Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aha meg van!

4.0-ban nekem nem volt benne, de 4.1-ben benne van, érdekes...
puzzle elemmel kell és nem a kezdõelemet kihúzni és tekergetni. Ugyanúgy mint a nagyívû kanyarokat az úton vagy a vasúton
Kodlovag!

Hogy tudtál 90° hidas egysávos utat csinálni, nálam mindig szétesik(L alak lesz) az út 90°helyett.

Erre a hídra gondolok:KÉP
Inkább csak egy frissítés volt a NAM-nál.
mindjárt keresek. De attól függ, hogy mit akarsz?
ja majd nézek valamit.😊

más módokon kell csinálni. Vannak rá modok
nem a forumról. de néha amikor már egész szépen bevan építve a terep elszúrom a terramfolmárást (tudod shift+1,2,3...stb.) és akkor nem kicsibe kezdi el hanem ilyen böszmenagyba és minden eltûnik. na olyankor jól jönne.😄

vagy te a fórumról beszéltél?
ja értem. Azt hittem azért hiányolod a visszavonás gombot. tudtommal csak abban van az építõsök közül. Legalábbis másra nem emlékszem
jó csak azzal még nemvolt szerencsém játszani.😄

de az is jó játék 😊
ja.😄

ja értem. Ez nem a Caesar 3 😉
hát úgy alapjában véve jó lenne ha lenne.😄

milyen visszavonás gomb?
csak nekem hiányzik a visszavonás gomb?

jaaaj!! az új nam eltüntette az egyik kedvenc térköves plázámat, és csak a rajta álló lámpa maradt meg. Ez most mi??
ilyen nincs, ezeket egyesével kell felrakni. Sõt a köveket meg a sziklákat neked kell egyesével elhelyezned. És a fákat, a tengert meg a terepet is külön kell berakni. Sajnos 😞
egy kis segítség kéne
tudnátok mondani olyan terrain modot amiben nagyobb fák vannak, kövek sziklák és jól megcsinált tenger is van , és viszonylag egyszerû feltelepíteni

nekem úgy tûnik. És lehettek volna tartalmasabbak is, ha már új NAM-kor állandóan le kell szedni az összes NAM-hoz kapcsolódó cuccot, meg az elõzõ NAM-ot és végig újratelepítgetni...
ez most a legújabb verzió?

hoppá. Bár úgy látom nem túl sok dolog történt benne <#rinya>
papi08
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!!😊

13 éve itt. Szép idő.

ez úgy mûködik, hogy van egy-két honlap, ami dugig van pakolva mindenféle kiegészítõvel. A két legfontosabb a www.simtropolis.com és a www.sc4devotion.com Mind a kér helyre regisztrálni kell, ami ingyen van. A legtöbb letölthetõ dolog épület, amiket egyesével kell letölteni. Viszont van egy-két olyan cucc, ami mûködésileg is átszabja a játékot. Ilyen a Network Addon Mod (NAM), a Real Highgway Mod (RHW, és régen az "R" a Rural-t jelentette),Street Addon Mod (SAM), High Speed Rail Mod (HSRM) meg még vannak, csak nem jut eszembe. Ezek sokat változtatnak a játékon, de nagyrészt a közlekedést javítják fel. Az tud még sokat dobni a dolgon, ha új fákat, új terepet, új vizet töltesz le, meg új természeti elemeket. (köveket virágokat) És persze, ha rengeteg új házat. A letöltés kicsit macerás, mert nem csak a dolgot kell letölteni, hanem van egy dependenci lista, ami azokból a textúrákat és lotokat tartalmazó csomagokból áll, amiket fel kell még tenni, hogy mûködjön a letöltött dolog. A legtöbb cuccot a dokumentumok/sim city 4 /plugins mappába kell tenni, de vannak, amiknek telepítõjük van. Azt oda kell tenni, amit felajánl.
papi08
Sziasztok!
Tudtok nekem mondani olyan alap kiegészítõket, melyekkel szebbé, jobbá lehet tenni a játékot? Pl. új utak, ház elemek.
Miket ti is használtok😊
Köszönöm!

wetsom: Még mindig nagyon szép ez a város!😊

13 éve itt. Szép idő.

Ez milyen terrain mod?

TuLEP=Turning Lanes Expansion Pack?
Amúgy ott is van ám ész, a jobb alsónál a piros kocsi nem használja ki az új lehetõségeket. Erre az út melletti betonos-füves ojjektumra rákérdezhetnék hogy honnan van? Az út melletti dombok nem tûnnek kihasználatlan területnek így.
Nagyon jók ezek a új NAM-os cuccok,fõleg a TuLEP:
simtropolisra már egy ideje nem tölti fel az épületeit, sc4devotion nyerõ.
Igen azok csak R§§ epültek, és onnan vannak ahonnan írod😊
Kodlovag
Az épületek egy része eredetileg is a játékban van az Euro tilesetben. Amiket §§§ épületeknek hívsz, emlékeim szerint azok is §§ épületek. Az sc4devotion oldalán keress mattb325 munkáira. De lehet, hogy a simtropolison is fent vannak.

papi08
"Válasz erre" gomb??

13 éve itt. Szép idő.

Jól nnéz ki ez a kertváros! Honnan szedted le a §§§- épületeket? Nálam sajnos nem épülnek ilyen típusúak...
KÖszönöm! <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>
A központ kész, épülhet a kertváros😊
Aha, értem.
Kodlovag
Elõször regisztrálni kell. Utána lesz letöltési link is.

A Cycledog's Columibs terrain snowcapped mod-ban,a Kodlovag által megadott liknek az oldalán hol van a letöltési link???
Túl hülye vagyok hozzá <#idiota><#falbav><#idiota><#falbav><#conf><#conf><#idiota><#idiota><#wilting><#help>
Hát igen elég sok már a mod...

Én 2003 és 2008 között mod nélkül játszottam vele, és elég szép városok épültek akkoriban is, csak sokkal lassabban, és több munkanélkülivel.

2003 elõtt SC 3000-el játszottam sokat.
Kodlovag
Rákerestem, hogyan lehet az SC4-et ablakos módban futtatni, és találtam egyéb érdekes dolgokat is.

Például a játékot többmagos gépen is lehet kényszeríteni 1 magos üzemmódra. -CPUCount:1 Azoknak ajánlják, akiknek Vista vagy Win7 alatt fagy a játék.

És az ablakozott üzemmódot is megtaláltam. -w

Meg még van egy pár. Az indító ikon parancssori részébe kell írni õket így:
"C:\Program Files (x86)\Maxis\SimCity 4 Deluxe\Apps\SimCity 4.exe" -intro:off -f -CustomResolution:enabled -r1920x1080x32

Kodlovag
Izé... A trainer az micsoda? Olyan ami pénzt ad? Ilyesmire nincs semmi szükség. Egy jól mûködõ város bõven termel annyi hasznot, hogy nem lesz pénz gondod.

Ha ránézel a képekre, amiket beszúrtam, meg a galériámban szokott lenni, akkor gyorsan látszik, hogy a játék nagyobb része van moddolva, mint ami megmaradt eredetinek. Ha a letöltött épületeket is beszámítjuk, akkor olyan hosszú modlistát írhatnék, hogy nem fér el ezen az oldalon. De a képek alapján szerintem már wetsom is közelít ehhez az állapothoz... Elõbb-utóbb minden játékosnál ez lesz.
Ha modok érdekelnek, akkor inkább konkrét problémára kérdezz. Vagy pl láttál képen egy megoldást, azt vajon mivel csinálta az illetõ...

Kodlovag
Havas hegytetõk. Volt egy nagyon régi mod, elõször ezt használtam:
Terrain Mod: Arctic/Snowcapped Terrain

Aztán késõbb, amikor kijött a Columbus Terrain Mod, akkor azt is megcsinálták hósipkásra: Cycledoggs Columbus Terrain Snowcapped Mod Ne felejtsd el hozzá letölteni a dependencieket! A textúra fájlok nélkül kifagy a játék, amikor betöltené a várost.
Van belõle olyan verzió is, amelyikben máshol van a hószint.

2X1-es meg 1X2-es van beépítve a NAM-ba (vagy RHW-ba?) az utóbbiból értelem szerûen kettõ kell, de nem lehet egymás mellé, mert nem engedi a program. Viszont 2x2-esbõl csak rz van. Ezt is most csinálták. És kis fesztávolság esetén a híd nem arányosan zsugorodik, hanem eltûnik az egyik pillér, meg ilyenek. 😞 Javaslom, hogy avenu-híddal csináld a dolgot, mert olcsó, szebb, és jobb a méretaránya.
Épp keresek, de eddig normálisat nem találtam RHW-s hídból:S
Sziasztok!

Ti milyen modot/trainert használtok?

Meg ám, de jól néz ki 😊
RHV-ból nincs híd? Furán néz ki hogy egyszercsak átalakul sima maxis highway-é.
Helyzetkép, rendesen meghízott😊
azt hogyan lehet beállítani, hogy havas legyen egy magasság fölött a hegy teteje?