14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#10667 Akkor még jó is lehet katalógusadatok alapján. Előben azért nézd meg, hogy tetszik-e. -
#10666 Altalanos felhasznalas.. kis jatek, sok munka (szoveg es zeneszerk), film nezes. -
#10665 Attól függ, mire használnád. -
#10664 Igazából nem is azzal van a Samsungnál a baj, hogy nem tudja megjeleníti a feketét (LCD-n soha nem lesz mély fekete), hanem nem nagyon tesz különbséget a különböző tónusú sötétszürke árnyalatok közt. Az állóképes cuccot meg nehéz elmagyarázni...majd hétvégén átdobom, ha érdekel. -
#10663 LG E2350V LEDes monitor, jo-e? Tesztet nem lattam rola sehol.. -
#10662 Nincs is harag.
Csak azt látom állandóan minden topic-ban, h marják egymást az userek, és mindíg a másét kell fikázni.
-"Nekem ati van, nvidia egy fos, nekem amd van, intel egy szar, stb..." Eléggé unalmas. Nem akarok hittérítő én se lenni, meghallgatom és elfogadom mások tanácsát is ha "belátásom szerint" igazat mondanak. Én is leírtam a véleményem erröl a monitorrol. Azt annyi. Kérdeztem is elég sokat mindenhol, mire ide jutottam.
Abban igazad van, h a fekete kép nem egy éppen totál szurok fekete kép, na de engem meg kb annyira nagyon nem is zavar. Mert ha játszol is, álltalában nem azt lesed, h a sarokban az árnyék a gyertyafénytől éppen nem koromsötét. PFf, vagy ha filmet nézel, nem pont a vakondok párzási életét ettembóróval a föld alatt, és már hopp észre sem veszed, h a fekete nem 100% fekete.
Szal nemtom mennyire kell elfogultnak lenni ahhoz, h egy ilyen kis hiba miatt le kelljen huzni a budin ezt a monitort.
Ezt az állóképes izét meg nem értem, mit kéne akkor lesni?
Beindul a kép? Ezt kifejthetnéd bővebben, hogy mmilyen jelenség lép fel?
Háát mind 1, megvettem, megtetszett, eddig örülök neki, köszönöm a tippeket, tanácsokat. Megpróbálom egészségesen használni (miután leszoktam a cigiről).
Csipesz -
#10661 Panasonic TX-P G20-am van, ha már így rákérdeztél. Az LG csak példa volt. Kb elektronikailag egy szinten vannak. Elég ha ráteszel a Samsungodra egy fekete tesztet, vagy egy olyan tesztet, aminél az állókép az agresszív elektronika miatt mozgóképként viselkedik, akkor megérted, miről beszéltem. De nyílván a tévé vásárlás abszolút tetszés alapján megy, ha neked ez jött be, használd egészséggel a Samsungodat, csak sokan átmennek hittérítő kategóriába (lásd a Pioneer Kuros videók alatt a "Samsung LEDTV elpicsázza ezt a szart"-szintű beírásokat).
Amúgy nem írtam, hogy az összes teszt szar, mert jóra hozza ki a Samsungot, hiszen a teszterek egy része szubjektív szempontok alapján is értékel, az ízlésen meg nem illik vitatkozni, de mint írtam vannak elfogultabb tesztek (meg kell nézni, mit látsz a böngésződ címsorában), aminek megvannak az okai...jobb a béke és inkább ne kapjanak pénzt :).
píszáut. -
#10660 -
#10659 nah 2333 Oktogoni szervizbe leadva
egy órán belül már küldték az smst,hogy a leadott készülékhez alkatrész rendelve,szíves türelmemet kérik :)
-
#10658 Ezen a videó-n mit kellene nézni? Miért szarabb a samu, mint az eldzsí?
H a samu képe kicsit szebb, kontrasztosabb és fáj eldzsínek? Én elmentem vagy 66 boltba, megnézegettem közelről, szemügyre vettem az lg és a samsung monitorait, és háát nem is tudom de a samsung képe az lg hez képest 100x szebb volt, élesebb tisztább, kontrasztosabb, stb. De ezt egy mezei user is könnyen megállapíthatja, ha pl bemegy egy szaturn-ba és megnézi az éppen futó demo dvd-t, egy lg és egy samsung-on is. Látható a külömbség. Ha led-es ha nem, a samué 100x szebb.
Nem 2 napos sz@rakodás után döntöttem a samsung mellett. És egyálltalán nem bántam meg.
Amit meg Solten linkelt #10644-ben, teljesen igaz, nincsenek a teszterek se lefizetve, ami a tesztben szerepel, az mind tükrözi a valóságot.
Nem értem, miért kell fikázni? Mert neked lg van. Naés? -
Blum #10657 Sir,yes Sir! -
#10656 +1 -
#10655 nem vagy méltó rá
vegyél példát topigoló társaidról és újítsál be egy 2494HS-t :D -
Blum #10654 Hi!
EZ a monitor ez jóféle? Elég jó árban van,csak erről a márkáról még nem hallottam. Valamint még az zavar,hogy nincs 3 napos pixxelhiba garancia. Helyi boltban 51-ért kapnám meg. -
#10653 sony gyárt egy megjelenítőt, még szép hogy kompatibilis, a saját konzoljával, ezt is fogyelembe veszik. -
Szerintem tul sok akciofimet neztel.
Masik, hogy ez egy PC monitorokkal foglalkozo topik...
(amugy az LG a Philips-el kozosen gyartogat paneleket... Az S-LCD pedig Samsung-Sony kozos gyermek...)
-
#10651 Jól döntesz, ha őt választod és nem fogod megbánni. :) -
#10650 Hogy miért utálom a Samsungot:
Egyáltalán nem kiragadott példa:
vs.
Nem véletlen, hogy olyan gyártók, akik nem gyártanak paneleket, nem vesznek a Samsungtól. Kék ledekkel világítja meg a képet, mert az az olcsóbb. VA paneleket gyárt, mert az az olcsóbb, még egy fél millás tévének is botrányos az összeszerelési minősége. Nem lenne ezzel baj, ha tecsó gazdaságos áron mennének, de szó sincs ilyenről. A szervízrátát meg nem véletlen nem reklámozzák (Pana 1,1%, Sony 0,9%).
Még az LG is tud kijelzőt gyártani, ha akar (lásd cinema display, szifon) és a panelját is veszik (tavalyi Philipsek), csak erre nincs igény LG márkanév alatt, de még mindig százszor LG, mint Samsung.
Miért van nagy sikere a Samsungnak?
-Agresszív marketing (lásd LED TV), így meg bemegy a vásárló a boltba és SamsungLEDTVSamsungLEDTVSamsungLEDTVSamsungLEDTVSamsungLEDTVSamsungLEDTV (ImhotepImhotepImhotepImhotepImhotepImhotepImhotepImhotep)
-Elsőként dobja ki az új technológiákat, ha félkészen az is mindegy
-A technikai adatokkal való játszadozás. Pölö válaszidőnek nem egy egész fordulatot adnak meg, hanem negyedet és már kész is a 2ms-os válaszidő.
-Ha valaki vesz egyet az összehasonlítási alap híján a legkirályabb cuccnak tekinti és terjeszti is az igét (a szomszédnak is ilyen van szöveg).
-Tesztek, publikációk. Előfordul más gyártóval is, de a Samsungnál főleg, hogy egy kis fizetéstkiegészítést eszközöl a tesztelőknek. -
#10649 Kérdezz meg akárkit, aki TV-kel foglalkozik (nem eladót), senki sem szereti a ledeseket. -
Jammer #10648 Köszönöm a sok hozzászólást a kérdésemre megnézegettem amit mutattatok. Ez a Dell U2410 nagyon is tetszetős és tudását tekintve maximálisan meggyőzött... Szóval akkor ne foglalkozzak vele, hogy ez nem LEDes monitor? Vagy ez ennyire nem számit? Szerintem egy ilyenre beruházok úgy érzem amúgy... :) -
Ez a "narancsosodas" aggaszto egy kicsit. A lag-ot meg kikuszoboltek az overdrive-technologiaval. -
Inquisitor #10646 Most nézem, hogy DVI vagy DP csatin is tud 72 (film) és 75 (játék) HZ képfrissítést :O, nem csak analógon mint a legtöbb monitor. Hát már csak pénz kéne rá ... -
BenceYCE #10645 Leteszteltem a "monitort", de nem tudom mit kezdjek a VGA késésével. Az IPS-es TV-m gyorsabb volt egy CRT-nél, amit kötve hiszek. Ezt akkor produkálta ha megcseréltem a monitorok rákötését. Hogyan teszteljem mégis, hogy valós eredményeket kapjak? -
#10644 "LED-es TN paneles szép képű, játékra alkalmas monitorral lassan Dunát lehet rekeszteni, csak a többség vagy 20-30 ropival olcsóbb"
pl?
Amugy itt van a kicsikerol egy teszt: link
Viszont ha az U2311H egy arban van vele, akkor nagyon elqrvulok fele :DD Design engem nem nagyon izgat, az asztalon lesz, nem kiallitasokra jarkalok vele. Qrva Dell tudja a dorgest, ok csak egy profi monitort csinaltak, mindenfele csicsa nelkul. Jo, mondjuk jol esik a szemnek a szerintem nagyon eltalalt Samsung-fele design is :)
#10643: 2ms-nel is a g2g-t adjak meg (marketing rulz). -
Inquisitor #10643 Hát ebből ez az érdekes kiemelendő rész szerintem:
"A szélső értékek mindkét monitornál 0 és 22 ms-re adódtak, az átlag 10 ms volt. Ez az érték a legjobbak közé sorolható (a gyorsabb TN-esek is hasonló értékekkel rendelkeznek -- egyébként szemre pl. egyátalán nem lehetett látni lemaradást a CRT és a Dellek képe között, az egér vagy pl. egy ablak mozgatásában). Ha ehhez hozzávesszük a 8 ms-es (g2g) válaszidőt, elmondható, hogy a monitor játékra is teljesen jól használható."
Szóval a 2ms-es monitor se 2ms-es. -
#10642 Ok, megvan a leendo monitorom...
1. nem irtam olyat hogy tokeletes ,
2. TN panelhoz kepest.
Amugy az U2410-essel kapcsolatban lattam ezeket (lag, utanhuzas), bar igaz, nem mai csirke. -
#10641 mostansag mindenkinek baja van a Samuval :P -
Inquisitor #10640 Na most mit higyjel?
Volt Samsung monitor teszt C-PVA panellel, és írták szemmel látható randa után-húzása van, azért eIPS panelről sehol nem írtak ilyet szerintem.
Solten, LED-es TN paneles szép képű, játékra alkalmas monitorral lassan Dunát lehet rekeszteni, csak a többség vagy 20-30 ropival olcsóbb. A videobemenetek nekem ennyit nem érnek ... -
#10639 Inputslag
teszt
Nem input lagosak, nincs utánhúzásuk, tokéletesek játékra is. A tokéletes fekete meg a C-PVA-nál kezdodik és a CRT nél végzodik - a TN nem esik útba. -
#10638 mibajod a samuval? -
#10637 ? -
#10636 A Samsung és a tesztek... :) -
#10635 Valami tesztet esetleg tud linkelni valaki rola? Ezek az "olcsobb" IPS panelek input lagosak, nagy az utanhuzasuk, nem kifejezetten alkalmasak jatekra.
Leginkabb jatekra az a jo amit linkeltem, elodjerol lehet nezni teszteket, gyonyoru feketet produkal, villamgyors, kifejezetten jatekhoz es "mozizashoz" ajanljak. -
#10634 Nem lesz. -
torok6 #10633 Sziasztok! Ha veszek a monitor hoz olyan kábelt hogy DVI 18+1 és a másik vége D-SUB akkor lesz változás? Mert most D-subal van összekötve -
Inquisitor #10632 60Hz frissítésnél a folyamatos képhez ugye 16ms kell, de látod látod ... -
#10631 Van még ember, aki elhiszi egy LCD-nél az 5-6 ms alatti válaszidőket?:) -
#10630 leleszel szavazva, mint ahogy én is lelettem:) -
BenceYCE #10629 Játékra is jó. -
Inquisitor #10628 És? Az legalább a valós, nem úgy mint az 5 és 2ms. Ez olyan mint a láthatósági szög, amit TN panelnél valami sose használt kontrasztra adnak meg, de valójában 135/135 fok körüli ...
Ráadásul az elődjének 6ms volt, még is mindenki szerint ennek jobb a panelja, nem minden az az egy adat Imputlagot meg átlag senki nem adja meg ...