Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
Hát igen.

Olvasási sebesség 30MB/sec
Írási sebesség 5MB/sec

Ez sajnos nagyon kevés HD videókhoz. Ami gyorsabb és ugyan úgy 32 gigás az meg zsebbenyúlós, de hát ilyen a popszakma 😄

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Pistike 007
Milyen a kártya sebessége? HD videókhoz elkél a gyorsabb fajta. Én 94MB/sec-es 8 GB-osat használok, teljesen zökkenõmentes a felvétel.

bertino
sziasztok, van nekem egy canon EOS T3i gepem.
mikor megvettem, jott hozza egy sandisk 8 gigas sdhc kartya.

de ha fullhd videot rogzitek, akkor nyilvan nem tudok hosszu felveteleket kesziteni a kis kartya miatt.

ugyhogy vettem en egy 32 gigas sandisk sdhc kartyat, amit ha a gepben hasznalok, mindossze 10 mp-es felvetelt keszit, aztan azt irja, hogy a felvetel automatikusan leallt.

keresgeltem mint a hulye a beallitasokban, de semmit nem talaltam erre, a 8gigas kartyat vegig veszem ha kell, de ezzel a 32 gigassal 10 mp-et tudok csak felvenni, marha idegesito, tud valaki erre valami megoldast ?

elore is koszi

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

papi08
Vagy esetleg a korábban említett gép (Panasonic DMC-FZ62).. Arról nincs senkinek tapasztalata? 😊

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Canon 10D mennyire rossz gép? tudom, tudom.. Jó régi de kezdésnek megérné?

13 éve itt. Szép idő.

Jaffa 2843
Cserélhetõ objektíves gépeknél sajnos az az összeg amiért megveszed a gépet+egy obit, az csak a kezdeti fázis. A végösszeg ettõl jóval több lesz, persze a többi cuccot be lehet szerezni késõbb is. Pl táskák, normális "strap" (hordpánt, vállpánt?), többi objektív, egyéb apró vackok (távkioldó, esetleg szûrõk). Plusz ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, akkor egy jóféle állvány sem áll meg 40 alatt.
A MILC is elég drága, viszont ha csak lövöldözni kell otthoni és egyéb családi eseményeket, akkor valami APS-C szenzoros kompaktot érdemes venni. (nem tudom, hogy létezik-e ilyen)

Tény, hogy ha bele akarod ásni magad, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni. Csak példa, de egy olcsó telezoom is 100k körül kezdõdik újonnan, és ez még nagyon az alja.

Mondjuk ha sikerül használtan kifogni valami Canon 550D-t 18-135-ös obival, esetleg Nikon D3100-at egy 18-105-ös üveggel, az már jó kiindulási pont lehet.

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

papi08
Én meg sajnálom hogy nem tudtam róla..😄

13 éve itt. Szép idő.

Én 75eFt-ért adtam el az 550D-met 8500 expósan 😛
papi08
Jogos, az kimaradt 😊 😄

DSLR érdekel, de 70-bõl azt hiszem nem áll meg. (A legolcsóbb amit láttam 90k volt, az 1100D-s Canon)

A MILC is érdekel, de abból sajna nem tudom hogy melyik fér bele a 70-be.

Tegnap este ezt a márkát találtam, pont 70, de lehet tudtok olcsóbban jobbat 😊 "Panasonic DMC-FZ62EP-K"

Köszönöm!

13 éve itt. Szép idő.

Jaffa 2843
Milyen rendszer érdekelne? (MILC, DSLR, kompakt, stb..)

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

papi08
Sziasztok!

Max 70k-ból milyen gépet ajánlotok? 😊

13 éve itt. Szép idő.

Roger6
Aszta leborult szivarvégit! <#ticking>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

repvez
Ez viszont nem lehet rossz elképzelés, a megvalósitásra kiváncsi lennék milyen a minõsége:
http://prohardver.hu/hir/ph_tv_sony_qx10_es_qx100_a_mobil_fotoalom.html
Pistike 007

Tikal
van még olyan belépõ tükörreflexes aminek kevesebb MP-je van mint az iPhone-nak?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jaffa 2843
A garancia megléte nem elhanyagolható szempont egy ilyen értékû gépnél. Ezen kívül tesztképek készítése mindenféle módban és beállítással (saját üveggel/üvegekkel) és lehetõleg azok ellenõrzése monitoron.

Üdv!
Mennyi a Canon EOS 7D-nek a reális ára használtan ? szeretnék venni egyet, de 140-300-ig vannak eladóak, mire kell odafigyelni vásárlákor: expo, külsõ állapot kivételével ?
Tetsuo
Wow, GMO-kukorica nátrium glutamáttal, a legjobb! 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

http://gaborszantai.co.uk/

Tetsuo
Na igen, meg sok ido, munka, tanulás. Nem egyik napról a másikra lesz jó a fotós. 😉
A gép lényeges, de csak egy kicsi része az egésznek.

Roger6
Nem. A bevilágítás sok képénél mérvadó, amit tanulni kell, gyakorolni, kísérletezni, és legfõképpen: látni. Ezt utólag korrigálni PS-ben elég idõigényes.

A fotózásban a Megapixel csak parasztvakításra jó, a minõségi objektív (ha úgy tetszik: lencse) jóval fontosabb. Persze attól függõen, hogy mekkorában akarod kinyomtatni az adott képet. Egy sok megapixeles ályfón meg egy (pl.) belépõ tükörreflexes képminõsége össze sem hasonlítható, hiába van több MPx-ele az almás cuccnak.

Szerintem amúgy elég nagy fába vágtad a fejszét, ugyanis egy fénykép nem attól lesz jó, hogy egy meztelen csajt fotózol, ennél jóval többrõl van szó. A hölgy csak egy kellék, semmi több, egy kis része a kirakósnak, amitõl aztán majd létrejön a kép. Kis, ámde fontos része, ahogy minden más is.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

ezek szerint ilyen képet lehet csinálni olcsó sok megapixeles géppel is, ha nagyon értesz a photoshophoz.

Roger6
Morris Fayman erõs utómunkával éri el a képek végleges változatát, mindamellett, hogy természetesen ért a dolgához. Azért érdemes megnézni pár fotóját, sok középszerû képet találni, amit az utólagos feldolgozás (színvilág, mélységélesség, stb) tett kiemelkedõvé, de legalábbis kategóriákkal jobbá.

Ami fontos egy ilyen képnél az a bevilágítás, és az utómunka. Szóval gondolj ki egy keretet, amibe bele akarsz férni, aztán lesz pár ember, aki majd itt fog tudni tanácsot adni.

ilyesmi képeket terveznék csinálni.

sziasztok. nagyon érdekelne a fotózás hobbi szinten, és tudnátok ajánlani nekem egy fényképezõgépet amivel már viszonylag lehet igényesebb képeket csinálni? nem 20ezer forintos digitális fényképezõgépet szeretnék venni.. 😄 igazából embereket fotóznék, lenne néhány lány akik benne lennének velem pár képbe 😄 csak még ott a gond hogy egyáltalán nem vágom ezt a fotózás témát, de azzal most ne foglalkozzatok, azt én megoldom 😊

Jaffa 2843
Szvsz kizárt, fõleg ha más panel van bennük. Gondolom itt legalább az egyik TN paneles lehet.

Blasta
Csá buzoidok!

Tudom nem a legjobb a topik, de hátha:
Van-e arra bármi esély, hogy két eltéro tipusu (de azonos márkáju, mondjuk lényegében mind1) monitort kb. azonosan bekalibráljam? Gyanitom nincs.

Próbáltam spyderrel, de az egy dolog, hogy kalap szart nem ért, mert az amugy normalisan beállitott színprofilt eltolta total zoldbe, az minden volt csak pontos nem. Továbbá természetesen a két monitor képe nem is kerult kozel egymáshoz. Szóval egyelore szemre megpróbáltam a két monitort beállitani egymáshoz, de még mindig az egyik tul hideg a máiskhoz képest és nem nagyon tudtam a monitorok menujében állitgatva kozelebb hozni oket egymáshoz.
Thx elore is.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Timber
annyi, hogy nekem koromnal fogva 😊 mar kell olvaso szemuveg... es az LCDn koNponalas nekem lefarasztja a szemem nagyon... kene egy kereso hozza dioprias allitassal

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

egyrészt sz*r a link, másrészt ebay...

soo277
Sziasztok
Valaki tudna abban segíteni,hogy hol tudnék venni vagy rendelni,töltõt és adatkábelt ehhez a fényképezögéphez?
a gép

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

DirtyGab3sz
Jaja...korrekt kis masina az a NEX....látom nagyon örült neki!
Jól választottál ifju padavan!
<#awink><#crazya>

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Timber
Sony SLT vazak: Ha egyutt tudsz elni azzal, hogy vesztesz kb fel FE-t akkor kapsz jokat cserebe 😊 Nekem A77 van... A65-t akartam de erre tudtam lecsapni olcson 😊 Lanyomnak A37-e van es bar a kereso gyengebb de teljesen jo az is.
Sony NEX vazak: kicsik, koNpaktok es barmilyen obit raraksz (megfelelo adapterrel) es kepminosegre ugyanolyan mint barmelyik nagygep. Ebbol nekem az 5R van, amiben van Phase Detect autofocus es application tamogatas is (igy pl a mobiltelefonomrol vagy a tabletemrol is tudom exponalni a gepet ugy, hogy kozben latom mit fogok loni... vagy csak egyszeruen erdekes szogbol eloben tudjuk nezni magunkat az asszonnyal ha ugy van kedvunk LOL) Raadasul az 5R + 16-50es PowerZoom obi egeszen bezsebelheto meret... ami nem egy hatrany 😊 Viszont nekem neha hianyzik a kereso (marmint a nem LCD) asszonynak viszont nem... Plusz az en kezemben nagyon kicsi... asszonynak viszont jol all 😊

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

DirtyGab3sz
Japánok!
Asszem.
<#nyes><#crazya>

Köszönöm

és a sony vázak milyenek?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Az objektíveknél úgy van, hogy itt írták.

650-1300mm, az 2x zoom. A két érték az objektív gyújtótávolságának legkisebb (650mm) és legnagyobb értéke (1300mm). Ezek hányadosa a zoom, ami tul.képpen semmit sem jelent, csak a két érték arányát.

Távcsöveknél máshogy adják meg. 70/900 azt jelenti, hogy 70mm az átmérõje, 900mm a gyújtótávolsága. Ebbõl könnyen kiszámítható a fényereje a két érték elosztásával 900/70=12,8 fényerejû (minél kisebb annál jobb, ez nem valami jó érték). Ott a zoom nem igazán értelmezhetõ, mert többnyire nem változtatható folyamatosan a gyújtótávolság, fix okulárokat használnak. Ritkábban zoomosat. A távcsövek nagyítása csak elvi (ajánlott) nagyítás, amit úgy kapnak, hogy az átmérõt megszorozzák 2-vel. 70x2=140. Alapból ez sem mond semmit csak annyit, hogy ha jó minõséget akarsz ezzel a távcsõvel akkor eddig érdemes növelni a nagyítást. A nagyításod nagyban függ a távcsõbe tett okulártól. 900mm-es távcsõbe max egy 6mm-es okulárt, vagy annál nagyobbat érdemes használni, ezzel 150x-es nagyítást ad. A kábé 140x-es felsõ határt így éred el. Persze növelheted akár 200-300x-osra is, de egy akkora lencsével ez már nem biztos hogy szép képet, jobb felbontást ad. A Hold nagyobb lesz a, de a részletek nem biztos, hogy tisztábbak.

Tetsuo
Bocsánat. Szóval az erzékelo (szabvány-) mérete, a fókusztávolsággal adja végulis a látószoget. Egyéb paraméter a kép késobbi nagyíthatóságához az érzékelo felbontása.
De van olyan, hogy már a lencse gyenge minosége miatt nem erdemes tovább nagyítani.
Vagyis lehet, hogy mindkettot egy fullos vázra szerelve egy 300mm objektívvel készített képet kivágva, felnagyítva részletesebb (jobb technikai minoségu) képet kapunk, mint egy 100-600mm-es "csodával".

Tetsuo
A távcsoveknél az egyik szám a nagyítás, a masik a lencse átméroje.
http://www.makszutov.hu/oldal/kezdoknek.php
Legalább ilyen oldalakat érdemes elolvasni ha leendo hobbid (nem olcsó) eszkozérol van szó, de konyveket sem árt néha. 😉

1300/650=2 tehát 2x zoom.
Objektívek esetén inkább látószogrol (vagyis fokusztávolságról) beszélnek
, pl itt.
Hogy azt mekkorának mutatja a fényképezogép keresoje, kijelzoje, mekkorára nyomtathatod ki stb. az sok egyéb dologtól is fugg.
Pl. az érzékelo vagy film méretétol.

Miért nem írod le, hogy mire szeretnéd használni? Arra azért készulj fel, hogy strandoló lányokat fotózni nem olcsó dolog. 😉 😄

És pl. a 650-1300mm-es értekbõl honnan lehet tudni hogy "mennyivel hozza közelebb a képet", mekkora a nagyítása?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Tetsuo

Objektíveknél a zoom mindig a fókusztávolság változtathatóságának mértékét jeloli. Minél nagyobb mértékben változtatható, annál nagyobb a zoom értéke.

A 650-1300mm (ami eléggé brutálisan hangzik) 2x zoomot jelent, de így nem nagyon mondják. Mert nem az számít, hányszoros zoom, sot!
Pl. a fix 600mm nem zoomos, és "valószínuleg" szebb képet ad, mint egy zoomos.

Távcsoveknél nem tudom.

hi, lenne egy noob kérdésem 😄

Objektív, zoom értékét hogy kell kiszámolni?

Objektíveknél, csillagászati távcsöveknél mm-ben szokták megadni

"sima" keresõ távcsöveknél meg a zoom értéket
pl. 10X50 (vagyis 10X, amivel kétszer akkora lesz minden) 😄

pl.
csillagászati távcsõ 70/900

Ugye az elsõ szám (70) a lencse átmérõje mm-ben.
Azt olvastam hogy a két számot el kell osztani egymással
de az csak 13X zoom lenne, ami épp hogy nagyobb mint egy mezei keresõ távcsõ nagyítása.
De az adatlapján azt írják hogy 140X zoom a max, ami nem tudom hogy hogy jön ki :S

teleobjektiv 650-1300mm

gondolom ez se 2X zoomra képes 😄

Blasta
Mindegyik digitalis fenykepezogep objektives.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Tikal
40k-ért bármelyiket veheted.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sziasztok!
Help me!
Olyan objektíves gépet keresek kb 40kHuf körüli áron, egyszerû hétköznapi használatra.
Fényképezõkben nem vagyok otthon, szóval jó ötleteket/tanácsokat szeretnék kérni.😊
Köszöntem.
oneal1
végül az eos mellett döntöttem a multkor, ma pedig kijött hozzá az új firmware, nagyon gyors lett az af! tetszik😊

!Forza Ferrari!

Az csak a fej, az állvány lehet custom made vagy valami kisszériás gyártó terméke is.

http://gaborszantai.co.uk/

GmorpH
Manfrotto a gyártó a logo alapján, a típust nem tudom.

"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok &#245;rült, vagy mindenki más?" A.E.

Pistike 007
Sziasztok!

Valaki nem tudná véletlenül megmondani, hogy mi ennek az állványnak a márkája/neve? 😊

Hátha találkoztatok már vele.

Köszi elõre is!

neevous
Nagyon jó az AF, de talán nem olyan harapós sötétben, mint a Panáké.

DirtyGab3sz
ND110

ATOMJÓÓÓÓÓ!