48078
-
Cat #47837 170-190e Ft bőven megér néhány óra olvasgatást és tanakodást.
Mindkettő Nikon, szóval kezelésen nincs mit nagyon agyalni.
Az alap obi 18-55 mm, de a 24 megapixeles szenzor sokkal többre képes egy jó objektivvel, szóval a kitobjektivet használva a tudás egy része elvész.
http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d3200/21
What really sets the D3200 apart from the competition in the entry level segment is its 24MP CMOS sensor. With a good lens attached, and shooting in Raw mode, the D3200's image quality potential is considerable. The problem is that the 18-55mm kit-lens just isn't good enough to give you the benefit of the chip's megapixel-count.
A D5200-nál ugyanezt írják:
http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5200/19
At base ISO, the camera's Raw files show impressive levels of detail, particularly if you're prepared to move beyond either of the kit lenses to higher quality optics.
Egy minőségi 18-55-ös viszont 125e ft.
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM Nikon
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Sigma+17-50mm+F2.8+EX+DC+OS+HSM+Nikon&x=0&y=0
A kettő együtt (D5200 + ez) már 300e, amit szerintem már te is kétszer meggondolnál, hogy elköltöd-e a pénzt.
"Canon-t is nézegethetsz nyugodtan, nemigazán lehet rosszat választani."
Képminőség terén Canon látványosan gyengébb ezeknél minden összehasonlító tesztben (azonos árban). -
#47836 Ha belépő gépet választanék, akkor biztos, hogy azt venném amelyik kényelmesebb/jobb használni. Ezeknél annyira elenyésző a különbség, hogy felesleges ezen rágódni. Venni kell egyet és beletanulni. 1-2év és úgyis tovább fog lépni az illető, ha pedig nem, akkor felesleges azon rágódni, hogy egy ötöd fényértékkel jobb az iso kezelése az egyiknek.
A legtöbb pénzt úgy is üvegbe fog beleölni. Itt a váz az, ami hamar(abb) megér a cserére. (ha minőségi üveget vesz az ember)
Nem szeretem az ilyen "ez a pixel a másikon jobban néz ki" szintű összehasonlításokat. Mindegyikkel lehet szuper képeket készíteni, de ugyanúgy lehet egy D4-gyel vagy 1DX-szel sz@rt lőni. A lényeg, hogy jóféle üveg legyen a szenzor előtt és a kereső mögött kompetens egyén álljon. :) -
#47835 Utolsó információim szerint Canon eléggé el van maradva DR terén. -
#47834 Felesleges ennyit agyalni két egyazon kategórián belül. Canon-t is nézegethetsz nyugodtan, nemigazán lehet rosszat választani. Próbáld ki, fogd kézbe, lőj vele párat, nyálazd át a menüket (Media Markt-ban és egyéb helyeken van erre lehetőség bőven)
Kezdő géppel nem érdemes vacakolni, hogy melyiket vedd.
Mit jelent a kitobi a D5200 esetében? Nagyon nem mindegy, hogy mondjuk egy 18-55 vagy 18-105.
Egy darab 35mm-es obival eléggé le lennél korlátozva. Viszont ha olyan dolgokat szeretnél lődözni, amikhez közelebb tudsz menni, akkor nem lesz gond, ha kicsit mozognod/gondolkoznod kell. (viszont nehezebb is ezzel a módszerrel tanulni) -
Cat #47833 Melyiket választanátok:
1. Nikon D3200 váz + Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G (~110e a váz + ~55e az objektív = 165e körül)
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Nikon+AF-S+DX+Nikkor+35mm+f%2F1.8G&x=0&y=0
vagy
2. Nikon D5200 kitobjektívvel (~190e körül)
A dilemma lényege: mindkét váz kiváló, de a 24 megapixeles szenzoruk túl nagy ahhoz, hogy az alapból adott kitobjektív kiszolgálja, annál sokkal többre képesek egy jó objektívvel.
A D3200 mellett az alacsonyabb ár és nagyságrendileg jobb objektív szól (f1.8!), ami azonban 35 mm (azaz a gépre rárakva 52, ami már viszonylag sok). Azt is figyelembe kell venni, hogy a január 7-én bejelentett D3300 egy hónapon belül kicsit lejjebb nyomja az D3200 árát (vagy Matolcsy feljebb nyomja a forintot, de az az 5200-as verziót is arányosan érintené.)
A D5200 fő előnye a több fókuszpont (+kihajtható LCD és HDR mód, de az nem szempont), hátránya a magasabb ár és a jóval gyengébb objektív (kit), mely viszont alacsonyabbról indul...
Összehasonlítás: http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5200
Objektívet ez alapján néztem: http://www.dxomark.com/Reviews/Best-lenses-for-the-24-MPix-Nikon-D3200-Concise-overview/Best-prime-lenses-for-the-Nikon-D3200
Az nem érv, hogy a nagyobb vázat, merthogy később lehet rá venni jó objektívet, mert akkor bevallottan lenne egy 25-30ezres pénzkidobás, a mostani kitobjektív ára, ami csak papirnehezék lenne a jövőben.
Harmadik variációként bejöhetne egy jobb használt, hasonló árban, de nem nagyon van. Canont ne ajánljatok, az összehasonlítások alapján azonos árkategóriában egyértelműen sokkal rosszabbul teljesít. -
#47832 Persze gondoltam, hogy ez egy fajta fotóművészet, csak nekem épp nem tetszik. Van vamikor igen, de ez a madár úgy néz ki ott, mintha egy zöld háttér elé lenne PS-olva. :) -
#47831 Csak egy kerdes... Sony ILCE-3000-re van valakinek? Velemenyekre lennek kivancsi olyantol akinek van... mert jelenleg a legolcsobb APS-C gep... -
#47830 kicsit kesve de valaszolnek erre...
KERULD OKET MESSZIRE. Nekem hazavagtak egy optikamat... plusz eleg kaotikusan is mukodnek. -
#47829 A Nikon jó cég ilyen szempontból, ha kinézetre, funkciókra, kézbe véve megfelel, akkor ugyanolyan jó választás lehet, mint egy Canon, egy Panasonic, vagy bármelyik másik, ugyanebben az árkategóriában.
Ha tisztában vagy ennek az árkategóriának a korlátaival, akkor egyik hasonlóban se fogsz csalódni. Nem fogsz velük sötétben, vaku nélkül jó képeket készíteni, viszont a közepesnél jobb mobiltelefonoknál egy nagyságrenddel jobbak lesznek a képek.
Talán a legfontosabb, hogy kézbe véve kényelmes, neked tetsző eszköz legyen, mert akkor fogod örömmel használni. Ha van lehetőséged nézz ki néhányat, és menj el valahova (műszaki nagyáruház) kipróbálni őket. -
#47828 Nikon COOLPIX L27 pl.? -
#47827 Ha olyan 20-40 ezer forint környékén gondolkodsz, akkor azt válaszd, amelyik tetszik, és nem teljesen ismeretlen cég gyártja. A normális cégek közül választva a menürendszer és egy-két plusz funkció a különbség. -
#47826 Üdv Mindenkinek!
Hozzátok fordulnék segítségért, hiszen nem vagyok jártas annyira a fényképezőgépek piacán, hogy egyedül tudjak dönteni fényképezőgép vásárlásban.
Egy olyan gépre lenne szükségem amivel a családi, baráti emlékeket (nyaralások, ünnepek) meg tudnám örökíteni, viszonylag jutányos áron. :)
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Me Ga #47825 Nehéz eldöntenem, hogy csak egy troll vagy, vagy tényleg ennyire fogalmatlan vagy... -
#47824 Szerintem meg ha lerekeszeled az objektívet, az is tud ilyet (ugyanis TE állatod be, hogy milyen képet akarsz, ha akarod elmosod, ha nem - akkor nem). Viszont egy kommersz soha nem fog hátteret mosni.
De szerintem még mindig hagyd fotózást. :) -
#47823 Mélységélességnek hívják, és többek között arra is jó, hogy egy képen kiemelj vele dolgokat.
Az, hogy egy mobiltelefonon nem lehet ilyesmit állítani, az nem jelenti azt, hogy nem része több, mint száz éve a fotóművészetnek. -
#47822 Nekem nagyon bejönnek a képeid, grat.
Egyébként ezek a telekonverterekből létezik olyan ami átvisz valami jelet vagy ful manuálba kell nyomatni vele mindent? Mert pentaxhoz néznék 2x es konvertert,de egyenlöre még nem nagyon látom tisztán a használatát.
A másik kérdésem, hogy milyen elönye/hátránya van a raynox 150 nek a 250eshez képest? 100-300-as vagy a kitobikra téve? -
#47821 Szerintem meg egy kommersz bármilyen digitális fényképezővel a háttér sosem ilyen homályos. Ha egy embert lefotózol, akkor a háttérben látszódnak a házak, fák, bármi. Nem pedig ilyen homály paca. :D -
#47820 Bokehlicious. -
#47819 Szerintem hagyd a fényképezést. -
#47818 -
Laceee #47817 Az a valótlan, ha minden éles a képen, a szemed sem úgy lát... -
#47816 Új divat? -
#47815 Ehhez mit szóltok, milyen? -
#47814 Ez miért jó, hogy a háttér homályos? Nem tetszik nekem ez az új divat. -
#47813 Thx. Nem rossz. ;-) -
#47812 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem 20-30 ezer között milyen fényképezőt érdemes venni?
Én Canonra vagy Nikonra gondoltam, mert véleményem szerint a legolcsóbb kategóriában ezek a legjobbak. -
#47811 szerintem 300as tele bőven jó
én ezt canon 50D canon 300L f4IS + 1,4x konverterrel készítettem
flick -
#47810 Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne. Szerintetek ezt vagy hasonlót érdemes lenne megvenni?
Ebay
Köszi előre is!
Bye -
#47809 Nincs mihez, nem az enyémek. PH haladó fotósok topikban láttam. -
G_ArchAngel #47808 Mi baj van D600-zal?
Sokan nem vagjak, hogy D800-hoz nem hogy erogep, de meg extra TB-ok is kellenek -
#47807 Na igen, de ha váltok, akkor már ff. (Mondjuk még alig van expo a D90-ben is.) Abból pedig D800. Az meg rohadt drága. Köztes út meg nem éri meg. :)
Szóval inkább vettem egy elektromos szófát. -
G_ArchAngel #47806 A gyenge lancszem a D90 lesz, ha kicsit is tobb reszlet es dinamika kell, akkor D5300 vagy D7100, nem kell fullframe.
-
#47805 Gondolom, ezek telekonverterrel készültek. Nagyon jó képek! Gratulálok! -
#47804 Szerintem bőven jó -
#47803 Akkor kérdezek. :-)
Nikkor 300mm f4 egy D90-hez elég jó madárfotózáshoz (vízparton, erdőszéleken, réteken stb.) vagy kell hozzá a 2x-es közgyűrű? Ami viszont már durván sötétíti a képet és amiatt nem jó? Tehát feltétlenül kell a full frame a tuti madárfotókhoz?
Kinek, mi erről a véleménye, tapasztalata? -
#47802 hinnye hogy meghalt ez a topik... :( -
#47801 annyiért jöhetne nekem is:D -
Dénes é #47800 30-ért jöhet :D -
#47799 tudom hogy nem bazár, de ha valakit érdekel van egy
canon efs 60mm 2.8 usm macrom eladó.
hátha:) -
#47798 Ohh, elnézést. Nem gondoltam. Canon-os 50-ről nincs tapasztalatom sajnos.