14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
BenceYCE #10629 Játékra is jó. -
Inquisitor #10628 És? Az legalább a valós, nem úgy mint az 5 és 2ms. Ez olyan mint a láthatósági szög, amit TN panelnél valami sose használt kontrasztra adnak meg, de valójában 135/135 fok körüli ...
Ráadásul az elődjének 6ms volt, még is mindenki szerint ennek jobb a panelja, nem minden az az egy adat Imputlagot meg átlag senki nem adja meg ... -
jah meg 8ms válaszideje :) -
Több csati (komponens, kompozit, HDMI), amik ha esetleg konzolozásra adod a fejed nem jönnek rosszul, forgatható a cucc (grafikai munkák, fotószerkesztés) kicsit jobb a panelje (eIPS), és jobban kalibrálható.
Kérdés, hogy ezeket kihasználod-e. -
Inquisitor #10625 Szép design, de ez TN paneles ... a lent említett U2311 ennyibe kerül, és elég sok extrája van az IPS panel mellett. -
Inquisitor #10624 Ezek nekem is bejönnének, de nem vágom a 40K különbségnek mi az oka azért az 1"-ért cserébe :( -
Hello.: link -
Nem írtam, de az IPS-sel vetettem össze.
Azért írtam a U2311H-t, mert ár/érték arányban kurvajó, meg nem is egy kategória elektronikában a koreaiakkal.
Ha még árban belefér, akkor U2410, ami egyszerűen kibebaszott jó monitor. -
Inquisitor #10621 "A VA panelek meg baszottlassúak, nem színhelyesek, ..."
A 3x6 bites TN-nél minden szinhelyesebb. ;)
Azért 83K egy 23"-os Dell Ultrasharp IPS panelel, kb. ennyi egy LG/Samu 24"-ban, rég volt amikor egy 20"-os IPS monitor 150K volt. -
most rákényszerültem,hogy a tvn netezek
200 Hz-es 42'-os LG .Fél óra után már fárasztó ezen böngészni,olvasni hiába nagyítom fel a képet.
Ha választani kellene inkább vennék minőségi 24-es esetleg 27-es monitort mint ugyanazon az áron kétszer akkora tvt -
Elég szar dolog rossz minőségű képet nézni nagyban. A kép magasságát szorozd be öttel és megkapod az ideális nézési távolságot, szal nem biztos, hogy a nagyobb a jobb.
A VA panelek meg baszottlassúak, nem színhelyesek, továbbá a sötétebb tónusú helyeken torzulnak a színek (az amúgyse húdejó színek) és szemből nézve a legalacsonyabb a kontrasztarány, szal inkább nézd oldalról:D -
TN panelek között is van a drágább kategóriában ami elég szép képet ad, ha a VA meg egy fokkal jobb akkor annyira fos nemlehet, én személy szerint nem adnék ennyit egy 24"-es monitorért, dehát ez ízlés kérdése :) -
Ennyiért egész jó monitort lehet kapni, illetve szar TV-ket. Ha mégis egy szar TV-t akarsz, akkor inkább vegyél kevésbé szart, mondjuk egy SHARPot. Ugyanúgy VA paneleket használ, mint a Samsung, viszont az elektronikája sokkal jobb. A Samsung fanatikusok meg nézzenek tesztképeket.
Azt tudni kell, hogy ennyi pénzért 50 HZ-es TV-k vannak, amik hiába full HD-s képet tudnak állóképben, mozgásban 3-400 sort. De ezt te is látni fogod, ha mellette van egy 100hz-es jó elektronikával.
Ahogy az első bekezdésben írtam, azok a gyártók, akik ebben az árkategóriában TV-t gyártanak, azok VA paneleket használnak. Egy fokkal jobb, mint a szarfos TN panel,, de még mindig nem egy IPS.
Ha monitort akarsz és én azt is javasolnám, akkor vegyél IPS paneles Dellt. (Dell U2410) -
jogos
akkor a héten ellátogatok az Aradi utca 2-4.-be :/ -
Ne a boltba vidd, mert csak anynit csinlnak, hogy 2hét múlva tovább küldik a szervízhez. Az oktogon környékén van asszem szervíz. -
Például ez, ha meszebbről nézed tökéletesen használható monitornak, és ha tv-zni szeretnél azt legalább nem 24"-on kell nézned. Személy szerint én nem látom akkora értelmét a led tv-nek, szerintem túl drága, de persze ez ízlés kérdése :) A többiek még szerintem tudnak segíteni, hogy hogy is dönts -
ejj hétvégén nem voltam itthon és arra kell hazajönnöm,hogy a 2333SWm nem működik
mindkét bemenetről hajtva ugyanúgy megy kb 2 mpig halványan aztán sötétség
ki kellett volna húzni mint a tvt :/
1 év 4 hónap után vajon visszavihetem iponhoz (36 hó garis) vagy van korrekt samsung szerviz?
valakinek tapasztalat? -
Ne büntesd szegényt ilyesmivel :) -
Jammer #10611 Nem értek hozzá! :) Mutatsd mire gondolsz és miért! -
ennyiért 32"-es samsung lcd tv-t vennék a helyedben ... Led-ért nemfizetnék annyit. -
Jammer #10609 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Monitort szeretnék vásárolni kb 80-120 ezer forint értékig. Lehetőleg LED háttérvilágitású legyen és leginkább játékra használnám bár ha jó minőségben tudnék filmet nézni rajta az sem hátrány. Valami 24"-os méret érdekelne és nem lenne baj, ha ha esetleg TV-nek is tudnám használni (beépitett tuner), bár ez nem fő szempont. Nagyon hálás lennék, ha pár ötletet irnátok ami egy kicsit megkönnyitené a választást. Előre is köszönöm... -
a hsz-edel csak annyi volt a gond, hogy olyan tulajdonságát szidtad a monitornak, ami a te monitorodba nincs is, ha ezt nézzük, akkor a samsungba még mindig jobb minőségű a tv képe mint a tiedben, mert hogy ugye a tiedben nincs is tuner. (Ehhez képes te mégis összevetési alapnak vetted)
A kijelentésed kb olyan, hogy vettél egy kocsit klíma nélkül, ültél egy kocsiban amibe be volt rohadva a klíma és rohadt büdös volt. Erre te aztmondod hogy jó hogy nem vettél lékondis autót, mert ültél egyben és rohadt büdös volt.
Elmagyarázom ezen a példán keresztül:
1. Ha neked amúgysem kellett klíma, akkor a klímásba se lenne muszáj hogy használd.
2. Ha egy kocsiban ültél ami nem működött megfelelően, és nem a klíma hibájából, hanem mert nem takaríttatták ki a légkondit, az nem a klíma hibája. (Ezen keresztül azt mondom az is lehet, hogy a kábellel van a hiba)
Szal mielőtt valamit értékelsz, gondold végig...
Amúgy valszeg be volt kapcsolva valami "képjavító" funkció, én egyből nyomtam ki mindent, a nappaliban lévő lcd tv-nél is kapcsoltam ki, mert lehet élesebb a kép/jobba kontrraszt, de összességében rosszabb a kép. Haverén minden offon van, és foci vb-t ott is néztük, az tökéletes volt. Pc-re állítva pedig ezek a képjavítók asszem nem is mennek csak tv-nél. -
jolvan, inkabb menjel, nyomkodd az entert, ha mar a gepen kivul ugyse erdekel teged semmi mas. -
Semmiről főnök! Mi kérünk elnézést ! -
Gondolom véleményed csak neked lehet itt az SG-n,mert gondolom te vagy itt az atyaúristen vagy mi a tököm.
Elmondtam nekem nem tetszett ,mert azt láttam amit.Mi rá a garancia hogy nálunk nem lett volna olyan? Semmi .Akkor miről beszélünk! -
hat az biztos. -
O nem ebben a vilagban el...
-

-
komolyan mondom, meglatom egy-egy postod itt az sg-n barmely topikban es rohoghetnekem tamad rogton, annyira ertelmes vagy.
mi koze egy monitornak ahhoz, hogy szellemkepes a kep ? (plane szgepes kep teszt nelkul ?!)
"meg jo, hogy nem olyat vettem!"
tenyleg jo, igy legalabb talan egy ertelmes emberhez jutott az a tv-tuneres samsung, ami majdnem nalad kotott ki! -
Igazad van, csak fáradt voltam és rosszul olvastam. :) -
Hát, mivel a te monitorodban nincs tv-tuner, így nálad ez nem probléma, hogy a tv adás szellemképes. Amúgy valszeg nagymuternál van a probléma, mert ilyen monitort rendeltünk havernak és nálla nincs szellemkép, és nekem sincs 2333HD-val. -
Nagymamámnál láttam a Samsung P2370HD-s monitort.Ő TV-zni vette.
Pár adást néztem rajta nem tudom miből adódott de elég szellemképes volt.Olyan volt mintha le lenne lassulva a monitor.Jó hogy nem olyat vettem! -
#10592 - link
mi az h 23.x :D -
? -
"Képernyő méret: 23.x"-os"
-
Jaja. A Samsung legjobb TN panelja. A legjobb TN panel a piacon szvsz. "Utodja" a PX 2370:
-
nice
használd egészséggel
-
Megvettem Samsung XL2370 !!!
Háát amiket láttam működés közben, az LG sztem meg se közelítette a samsung-ok képét (szerintem).
Lehet h kimondottan a fekete szebb az lg-n, de ezen a monitoron én "b3sz@rtam", olyan képe van.
Csodálatos, kristálytiszta, fényereje is gyönyörű, kontraszt is bámulatos. Egyszóval megérte az árát.
Igaz a TN panel miatt a betekintési szöge nem egy IPS-esé, de (ki a [email protected] nézi oldalról a monitort, mikor játszik, filmet néz, dolgozik rajta???) Ha többen nézik, menjenek moziba, max 2en asszonnyal nézünk egy filmet az ágyból, de akkor meg kb 3m-re vagy tőle, ahol meg már "az összebújás" miatt a betekintési szög szinte semmit se változik (kb egy szögből, szemből nézzük. Tehát számomra totál érdektelen a betekintési szög, meg az IPS panel, meg az egyebek. Ezt a pénzt megérte.
Szerintem nagyon jól jártam vele, nekem nagyon tetszik, másnak is csak ajánlani tudom.
A fekete meg itt is fekete. (legfeljebb 1-2 ccd vel világosabb "naés?!) Ki méregeti otthon koloriméterrel? Én biztos nem.
Am köszi.
Csipesz -
Mindegyik kínai OEM panel van, viszont sem az LG, sem a Samsung nem áll a helyzet magaslatán elektronika területén. Valahogy én inkább az LG-t választanám, ha ragszkodsz a 2höz. Vigyél be magaddal a boltba egy fekete tesztet. Meg fogsz lepődni a samsungon. -
az van, a probléma a Tisza közelségével és a dohányosok átkával van - miszerint nem szarunk oda, ahol eszünk, szóval bent nem bagózunk, viszont kimenetel szúnyogháló kinyitásával és kis zümmögő [...kb 30 szitokszót képzeljetek ide...] rohadt élősködők beengedésével jár.