PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Igen, arban szepen elhelyezkedik a "hagyomanyos TN" es az olcsobb IPS panelek kozt. Panelja viszont brutaljo. Egy esetben jobb is mint a PVA:

HP2465 PVA Panel:

Samsung XL2370 panel:

Saor Alba

pxxl
faszájos, de 80.000 ft 😞

All hail the double x!

desigo
szép nagyon <#eljen>
bertino
ez van 300 font felett ?
valami ledest néztem ki én is, csak nem volt rá péz :|

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Máté94
Kéne. De 27-be😄D
Solten
Samsung XL2370 <#szeret>

LED-es hattervilagitast kapott, amit lehetett a TN panelbol kiacsarni, azt veghezvitte ennel a termeknel a Samsung. Felsokategorias cucc. Egy remek teszt rola: link

Ipon elemzese: link

Saor Alba

Köszönöm a segítséged! A megoldás a 16:10 arányhoz illõ felbontásban rejlett. Ezt a felbontást a monitor auto módon be tudja állítani magának, de a 16:9 aránynak megfelelõ felbontással nem tud mit kezdeni.. Késõn jöttem rá, mert a windows csak 1600*900, illetve 1024*768 felbontást ajánlott. Üdv
Az nVidia menüjében kell legyen tologatási lehetõség, bár nem értem, mert bármilyen felbontást ki kellene neki tolnia natív alatt széthúzva.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Dsub a bemeneti mód, de ezt a felbontást sehogyan sem bírom módosítani. Testvéremnek 22" ugyan ilyen monitorja van, nála szintúgy nem boldogulunk a kisebb felbontással. Auto módon megpróbálja beállítani a rendszer a képet, de nem tudja. Annyira el van tolódva a kép bal irányba, hogy a képernyõ bal oldala már a monitor jobb oldalán jelenik meg. A hagyományos crt monitorokat könnyedén beállítottam, ezzel a crtvel viszont nem lehet.
Sziasztok.. .van egy 5 éves BENQ FP71G+ monitorom... az utóbbi idõben kezdett el olyat csinálni, hogy néha berezeg a képernyõ egy pár perc erejéig... aztán elmúlik.... olyan mintha a HZ felére csökkenne...

Ez jelentheti azt, hogy már az utolsókat rúgja?

Pár hete volt vele olyan gondom, hogy valami a monitor alaplapján elromlott, és egyáltalán nem kapcsolt be.. el kellett vinnem szervizbe ahol fél óra alatt megszerelték.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Más-más megoldás kell ha DVI-HDMI kábellel kötöd össze a gépet és megint más ha D-SUB-bal. D-SUB-nál beállítod és nyomsz a monitoron egy auto gombot és a képet a monitor beigazítja. Digit kábelezésnél sima beállításnál az asztalon jobbklikknél ugyan így be kell, hogy állítsa, míg az nVidia panelnél lehetõséged van a natív megjelenítésre, pl: full hd monitornál lekap 28-28 pixelt a sorokból, 320-320 pixelt az oszlopokból, így kapsz 1280x1024-et.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Ez az, hogy nem mindegy. A 40-60 ezres kategóriában nem kapsz TN-nél jobb panelt, tehát marad a botrányos betekintési szög, a színek torzulása 2 vagy annál több fõnél. A pivot módot is tessék hanyagolni TN panelnél, mert alulról iszonyatos színtorzulások vannak, még inverzzé is válthat a kép. Így a képernyõ függõlegesre állítása felejtõs. Laptoposok tudják mirõl beszélek.

Létezik, hogy egy 24" Benq Full HD monitorral képtelen vagyok automatikusan és manuálisan is 1600*900-as felbontásba tenni a képernyõt? Én a menüben képtelen vagyok beállítani és a monitor automatikusan se tudja belõni a képet. 1920*1080 felbontás esetén az auto beállítás tökéletes, 1600*900 esetén pedig a képernyõ bal oldala hiányzik a monitorról. Mint a régi monitoroknál a képernyõ beállításra nincs széthúzás lehetõség. Ugyan van egy Pixel Clock menü de látom, hogy ez valamilyen más célt szolgál. Tudtok valamilyen megoldást javasolni nekem? Köszi elõre is!
Köszönöm a választ. Akkor végül filmezésre mindegy hogy TV vagy monitor (talán a TV még jobb is) játék esetén a késleltetés miatt jobban járnék a monitorral... De belegondolva hogy milyen sokat játszom. xD Szinte semennyit. Elgondolkodtató dilemma. 😊 Mindenesetre tényleg köszönöm mindenkinek a válaszokat. Azthiszem körbeszaladgálok és személyesen veszem szemügyre a jószágokat. 😊
A TV nél beállítás kérdése. A TV-knek általában jobb a betekintési szögük, és itt most nem a TN paneles TV tunerrel szerelt monitorokról beszélek. A TV-knél a problémát a képjavító áramkörök jelentik. Ezért érdemes a dedikált pc portra kötni a pc-t és a módok közül a pc módot kiválasztani. A legnagyobb problémát a bemeneti jel késése jelenti (input lag), az is inkább pörgös játékoknál, CoD pl. Az egér mozdulataira lassabban reagálnak a tv-k, ezért ki kell kapcsolni mindenféle képjavítást és a game módot választani. Sajnos ettõl függetlenül óriási eltérések lehetnek tv és tv közt. Tehát ha ilyen játékra is szeretnéd használni a tv-t érdemes letesztelni vásárlás elõtt. Még egy tipp. Ha nem dedikált pc portra kötöd hdmi-vel a gépet a tv-re, hanem analóg d-sub csatival, akkor a késések minimálisra csökkennek, legalábbis én ezt vettem észre. Ilyenkor a képalkotást teljesen a vga karid vállalja magára.

xD Jó értem én hogy vannak vele ilyen problémák, de ha mondjuk egy ~60cm-es monitor és egy ~60cm monitor között kéne döntenem, akkor nem tudok dönteni... a TV-rõl nem jó szöveget olvasni a monitorról meg jó?
SötétBarom
TV fura. Én használtam egy nagyon rövid ideig a 106os tvmet monitornak, mert kurvára örültem neki, hogy milyen kurva nagy, de kanapéról olvasni a fórumot kurva fárasztó a szemnek. Én a helyedben maradnék a monitornál.

Ha közel van hozzád, akkor meg nem látod át, és forgatnod kell a fejed, böngészés közben 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

No, még nem rendeltem meg a monitort. Mert szöget ütött a fejembe, hogy tulajdonképpen én TV-vel vagy monitorral járok-e jobban? Biztos, hogy hülye kérdés, de mi a különbség? Csak azért kérdezem, mert most kapnék 82cm-es TV-t a monitor árán... Elõre is köszi a választ, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség... 😊
Solten
Teljesen jo kerdes. Specifikacio tekinteteben tokugyanazok. Kerdes meg akkor hogy miert nem a nagyobbat veszed? 😊 Annyi meg hogy a 2433L-23.6"-os, nem 24".

Saor Alba

Gundark 1 1
Megint kérdezek 😊 Már elhatároztam magam a 2333SW mellett. Nézegettem a többieket is. Van ez a 2433LW. Gyakorlatilag ugyan annyi mint a 2333. Pedig ez 24es . Mi a trükk? Mitõl annyi egy 24 mint egy 23?
fery02
Nagyon jó monitor, engem is itt beszéltek rá. 😊

Bár nekem egyedül épp ezek a dolgok nem teljesen tetszenek, amik feljöttek most témának, pl ez a látószög meg a dönthetõség.

De végülis a látószög annak is betudható, hogy én világéletemben CRT-s voltam és számomra még szokatlan ez az LCD-s világ és még szoknom kell, hogy ha picit is fentebbrõl nézem, már világosodik, alulról nézve meg fordítva.

Dönteni meg ezt a fajtát elég határozottan kell, mert ilyenkor tulajdonképp egy fémlemezt hajlít az ember, de nem kell miatta aggódni, elég masszív fémlemez.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Ugh, az szuper. 😊 Akkor még alszom rá egyet és holnap lehet meg is rendelem, már nincs kedvem tovább teketóriázni. Meg vagyok gyõzve. 😊 Köszönöm a segítséget.
pxxl
Látószög (H/V) 170° / 160°

ha felállok, kb hasmagasságban van a monitor nekem, és rendesen látom a színeket. néha a fehér megy át rózsaszínbe, meg a fekete zöldül, de akkor már közel vagyok hozzá.
az ágyam az kb 3 méterre van a monitortól, és egyáltalán nem látni semmilyen változást a színeken.
jah és lehet dönteni, meg fordatni is.

All hail the double x!

Áh, köszönöm. Ez elég határozott volt. 😊 A noti elõtt ücsörögve még az jutott eszembe, hogy ezeknek a monitoroknak milyen a betekintési szöge alulról? Tehát ha ágyból nézem a filmet (miért ne?) akkor elõre kell döntenem a monitort (tényleg lehet ezt elõre dönteni?), hogy lássak valamit vagy ez már megoldott dolog és nem sötétedik a kép alulról nézve? Remélem érthetõ voltam. 😊 Elõre is köszi a választ.
pxxl
samu 2494HS 😊

All hail the double x!

Sziasztok! Egy jó féléve a segítségetekkel tudtam venni egy jó notebookot, most újra hozzátok fordulok csak most monitor vásárlás ügyben. Szeretnék venni egy 23-24" nagyságú FullHD monitort. Fõleg filmezésre használnám, de néha játékra is. Az a gond, hogy annyi féle monitor van, amik alig különböznek egymástól, hogy minél többet gondolkozom annál inkább összezavarodok. 😊 Egyik gyártót sem részesítem elõnyben, tekintve hogy az utolsó monitoromat egy jó 6-7 éve vettem, azóta meg valószínûleg változott a világ. 😊 Ahogy nézegettem az árakat (LINK) 40tõl a csillagos égig terjednek. 😊 Én egy 60ból szeretném megúszni a dolgot, de azért hulladékot sem akarok vásárolni. Mit tudtok ajánlani?

ui.: Jó lenne ha HDMI bemenet lenne a monitoron. 😊
Solten
Még mindig semmi hír a P2270HD samuról :S
Gundark 1 1
Megint kérdezek 😊 Már elhatároztam magam a 2333SW mellett. Nézegettem a többieket is. Van ez a 2433LW. Gyakorlatilag ugyan annyi mint a 2333. Pedig ez 24es . Mi a trükk? 😊
bertino
én szervízbe vittem, 2 hét alatt kicserélték tán a tápját asszem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Solten
En sem, probald ki a gyari oldalrol letoltheto drivert: link. Kicsomagolod, van benne egy ICC profil.

#9696: probald ki Te is a monitorodhoz (Samsung oldala...).

Saor Alba

Solten
Van benne valami, de a gyari beallitasnal meg mindig jobb lehet, vagy annal amit a Magic Tune-el osszehoz az ember. En a notihoz toltottem le a PH-rol kalibralt profilt, durvan jobb lett a kepminoseg.

Saor Alba

Solten

Saor Alba

De, ha mindenképp magad szeretnéd, akkor itt van pár oldal, ami talán segíthet:
http://www.geeks.hu/tippektrukkok/080507_tft_monitor_kalibralasa_hazilag
http://www.geeks.hu/tippektrukkok/091001_monitor_helyes_beallitasa_windows_7_tel
Az elsõt egy QuickGamma nevû programmal csinálták, a másik ugye win7-es megoldás.

MagicTune-t nem ismerem, nem hallottam róla, de win7 alatt is lehet kalibrálni (van egy beépített "progi").
De ha a legjobbat akarod kihozni, akkor kell a mérõmûszer (illetve én úgy tudom, hogy ehhez kell még program is, ami ugye plusz pénz), ami nem egy olcsó mulatság, de fórumokon lehet olyan embereket találni, akiknek van ilyen ketyeréjük, és ilyennel foglalkoznak.

fery02
Jó, de van errõl valahol valami magyar nyelvû leírás, hogy mit hogyan?

Mert nekem gõzöm sincs, hogy most MagicTune-ben mely csúszkákat mi szerint állítsak.

#9693: Köszi Solten, de ezt kihagyom. 😊

Gundark 1 1
Ez szerviz lesz. A régebbi Samsungoknak is volt egy ilyen betegsége. A neten sok mindent találsz róla, ha van némi kézügyességed otthon is megoldhatod. Mondjuk engem ez vett rá hogy a 17es samsungról továbblépjek a 23-asra. Rendben hogy megjavítják 10-20 ezerért és lesz egy monitorom, de ennyit beletenni egy régi 17esbe... Meg úgyis jön az adóvisszatértésem akkor meg ki is használom a lehetõséget.
Sokan pl. azt mondják, hogy addig jó az (amit te magad kézzel állítottál be), amíg nem láttál jól bekalibrált monitort... 😊 Elvileg nagyon sok különbség van a kettõ között.
De én is magamtól állítottam be, úgyhogy egyenlõre ez nekem is megfelel, majd esetleg késõbb foglalkozok vele.
Amúgy meg sok jót hallottam itt is, ott is arról a monitorról ami neked van... 😊

sapkafej
yo dawgz, segítsetek mán!
van egy ilyen fujitsu-siemens lcd monitorom, még évekkel ezelõtt vettük a másik géphez, de a garancia lejárta után elkezdett szarakodni. az történik, hogy bekapcsolom a gépet, monitor bekapcsol, majd ki, majd be és ez így megy tovább. mindkét gépen. általában megoldja az, hogy ha kihúzom negyed órára a konnektorból, de ez se mindig, meg elég macerás. de most pl bekapcsolt rendesen.
mit csináljak vele?

György

Lacee86
Aha. Hát mondom, én beállítgattam úgy ahogy jónak láttam, fél éve így használom és jónak érzem a színeit. Úgyh akkor nem piszkálnám, ha nem muszáj. 😊 Köszi a választ.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Különbözõ módszerekkel be lehet állítani a monitorodon a színeket (RG😎, kontrasztot, fényerõt, gammát és így elvileg jóval szebb képet kapsz. Ezt általában egy mérõmûszerrel szokták végezni+progival, így lehet a legjobb eredményt elérni. (de igaza van Dobronskinak itt a vga is számít, szóval, ha cserélsz kártyát a gépedbe, akkor már újra kell csinálni az egészet).
Szerintem ezért nem érdemes netrõl leszedni kül. színprofilokat egy adott típushoz...én is eddig csak kézzel állítottam be a monitor menüjében, még nem foglalkoztam ezzel

Lacee86
Hûha, ezt a kalibrálás dolgot röviden elmagyaráznátok, h mi? Bevallom, már fél éve megvan a Samu 2233BW-m, de ilyesmit még nem csináltam vele. 😊 Csak fényerõt kontrasztot, meg 1-2 egyéb dolgot állítottam menüben, a VGA driverében meg a Digital Vibrance nevû cuccot vettem jóval lejjebb, h ne legyenek olyan rikítóak a színek.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SZilaJMaGGoT
Hogy tudom itt letölteni a profilt? Nem igazán tudok itt eligazodni. (nekem 2494LW van)

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

2433LW-hez eddig sehol nem találtam... amúgy hülyeség, elvileg VGA is számit hogy milyen van.
kifli
nekem is tudsz ilyet 2333HD-hoz? A kalibrálás linken nem találok 😞
illetve egy kezdetleges kalibralo van a windows7 ben is, ha azt hasznalnatok.

Solten
Magic Tune/op.rendszer kalibratoraval torteno bohockodas helyett inkabb toltsetek le kolorimeterrel kalibralt szinprofilt (banner -> kalibralas). Ott ugyan a HM-e van fennt de talan jo a HS-hez is. Alternativa: link.

Saor Alba

fery02
Amúgy ezt a "kalibrálás"-t 2494 HS esetén célszerû elvégezni?
Mert látok MagicTune-ben ilyen opciót, de igazából nem igazán értem, hogy mi szerint kell állítgatnom azokban az 5 lépésekben a csúszkákat.

Nem tudom érnék-e el vele valami lényeges különbséget, mert amúgy színre szerintem ennél nem lehet jobb (legalábbis én nem tudom elképzelni), de ha pl el lehet vele érni esetleg jobb feketét, akkor annál inkább érdekelne a dolog. 😊

stickfa
Én lennék az Acer srác???<#crazya>
Az Acer v233 HABD-ról van szó???
Több órát kerestem a neten errõl a monitorról,de szinte semmi értelmes infó!<#eplus2>
Tehát jó áron van egy full hd-s monitor kb 37 ezer ft,(23"),de úgy néz ki zsákbamacsak.
3 napos pixelgari nincs!<#wilting>

Ja, csak ott általában 1024x768-ban vannak a FullHD-k is...