64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DIESEL DOG #58764
    Válaszd ki az expressz telepítést, elvben fel kell hogy telepítse a display drivert is.
  • Petza
    Ok, megcsináltam amiket írtál, és innen letöltöttem a drivert. Elindítottam a telepítőt, és ahol ki lehet választani a telepítendő komponenseket, ott csak Catalyst Telepítéskezelőt lehet, display drivert nem. Mielőtt elrontanám a telepítést, és újra kéne már megint mindent csinálnom, ez így normális, vagy valamit elrontottam?
  • DIESEL DOG #58762
    Illetve egy próbát megérne egy régebbi drivert felpakolni hozzá, hátha azzal működik...
  • DIESEL DOG #58761
    BIOS-ban jók a fesz. értékek, akkor ez pipa...

Nem kizárt az eszköz hibája sem, de előbb... kapard le a mostani drivert mindenestől, majd csökkentett módban futtasd le ezt a programot ez levakarja az összes VGA driver származékot, majd vissza normál módba és próbáld meg újra telepíteni a legfrissebb, az adott kártya típushoz tartozó drivert. Legjobb ha az AMD oldaláról szeded le.

Legtöbbször a driverek hibás működése tud BSOD-t okozni...
  • Petza
    Az előbb ismét lefagyott a kép, de most egy kék hátterű hibaüzenetet adott ki, mely szerint:

"A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának
    megelőzése érdekében leállt.

A problémát valószínűleg a következő file okozta: ati2dvag

Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:

Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez általában magának az
    eszköznek, vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal. Az illesztőprogram frissítését keresse a gyártónál.

Technikai inforáció:
    **STOP:0X000000EA (0X84F07B2O,6K863FCAA8,BXF7X92CB4,0X00000001)

ati2dvag
    fizikai memória listázása..."

Rákeresek erre az ati2dvag-ra, hátha tlálok valami hasznosat.
  • Petza
    BIOS-ban ezeket írta:
    CPU Core Voltage: 1,56V
    ATX +3,3V: 3,26V
    ATX +5V: 4,99V
    ATX +12V: 11,49V
    AGP CDDQ Voltage: 1,55V
    DDR Votlage: 2,67V
    Battery Voltage:(+3V): 2,91V
    Standby Voltage (+5V): 4,89V
  • DIESEL DOG #58758
    12V-os ágon 5,90V a feszültség?!

Hogy is mondjam, ez elég aggasztó, én ránéznék BIOS-ban is a feszültségekre ha ott is ennyit mutat 12V-os ágon akkor a táp kuka...
  • Petza
    Remélem hőmérsékletekhez HWmonitor is megfelel:
    http://imageshack.us/f/571/hwmonitor.png/

A ventillátor úgy tűnik, mint ami rendesen működik, legalábbis jó gyorsan pörög.
    Amúgy nem mindig újraindul, gyakoribb, hogy simán csak fekete lesz a kép, és úgy marad. És mondom, volt, hogy attól leállt, hogy elindítottam a firefox-ot, de utána meg teljesen jól elfutott pl. a League of Legends, szóval nem hinném, hogy a túlmelegedés lenne a gond.
  • DIESEL DOG #58756
    Lehet a tápegység is a ludas de egyelőre zárjuk ki. Tegyél fel egy Aida64-et és nézd meg a rendszereszközök hőfokait, főleg a VGA kártyáét, illetve ellenőrizd (ha aktív hűtésű) hogy a kis venti működik-e rendesen. Ez az újraindulásos dolog lehet egy esetleges túlmelegedéstől is.
  • maxval bircaman
    Igen, ha kihagyom a csatlakozót és közvetlenül dugom be a digitális tévét, akkor van kép is, hang is. S a dvd esetében pedig semmi gond, működik csatlakozón keresztül is.
  • Petza
    Üdv!

Pénteken vettem a régi gépembe egy Club3D Radeon HD 3450 AGP kártyát, és elég furán viselkedik.
    Betettem a gépbe, feltettem a legfrissebb drivereket, újraindítottam a gépet, majd amikor elindítottam a Firefoxot, az egész kép fekete lett, és megszűnt reagálni bármire. Szinte bármit csinálok, vagy újraindul magától a gép, vagy fekete lesz az egész kép.
    Ennek ellenére valahogy tegnap, meg tegnapelőtt miután kb. 10-edszerre indult újra, sikerült órákon át teljesen jól működnie, most már viszont nem csak, hogy nincs hozzá türelmem, hogy várjak a csodára, az biztos, hogy ez így nem normális.

Itt a Dxdiag: http://pastebin.com/pCjQepxU
    A doboz alapján meg van a system requirements, az egyetlen dolog, amire gondlni tudok, az a táp, ami lehet, hogy nem elég erős neki? A dobozon azt írja, hogy minimum 300W-os táp kell neki. A pontos adatait nem tudom a tápomnak, de az van ráírva, hogy "max 300W".

Bármiféle segítséget szívesen vennék, és előre is köszönöm.
  • [NST]Cifu
    Simán bedugva működik a hang a digi TV-n? Nem lehet, hogy a digitv hangja a box hangkimenetére (RCA vagy optikai) van állítva?
  • maxval bircaman
    Vettem egy scart-elosztót. Az egyikbe bedugtam a dvd-t, a másikban a digitális tévét. A dvd rendben, de a tv-n csak a kép jön át, hang nem. Mi lehet a baj?
  • gergely1991
    Ez valami adware,a biztonság kedvéért egy Kaspersky Virus removal toolt futtatnék.
  • Lacee86
    Mindig ki szoktam szedni a felesleges szarokat installáláskor, ráadásul vagy 1 hete nem is telepítettem semmit, és ez kb. 2 napja lett.
  • Büdös Bohóc
    pogramok installálasakor talán figyelj oda, hogy mit raksz fel mellé meg advanced installt használj
  • Lacee86
    Oh, megoldódott. Volt vmi Fast Save bővítményem. Eltávolítottam, és eltűnt. Csak azt tudnám, honnan a francból épülnek ezek be a böngészőbe...
  • Büdös Bohóc
    hát pedig ez akkor is bizony valami kiegészítő, milyen bővítmények vannak fenn (screenshot). Esetleg túrd át a felinstallált progikat, bár nem tudom elképzelni, de lehet, hogy külső program módosítja a tartalmat és nem bővítmény (nem hiszem mondjuk, hogy ezt lehet egykönnyen).
  • Lacee86
  • sanyiute
    Sziasztok olyan problémám van jelenleg hogy kb. 4-5percenként elmegy 5-6másodpercre a net jelenleg wifiről csatlakozok a routeremhez már ki húztam a netkábelt a routert IP címről Rebootoltam a routert újra indítottam a gépet 2-3x és még mindig csinálja ezt a nyavajáját tudnátok valami megoldást rá? előre is köszönöm a segítséget!!!
  • Büdös Bohóc
    mutass már screenshotot
  • Lacee86
    A-a, csak a Chrome. Kicsit idegesítő, mert sztem lassítja a böngészőt.
  • gergely1991
    Más böngésző? Nem csinálja?
  • Lacee86
    Neeem. :)
  • gergely1991
    A bizonyos szavaknál nem a keresőbe beírt szavakat satírozza át?
  • Büdös Bohóc
    ja sry ez nem is az a topik, ez gondolom általános gond :D
  • Büdös Bohóc
    ha nem jelentkezel be, akkor telerakja az sg reklámokkal a szövegeket
  • Lacee86
    Hali!
    Olyan gondom van, h a Google Chrome-ban néha bizonyos szavakat két zöld vonallal aláhúz és kiemel, és egy hivatkozást csinál belőle, amin ha az egékurzort tartom, akkor előjön egy kis ablak rajta linkekkel meg keresővel. Mi a fene lehet ez, és hogy lehetne eltávolítani? A Bővítmények közt sajnos nem találtam ilyet...
  • gergely1991
    nem jelent semmit
  • Csibusz
    Sziasztok tudtok olyan 23-24 " monitort ajánlani aminek van SCART bemenete? PS2 szeretném rákötni, és ha meg lehet úgy oldani, hogy ne kelljen TV monitort venni, nagyon örülnék :)
  • Tibi7
    Igazából 2 memóriaslot van, szóval kipróbálom a másikat. De akkor az, hogy indításkor kiírja hogy 256mb ramot érzékel,az nem jelent semmit?
  • gergely1991
    Akkor próbáld az hogy át teszed egy másik slotba és úgy telepíteni ha nem akkor egy másikba és úgy (nálam ez bevált).
  • Tibi7
    Átmenetileg ki volt véve a ram mert kõlcsönadtam egy ismerősnek. Sdram, kb 7-8 éves amd procis gép, az utóbbi 2 évben nem
    volt bekapcsolva.
  • gergely1991
    Pláne ha SDRAM-ja volt(viszont nem írta hogy hányas a pentiumja).
  • gergely1991
    És mi van ha már van benne? Eddig se használhatta RAM nélkül. :)
  • MR ME
    feltételezem akkor nem lesz a gépbe :)
  • gergely1991
    És ha kiveszed azt a ram-ot?
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Gondoltam életre keltem régi asztali gépemet. Tettem bele 256MB ramot, és egy 80gb-os vinyót. Mikor bekapcsolom, írja a ram mennyiséget, biosban jelzi a vinyót is. Aztán mikor berakom a telepítőlemezt (xp), kiírja, hogy "A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata", aztán egy fél perc múlva újraindul. Magyarul nem tudom telepíteni az xp-t. Miért csinálja ezt?
  • gergely1991
    Ha frissítéskor csinálhatta, akkor lehet hogy ott volt a gubanc,általában újratelepítéssel orvosolható.
  • Zoli007
    Csinálj Memtestet.