!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
hát ezt sikerült belõle kihozni (de inkább kérj segítséget a photoshop topikból)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Igen.

ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic

rooney8
ilyen kicsiben? (maga a kép)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Én a photoshop Guruk segítségét kérném.
Ebbõl a képbõl kellene olyat csinálni, hogy a háttér full nem kell, és a fa szürke legyen.

ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic

Sziasztok. Újból visszatérek a kérdésre.Írtam régebben hogy lehet hogy baj van a monitorral mert nem megy ki rá a jel, a PC-bõl.Közbe írtátok hogy próba másik videokártyával. (közbe ezt a videokártyát kipróbáltam egy másik gépbe, egybõl mûködött). Aztán hoztam egy mûködõ másik videokártyát de ugyan azt a jelenséget produkálja. A jelenség tehát úgy kezdõdött hogy kb 5 perc mire betöltött az XP ,aztán a következõ indulásnál 10-perc majd legközelebb fél óra.És mikor már betöltött mintha mi sem történt volna,rendesen mûködött a gép. (mintha valaminek be kellene melegednie<#hehe> ). Most pillanatnyilag ott tartunk hogy ma pár próbálkozás után sem töltött be semmi -tehát a monitoron a BIOS betöltés sem látszik holott a gép felpörög vinyo dolgozik stb. de monitoron semmi.(most per pillanat mûködik mert valahogy beindult). Az alaplap kb fél éves. Szerintetek mi a búbánata van? Köszi a tippeket. Üdv.
Drephis
Annyit sikerült elérnem, hogy mostmár csatlakozott rá(nem azt írja, hogy hálózati cím lekérése), de netezni most sem lehet.. forgalomnál a küldött/fogadott vagy nem megy fel vagy csak néha egyesével.

help

Drephis
Megpróbáltam, de nemjó. 😞

help

gergely1991
Próbáld meg a következõt:win+r gépeld be: firewall.cpl majd ezt követõen:speciális fül>kiválasztod a hálózatot amin csatlakozni szeretnél>beállítás gomb ICMP fül echo kérés engedélyezése.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Drephis
Sziasztok. Vettem egy routert és be is állítottam az én gépemre, másik géppel wifivel szeretnék csatlakozni az enyémre.

A wifi látja is a netet rendesen, de amikor rácsatlakozok, akkor csak annyit ír, hogy Hálózati cím lekérése és csak villog a két monitor kis ikonja

ötlet? valamit a routeren kéne beállítani?

help

gergely1991
Elsõként vírusra gyanakszom.
Próbáld lefuttatni a Kaspersky rescue CD-t (USB-re)
Bár hardverhibára is gondolok de mondjuk az esetek többségében (kék halállal pedig újraindul) leáll.😄
Például megnézheted a memória épségét a memtest programmal amit emlékeim szerint a kaspersky rescue cd-ben megtalálsz.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hy all!

Minek a jele az, ha a laptop néha elkezd töltögetni, majd egy pillanatban megáll minden, és egy 8-bites gépi pittyenés után megy midnen tovább?

3 hete volt ilyen, meg most az elõbb. Dolgozott nagyon a gép valamin, pedig elõtte fél órája hozzá se nyúltam, levittem az egeret, h ugorjon elõ a tálca, de nem jött. CTRL+ALT+DEL, nem történik semmi, csak dolgozik, majd megáll az egér, pittyen a gép, és megy minden tovább normálisan.

Ez minek a jele? Ezt leszámítva mûködésileg rendben van.

immovable
Szevasztok.

Arról érdeklõdnék, hogy tudtok e megoldást arra, hogy ha egy rajzot kell kinyomtatnom, aminek a formátuma pdf, miért lesz a nyomtatási sorban figyelve a mérete sokszor 10x akkora, mint az eredeti, illetve, hogy lehet ezt kiküszöbölni, vagy a "terhet" megosztani a gép és a nyomtató között.?
Értsd fogok egy rajzot kimentem autocad-bõl pdf-be, autocadben a rajz mondjuk 500kb nyomtatásnál sem lesz számottevõen több, majd mikor pdf-et csinálok belõle - a fájl mérete sokat nem változik, de - a nyomtatásnál ez az 500kb 10 mega is lesz, a nyomtató pedig hiányosan nyomja ki, mert kiírja, hogy "out of data". A nyomtató 32 megabájt memóriával rendelkezik. (HP Designjet 500+)

pdf egy akkora kaki, hogy az valami hihetetlen, de sokszor küldenek árajánlat, vagy szakvélemény miatt ebben a formátumban munkát, amit szinte lehetetlen kinyomtatni rendesen.
sziasztok
HP p1102 nyomtatóm van, érdeklõdni szeretnék arról, hogy lehetséges lenne-e a nyomtatóból (magából a gépbõl) lekérdezni a napi nyomtatási listát és ebbõl nyomtatni újra. Tehát a nyomtató rendelkezik-e belsõ memóriával és ezt tudom-e használni. Remélem sikerült érthetõen kifejezni magam ;-) köszi elõre is a segítséget.

foldi
rooney8
na újrarakva a windows, de így se kapcsol ki
egyéb ötlet? 😄

Sziasztok !

Van egy Epson Perfection V100 Photo nevû scannerem, win 7 64 bites op.rendszerû asztali gépre kötve (US😎. Eddig gond nélkül használtam, de most nulláról újra kellett húznom a windowst és nem tudom beüzemelni újra a scannert.
Letöltöttem a legújabb Twain drivert az Epson oldaláról ami elvileg win32 és 64-hez is jó, felinstallálom a drivert, az újraindítást kér, azután ha rádugom a scannert akkor feljön az 'Eszközillesztõ telepítése' ablak ahogy kell, Epson scannert felismeri, dolgozik egy kicsit, majd -> 'Sikertelen', piros X.

A következõket játszottam végig:

-ugyanazon az oldalon lévõ régebbi driver próba -> ugyanez az eredmény
-az eredeti, készülékhez kapott CD-n lévõ driver -> ugyanez
-különbözõ sorrendek próbája, tehát elõször rádugás, csak azután driver install -> ugyanaz
-driver uninstall, registry-bõl minden EPSON tartalmú kulcs és bejegyzés törlése, majd kezdés elölrõl -> ugyanaz
-driver uninstall, scanner rádug, majd miután a windows update nem talál drivert, kézi tallózással megkerestem a a driver .inf-jét, ekkor is ugyanaz, de legalább informatívabb üzenet: 'A drivert nem sikerült installálni mert hiányzik belõle egy bejegyzés' (???).
-kerestem a neten, de nem nagyon találok semmit mindenki azt írja, hogy még az eredeti driverrel is mennie kell bármilyen win-en, és hát nekem is ment elõzõleg
-más drivert hiába keresek, minden link végül ide az Epson oldalára visz

Elfogytak az ötleteim, ha valakinek lenne még, azt megköszönném.
rooney8
sok sikert 😊)

zotya10002
Persze azt tudom:-))

Nagyon drága ez az adatmentés!Asszem csinálok egy ilyen vállalkozást:-DD

Veszek egy újat és csak nem járok így többet!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

rooney8
hát szerintem nem volt túl szerencsés ötlet 😄
mert ugye azért van zárva, hogy ne kerüljön por a fej és a korong közé... 😄

zotya10002
Köszi!

De az nem gond hogy bele kukkantottam?? :-))Amúgy azóta jobban pörög csak még így sem jó:-DD

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

rooney8
kürt - adatmentés
nem tudom mennyit kóstál egy ilyen, de biztos nem olcsó mulatság
de pozitívum, hogy van állapotfelmérés (25 perc alatt) - ingyenesen

rooney8
gondolom az érintkezése már baszakszik
otthon ezt nem igen tudod megcsinálni, ha csak nem vagy elektro szaki 😄

zotya10002

Ezt csinálja nekem is!

Nekem is pont ugyan ilyen problemam van 😄

zotya10002
Sziasztok!!

Van egy Seagate barracuda 7200.10 250gb-os külsõ vinyóm!

Az a problémája hogy mikor bekapcsolom akkor kicsit bepörög, és kattog csak aztán leáll és megint kattog!

Már egy jó ideje hogy nem müxik!
Tele van sok zenével ,filmekkel,képekkel.

Akkor ezek elszálltak?Nem lehet ezt már megcsináltatni vagy valami?

Választ elõre is köszönöm!

SirAlo
hi, arra tudtok valami megoldast hogy a gephaz elejen a fulhalgato kimenetnel ha bedugom a fulhalgatot vagy fel sem ismeri a gep vagy ha kicsit megmozgatom felismeri de ha elmozdul mar vagy nem mukodik az egyik oldala a fulhalgatonak vagy teljesen olyan mintha kihuztam volna a gepbol, gondolom ez hardveres hiba, nem lehet kijavitni valahogy?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Persze a memoriara értem a kihasználtságot.

Le ellenõriztem az összes drivert és frissitettem is azokat egytõl egyig. Memoria tesztet futtattam két félét , de még mindig ugyan az. Lassan kitépem a hajamat...A hõmérsékletekkel minden oké. Lassan az marad, hogy újratelepitem a windowst :S mondjuk ami engem idegesit az, hogy alapjáraton 75 % os kihasználtságot mutat a Windows task manager. És mikor netezek akkor 98-99 % ot.

Rash87
Van egy *.Mkv videó fájl,s lejátszásnál a Samsung Tv-n a kép tökéletes,de hang nincsen. Ezzel lehet valamit kezdeni? Újrakonvertálni valamivel?

Glory, Glory Man. United!

Czdano
Köszönöm! 😊

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

gergely1991
XP-ben a tálcán lévõ hangszóróra kattintva (vagy a vezérlõpult>Hangok és audioeszközök az elsõ fülnél a "eszköz hangereje"-nél a speciális gombra kattintva) duplán majd beállítások>Tulajdonságok>állítsd át felvételre majd a mikrofont jelöld be a kiválasztásnál.

Czdano
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy mikor skypeon, ventrilon, vagy akár TS-3on beszélek akkor sokszor jobban hallják hogy mi megy a gépemen(zene, játék), mint az én beszédemet. Nem úgy mintha hangfalról szólna a háttérben, hanem TISZTÁN.

Valõszínûleg a hangkártya driverben kéne állítgatni valamit de fingom sincs hogy mit és hol.
-XP van a gépen de win7-el is volt ilyen problémám
-a hangkártya integrált realtek
-a füles steelseries siberia, de nem hiszem hogy az lenne baj hogy közel van a mikrofon mert akkor a beszédet jobban értenék...

ui.:bocsi hogy ide írtam ezt, inkább szoftveres probléma ez, de más segélykérõ topikot nem találtam =/

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

rooney8
így utólag olvasva kicsit értelmetlen lett ez a mondat... 😄

egyébként nekem lehet az is közbeszól, hogy hackintosh-al kísérletezgettem (azóta már töröltem mindennemû mac os-t tartalmazó partíciót, fájlt és mi egyebet) és akörül kezdte ezt csinálni. pár napon belül úgy is újra rakom a windows-t, mert már ráfér, majd meglátjuk, hogy utána milyen lesz 😊

ezen gondolkodom majd mert nekem is volt ilyen problémám!

kikapcsoltam és tovább ment a gép...
alaplapi probléma lehet? ha eszembe jut valami megírom.
Mayorpapa
3 éve így állítom le a gépet, amióta újratettem a windowst. Állítólag a telepítéskor szúrtam el valamit, azóta egyszer sem állt le rendesen. Biosban nézelõdhetsz, én az enyémben nem találtam semmi olyat, amit átállítva megoldódik a probléma. Ha neked mégis sikerül, kérlek oszd meg velünk is.

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

rooney8
sziasztok
az miért van, hogy rendesen windowsból kikapcsolom a gépet, rendesen kilép mindenbõl, "kiakpcsolja" a windowst, ám a gép tovább pörög, a ventilátorok, meg minden ugyan úgy "zúg" tovább a gép? és ilyenkor csak úgy tudom kikapcsolni, ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot, vagy kihúzom a 220-ból

Met
Az a probléma, hogy nincs kedvem dekódolni hogy mit írsz, így segíteni se tudok. Mi az a Reutert?

Ha már segítséget kérsz vedd a fáradtságot, hogy úgy írod le a problémád hogy fehér ember is megértse.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

gergely1991
Ha router nélkül is ezeket produkálja akkor nézd át vírusellenõrzõkkel (lásd #57509 hszt).

Csak befejezésképp megjegyezném,egy másik totyikban is volt hasonló okoska,ezek menjenek helyesirás totyikba vagy oviba.Én többet ide nem irok ,ha a problémámra tud valaki megoldást megköszönöm.Ennyi.
A másik gondomat már ide sem merem irni.Minek?
neked meg mit kell kritizálni mások hogy irnak.Nem az a fontos ,hanem ,hogy mit ir. okoska.
Gergely 1991 nek irom a gép elötte is igy viselkedett.mint ahogy leirtam.A problémám kábé három hónapos,
Met
lehetne hogy megtanulsz helyesen írni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Lehetne itt egy hozzáértö ember a sok közül .ez a véleményem,talán még örülnénekis neki nemis kevesen.
szerintem itt nem lehet kielégitõ választ kapni .hiába ez a totyik.
Mayorpapa
milyen videókártyád van és melyik drivert használod hozzá?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

semmi reakció :S

a gpartedtõl valami egyszerûbb megoldás nincs? nekem picit orosz
gergely1991
Csökkentet módban is ezt csinálja?
Vírusellenõrzés volt?
Malwarebytes,Kaspersky rescue CD(USB-re).
És alaplap csere?

Az a vicc, hogy 3 hete cseréltem videokártyát mert arra gyanakodtam. Szóval nem hiszem, hogy azzal lenne a gubanc , mert csere elõtt is ezt csinálta.

gergely1991
Vagy kihúzod majd visszadugod a adatkábelt(ez egyszer mintha megoldotta volna nekem is) vagy Gparted

gergely1991
Valami driver kompatibilitási problémáról panaszkodik(pl.:videokártyáé).
Driver frissítés volt már?