64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59045 Lényeg, hogy műxik! -
#59044 Akkor most égek, mint a...
Lomtalanítás közben találtam digitális kábelt, csak az téveszthetett meg három éve, hogy középen nem voltak tüskék. Bedugom, megy.
Most akkora facepalmot ide magamra, hogy ihaj... -
#59043 Nem jön be semmi. -
#59042 Felejts el az adaptert, a mostani kábelt, meg mindent. Ami kell, az egy ilyen kábel. -
#59041 Ez a monitor kábelnek a vége.
Az adapter fogadó része, az "anya oldal".
Az adapter csatlakozó része, ez megy a kártyába bele, az "apa oldal".
Na ehhez hogyan csatlakoztassam azt, amit te mutattál? Sem az anya-apa kapcsolat sem a csatlakozó típusa sem egyezik meg... -
#59040 Nem látni amit linkeltél. -
#59039 Ez a monitor kábelnek a vége.
Adapter fogadó része. (Asszem ezt hívják "anya" oldalnak.)
Ez a másik fele, az "apa" oldal.
Na ehhez hogyan csatlakoztassam azt, amit te mutattál? Sem az anya-apa kapcsolat sem a csatlakozó típusa sem egyezik meg... -
#59038 Akkor most már lefotózom a csatlakozókat... -
#59037 Eme link szerint a monitorodon van /azt mondtad, ilyen monitorod van/. A PC-n is. Nem értem a problémát. -
#59036 Nem értem, hogy egy olyan kábel hogy segít, aminek mindkét vége DVI-D és tükés, mikor nekem ilyen csatlakozó felületem nincs. A VGA kábel vége tüskés, ezt fogadja a DVI konverter (aljzat rész), aminek a másik fele, a tüskés vége megy a videókártyába be. Össze sem tudom csatlakoztatni azt a valamit, amit te linkeltél.
Még, ha az egyik vége nem tüskés és DVI-D lenne, akkor feltenném a kérdést, hogy DVI-A tüskés vége az belemehet a DVD-D fogadó részébe..? -
#59035 Nem. Neked olyan kábel kell, mint amit linkeltem, nem adapter. Kérj kölcsön kipróbálni valakitől, ha működik /szerintem ez okozza a hibát/, veszel egyet. -
#59034 Bocs a floodért.
Ez jó lesz nekem? Mert eszem a szívüket, de miden oldal ugyan minek is írja ki, hogy a VGA-DVI csati DVI oldala az digitális vagy analóg... -
#59033 Bátyus HD6900-es használ 1:1-ben analóg kiementen átalakító nélkül. Nincs semmiféle csíkozás. Majd megpróbálok fotót csinálni, hogy hogyan is néz ki. Mondjuk olyan durva helyenként, hogy szerinte 640x480-as videón is látszódni fog, hogy mi a bibi... -
#59032 Pontosabban fordítva, VGA - DVI-D átalakító kell? -
#59031 Tehát akkor a feladat az, hogy a DVI-D - VGA anagol átalakítót kell szereznem? (Szerintem ez nem old meg semmit, de próba szerencse...) -
#59030 És eddig miért nem volt gond? A régi gépemen semmi ilyesmi nem volt... -
#59029 Azért, mert te most egy analóg kimenetet hasznász. A konnektor a grafikán tud analóg és digitális jelet is adni. Azzal a kábellel ami most van neked, csak az analóg jelet viszi át. Egy ilyen kábellel digitális jellel táplálnád a monitort.
Szerintem is, ezért is javasoltam, egyébként az analóggal LCD-n csak szopatod magad. Szerintem csak azért jön elő játékok futtatásakor, mert olyankor több kakaót eszik a kártya, és nem tudja jól szűrni az áramot /mV-okról beszélünk/. -
#59028 Nem értem, hogy miért jó az nekem, hogy a már ilyen kimenet végére teszek még egy ilyet. A képen nem alakít át semmit, az egy sima hosszabbító. Vagy azt mondod, hogy ilyen átalakító kellene? Mert ezt eltér a mostanitól, a baloldali lemez alatt és felett levő tüskékben.
Sem screenshot sem a videófelvevő nem rögzíti a problémát, csak a magán a monitoron jelenik meg. Számomra felfoghatatlan, mert ez azt sejtetni, hogy maga a monitor a szar vagy a kábel. Viszont ellentmond annak, hogy akkor miért csak játék futtatásakor jelentkezik a hiba...? :(
Egyébként a bátyus 2 éve vett gépén egy akkori középkat VGA karin van sima VGA analóg kimenet. Igen, ritka, de akkor is van. :)
-
#59027 Ha jól értelmezem, amit mondasz, amit te használsz, az analóg. A grafkarikon már régóta nincs VGA kimenet, hanem egy DVI-I kimenettel oldják meg, amiben az oldalsó 4 tüske adja az analóg jelet. Szerintem neked egy DVI kábel kellene.
-
#59026 Mert nem tudom.
A monitor kábelvégen a 3 soros fémtüskés végződés van. Ilyen kimenet nincs a VGA-n, ezért kell átalakító.
A legfelső az, ami a kábel végén van, az átalakító a legalsó forma.
A felette leveőt tudná még megkajálni. Tehát én úgy látom, hogy DVI-t használok. -
#59025 Szerintem az új kártyádon gond van az analóg kimenettel, de rejtély számomra, hogy ha van DVI bemenet a monitorodon, akkor miért nem azt használod. -
#59024 ASUS VB191T. Az átalakító bal felén a vízszintes fém lemez alatt és felett van 2-2 kis tüske négyzet alakzatban.
Közben megnéztem a Skyrimet is sötét tájon. Ott is vibrál csak kell a sötétség mellé valami minmális particle effect is. -
#59023 Milyen monitorod van? Pontos típus. -
#59022 Gőzöm sincs, de átalakító kell. Ugyanazt használom, mint eddig. A régi gépen semmi baj nem volt... -
#59021 Analóg vagy digitális kimenetet használsz? -
#59020 A vibrálás akkor jellemző, amikor a képernyő nagy részét sötét szín tölti ki. Bármely 3D alkalmazás futtatásakor alt+tab-al visszahozva az asztalt vagy bármi más win ablakot fehér színnél is tökéletesen látható a vibrálás. A print screen képernyőn nem látszik, tehát tuti, hogy a VGA kimenetnél nem stimmel valami. Legalábbis szerintem. -
PENGEinno3d #59019 Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy vettem tavaly egy Corsair GS 600-as tápot. Úgy félévig nem volt vele semmi baj, de egyszer csak fogta magát a gép kikapcsolt és újra indult. Ilyenkor nem jött be semmi és a proci hűtő se pörgött, viszont a többi alkatrész meg működött. Ekkor azt hittem hogy a proci hűtő a zárlatos. De az nem lehetett mivel a biosnak attól függetlenül bekellet volna jönni. Elkezdtem mozgatni a alaplapi tápcsatlakozókat és néhány próbálkozás után elindult a gép. De randomban ugyan úgy csinálta ezeket a leállásokat. Volt, hogy naponta 3x-4x, de vmikor 1 hétig is jó volt. Ekkor cseréltem haverral tápot. Neki egy Gigabyte Superb 550-e volt. Érdekes módon nekem megszűntek a leállások és neki se jelentkeztek az ő gépével az én tápommal. Félévig volt nálam a tápja és most vissza cseréltük. 3 napig nem volt semmi baj, de most megint elkezdte csinálni. Tudna vki mondani vmi ötletet hogy mi lehet a probléma...
Előre is köszi! -
#59018 Nincs előző driver, mivel új a rendszer. Automatikusan feltette az újat. A frissítés sem segít. Egyes játéknák jelentkezik ez - pl. Civilization V - de a Skyrimnél pl. Nem. A Falcon 4.0 egy utódja DX9-et használ, ott enyén van. A másik ág a FreeFalcon csak DX7-et, ott nincs ilyen.
Délután lesz lehetőségem egy másik monitorral is megnézni és másik kábellel. Ha akkor is baj van, akkor az én véleményem az, hogy 60+ ropiért kaptam egy fostalicska VGA-t ami jó magyar szokás szerint nem cserélnek ki vagy ha igen, akkor benyögik, hogy nem lesz addig csere VGA... -
#59017 Driver frissítés/újra telepítés/előző verzió visszatelepítése volt? -
RYO21 #59016 Van egy Canon MP510 típusú nyomtatóm, és az EEPROM-ot szeretném frissíteni/törölni rajt USBn keresztül, viszont egyik erre való program sem működik. (MPTool 0.9.6 és egy ServiceTool). Valami driver probléma lehet? Vagy a windows kéne újraraknom? -
#59015 Vettem egy full új konfigot. Egy apró bibi van vele. Ha 3D alkalmazást - játékot - futtatok vele, akkor a képernyő nagyon enyhén és sötét árnyalatban, de vibrál. Kicsit hülyén fogalmazva olyam, mint ha nagyon halványan egy C64 töltőképernyő menne háttérben. Ez azoknál van, amik legalább DX9 supportot igényelnek. (A videók lejátsákaor nincs baj.) Mindenféle VGA beállítást próbáltam már. Egyik sem segít. A VGA hőmérsékelte még 45 fok sincs, tehát nem túlmelegedés.
Hibás VGA-t kaptam volna...? A monitor kábelének semmi baja, az nem változott, a régi gépen semmiféle vibrálás nem volt. -
#59014 Plz. jegyezd meg, hogy nem az 550W a lényeg, mert egy Akyga vagy M-Tech 550W-os tápegység nem azonos az általam említett FSP táppal. Nem véletlenül kerülnek annyival kevesebbe. Az adott FSP táp kb. az alja annak, amire szükséged lehet (illetve én úgy vélem, hogy a Corsair CX430Wv2 is elvinné, de a két táp között kevesebb, mint kétezer forint az eltérés, ennyit szvsz. megér rááldozni pluszba). -
Takigabi #59013 Köszi, holnap elmegyek egy új 550w- os tápért. Windows 7-em van, a drivereket teljesen leszedtem mielőtt csatlakoztattam, szóval a táp lesz a ludas. Most visszatettem a régi videókártyámat, az megy rendesen, szóval a kábellel nincs gond. -
#59012 Milyen Op.rendszer van fent? Első körben driverre gyanakodnék. Teljes driver uninstall a drivereknél (WinXP-nél kötelező driver cleaner-el takarítás utána, bár WinXP-t ma már nem használunk, pláne nem játékra), majd a legfrissebb drivert rakd fel.
Lehetséges okok:
-Kábel (a silány HDMI kábelek csinálnak csúnyaságokat), javaslat: ha van DVI vagy HDMI-DVI kábel, próbáld meg azzal, esetleg egy másik HDMI-HDMI kábellel.
-Drivergond. A fent leírtak, uninstall, takarítás utána (driver cleaner) és új driver fel.
-Táp
A tápegység egy Gigabyte SuperB 450W? Ez bizony határon hordja a 7870-est, a Radeon topicban épp nemrég beszéltünk róla (a SuperB 450W-os két 12 voltos ággal rendelkezik, 14 és 15A terhelésűek, ez elviekben elég a 7870-nek, ha nincs tuningolva, és a turbo boost bekapcsolva, de a határon mozoghat. A kártya megadott (maximális) TDP-je 175 watt, ez 14,5A terhelést jelent. Lehet, hogy a PCI-Express csati és az átalakítós csati ugyanarról a 12 voltos ágról táplálkozik, és ez az egyik probléma.
Én javasolnék mellé egy jobb tápegységet, mondjuk FSP Raider 550W (~15e Ft), bár megjegyzem, elviekben a SuperB 450W-nak is el kellene vinnie tuning és más sallangok nélkül. A SuperB-nek két külön molex csatis ága (drótja) van? Ha igen, próbáld meg az átalakítót a másik ágra dugni. -
Takigabi #59011 Sry, pótolom
Alaplap: Asus P6TSE
Táp: Gigabyte 450
Monitor: samsung syncmaster xl2370
hdmi kábellel használom a monitort. Az a gond, hogy nem engedi az 1920x1080-at, valamint a játékok is elég rondák, úgy hogy az előző kártyával minden gond nélkül ment. Drivereket újratettem stb -
#59010 Túl kevés információ. Milyen monitor, hogyan kötötted rá (VGA kábellel, DVI kábelle, spárgával...), mit takar az, hogy nem éppen megfelelő a működése? Ennek a kártyának nyugalmi helyzetben relatíve kevés energiafelvétele van, szóval hogy játék alatt nem produkál a kártya az egy dolog. Hogy Windows asztalon gondok vannak, az valószínűtlennek hangzik.
Kicsit részletesebb információkat. Milyen gép (alaplap, proci), milyen tápegység (gyártó és típus, az oldalán kellene lennie egy matricának, ami még azt is megmondja, hogy melyik ágon mekkora teljesítményt ad le), milyen monitor, milyen felbontáson (horrible dictu: milyen frissitési frekivel), milyen kábellel rákötve, stb... -
#59009 A 450-es táp konkrétan milyen? -
Takigabi #59008 Hello! Vásároltam egy HD7870-et, a kártya igényli, hogy 2 db pcie kábelt dugjunk bele. A tápomból csak egy darab szabad vezet, ki a másikat megoldottam átalakítóval. A problémám az, hogy a monitorom nem viszi maximum felbontáson a videókártyát, valamint érződik a képen, hogy nem minden oké. Az eszközkezelő felismeri a kártyát, de a működése nem épp megfelelő. Mi lehet a gond?
Érdemes esetleg nagyobb tápot venni, 450w -osom van most. -
#59007 Tápegység? -
cargame #59006 Hello!
Mi a megnevezese annak a kis doboznak ahova csatlakozik a tapkabel?? A problemam az, h a dobozban levo ventillator zug es amikor megall akkor egett szag szivarog ki. Tehat valoszinuleg cserelni kell csak nem tudom a megnevezeset.