40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • saitek
    Használhatsz a Firefox-on és az IE-n kívül mást is.

Pl. IE motort használó böngészőt:

Maxthon 1.5 vagy

Maxthon 2.0 beta

• urbijoe
    már nem müködik a rearm patch?
    mert ugyanugy 13 napot mutat hiába irtam be azt a szöveget,multkor még müködött
  • CUCLI
    helo
    ma felpakoltam vistát eddig tökjó. egy bajom van ,h a kurva firefox "remeg" :D
    ilyennel már találkozott más is? van erre valami gyógyír vagy használhatom IEt? :/
  • Zsoltika 007
    Pedig eléggé kompromisszumos még a 32 bites is. Hát még a 64.
  • Mr Manson
    én sose érteztem magam annak mert 64bitest használok a beta tesztek óta
  • janos666 #12632
    Attól hogy 2 telepítőt futtatsz egyszerrre nem végzel hamarabb. Főleg nagy fájlokat másoló játéktelepítőknél még talán később is leszel kész ha egymás mellett több játéktelepítést is futtatsz.

Nézgetem, sokmindent be lehet itt lőni (többségét nem kell piszkálni itthonra ha a sajátunk a gép és csak mi használjuk...), de startup-al kapcsolatban csak scripteket lehet állítani. De nincs előre loadolható script, kézzel kell írni...
  • 128bit
    Van ez a People valami!Olyan emberke van kint mint az MSN nél!Uzenetkuldésre vagy mire jo?
  • soulhunter
    ha lenne gpedit.msc-m, screenshotokkal is feltölteném 1 tárhelyre
    igy hirtelen max annyit tok mondani,h a felhasználoi beállitásoknál kell állitani,és ott van olyan,h "startup" (magyar és angol nyelven is igy van)
    és az nem olyan,mint a regedit,h látod,hanem ott be lehet állitani konkrétan
    a services.msc-ben meg ki lehet egésziteni az efféle beállitásokat erre a "startup" dologgal kapcsolatban

megj: 1024 MB ram erősen ajánlott,mivel ugye nem szereti a winfos se,ha több dolog 1xre töltödik (lásd: 2 ugyanolyan felépitésü setup - pl. NFS.MW és NFS:C 1 idejü telepitése,mer az C azt irja ki,h már telepiés alatt van a program... valojában csak a közönséges install shield megy,amit a C ugy érzékel,mintha telepités alatt lenne)

másik pl.:
    ha ugyanolyan telepitőjü drivert telepitek,akkor is ugyanez vár rám:
    pl. nf4 driver, és közben még nV driver...
    vmelyik kidob azzal,h a telepitő nem tud futni,mer telepités alatt van...

szal azért ezek a bakik megvannak min98 ota :)
  • janos666 #12629
    Hmm. Azt hol állítod be hogy az automatikusan induló dolgok egyszerre és nem egymás után tölődjenek be?
  • Zsoltika 007
    32 bit ofkorsz. Nem vagyok mazohista.
  • janos666 #12627
    Ha VGA-t cserélsz elég ha előtte törlöd a drivert és újratelepíted ha beraktad az újat. A CPU már húzósább, de igazán csak az alaplapcserétől szokott meghalni a windows.
  • janos666 #12626
    Mondjuk az nem mindegy hogy 64 vagy 32 bites Vistán próbálod-e felütyködni az a CoreAVC kodeket.
  • janos666 #12625
    Kicsit rendbetettem ezt a Vistatweaks-et. Pár aprósággal kiegészült a registrytweak rész, mégtöbb szolgáltatást tilt le és ezúttal elvileg tényleg leállítja a Windows defendert is. Van benne link az aktiválás 2090-ig történő kitolásáig amiben magyarra forsítottam az instrukciókat...
  • janos666 #12624
    Nem látszik hogy szaggat, de nem "szaggat". -> nem szaggat, jól fut, simán viszi...
  • Zsoltika 007
    "szemezd a BSPlayer épp az Armageddon HD-t játsza, presze képen nem látszik hogy teljes képernyőn se szaggat, de nem..."
    Ehh! Hozzád külön szótár kell! Most akkor szaggat? Mert ha igen akkor marad a 64 bites xp.
  • soulhunter
    hálozati beállitások korlátozása,mivel az 1 dolog,h a routert be tom állitani routermenüből,de...

a router nagyon kevés beállitással rendelkezik :)
    és ami azt illeti,nem szeretném,ha az elbérlőimnek NEM sok jutna,ha olyat töltk,ami nekme nagyon kell! :) (pl. ez a vista DVD,amin rajt van a 32 és 64 bites 1aránt)

és a gpedit.msc-ben azért lehet állitgatni dolgokat, nameg főleg gyorsitani magát a winfost,mer ugye kapásbol jol jönne az,h ne várjon a hálozatra,v hogy 1más mellett töltsön be "run dolgokat",ne 1más után, stb stb stb :)
    amugy főleg a fájlkezelésen kéne állitanom,mer idegesit ez az indexelés dolog,amit ha letiltok, néha lassabb a gép,mint azzal...

ugyh asszem megy vissza az ultimate verzio, de még megvárom,mig ujra ráveszem magam a munkára,h ez a homepremium h veszi be a namo webeditor2006-ot :D

viszont határozottan kezdek elégedett lenni,mégha háttérváltoztatást nem is találok sehol :D
    ugyh marad a képen jobb klikk, és set as wallpaper :D

ez a 6000-es build tényleg sokat javult RC2 ota,NFS:MW is megy rendesen, sőőőőőőt!!!
    XP alatt végigtoltam 2x, de csak 1024*768-on, AA, AF nélkül :)
    most elbirja 1280*1024 2xAA -t ugyanolyan 38-42 FPS mellett :)
    szal ha váltani még nem is fogok rendes audigy driver hiányában (a TV tunerral is vannak bajok,mer oké,h XP-s driverrel megtalálja,de eszközkezelőben látszik a felkiálto jel), nameg a hozzá adott progi se mutat képet, azért jo lesz ez,csak...
    csak most még szar :D

de mivel tulélt eddig 2 napot,valszeg rá kell jönnöm,h a gpedit.msc az,amivel állitok olyanokat,amiket az XP elbirt, ez meg nem :D
    valszeg ezzel csináltam ki multkor is az 1. ujrainditás utánra az előző verziot,ami miatt anyáztam itt 1 sort :D
    ugyh 1e fene, lehet,h a hiba bennem van :D

viszont a LANba kötött gépeket nem látja...
    net van,addig nincs baj...
    idejött a programozos tanárom,mer sokat nyivákoltam,h v hálozat,v net,de a 2 1ütt nem megy...
    aszonta,h ez hülyeség...
    a router jol van beállitva,legalábbis ezt mondta...
    engem néha néha lát is mindenki (h mitől függ,h látnak-e,azt nemtom, de éjjel 2kor is látott 1ik albérlőm,leszedte a progit a megosztási mappámbol is)
    de én ebből mit sem láttam,és nem látom őt hálozaton...
    pedig én tényleg engedélyezek mindent,ami akadályozhatja :(

na mind1, már mexoktam,h amikor 3 XP-s gép volt,akkor is ugyanez volt...
    ha én csináltam CS:S szervert, ők nem láttak,amint ők csináltak, én ttam csatlakozni... (net mellett persze,mer a gépem napi 24orát van bekapcsolva, kivéve,ha reset kell,mer belassul a gép,mer a mem.ből nem tja kitörölni semmi a felesleges vackot,és belassul,v ha alkatrészt cserélek...)

yahhh,igen...

1 kérdés:
    tényleg ki fog akadni a vista,ha kicserélem a 2 6600GT-m 1 7800GTX-re? v ha a procit cserélem 4800+ -os X2-esre???

mer mindenhol ilyen rémhireket olvastam,h ezt a vista ugy veszi,mintha...
    XP alatt nem volt ilyesmi gond,ami nV,az nV,ami AMD,az AMD...
    de még amik régen mentek hirek,és ide is belinkeltetek,még azok is ilyesmiről szolnak :(
  • janos666 #12621
    Ja, 32-bites. Nem éri meg x64-eset telepíteni, ugyanaz a helyzet vele mint a 64-bites XP-vel is. (és ugyanúgy is épül fel)
  • tugyiti
    Milyen Vista van fent hogy a THX konzol működik,x86?
  • janos666 #12619
    Persze. A FQA-s leírással mindenféle videót le fog játszani. Pillanatkép (szemezd a BSPlayer épp az Armageddon HD-t játsza, presze képen nem látszik hogy teljes képernyőn se szaggat, de nem...)
  • Zsoltika 007
    Srácok nekem olyan kérdésem van hogy van ez a CoreAVC kodek amivel a hd felbontású filmeket lehet nézni. Ezt valakinek sikerült belőni vista alá?
  • gergi42
    RC2-es teszt verzió, júni 30-ig érvényes licenszel.
  • janos666 #12616
    Mert mimindenre használnád otthon?
  • dotkom
    ha nincs rendesen "crackelve" a vistad, akkor elofordulhat, hogy mar letiltotta az aerot.
  • neozed
    Én újratelepítettem a Vista-t, azóta nincs windows update.
    Mitől lehet vajon?
  • gergi42
    Arról tudna valaki valamit mondani, hogy miért nem mehet nálam az aero?
    Igaz csak 512 ramom van, de haverom gépén megy rendesen, pedig neki csak annyi. Videókártyám radeon 9600 pro, szal elvileg az is oké.
    Be kell valahol kapcsolni, vagy ilyenek?
  • Mr. Perfect
    Nálam enterprise van fenn és elindul a gpedit.msc és gyanítom, hogy a többi verzióban is el kell neki indulni.
  • soulhunter
    minden rendszer zokon veszi a nyelvi modositásokat (ékezetkezelés hiányosságok miatt)
    sztem 10587-ig a magyar nyelv v kihal,v nem lesz épkézláb hibátlanul müködö program,amit nyelvi pakkokkal modositanak...
    akárcsak az XP :)
    angollal soha nem volt olyan bajom,mint magyarral...
    most még birja a vistám,és még talán birni is fogja pár napig,mig nem kezdek el feltenni weblapszerkesztőket :)
    de magyar pakkot akkor se raknék rá,ha a fejemnél stukker lenne :)

amugy megjegyezném,h kibaszásnak tartom,h a gpedit.msc fájl csak és kizárolag az ultimate verzioban indithato (futtatás), a többiben mintha nem is létezne (legalábbis nekem csak az ultimate verzioban hozta be)
  • bon
    Szerintem zokon venné a rendszer eléggé rendesen.
  • EasyLife
    szerintetek ha rc1 es hunmui-ból kicsomagolom és a megfelelő helyre bemásolom a fájlokat működne és magyarrá válna?
  • Newfronter
    Azon belül az egyik advanced... gomb lesz az ahol be tudod állítani. Ezt még kifelejtettem.
  • Newfronter
    A Power management-ben. Tudod a képernyőkímélő panel segítségével eljuthatsz oda...

Amúgy tényleg érdemes kikapcsolni, hogy a wincsivel szórakozzon, ez csak rossz lehet, ugyanis a merevlemez nem képes ezután működőképes állapotba visszatérni, sajnos ez soknál probléma...(tapasztalat)
  • 128bit
    Valamiért lefagy a vistám hogyha magára hagyom több idöre, mi lehet? Azt hogy lehet kikapcsolni,h a wincsiket lekapcsolja,hibernálja vagy mi az?
  • Maxtreme
    Úgyvan, ez is 1 megoldás :)
    Pl nekem az alaplapi hálókártya driverem csak így ment fel :)
  • janos666 #12604
    A letöltött telepítőre jobbklikk, winrar-al kibontás blablabla, majd a device managerben update driver és megadod neki a kibontott mappa/drivers/WDM mappát, kibválasztod az egyetlen kompatibilis eszközt amit mutat, felrakod, restart és lesz hang.

Nekem tegnap még minden működött, a CMSS is, ma érdekességképp felraktam az X-fi-hez feltöltött csomagban található picit újabb Creative drivert (az audigy és X-fi csomagokban is bennevan minden driver, még az EMU-sak is, csak az inf-ből választott eszköz szerint települ...) és elszált a CMSS. Nyomtam uninstall-t, registry cleanert, visszatettem kézileg a tegnap mg jó drivert és ugyanúgy nincs CMSS még most se. Bár lehet hogy tegnap csak nekem volt szerencsém, mert először nem szólt minden hangszóró, csak húzgáltam a CMSS beállításánál a csíkot hogy előre-hátra adja és bepattantak a hátsók is és utánna mentek...
  • soulhunter
    igy is eltávolitottam, csak nekem audigy 2 (WDM) volt,nem sima audigy kiirás az eszközkezelőben... restart előtt még eltávolitottam a konzolokat is,amiket feltett az AU driver... nah, továbbra se jo semmi... marad az alaplapi... :(
  • Maxtreme
    ja és utánna restart gép of korsz :)
  • Maxtreme
    A másikat ugye teljesen eltávolítottad? Mert addig nem lesz jó. (nálam is ezt csinálta először)

Így szedd le:

ps: pipáld be a delete bla bla részt is :)
  • soulhunter
    ezt ma szedtem le:
    SBAX_PCDVTBETA_US_2_12_0001.exe

erre gondolsz?
    csakmer ez olyat ir ki,h nincs semmi SB kártya a gépben...
  • Leviathan
    A creative oldalán fenn vannak a beta2-es driverek, azt teleiptsd és minden folytatódik ahol a beta1-es végert ért:)
  • soulhunter
    vkinek van kedve elárulni a választ a kérdésemre?
    a kérdés: miért kell effekt???

na szal...
    audigy fasza volt 07.01.12-ig...

most feltettem ujra,mer akármicsinálhattam a dátummal, nem volt hangkari...
    most az integrált AC97-es driver van fenn (alaplapi CDről, XP-s driver)

a problémám a kövi:
    ha nem állitok be akármilyen effektet (pipe,arena, bathroom, room, general, etc etc),akkor csak és kizárolag a bal első szol...
    ha beállitok akármilyen effektet,szol mind1ik,csak ugye nem szeretnék csöveréses effektet hallani,hamár zenét nézek,v filmet hallgatok :D
    most sima "room" van beállitva,mer igy torzitja legkevésbé :)

ja,és most nem sikerült kiütnöm az 1. ujrainditással,ugyh addig marad meg a Vista,amig él :)
    az XP-s driverekkel nincs bajom,egyedül a tuner kártyával,mer arra nem enged telepiteni semmit,csak drivert... de minek lássa,ha nem tok TVzni vele progi hiányában? :)

ja,és azt a verziot használom,ami AIO féle, szal 32-64 bit 1 DVD-n van :)

amugy telepitési gondjaim még nem vtak 1 progival se,csak tüzfal,virusirto,dehát ezekre találtam itt linkeket még régebben, szal ez se gáz :)

amugy leirom a személyes véleményem:
    vista szar... ha tényleg használhatová akarom tenni,akkor olyan,mintha XP-re tennék emulált aero felületet,és annyi...
    csak erre nincs semmi progi (még)...
    ami igazán tetszik benne,h ha kifagy 1 progi,azt kilövi, és ennyi... nem vacakol várakozási időkkel,meg stb stb...

ja,és 1 tanács mindenkinek:
    ACCESS LOCK-ot,és Perfect Keylogger-t senki ne telepitsen!!!
    AL: amikor kérné a jelszot,akkor nem jön fel az ablak,ahova be kéne irni,ugyh szo szerint "lock" történik,feloldhatatlan:)
    PK: a beépitett hülyeségek blokkolják a müködését,és törlik a bpk.exe-t, mondván,h trojai...
    (megj: nem véletlenül használok keyloggert a saját gépemen, szal nekem erre a progira szükségem van,de akinek nincs,az vegye figyelmen kivül ezt) :)