64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • GyaxyBoy
    elszált neki... :(
    köszi a segítséget!
  • [NST]Cifu
    Az feltehetően VGA hiba. Videókártyát kivenni, megnézni nincsenek-e rajta látható külsérelmi nyomok, majd ha nincs rajta, visszarakni. Ha kártyába megy PCI-Express tápkábel, akkor ellenőrizni, rendesen be van-e dugva.
  • GyaxyBoy
    hardwer hiba lett! 1 hosszú és 3 rövid speaker hang jelent meg!!! Eddig nem volt! :( Ezt nem tudom mi! proci, ram vagy vga?
  • [NST]Cifu
    Rossz a kezdés. Induláskor mit csinál a gép?

Először is, ha az alaplapon van visszajelző LED, az világit-e?
    Ha bekapcsolja a gépet, a ventik felpörögnek-e?
    Ha bekapcsolja a gépet, akkor a gép látszólag bootol? Tehát a merevlemez, DVD-olvasó visszajelző ledjei villognak?

Normális esetben (ha a speaker-t rádugták) csipan egyet megfelelő POST esetén. Ha valami gondja van, akkor különféle sípolásokkal jelzi, hogy mi a gondja.

Ha ezek egyike sem stimmel (tehát fel se pörög a venti, illetve felpörög ugyan, de a POST-ig se jut el a gép), akkor valószínűleg tápegység vagy alaplap halál.

Előbbit úgy lehet kizárni, hogy egy másik tápegységgel megpróbáljátok a gépet életre kelteni. Utóbbi esetén jellemzően a kondik szoktak eldurrani, érdemes ránézni az alaplapra, és ha a lenti képen láthatóhoz hasonlóval találkoztok, akkor megvan a hibaforrás:

[center]
    Balra felpúposodott, elszállt kondik, jobbra ép kondik
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!

Olyan problémája van untesómnak, hogy nem kapcsol be a monitorja, de a gép megy!
    Amit eddig kipróbáltattam vele:
    - mozgasd meg a VGA-t, ramot, kábeleket
    - monitor kábeleket is mozgassa meg
    - bekapcsoláskor nyomja a DEL gombot végig (default bios boot)
    - húzza le a SATA vagy IDE kábelt az alaplapról
    - vegye ki az elemet

ezekre a gép nem reagál! Most elvitte tőlem is a monitort, de azzal se kapcsolt be a monitor!

Ötlet és javaslat?
  • [NST]Cifu
    Your welcome. :)
  • lordbalu
    Köszönöm! Ez volt a hiba. Nem is gondoltam rá egész eddig :D. Örök hálám.
  • [NST]Cifu
    @Gyocsika: Ha gyenge jelet mutat, akkor értelemszerűnek mutatkozik a dolog. Esetleg olyasmivel próbálkozhatsz, hogy egy USB hosszabbító kábellel valahogy úgy helyezet el a WiFi modemet, hogy jobban "rálásson" a routerre.

@LordBalu: Nem világos a felállás. A monitor hogy van rákötve a gépre? A TV hogy van rákötve a gépre? Amit leírtál, abból az jön le nekem, hogy az egyik az alaplapi VGA-ra van rákötve, a másik meg a videókártyára. Ha ez a helyzet, akkor miért nem a VGA-kártyára kötöd mindkettőt?
  • lordbalu
    Sziasztok!
    Microsoft Windows 7 Ultimate ill. AMD Radeon HD 6450 (1024 MB) TV Samsung LE-32D LCD

Probléma HDMI-HDMI kábellel összekötöttem pc-tv. Akkor nem észleli a PC a TV-t. Viszont ha biosban beállítom a VGA tulajdonságnál az "always enable"-t (a másik változat az "enable if no ext peg"), akkor meg fordítva van a TV van monitor nincs. Valami ötlet?

Előre is köszönöm.
  • Gyocsika
    Sziasztok!

Egy kis segítségre, vagy tanácsra lenne szükségem.

Itthon egy asztali gépet és egy laptopot használunk. Az internethez wifin keresztül csatlakozunk.
    A laptopon a wifi maximális gyorsasággal működik hibátlanul. Az asztali gépen azonban egy pár napja , nagyon irreális módon működik. Az asztali géphez egy ilyen USB-s pendrive szerű wifi porton jön az internet.
    Eddig minden rendben volt, azonban mostanában nagyon lelassult az internet, gyenge jelet mutat. Kipróbáltam a laptopon is a wifis pendriveos eszközt, (Laptopon kikapcsoltam a wifi érzékelőt, és ezen keresztül futtattam a netet és tökéletesen ment, Tehát azzal nem lehet baj.)

A kérdésem, hogy szerintetek, mi az ami ennyire bezavarhat a jelnek? Valami program, v vírus? Jelenleg a gép újratelepítésén gondolkodom, de örülnék ha erre nem kellene sort keríteni.

Előre is köszönöm!
  • morcosqtya
    A Realtek eszközé?
    Frissnek írja..

Vagy chipset driver kell neki?
  • gergely1991
    Driver?
  • morcosqtya
    Üdv!
    Optikai kimeneten vinném ki az alaplapi hangot egy Creative SB 027re (külső USB-s hangkártyára) USB-n keresztül van hang (SPDIF illesztő), de ha az optikai kábelt csatlakoztatom akkor csak a rendszerhangok jutnak ki (teszt pittyentés) a realtek digital output (optical)-on, a média hangok nem (youtube, AIMP3). A kábel vadi új, alaplapi optikai kimenet világít. Hol a hiba?
  • jetblack
    Sracok van itt valaki aki jatszott mar az Assassins Creed elso reszevel ?
  • Tibi7
    Sikerült másképp megoldani :)
  • Tibi7
    Sajnos ez sem engedi :/
  • Calver
    foxit pdf editor? nem tudom őszintén tud-e ilyet, próbáld ki.
  • Tibi7
    Sziasztok! Suliba házidogát kell csinálnom. Találtam hozzá egy pdf anyagot neten, ami tökéletes lenne számomra, viszont a dokumentum le van védve másolás ellen. Van rá valami mód hogy ki tudjam másolni a számomra szükséges szöveget, anélkül hogy átgépelném az egészet? Esetleg print screen+photoshop nem tudná megoldani?
  • gergely1991
    Attól függ milyen oldalak és mennyire túlterheltek.Jobban belegondolva esetleg még, Malwarebytes Antimalware vagy Kaspersky Rescue Disk használata ajánlott!
  • Lacee86
    Hát, 15-16 körüli pingnél nincs gond, de most Speedtesten délután 27 volt. Az már soknak számít? Amúgy most nincs gond. De wifin használom a netet amúgy.
  • Büdös Bohóc
    magas ping miatt esetleg, de egy oldalletöltésnél nagyon elenyésző az, amit a te géped ad vissza a szervernek (nagyrészt acknowledgements és hasonlók), ilyen feltöltésnél ez már nem számít
  • Lacee86
    Üdv!
    Az, h böngészőben az oldalak néha olyan döcögősen jönnek be, lehet az alacsony feltöltésemtől? (5 Mbit/s a max. letöltésem, és csak 512 Kbit/s a feltöltésem)
  • manoG
    Hi!

A hang játék,zene,film alatt néha recseg, játéknál még szaggat is. Alaplapi hang (Via HD Audio) kikapcs, PCI hangkártya berak: probléma ugyanaz. Mi lehet a gond?
  • David2
    ennyinél azért több konkrétumra lenne szükségem
  • Gubberx
    Okozhatja ezt a hibakódot esetleg a táp is és ezért kapcsol le a vga?
  • Rothstein
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy Win7 alól rgb, vagy s-video porton keresztül szeretném a képet kirakni egy hd tv-re, a win 7 nem ismeri fel a tv-t másodlagos megjelenítőként.
    XP alól tökéletesen működött a dolog, csak Win 7 alól nem.

Volt valakinek esetleg ilyen problémája?
  • Gubberx
    kipróbáltam a konfigom egy másik vga-val (HD3450) ezzel nem jön elő a hiba, viszont ma hívtak az Aqua szervíztől hogy a kártyámnak szerintük semmi baja mert reggel óta nyúzzák vele a crysis 2-t. Most már tényleg tanácstalan vagyok hol keressem a hiba forrását...
  • Büdös Bohóc
    gazdaságos - egyik sem az
    megbízható - soha a büdös életben nem voltak azok a nyomtatók, főleg ilyen árkategóriában

ennyi pénzért kapsz olyat, amibe havonta veszel majd 5-6 ezerért patront
  • Calver
    ajánlani nem tudok, max figyelmeztetni, főleg az általad megadott kritériumok alapján: HP 2000 után készült termékeitől tartsd távol magad.
  • David2
    üdv!

15-20k környékén milyen tintasugaras A4es nyomtató+szkenner kombót ajánlanátok? Igazándiból egyetem mellé kéne, havi max 100 oldal, abból egy kis része talán színes lenne. A gazdaságosságon túl a megbízhatóság lenne fontosabb, h véletlenül se hátráltasson a munkában. Válaszokért előre is köszi.
  • gergely1991
    hi
    Vagy törlöd a flash cachejéből, vagy újra teszed a videokártya dirvert.
  • [NST]Cifu
    Milyen böngészővel? Milyen hardver?

Látatlanban nézd meg mit csinál, hogy ha Google Chrome böngészővel nézed.
    Továbbá én arra gyanakodnék, hogy fel lett valmai program teleptve, ami a háttérben szüttyög, és lefogja a gépet.
  • Deleter14
    Sziasztok. A Youtubeon eddig gond nélkül elmentek az 1080ps felbontású videók. Egy pár hete meg szaggat. Ha nincs teljes képernyőben akkor kevésbé,viszont ha nagy képernyőre teszem akkor nézhetetlen. Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől van? Már annak a tudatában,hogy ezzel eddig nem volt gond..
  • gergely1991
    Szia!
    Az erősító csatlakozásairól nem említettél semmit.Ha minden igaz pl. az AV MULTI OUT -ból rákötheted az erősítőre(yuv csatlakozó audio vezetéken).
  • Paranoiac #58971
    Sziasztok!

Vettem tegnap egy Samsung Syncmaster T24B301-es modell-t (24" FullHD Led TV/Monitor.)

Sajnos a hardveres dolgokhoz annyira nem értek, ezért kérnék segítséget.

Van egy PS3mas rendszerem.
    A TV-n a hang megfelelő, viszont szeretném rákötni erősítőre.
    Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen lehetőségeim vannak?

A TV-n vagy egy HDMI kábel bemenet (erre van rákötve a PS3), egy "DVI Audio IN", és egy "EXT RGB" scart csatlakozó. A PS3-mon szintén van egy HDMI kimenet (itt megy a TV-re a kép), egy DIGITAL OUT (Optical)" kimenet, valamint a PS3 saját kimenete (AV MULTI OUT).

Milyen lehetőségeim vannak a tv/ps3 erősítőhöz való kötésére? Milyen kábelekre van szükségem?

Előre is köszönöm a segítséget!

Tisztelettel:
    Paranoiac
  • Büdös Bohóc
    google -> 0x00000124

-.-
  • Gubberx
    Üdv!

Tegnap óta ezzel a hibával kikapcsol a gépem: kép

Vagy ha nem indul újra és fagy le akkor az ati illesztőprogram omlik össze és áll helyre, a drivert már teljesen lepucoltam többször újra telepítettem de nem szűnt meg hiba, valakinek lenne ötlete hogy mivel próbálkozzam még?
  • Woodland
    Most néztem a másik particiot ahová a letöltések mennek. a rajta lévő cuccok 140 gb-t nyomnak +,- 1-2GB és onnan is eltűnt 30 GB csak úgy.....
  • Woodland
    nekem is ez a gyanúm de nem. A telepítés végig ment gond nélkül. Utánna láttam hogy valami nem frankó. Ezért feltelepítettem mégegyszer. De a particiot formáztam rendesen. 2x ra is ugyan ez a helyzet. Nemtudok mit kitalálni. De érdekes hogy amikor a windows updatelt kiírta hogy nincs elég hely. elindult a lemezkarbantartó 140 mb-t felszabbadított. Gép restart után meg 8.5 GB szabad hely keletkezett. Restart elöt 160 mb volt......
  • Lacee86
    Nekem az a gyanúm, h vmiket duplán rámásolt telepítéskor. Nem szakadt meg a telepítés, és újraindítottad, vagy ilyesmi?