64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Telepíteni kell az egész rendszert újra.Úgy tűnik hogy nem találja boot szektort.USB-bootban Bios-ban elsődleges bootnak a USB drive vagy hasonlót kell fel léptetni a tetejére.Az 5-ik mondatod pedig felejtsd el(örökre).:)
  • matula77
    Szevasztok!
    Segítségre lenne szükségem:
    Van egy Dell Inspiron Mini netbook-om.Újratelepítettem a win7-et.Működött 5-napig kifogástalanul, amikor is aktiválni akartam a windowst a "Windows 7 Loader 1.7 by DAZ"-nevü programmal.
    Újraindítás után csak fekete képernyő jön be, bal sarokban villogó karakterrel.F8-ra nem reagál,próbáltam usb-ről újratelepíteni: BOOTMGR is missing Press ctrl+alt+del to restart -ezt írja ki, és újraindulás után ugyan az a fekete képernyő.
    Ha valaki tud segítsen!Előre is kösz!
  • Roy4l
    Sziasztok , olyan problémám lenne hogy miért van az hogy most nyáron elkezdet a gépem azt csinálni hogyha a saját wifit amit én csinálok azon ha rajtavan a bátyám akkor bármilyen internetes játékba 1000fölötti a latencym? és ezt tavaly nem csinálta , se szünetekbe és suli közbe sem. Azóta volt már a modem is meg a router is kicserélve de nem változott semmi. Valaki tud ebben segíteni hogy mi lehet a baj? talán valamilyen beállítás?
  • Hegi90
    köszi!
  • [NST]Cifu
    Itt egy teszt erről, az adott hardware erejétől is függ, de egy jó átlagos gépen csak pár százalékkal csökkent a teljesítmény.
  • Hegi90
    Kb mekkora teljesítmény csökkenésre kell számítani egy truecrypt-el kódolt rendszerlemezen?
  • Tibi7
    És milyen speciàlis programokra gondolsz? Vagy ezt én mint földi halandó felejtsem el?
  • bardocz
    Másik féle driver megoldotta. Pedig egyik fórumon sem ezt említették.
  • bardocz
    Acer aspire 5750G laptopon a touchpadon csak a két gomb működik, letöltöttem drivert, de az oldalt lévő görgetés nem akar működni. Driverben meg nem találom, hogy hol lehet beállítani, csak a két gombhoz lehet rendelni dolgokat. Hol kéne ezt beállítanom?
  • gergely1991
    Speciális programokkal még nem(amíg az adott szektort nem írod felül).
  • Tibi7
    Ez alapján sikerült particionálnom a meghajtót, ezért köszönet. Viszont ezzel fel is merült egy újabb probléma. Ezen a meghajtón adatok voltak, amikre szükségem lenne. Viszont ha meg akarom nyitni, kiírja hogy nincs formázva, szeretném-e formázni. Búcsút inthetek a rajta tárolt adatoknak?
  • kifli
    srácok, beszart egy hdd (régi ide-s noti hdd)
    A gép 7,6Gb-nek látja 40 helyett.

Valamivel visszatudom hozni, hogy adatot mentsek róla. Get back data nem segített. Régebben láttam torrenten egy progit, amire aztmondják nagyonjó. Valami olyasmit csinál, hogy minden egyes szektórt újramágnesez (vagy ilyesmire emlékszem)
    Azt írták utolsó megoldásnak tökéletes lehet. Nemtudja valaki mi ez a program?

Illetve, lehet, hogy az achi mod miatt nem ismeri fel a gép a hdd-t?
  • gergely1991
    "lemezkezelés"
  • gergely1991
    Sajátgép(jobb egérgomb)>kezelés>majd ott kiválasztod a +lemezkezelés".
    Ot tudsz partíciót létrehozni betűjelezni stb.
  • Tibi7
    Ahogy nézem ezek win7-re adnak segítséget, nekem meg xp-hez kellene. De azért megpróbálok gépészkedni valamit, majd jelentkezem! És köszi!
  • Zoli007
    Így. De most eszembe jutott, hogy AFAIK az üres meghajtókat nem mutatja a Win, szóval.

Elméletileg igen. Gyakorlatban előfordul, hogy csak a hivatalos gyári cuccot eszik meg. De 2 HP között működnie kellene.
  • Tibi7
    Aham. Van nekem két hp laptopom, ha a wifi kártyák foglalata megegyezik, akkor mindenféle veszély nélkül megcserélhetem a kettőt?
  • Tibi7
    De mit tudok tenni, hogy használhassam? Vagy hibás lenne a winyó?
  • Zoli007
    Persze hogy függ.
    #58785: nincs betűjele.
  • Tibi7
    Közben újabb problémám támadt. Asztali gépbe a benne lévő winyó mellé beraktam egy régebbi 40gb-osat. Indításkor, a biosban, és a windowsban az eszközkezelő is jelzi, viszont a sajátgép nem mutatja, így nem tudok belelépni. Pedig az eszközkezelő szerint tökéletesen működik. Ennek mi lehet az oka?
  • Tibi7
    Sziasztok! Laptop esetén a wifi jel erőssége függ a gépben lévő wifi modultól? Vagy ez teljes mértékben az antenna függvénye?
  • Boconadi
    Buktát azt tudok adni érte, a suktát nem ismerem! :-D
  • Zoli007
    Minimum egy szilvásuktát!
  • Boconadi
    Köszönöm a segítséget, remélem tudok csinálni vmit :-)
  • R3nton
    ma is előjött a probléma, annyi a változás (észrevétel, restarttól nem lesz jobb, viszont áramtalanítás után újra jó lesz, akkor tápegység vagy alaplap gyanús?
  • gergely1991
    Ott némelyik ingyenes némelyik nem.
  • SzirmosSzisza
    Dotrollnál ha regisztrálsz domaint akkor kapsz ingyen 50MB tárhelyet és emellé tudsz 10/15 emailt átirányítani. Tehát pl ha elküldik a [email protected] címre az emailt, akkor átirányítódik oda ahova beállítod.
  • pxxl
    van asszem .co.cc is ami ingyen van, vagy valami reklámokat is dobnak nemtom.
  • gergely1991
    Alternatívák? Vagyis ez ésez?
  • pxxl
    de akkor is mindenképpen regelni kell egy pistajoska.hu domaint, ami meg pénzbe kerül :)
  • gergely1991
    Ehhez felejtős az ftp szerver mert ez inkább a fájlok tárolására,fel/letöltésére hivatott (lásd:File Transfer Protokol),inkább pop3 smtp szerverek szükségesek(ha levelezővel akarod),viszont webes alapon pedig squirrelmail(mókusposta:D) szügséges,itt egy lista a szerverekről...
  • Boconadi
    Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy egyedi e-mail címet hogyan lehet csinálni? úgy értem jóskapista@pistajóska.hu

Saját Ftp-t kell csinálni, vagy vannak erre domain-ek? Ha vannak is akkor gondolom az fizetős. Nem tudtok párat? Vagy más lehetőséget? Van akinek van?
  • gergely1991
    Kaspersky virus removal tool vagy a usb-ről is bootolható Kaspersky rescue disk-el is nézd át a géped.
    Elképzelhető hogy amit csináltál, az állította helyre a dolgot.
  • R3nton
    Srácok leírnám röviden a gondot remélem valaki tud segíteni. Tegnap észrevettem, mintha szarakodna az egér, gondoltam kezd tönkremenni, de aztán mégis működött tovább. Ma ugyanazt tapasztaltam, újraindítottam resettel a gépet, mert valahogy a billentyűre se reagált igazán bár ekkor ezt még nem vettem észre, csak miután windows módválasztásnál nem reagált az enterre. Itt alaplaphibára kezdtem gyanakodni. Kikapcsoltam, kihúztam mind2-t bill, egér (mind2 ps2 port). Aztán vissza, most működik, de valahogy sejtem, hogy ez nem lesz így:D Bootolásos víruskeresést csináltam avasttal bár ez nem tudom mennyire megbízható, de vírust nem talált. Valakinek tapasztalat hasonló problémával?

Az nem lenne túl jó ha alaplap hiba lenne, most vettem nem rég egy 6750HD-t mert a vga is elszállt, most még az alaplap az fasza lenne, főleg nem is tudom lehetne ilyet kapni-e még ASUSP5QL PRO van most benne.

Köszi a segítséget!
  • Tibi7
    Kipróbáltam egy másik telepítő lemezt, és láss csodát... :) Köszi a segítségedet!
  • gergely1991
    És ha mostani gépedbe teszed lemezt akkor is újraindul? Ha nem akkor a videokártya kivételével szedd ki egyenként a PCI hardverelemeket.
  • grebber
    Olyat hogyan tudok csinálni hogy pl a gépemen egy mappát a haver total commanderben ftp kapcsolattal el tudjon érni?
  • Tibi7
    Na ma eljutottam odáig, hogy megpróbáljam a másik slotban a memóriát, de ugyanúgy újraindul a gép. :/ esetleg valami más ötlet?
  • Petza
    Végül feltettem azt a verziót, ami a CD-n volt, de ugyanaz a hiba megmaradt. Most akkor próbálkozzak újra a legfrissebbel, vagy keressek valahonnan egy régebbi verziót, és ha igen, akkor melyiket?
  • Petza
    Kiválaszottam, hogy expressz telepítés, viszont telepítés közben nem pislákolt a kép, mint amikor a CD-ről telepítettem, nem is írta ki, hogy indítsam újra a gépet, illetve azt írta ki, hogy a telepítés folyamán figyelmeztetések jelentek meg (tekinse meg a naplófájlban). Ez volt benne:
    "Catalyst™ telepítéskezelő
    Telepítési jelentés
    08/05/12 19:38:04

Hardveradatok
    Név AMD Radeon Graphics Processor
    Gyártó Advanced Micro Devices, Inc.
    Eszközazonosító 0x95c6
    Kereskedő azonosító 0x1002
    Kategória kód 0x030000
    Ellenőrizte: 0x00
    Alrendszer azonosító 0x0028
    Alrendszer eladójának azonosítója 0x1787