha koztuk egy slotot kihagynak es ugy teszik be a lapba az 1-3 ill 2-4 slotokba).
Altalaban ezt a lapok manualjaban leszoktak irni.
Persze vannak olyan lapok, amik nem is szeretik a dupla oldalas RAMok parositasat.
Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI
2db Samsung ddr2 800mhz memóriát
a jelenlegi 1db Samsung ddr2 512mb-os 800mhz helyett olyan kérdésem van hogy ki cseréltem az 512mb-osat 1-1db 1gb-re és amikor gépet bekapcsolom nem hoz be semmit a monitor hogy tudnám hogy kell beállítani hogy mûködjenek az új memóriák??
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Rendszermegszakítások nevû dolog eszi a procit ilyenkor, ezt írtam is .
Az egér csak usb-n megy, átalakítóval ps2-n nem, próbáltam másik portba dugni este, most reggel a hiba még fennállt, így leszedtem a szoftverét, de ha van változás, csak több óra gépterhelés után derül ki úgyis .
Vertical sync ki van kapcsolva, tûzfal meg víruskeresõ minimális erõforrást eszik, nincs és sose nem is volt velük baj . Jó ideje W7-em van ugyanezzel a szoftverkörnyezettel, nem okoztak gondot .
Lehet, hogy a telepitett virusirtod tuzfalad a ludas.
Valamint meg esetleg akkor szokott ilyen szaggatas jelentkezni, ha nem Aeros temat hasznalsz Win7 alatt. A win7-el egy csomo hulladek dolog bejott a kepbe, ami az XPn nem volt jellemzo, mint peldaul a jobban leterhelt HDD-k, microlag, input lag stb.
-és-
az erõforrás figyelõben Rendszermegszakítások nevû szolgáltatás értéke ugrál idõnként kimagaslóan a többi szolg. értéke fölé (CPU oszlop) .
Nemrég vettem egy Asus 560 Ti kártyát, 270.61 driver van telepítve, és a problémám a követketõ:
Bármilyen játéknál "álló" helyzetben nagyon jó fps értékeim vannak, de amint mozogni kezdek bármilyen módon, az fps teljesen visszaesik, és a hang is akadozik, recseg .
Zenét hallgatok winamppal, mellette böngészek, ahogy kattintgatok a zene szintén megakad, recseg .
Élsímítás, tripla buffer, vertical sync stb ki van kapcsolva, pedig az elõzõ kártyával (260) ezekkel együtt se volt ilyen .
A vinyót se dolgozik a megszokottnál jobban, ez se lehet gond .
A feladatkezelõben annyit látni, hogy a proci gyakran felmegy 90% fölé is, például olyan bagatell dolognál is, ha a winamp ablakát elkezdem egérrel mozgatni; de ha csak simán a kurzort mozgatom, az is felviszi 60%-ig is .
Semmi kirívó memória+proci zabáló programfolyamat nincs, valami beállításra gyanakszom, jó ideje egyetlen érdemi változás a VGA csere volt .
Bármilyen használható ötletet szívesen fogadnék, köszi .
egy ismerõsnek wifis routert telepítettem (TP-Link 741xxND de igazából a tipus lényegtelen), és van neki - többek között - egy régi notebookja, pcmcia wifi kártyával, winxp-vel, és az a gond, hogy nem tud felcsatlakozni WPA-PSK-ra. AES-t alapból nem ismeri, de a TKIP választható volt, ezért a routert is átállítottam erre, de TKIP-pel sem tud kapcsolódni. Identitás ellenõrzés, nincs tanusítvány. A modern gépének ilyen problémája nincs.
Mi lehet a megoldás? használjak sima WPA-t?
vagy vegyen egy usb wifis sticket a pcmcia helyett?
köszi a segítséget
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Kössz a tippet.
ACER Aspire 5738ZG
Van egy-két .dll fájl egy tömörített arhívumban, amit ha kimásolok egy mappába, akkor magától eltûnik. Egyes vírusirtók beteszik karanténba, mert vírusnak érzékelik, de ha kikapcsolom a védelmet, akkor is eltûnik, mintha automatikusan törlõdne. Lehetséges, hogy a Windows7 beépített védelme törli? Ha igen, mivel lehet átengedni azon? Tûzfalnál már próbálkoztam, de ott csak a programok listája van, amiket engedélyez, vagy sem. De ez egy dll fájl. Van ötlet? <#fejvakaras>#fejvakaras>
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Fatboy 89: Elég fura jelenség.Laptopon ment gondolom USB-s kapcsolattal, most meg sata-s kábelen fut.Régebben olvastam h bios frissítéssel helyreállt a rendszer ilyen jellegû winyóknál. De vajon ennél is?
Ki kellene próbálni.
hentes feri:Öreg gép = irodai gép. Azaz örülj h viszi valamilyen szinten.
\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"
ha valaki még olvassa a topicot , kérem jelezze van egy kis problémám
\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"
Lenne nekem egy kis problémám. Adott a leírásomban lévõ 1TB-s winchester, egy 50GB-s, és egy 950GB (csak durván, a partíciós táblát nem nézve), és ha másolok a 950-es partíción, vagy tömörítek, vagy akármi, a gép olyan szinten belassul, hogy még egy ablakváltás is 10mp. Anno a laptophoz lett véve a winchester külsõként, de ott nem volt gond. Továbbá érezhetõ, hogy a programok betöltése sokkal lassúbb.
Van valakinek valami tippje? Megnéztem a HDD állapotát, és nincs vele gond (valami HDSentinel, vagy mi volt a neve).
Elõre is köszi a válaszokat!
Zoli
ACER Aspire 5738ZG

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

[/url]http://[/img]
Köszi josi megtaláltam a nekem való drivert csak még egy baj van nemlátja a mikrofont amit nemtudom hol állitsak be.Van egy tv tuner a gépembe/pinnacle/és õ ezt látja a hang és videóeszközök beállitásánál a mikrofonnál és egyéniként nemlátom a life cam-át.Hol tudnám ezt átállitani hogy vegye észre a gép hogy ottvan?Mit csináljak???
cam driver
ゾルターン
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN