13557
  • Csokis
    Akartam ma regisztrálni az EA fiókomba a Crysis mellé a két Sim City 4 játékot (alap + a külön lévő kiegészítő), de mind a kettőnél a megadott kódra azt írja, hogy érvénytelen vagy nem ehhez a termékhez van! Ilyenkor mit lehet tenni? Másnak volt ilyen "gondja"? Jó, nem olyan fontos dolog ez tény, de azért akkor is.
  • Kodlovag
    1000 forintért már lehet RH-t venni (2-ért Deluxeot).
  • addamm
    Akkor szerintem az a baj, hogy alap a játékom vagyis a NAM nem fog menni.
  • Kodlovag
    Ja és ugye RushHour vagy Delux verzióval játszol, mert a NAM nem kompatibilis az alapjátékkal!
  • Kodlovag
    Azt találtam ezzel kapcsolatban, hogy vagy hibásan van felinstallálva a NAM, vagy van a plugin könyvtáradban valami, ami ütközik vele. Én ez utóbbit tartom valószínűnek. Nem maradt bent régről a plugin könyvtárban a NAM valamelyik korábbi verziója? Ami esetleg olyan régi, hogy akkor még nem is NAM-nak hívták?
    A NAM installjával együtt jön egy Cleanitol_NetworkAddonMod.txt nevű fájl. Ami abban fel van sorolva, azt mind takarítsd ki a plugin könyvtáradból. Van erre egy célprogram is, BSC Cleanitol, mert ugye némelyik lista elég hosszú tud lenni. A listában benne vannak a NAM és pluginjainak összes fájljai, de olyan régesrégi pluginok is, mint pl a Transit_BugFix, aminek már RH előtti verziója is volt. Ezek már mind benne vannak a NAMban.
    Ha ez megvolt, azután rakd fel újra a NAM-ot. Figyelj oda, hogy a játékodnak megfelelően bal- vagy jobbkezes módban telepítsd a NAM-ot.
  • addamm
    Mi kell ahhoz. hogy menjen a NAM, mert ha én rákattolok a NAM által berakott utakra vagy valamikre akkor a kurzor piros lesz is kilép a játékból és azt írja, hogy hiba.
  • Benevolens
    villamos a NAM-ban van.
  • addamm
    Köszönöm mindenkinek a segítséget! Már régóta játszom, de nem tudok honnan tanulni így lassan megy.Erről az oldalról tanulok mindent.
  • Kodlovag
    Lehet hogy kell hozzá az extra cheat plugins.
    http://kurier.simcityplaza.de/details.php?file=727
    Ctrl+X, majd jobb klikk a cheat mezőn és választasz a listából.
  • Benevolens
    nekem nem csinál semmit. Be sem veszi a kódot :(
  • LeWyTy
    Szerintem nem. de jó
  • Kodlovag
    Ezt még nem mutattam, ugye?

• altisk
    Igen, elnéztem, sc4desc, köszi. Most megnézem, hogy megy.
  • Kodlovag
    .sc4dev? Ilyen fájl formátum nincs is.
    .sc4desc, .sc4model, .sc4lot, .dat: ezek az előforduló kiterjesztések, és egyszerűen csak be kell másolni a játék Plugins mappájába, ami a MyDocuments/SimCity4/ mappán belül van. Ha nincs, hozd létre.
  • altisk
    Lehet, hogy hülye kérdés, de a letöltött sc4dev és sc4lot fájlokat hogy kell telepíteni?
  • Kodlovag
    A kód BuildingPlop, bármilyen épület ploppolható vele.
  • NorbyI
    A népszerűség növelésének számtalan módja van, az adó csökkentéstől a jó közellátáson (kórház rendőrség) a közlekedésen át a parkosításig minden beletartozik. Egy jó polgármesternél ez az első pár évben felmegy 100-ra és onnan el sem mozdul igazán. Az IQ szint amire szerintem te gondolsz azért csökken mert nő a lakosság és az újonnan beköltözöttek még a legszegényebb réteghez tartoznak akik IQ-ja 0. Ez egyértelműen lejjebb húzza átlag intelligenciát. Ha jó az iskolai lefedettség akkor ez gyorsan visszaáll és folyamatosan növekszik.
    Az elején nem nagyon szoktam hozzányúlni az adókhoz később ha azt akarom, hogy mondjuk a legszegényebb réteg ne költözzön be illetve távozzon a városból akkor az ő adójukat felnyomom 12 % fölé. Ilyenkor a demandjuk leesik 0 alá. Ezzel vigyázni kell mert csúnyán felboríthatja a város lakosságát. Ennek ellenpontja inkább hogy csökkentem a leggazdagabb lakossági réteg adóját, arra ösztönözve őket hogy beköltözzenek. Hasonló módon lehet eljárni az iparnál is ha száműzni akarjuk a koszos ipart és helyette inkább a HT ipart preferáljuk.
    Az igény rész ahol csak három csíkot látsz (RCI) pedig egy átlagot mutat, amint részleteiben is megnézed láthatod hogy az egyes részei különbözőek. Azok a mérvadóak.
  • addamm
    Elnézést a caps loockért. Lenne még olyan kérdésem is, hogy hogy tudom növelni a népszerűségem? Miért van az, hogy egyszer csökken egyszer növekszik az okttás? Hány %-on érdemes tartani az egyes adókat. Az az igényes táblázat, hogy működik, mert 3 fajta épület van de pl a kereskedelmi résznél (Kék) is négy csik van a diagrammon.
  • addamm
    Köszönöm mindenkinek aki SEGÍTETT. aMÚY EZEKET A KIRÁLY VÁROSOKAT TI MAGATOK CSINÁLJÁTOK A 0-RÓL KEZDVE? hOGY LEHET VILAMOST LERAKNI?
  • wetsom
    SC4TOOL-ban néztem meg :)
  • Benevolens
    a CP_PropPack_Vol01 és Vol02 már más néven fut. Ha jól emlékszem BSC Prop Pack Cycledogg No 1 és BSC CP PropPack Vol02
  • wetsom
    Készítettem CP fákból álló "csomagot", 2db 1x1 területű lot-ot tartalmaz:
    Fák
    Ezeket le kell tölteni(simtropolis), hogy megjelenjenek a fák:

Egy sfbt parkalapra pakoltam rá a fákat, remélem működni fog nálatok is, már ha kipróbáljátok őket...
  • Zigiboy
    Hasonlóképpen én is jártam. Régebbi város úthálózatát akartam felújítani, illetve a villamos hálózat miatt is meg kellett bontani. Plugin-telepítés után jött ez a szitu. Domborzat miatt nem engedi. Úgy tudtam megoldani, hogy visszabontom az utat, és újat húzok rá (általában road-nál van ez) addig viszem az egeret ameddig nem engedi.
  • Benevolens
    esetleg tennél be képet a szituációról?
  • addamm
    Nem raktam fel módot a játékhoz. Régebben rá tudtam húzni s ezért vagyok kiakadva hogy most meg nem.
  • Benevolens
    street-re lehet road-ot. Meg roadra avenue-t. Csak oneway-hez kell kitörölni az előzményt az alapjátékban. De a NAM-mal már azt is lehet felülhúzni.

addamm nem töltöttél le esetleg egy slope modot?
  • LeWyTy
    Hát vagy plugin miatt?!
    Vagy nem mind1 hogy mit hogy kombinálsz.
    Vagy tényleg alkalmatlan.
    Vagy(ha jól emlékszem a SC4-ben ahogy simsben is vannak olyan bugok hogy néha néhány kockába nem építhetsz valamiért)

Ja és sima utcára nem tudsz rendes utat húzni ha jól emlékszem.
    Előbb ki kell törölni.
  • addamm
    Sziasttok! Nekem anyi gondom lenne, hogy először utcát rakok aztán atat akarok vagy rárakni vagy hozzátoldani és azt írja, hogy úthálózat építésére alkalmatlan emelkedő. Ez miért van?
  • Feck
    Sziasztok,

Nagy kedvencem volt ez a játék, most is az, csak úgy érzem sok meló lesz vele! :D
    Neki is állok feltölteni a plugin mappámat, csak annyit kérdeznék, mik azok a módok, amiket rögtön érdemes lesz majd felrakni? Gondolok itt elsősorban a NAM-ra, mert abból is több van, és némelyikkel voltak voltak gondok, ahogy régebben olvasgattam.. :)

Képekről annyit, hogy fantasztikusak, jó, hogy vannak még akik játsszák! :)
  • Benevolens
    nem tudja valaki, hogy mi az a kód, amivel lehet a maxis épületeket ploppolni?
  • Benevolens
  • wetsom
    Szeretem az ilyen különleges épületeket, nem azaz unalmas kocka:
  • Kodlovag
    Nagyon köszönöm a megtiszteltetést.
    A magam részéről Norbylnak is javasolnék rangot. Ugyan sok időre itthagyott minket, de régebben ő volt itt a Mester.
  • wetsom
    Tökéletes, rengeteget javított a dolgok.

Köszi!
  • NorbyI
    Azt hiszem neked erre a mod-ra van szükséged.
    Bár nem lesz tökéletes az eredmény én is belefutok néha ilyen problémába.
  • wetsom
    Nem tudtok valami módot ami az alagútnál(is) sima diagonális felületre javít? Képpel érthető, hogy mire gondolok:
    KÉP
    Látszik, hogy szabálytalan, dombos a talaj.
  • LeWyTy
    Ha valaki úgy érzi hogy megérdemli vagy meg akarja...esetleg nem vettem észre az linkeljen szép képeket.
    És kap.
    Várok pár napot akai akarja jelezze.(Szabi tárhelyén vannak a file-ok és nem szeretném naponta zaklatni)
    Köszönöm.

De szerintem abban mind egyet fogunk érteni hogy Kodlovag érdemli meg a Fő Mester rangot
  • wetsom
    Köszönöm!
  • szabii98
    oké köszi :D
  • LeWyTy
    3 rank lett
    (köszönet Szabi1991)

SC4 Fő Mester Kodlovag
    SC4 Mester westom

Házigazda LeWyTy

Nem nagy dolog egy kis kép,
    De szerintem ők megérdemlik.