64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59085 Érdemes megjeleníteni az ikont a tálcán(jobboldalt)
start menü begépeled "ncpa.cpl" rámész a helyi kapcsolatokra jobb gomb tulajdonságok> "ikon megjelenítése az értesítési területen..." bejelöl majd "OK".
Azért nem lehet egy darabig mert mondjuk kéri az ip-t a routeredtől, az hogy nincs net még az is okozhatja hogy rossz ip-t ad a routered.ilyenkor a parancsértelmezőbe a "ipconfig/renew" utasítást gépeld be. -
#59084 Szia!
Nem telepített mellé valami .net keretprogramot vagy c++ redistributable szoftvert? -
Dean Winchester #59083 s most van net! Nem tudom mi történhetett???? -
Dean Winchester #59082 a routert sem látja...
(egyébként tegnap előtt megnéztem vmit neten, gép kikapcs majd 2 percre rá bekapcsoltam és nem volt net :S
na mind1 ha még ma vmi ötlettel találkozok, próbálkozom ha nem jön össze akkor holnap beviszem a gépet a számtech. boltba és megnézzük, remélem 1 hálókártyával megoldódik :S bár jó lenne anélkül is :)
no köszöntem szépen ! -
Dean Winchester #59081 VIA Rhine II Fast Ethernet 10/100
nekem 2007es van fent a gépen, ennél frissebbet nem is találtam! 2004est igen de arra meg gondolom felesleges "frissíteni" ? -
#59080 -Hálókártya driverét frissiteni, hátha...
-Hálókártya lehet, ha van egy PCI v. PCI-Express hálókártyád úgy a legegyszerűbb kiszűrni.
-A gép látja a routert? Ha igen, akkor internetbeállításoknál nem stimmel valami. Ha nem, akkor kábel/hálókártya feltehetően.
-
Dean Winchester #59079 és akkor mi van ha a gép nem lett újratelepítve hanem egyszerűen csak elmegy róla a net? pcn nincs net, laptopon van! megnéztem a kábelt- nem e az ment tönkre de nem ez a gond!
vírusellenőrzés megvolt semmi nincs! nem tudom mitévő legyek? lehet a hálókártyám ment tönkre? (integrállt kártyám van)
semmi ötletem nincs mi lehet a gond....
esetleg ha bármi olyan ötleted van ami segíthet kérlek oszd meg velem! Köszi szépen -
Inquisitor #59078 Leírás szerint ez nem ram hiba, hanem csatlakozó. Véletlenül nem analóg csatlakozón van? vagy még rosszabb DVI/D-Sub átalakítón? -
#59077 Vakon? :D
Szépen lassan kezdj el feljebb haladni, az MSI Kombustorral pedig nézd a stabilitását és a hőmérsékletet. Olyan 70-75 fok fölé ne menjen, lehetőleg.
Némi feszemeléssel az 1000Mhz gond nélkül meg kell legyen. -
#59076 mindent tekerj a maxra, hisz úgy lesz a leggyorsabb -
PENGEinno3d #59075 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Sapphire Hd 7870-et szeretnék tunningólni msi afterburner-rel. Tudna vki mondani egy jó beállítást?
Előre is köszi.
-
#59074 Mire van rákötve? Milyen kábellel? Nekem anno csúnya blamám volt abból, hogy egy Radeon 4870x2 esetében az amúgy márkás HDMI kábel egyszerűen sz@r volt, és csúnya artifactokat (grafikai zavarokat) prezentált. Én téptem a hajam, telefontáltam a srácnak, akitől vettem, és egyéb nem részletezett dolgok után mindenfélét kirpóbáltam. Egy noname HDMI kábellel az artifactok eltüntek... -
cadmonadam #59073 Sziasztok,
A következő a problémám: szereztem egy GTX260 videókártyát. WIN7 installálása után azt vettem észre, hogy a világos színeknél zöldeskék foltos csíkok láthatóak az egész képernyőn? Hibás lehet a kártya memóriája? Hogy tudom ezt tesztelni? Most veszem észre, hogy ezek villognak is, ahogy írok... :-( -
#59072 Régi XP-d van? Az szokott ilyet csinálni. A Vezérlőpult -> internetbeállításoknál lődd be a kapcsolatoknál. Win7 esetén ha bedugtad a hálókártyába a kábelt, akkor fel kellett, hogy ugrojon egy ablak, ott csak simán állísd be, hogy otthoni hálózat.
A router kézikönyvébe benne van, hogy mi az alap IP, 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 szokott lenni. Ha ezt a címet nem találja, akkor vagy át van állítva az IP tartomány (valószínűtlen), vagy nincs kapcsolat a router és a gép között (kábel rendesen be van dugva, hálózati csatlakozó drivere fent van?).
Ha ez nem megy, akkor próbáld meg resetelni a routert, hátha segít. -
#59071 van egy gépem, ami újra lett telepítve. minden fut rajta rendesen kivéve az internet. routert használunk, de sehogy sem tudom beállítani. próbálnék belépni a router oldalára, de egyszerűen nemtudok sehogy se. Folyton szeretne csatlakozni a nethez.
Egy SMC 7004VBR routert használok. Elméletben a net jólvan beállítva, de semmi válasz. Próbál csatlakozni, de semmi válasz...
HELP MEE!! -
Gibor #59070 Szerintem érdemesebb egy teljes formázás, gondolom nem 1 partíción szeretnéd a 2TB-tot, particionálás után meg ajánlott. Mondjuk hozzáteszem még sosem használtam rendszert friss vinyóval formázás nélkül, tehát nem tudom hogy lehet e lassabb vagy akármi, elviekben nem. -
Rotcsa #59069 Nem találtam topicdesigne-al foglalkozó topicot.
Valaki mondja már meg, hol van olyan, vagy hogyan tudok topicot designe-ozni?
-
xxxpaulxxx #59068 Sziasztok!
Vettem egy új merevlemezt (2TB) és felmerült a kérdés, amin régebben is sokat gondolkodtam: Érdemes ilyenkor egy teljes formázást csinálni, vagy bőven elég a gyorsformázás?
Neten eléggé megoszlanak a válaszok ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem:) -
BBakter #59067 Próbáltam drivert frissíteni meg minden csökkentett módban is buheráltam, meg vírusirtást is próbáltam de semmi.
Ha valaki tud valami segítsen köszi! -
BBakter #59066 Bocs!
Na aza gondom hogy a elszállt a Nvidia drivere és nemtudok belépni a controll panelbe.
Ezt a választ adja:
[IMG][/IMG] -
BBakter #59065
BBakter
2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #57
Próbáltam frissíteni meg minden de nem indul.
Ha valaki tud rá valami okosságot előre is köszi!
© BBakter
2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #56
© BBakter
2012. szept. 30. 19:25 | privát | válasz | #55
Haliztok!
Aza problémám hogy nem tudom elndítani a nvidia control paneljét.
-
Inquisitor #59064 Az az igazság, hogy pont nem az EAX alapok miatt tettem fel, hanem a leírtak szerint kimaradt extra beállítások okán, mert azok nélkül is brutál sokat dob a videók hangján, még a youtubeon is. :)
Mindegy, közben ezért néztem, hogy kb. zéró EAX játék jön ki, most már csak az érdekelne az új kártyáit mivel adja el csóri Creative? -
Inquisitor #59063 Chipset drivered mennyire friss? -
Dean Winchester #59062 irfanview-el megoldva -
Dean Winchester #59061 nagyon régen volt vmi szoftveres topic is de nem találom!
elvileg van, vagyis gyakorlatilag is hiszen tavaly körül használtam azt a fajta programot amely egész könyvtárnyi jpg. képet tud átmérezetni! tehát nem kell minden képpel egyesével dolgozni.
Valaki tudja ennek a nevét?
Csak mert munkahelyen készítettem elég sok képet ám nem akarom 14 mp felbontásban kiírni lemezre hanem elég nekik a 800*600 is amelynek köszönhetően a fájlok mérete ugye jóval kisebb lesz..
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm -
#59060 Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a képen látható, "aranyszínű" csavarok (9 db) közül 2. miért hosszabb, mint a többi 7?
KÉP.
Ezek az alaplap alá kerülnek, de ez a kettő hosszabb hová való?
Nem látok a házon a furatokban különbséget, nincsenek "mélyebben", mert akkor egyértelmű lenne.
Mind a 9. darab beépítendő, mindegyikbe megy csavar is (ugyanolyan csavar).
Ötlet? -
#59059 Még mindig nem derült ki, milyen az a 400W-os táp. :)
Milyen procid van? Ha van IGP-je, akkor próbáld meg, hogy mi történik ha azzal indítod el a win-t. -
#59058 win újrahúzás, csökkentett mód megvolt... -
#59057 @Inquisitor: A Win Vista óta nincs értelme az EAX-nek, minek erőlteted akkor? Filmézéshez a Radeon zajkeltője is tökéletes.
@Rotcsa: Az általánosban vannak ilyesmivel foglalkozó topicok.
@Petka: Milyen az a "400W-os táp"? Ha driver telepítése után csinálja, akkor aligha hardveres a gond szerintem (hacsak nem a hardveres gyorsítás fekszik meg valami miatt), inkább szoftveres lesz az. Ilyen helyzetben csökkentet módban elindul a gép? A windows teljes újrahúzásán próbálkoztál? -
#59056 Ha a "újszerű" gépen xp-t használsz(kitudja) akkor BIOS-ban az IDE emulation át kell állítanod "enabled"-re.Egyáltalán be van állítva hogy HDD-ről bootoljon?
És ha netán IDE-s meghajtód(szalagkábel:D) illetve egynél több HDD-vel rendelkezel akkor jumperelés be van állítva?
Mivel nem írtad le milyen vezetéken dugod be a HDD-t ezért ezt is leírom.:) -
#59055 Üdv srácok!
Nagy bajban vagyok. VTX3D Radeon HD 7750-es VGA és egy Asrock H67M ITX/HT lap kombónál a következő hibajelenség tapasztalható. VGA drive telepítés után mikor a win7 logon lefut és megjelenne az asztal, a kép szétesik, elsötétül, majd visszatéréskor "a képernyőillesztő nem válaszolt utána helyreállt" hibaüzenettel lefagy. A gyanúm, miszerint gyenge a táp, nem jött be. 400W-os táppal, minden felesleges eszköz kihúzása után is ugyanez a hibajelenség. Többféle driver és BIOS (UEFI) frissítés után is hasonló gondok vannak. A VGA más géppel tesztelve működik, viszont az én gépem egy GT8600-os kártyánál is ugyanezt produkálja.
Mivel ez egy ITX lap, nem tudom, hogy a wattokat hogy tudja leadni a VGA-nak. Nincs külön tápcsati a kártyán, így nem tudok pluszt adni. A kérdés az, ha veszek egy 500W-os tápot, azzal elképzelhető, hogy megoldódik a probléma vagy inkább dobjam ki az egészet a csukott ablakon keresztül? Nem mellékesen megjegyzem, hogy mindaddig nincs gond, amíg a VGA drivert nem rakom fel. -
Rotcsa #59054 Valaki segítsen már abban, hogy miként tudom designe-ozni a topicjaimat?
Akkarok egy header-képet, meg menüket, meg ezt-azt..
-
Inquisitor #59053 Tegnap kísérleteztem, de nem sok sikerrel és kéne valami segítség, de nem egy hétköznapi téma.
Van egy kissé öreg AM2+ alaplapja tesóm gépének. Érdekessége, hogy egyik első lap volt amin Realtek 889A kódek volt. Ez ugye egy kicsit nagyobb tudású, direkt ilyen mozizós hangkeltő, az Asus vagy Foxconn Home Theater lapjain is ilyen volt.
Fel lett rá téve egy ... khmmm ... módosított driver, erre meg a komplett Sound Blaster X-Fi cucc, meg az alchemy.
Sikerült is a műtét félig meddig. De. Nincs a Sound Blaster panelben AC3 és Dolby fül, valamint a THX panel telepítés után sincs EAX 5.0 támogatás, csak 2-3-4.
Mit ronthattam el? Az eredeti csomag direkt erre a kódekre épült, a buherátor szerint mennie kéne még ALC66x meg Radeon HD kódeken is (bár utóbbi kemény 26 egyidejű hangot támogat csak), nekem meg nem megy. -
#59052 pár ötlet:
- Lehet a vinyó szar. Kiírt valami hibát esetleg a gép?
- Lehet a SATA kábel szar. Nézd meg a két végét, esetleg nincs kicsit megolvadva, vagy meglazulva? Nekem volt már olyan, hogy az egyik fele a sata kábelnek megadta magát és nem bootolt, bár nem a bios képnél állt meg, hanem a bootnál. Emiatt inkább az első (sajnálatos esetre) tippelnék
Próbáld ki másik kábellel
- még az is lehet, hogy maga az alaplapi csati adta meg magát, nézd meg hátha van olyan SATA csatolód, amiben működik. -
#59051 nézd meg h mit ír. nekem is játszott egyszer hasonlót, akkor SATA-s vinyó másik csatlakozóba át-, majd (egy indítás-leállítás után) régibe visszadugása megoldotta a problémát. -
hoki1991 #59050 Hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy a mai nap újra tettem a windows-t majd mikor újraindult, a BIOS előtti rész bejött majd megállt. Ha kihúzom a vinyót, akkor tovább ugrik. Az érdekelne, hogy szoftveres vagy hardveres hiba-e, valamint hogy van-e valakinek rá esetleg megoldása.
A választ előre is köszi! -
#59049 Nem tudom, hogy mi a baj pontosan. Lehet-e egyáltalán csak a pöcköket cserélni? Lehet-e új szettet kapni egyáltalán?
A rugós is nagyon jó volt. Amíg a rugó el nem fáradt, és elengedte az is. -
Inquisitor #59048 Ismerem ezt a Zalmant, de szvsz a gyárinak vagy 4x ekkora a hőleadó felülete. Inkább érdekelne, hogy van esély másik rögzítő pöcökkel visszatenni, vagy mindenképpen kell új szettet venni csak ezért?
Sokat szidták, de jobb volt a rugós, fém rögzítés régen. -
#59047 Nos, ha a proci melegszik, az lehet, hogy a fesz-szabályzó borda alatti rész túlmelegedésétől van (ez a felső PCI-Express csati melletti rész). A déli híd az, amelyik a PCI-Express csatik mögött van, ez pedig szabványnak tűnik, én egy Zalman chipset hűtővel próbálkéoznék. A 9400GT lehet el sem érné. Ha igen, akkor marad az aktív hűtés, pl. ez itten.
A bajos a másik borda. Ezt lecserélni tényleg nem egyszerű, ráadásul rohadtul körbe van építve. Drasztikus megoldás, de én nem pöckökkel szórakoznék, hanem valami maradandón, pl. ragasztópisztoly, rászorítod, majd a pöcöknél a hátoldalnál ragasztópisztollyal szépen odapötyögtetsz annyit, hogy fogja rendesen a bordát. Nem teljesen kockázatmentes megoldás, de én ezt választanám. -
Inquisitor #59046 Meg van a melegedés oka. Valószinüleg ez valamilyen AM2/AM2+/AM3 alaplap sajátosság.
A processzor melegedését (bár fizikailag nem értem), de a chipset(ek) melegedése okozza.
A gyári bazi nagy bordák (még is csak premium lap volt újkorában), csak a hőátvivő tartotta a helyén évekig, és most mind a két borda lötyög. A gáz az, hogy a saját gyári pöckei nem fogják rendesen. Tehát nem elég új paszta, pöcköket is kéne szereznem. A kapható chipset hűtők jó rész sokkal kisebb, hőcsöves meg nem férne el és az meg már drága.
De a lényeg, hogy a chipset 90 fok körül van passzívban és használat közben felmegy 95-96 fokra és amikor ez bekövetkezik a proci hőmérséklete egy perc alatt fent van 47 fokról mondjuk 105 fokon. Egyszerűen nem értem hogyan? A feszültségek nem változnak, órajel nem változik, a chipset tök messze van a CPU-tól.
De a chipsettől van. Nem halt meg semmi (még), csak vissza kéne barkácsolnom a hűtést.