64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59005 elszált neki... :(
köszi a segítséget! -
#59004 Az feltehetően VGA hiba. Videókártyát kivenni, megnézni nincsenek-e rajta látható külsérelmi nyomok, majd ha nincs rajta, visszarakni. Ha kártyába megy PCI-Express tápkábel, akkor ellenőrizni, rendesen be van-e dugva. -
#59003 hardwer hiba lett! 1 hosszú és 3 rövid speaker hang jelent meg!!! Eddig nem volt! :( Ezt nem tudom mi! proci, ram vagy vga? -
#59002 Rossz a kezdés. Induláskor mit csinál a gép?
Először is, ha az alaplapon van visszajelző LED, az világit-e?
Ha bekapcsolja a gépet, a ventik felpörögnek-e?
Ha bekapcsolja a gépet, akkor a gép látszólag bootol? Tehát a merevlemez, DVD-olvasó visszajelző ledjei villognak?
Normális esetben (ha a speaker-t rádugták) csipan egyet megfelelő POST esetén. Ha valami gondja van, akkor különféle sípolásokkal jelzi, hogy mi a gondja.
Ha ezek egyike sem stimmel (tehát fel se pörög a venti, illetve felpörög ugyan, de a POST-ig se jut el a gép), akkor valószínűleg tápegység vagy alaplap halál.
Előbbit úgy lehet kizárni, hogy egy másik tápegységgel megpróbáljátok a gépet életre kelteni. Utóbbi esetén jellemzően a kondik szoktak eldurrani, érdemes ránézni az alaplapra, és ha a lenti képen láthatóhoz hasonlóval találkoztok, akkor megvan a hibaforrás:
[center]
Balra felpúposodott, elszállt kondik, jobbra ép kondik -
#59001 Sziasztok!
Olyan problémája van untesómnak, hogy nem kapcsol be a monitorja, de a gép megy!
Amit eddig kipróbáltattam vele:
- mozgasd meg a VGA-t, ramot, kábeleket
- monitor kábeleket is mozgassa meg
- bekapcsoláskor nyomja a DEL gombot végig (default bios boot)
- húzza le a SATA vagy IDE kábelt az alaplapról
- vegye ki az elemet
ezekre a gép nem reagál! Most elvitte tőlem is a monitort, de azzal se kapcsolt be a monitor!
Ötlet és javaslat? -
#59000 Your welcome. :) -
lordbalu #58999 Köszönöm! Ez volt a hiba. Nem is gondoltam rá egész eddig :D. Örök hálám. -
#58998 @Gyocsika: Ha gyenge jelet mutat, akkor értelemszerűnek mutatkozik a dolog. Esetleg olyasmivel próbálkozhatsz, hogy egy USB hosszabbító kábellel valahogy úgy helyezet el a WiFi modemet, hogy jobban "rálásson" a routerre.
@LordBalu: Nem világos a felállás. A monitor hogy van rákötve a gépre? A TV hogy van rákötve a gépre? Amit leírtál, abból az jön le nekem, hogy az egyik az alaplapi VGA-ra van rákötve, a másik meg a videókártyára. Ha ez a helyzet, akkor miért nem a VGA-kártyára kötöd mindkettőt? -
lordbalu #58997 Sziasztok!
Microsoft Windows 7 Ultimate ill. AMD Radeon HD 6450 (1024 MB) TV Samsung LE-32D LCD
Probléma HDMI-HDMI kábellel összekötöttem pc-tv. Akkor nem észleli a PC a TV-t. Viszont ha biosban beállítom a VGA tulajdonságnál az "always enable"-t (a másik változat az "enable if no ext peg"), akkor meg fordítva van a TV van monitor nincs. Valami ötlet?
Előre is köszönöm.
-
#58996 Sziasztok!
Egy kis segítségre, vagy tanácsra lenne szükségem.
Itthon egy asztali gépet és egy laptopot használunk. Az internethez wifin keresztül csatlakozunk.
A laptopon a wifi maximális gyorsasággal működik hibátlanul. Az asztali gépen azonban egy pár napja , nagyon irreális módon működik. Az asztali géphez egy ilyen USB-s pendrive szerű wifi porton jön az internet.
Eddig minden rendben volt, azonban mostanában nagyon lelassult az internet, gyenge jelet mutat. Kipróbáltam a laptopon is a wifis pendriveos eszközt, (Laptopon kikapcsoltam a wifi érzékelőt, és ezen keresztül futtattam a netet és tökéletesen ment, Tehát azzal nem lehet baj.)
A kérdésem, hogy szerintetek, mi az ami ennyire bezavarhat a jelnek? Valami program, v vírus? Jelenleg a gép újratelepítésén gondolkodom, de örülnék ha erre nem kellene sort keríteni.
Előre is köszönöm! -
#58995 A Realtek eszközé?
Frissnek írja..
Vagy chipset driver kell neki? -
#58994 Driver? -
#58993 Üdv!
Optikai kimeneten vinném ki az alaplapi hangot egy Creative SB 027re (külső USB-s hangkártyára) USB-n keresztül van hang (SPDIF illesztő), de ha az optikai kábelt csatlakoztatom akkor csak a rendszerhangok jutnak ki (teszt pittyentés) a realtek digital output (optical)-on, a média hangok nem (youtube, AIMP3). A kábel vadi új, alaplapi optikai kimenet világít. Hol a hiba? -
#58992 Sracok van itt valaki aki jatszott mar az Assassins Creed elso reszevel ? -
#58991 Sikerült másképp megoldani :) -
#58990 Sajnos ez sem engedi :/ -
#58989 foxit pdf editor? nem tudom őszintén tud-e ilyet, próbáld ki. -
#58988 Sziasztok! Suliba házidogát kell csinálnom. Találtam hozzá egy pdf anyagot neten, ami tökéletes lenne számomra, viszont a dokumentum le van védve másolás ellen. Van rá valami mód hogy ki tudjam másolni a számomra szükséges szöveget, anélkül hogy átgépelném az egészet? Esetleg print screen+photoshop nem tudná megoldani? -
#58987 Attól függ milyen oldalak és mennyire túlterheltek.Jobban belegondolva esetleg még, Malwarebytes Antimalware vagy Kaspersky Rescue Disk használata ajánlott! -
#58986 Hát, 15-16 körüli pingnél nincs gond, de most Speedtesten délután 27 volt. Az már soknak számít? Amúgy most nincs gond. De wifin használom a netet amúgy. -
#58985 magas ping miatt esetleg, de egy oldalletöltésnél nagyon elenyésző az, amit a te géped ad vissza a szervernek (nagyrészt acknowledgements és hasonlók), ilyen feltöltésnél ez már nem számít -
#58984 Üdv!
Az, h böngészőben az oldalak néha olyan döcögősen jönnek be, lehet az alacsony feltöltésemtől? (5 Mbit/s a max. letöltésem, és csak 512 Kbit/s a feltöltésem) -
#58983 Hi!
A hang játék,zene,film alatt néha recseg, játéknál még szaggat is. Alaplapi hang (Via HD Audio) kikapcs, PCI hangkártya berak: probléma ugyanaz. Mi lehet a gond? -
#58982 ennyinél azért több konkrétumra lenne szükségem -
#58981 Okozhatja ezt a hibakódot esetleg a táp is és ezért kapcsol le a vga? -
Rothstein #58980 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy Win7 alól rgb, vagy s-video porton keresztül szeretném a képet kirakni egy hd tv-re, a win 7 nem ismeri fel a tv-t másodlagos megjelenítőként.
XP alól tökéletesen működött a dolog, csak Win 7 alól nem.
Volt valakinek esetleg ilyen problémája? -
#58979 kipróbáltam a konfigom egy másik vga-val (HD3450) ezzel nem jön elő a hiba, viszont ma hívtak az Aqua szervíztől hogy a kártyámnak szerintük semmi baja mert reggel óta nyúzzák vele a crysis 2-t. Most már tényleg tanácstalan vagyok hol keressem a hiba forrását... -
#58978 gazdaságos - egyik sem az
megbízható - soha a büdös életben nem voltak azok a nyomtatók, főleg ilyen árkategóriában
ennyi pénzért kapsz olyat, amibe havonta veszel majd 5-6 ezerért patront -
#58977 ajánlani nem tudok, max figyelmeztetni, főleg az általad megadott kritériumok alapján: HP 2000 után készült termékeitől tartsd távol magad. -
#58976 üdv!
15-20k környékén milyen tintasugaras A4es nyomtató+szkenner kombót ajánlanátok? Igazándiból egyetem mellé kéne, havi max 100 oldal, abból egy kis része talán színes lenne. A gazdaságosságon túl a megbízhatóság lenne fontosabb, h véletlenül se hátráltasson a munkában. Válaszokért előre is köszi. -
#58975 hi
Vagy törlöd a flash cachejéből, vagy újra teszed a videokártya dirvert. -
#58974 Milyen böngészővel? Milyen hardver?
Látatlanban nézd meg mit csinál, hogy ha Google Chrome böngészővel nézed.
Továbbá én arra gyanakodnék, hogy fel lett valmai program teleptve, ami a háttérben szüttyög, és lefogja a gépet. -
Deleter14 #58973 Sziasztok. A Youtubeon eddig gond nélkül elmentek az 1080ps felbontású videók. Egy pár hete meg szaggat. Ha nincs teljes képernyőben akkor kevésbé,viszont ha nagy képernyőre teszem akkor nézhetetlen. Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől van? Már annak a tudatában,hogy ezzel eddig nem volt gond.. -
#58972 Szia!
Az erősító csatlakozásairól nem említettél semmit.Ha minden igaz pl. az AV MULTI OUT -ból rákötheted az erősítőre(yuv csatlakozó audio vezetéken). -
#58971 Sziasztok!
Vettem tegnap egy Samsung Syncmaster T24B301-es modell-t (24" FullHD Led TV/Monitor.)
Sajnos a hardveres dolgokhoz annyira nem értek, ezért kérnék segítséget.
Van egy PS3mas rendszerem.
A TV-n a hang megfelelő, viszont szeretném rákötni erősítőre.
Az lenne a kérdésem, hogy erre milyen lehetőségeim vannak?
A TV-n vagy egy HDMI kábel bemenet (erre van rákötve a PS3), egy "DVI Audio IN", és egy "EXT RGB" scart csatlakozó. A PS3-mon szintén van egy HDMI kimenet (itt megy a TV-re a kép), egy DIGITAL OUT (Optical)" kimenet, valamint a PS3 saját kimenete (AV MULTI OUT).
Milyen lehetőségeim vannak a tv/ps3 erősítőhöz való kötésére? Milyen kábelekre van szükségem?
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel:
Paranoiac -
#58970 google -> 0x00000124
-.- -
#58969 Üdv!
Tegnap óta ezzel a hibával kikapcsol a gépem: kép
Vagy ha nem indul újra és fagy le akkor az ati illesztőprogram omlik össze és áll helyre, a drivert már teljesen lepucoltam többször újra telepítettem de nem szűnt meg hiba, valakinek lenne ötlete hogy mivel próbálkozzam még? -
Woodland #58968 Most néztem a másik particiot ahová a letöltések mennek. a rajta lévő cuccok 140 gb-t nyomnak +,- 1-2GB és onnan is eltűnt 30 GB csak úgy.....
-
Woodland #58967 nekem is ez a gyanúm de nem. A telepítés végig ment gond nélkül. Utánna láttam hogy valami nem frankó. Ezért feltelepítettem mégegyszer. De a particiot formáztam rendesen. 2x ra is ugyan ez a helyzet. Nemtudok mit kitalálni. De érdekes hogy amikor a windows updatelt kiírta hogy nincs elég hely. elindult a lemezkarbantartó 140 mb-t felszabbadított. Gép restart után meg 8.5 GB szabad hely keletkezett. Restart elöt 160 mb volt...... -
#58966 Nekem az a gyanúm, h vmiket duplán rámásolt telepítéskor. Nem szakadt meg a telepítés, és újraindítottad, vagy ilyesmi?